|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Zanima me kako teče proces objavljivanja vlastite knjige (neovisno bila to zbirka pjesama, zadataka, "obična" knjiga, stručna literatura i sl.)? Može li mi to netko pojasniti? Bio bih zahvalan ![]() Čuo sam da vani postoje firme koje omogućuju mladim/novim autorima jednostavno objavljivanje knjige te njihovu prodaju te naravno određen dio (postotak) odlazi njima. No koliko vidim kod nas ne postoji baš tako nešto? ![]() Ili jednostavno treba imati dosta para te sklopiti ugovor sa nekom izdavačkom kućom (npr. Profil), naravno ukoliko se njima djelo/knjiga svidi? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Drugi dio se odnosi na distribuciju i prodaju. Simple as that. Nadjes li izdavaca, on ce se pobrinuti za veci dio price poslje dijela "napises". Naravno, najkompliciraniji dio u ovom "simple" je upravo to... ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
one word izdavac ![]()
![]() |
#4 | |
/
|
Citiraj:
zgrabis ISBN u NSK - to sam procitao i imaju upitnik i sve je lijepo objašnjeno (i za fizičke i za pravne osobe). prelomis - nije problem, postoji stručna osoba za to. otiskas - to se valjda daje tiskari određen broj primjeraka na tiskanje (?) Misliš da je pojedinoj fizičkoj osobi to najisplativije/najbolje rješenje? Naravno ukoliko je neupućena u ovo gore što je Bubba rekao (ISBN, prelomiti knjigu i sl.) vjerojatno je dobar izbor. No što ukoliko osoba zna to sve napraviti, znači treba joj samo "službena potvrda" da raspačavanje knjige? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ja ne kužim što tebe zanima kad si na sve sam odgovorio. U svakom slučaju, zaboravi na sve bez neke izdavačke kuće. Zbog distribucije. Osim ak ne misliš ić od vrata do vrata dilat knjigu.
![]() |
#6 | ||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, ovdje ti je sve receno, u slucaju da bi se zaista radilo o knjizi koja bi bila prodavana u knjizarama i slicno...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
/
|
Bubba i fanATIk fala. sve jasno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|