|
![]() |
#1412 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
e decki, sad sam na amisu, veza mi se drasticno pogorsala zadnjih mjesec dana, puca svakih sat vremena, oni vele da nis ne mogu napraviti po tom pitanju i imam 50% popusta, al ja bi rade platio vise samo da imam vezu koja je ok. zvao sam SZK, al sam cekao full dugo pa sam odustao, pa vjerujem da cu ovak brze doc do informacija... ugl dvoumim se izmedu t-coma i optime.... jel ima ko da mu je recimo da starim operaterom veza pucala a kad se prebacio na optimu da se sve skupa malo stabiliziralo? meni stalno tvrde da sam daleko od centrale i los signal i ta klasicna sranja...a susjed kaj je par stupova dalje ima puno postojaniju vezu....ugl, odlucio sam se maknut na drugog operatera, pa dajte recite neko svoje misljenje kaj bi pametnije bilo t-com ili optima? e da i jel imate saznanja kak to kod njih funkcionira? jel imaju VOIP il je spliter? pa kad kao pukne veza da gubim i telefon i net, ili se gubi samo net? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kod optime plaćam 3mbit/512kbits sa 100 besplatnih minuta i prikazom broja 179kn + razgovore preko 100 minuta. Kod t-coma bi to platio preko 265kn s tim da je upload na t-comu jadan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1419 |
sto da napisem ?!
|
cisto sumnjam, ali ono... kad bi bilo, bilo bi super ![]() ja se vise nadam tv-u u skoro vrijeme ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Možeš imati i više. Vjerojatno ti je aktivan profil 8Mbit jer si na najnižoj brzini, traži da ti stave 16Mbit profil, povuć će ti torrenti i 10Mbit-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1423 |
Banned
|
Ovo ti je profil, možeš ga vidjeti tako da se logiraš u svoj modem h-t-t-p://192.168.1.1 ili koji li je već, pogledaj si manual od modema. E pod summary imaš ADSL Link Speed i vidi koliko su ti stavili. Ako je 8Mbit traži 16Mbit, ako si na dobroj parici i nekih 200m od centrale traži da ti stave 24Mbit ali oprezno, nemaš nikakve koristi sa profilom od 24 ako ti parica toliko ne propušta, samo će ti svako malo pucat veza tako da traži 16 i moli se da nisi na nekoj jadnoj parici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1425 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Pitanje, da li ukljucenje/iskljucenje interleavinga ovisi o modemu ili ga oni mogu isljuciti bez obzira, jer imam onaj shit Telsey, a u postavkama nigdje nema nikakav status za interleaving. I osim sto smanjuje ping, da li iskljucenje interleavinga ima stetnih ucinaka na "obicno" surfanje i download, dakle non-gaming related ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Banned
|
@rams Nakeljili su ti 24Mbit a modem ti se sinhroniziro na 22Mbit ! Niš koristi od toga, zovi ih da ti smanje profil na jednu stepenicu niže tj. 16Mbit i onda uključi optimu blast pa testiraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Aha onda, mozda ih budem nazvao. Necu koristiti blast precesto pa mi nije previse bitno. Ali hvala na savjetu. Al, de mi samo reci, kakav profil da ja njim kazem da mi smanje. Jer sam za to saznao upravo ovdje pa me zanima kako da im objasnim ![]()
![]() |
#1428 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
<table border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="hd">Line Rate - Upstream (Kbps):</td> <td>910</td> </tr> <tr> <td class="hd">Line Rate - Downstream (Kbps):</td> <td>7168</td> </tr> <tr> <td class="hd">LAN IP Address:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Default Gateway:</td> <script language="javascript"> <!-- hide var dfltGw = ' '; var dfltGwIfc = ' '; if ( dfltGw != ' ' ) document.writeln(" <td>" + dfltGw + "</td>"); else document.writeln(" <td>" + dfltGwIfc + "</td>"); // done hiding --> </script> <td> </td> </tr> <tr> <td class="hd">Primary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Secondary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td></tr></tbody></table>To je valjda 8Mbit,@stuc će reči svoje ![]()
![]() |
![]() |
#1429 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ne mora biti da je 8Mbit, Upstream je dosta visok pa to više miriši na 16Mbit nego na 8Mbit-a. Koliko god oni vama napičili visoki profil, modem se uvjek sinhronizira u ovisnosti kakva je linija/parica. Kod mene se recimo profil od 8Mbit sinhronizira na 5,2Mbit a speed test vuče 3Mbit-a maximalno. Sa profilom 16Mbit se modem ( ne ovaj što sam okačio nego SE515 u kojem se točno vidi na koliko se linija sinhronizirala ) sinhronizira na 10,3Mbit-a a speed test vuče 4Mbit-a dok torrenti povuku 9-10Mbit-a što je zanimljivo... Nešto bolje rade profili koji nisu ADSL2+ nego obični ADSL. Uglavnom zovite njih tamo pa ih gnjavite ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1430 | |
Premium
|
Citiraj:
Zna itko ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
nema veze interleaving sa modemom, on je definiran u standardu za ADSL/2+ Kako se definira na DSLAM-u/MSAN-u tako ce modem to koristiti. Posljedice mogu biti niza maksimalna brzina/vise gresaka na liniji/nestabilna linija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ok... sad imam tu pred sobom jedan od pristiglih papira pod nazivom "ZAHTJEV za prijenos broja" (3/8)... i sad tu ima dio "OSTALO"... naziv i sjedista davatelja broja, naziv i sjediste primatelja broja, datum prijenosa broja etc... ovaj datum prijenosa broja je prazan.. el bi to ja trebao ispunit ili oni? takoder tu ima vremenski okvir prijenosa broja: 8h-11h ili 13h-16h... ja sam stavio kvacak na 13h-16h... el je to ok sto sam stavio ili ono, to bi oni trebali ispunit? takoder tu ima i "zahtjev za prijenos broja vezan za uslugu izdvojene lokalne petlje"... wtf je to? (ponudene "opcije" su "da" i "ne"...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1439 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
sto da napisem ?!
|
meni se takoder dogadaju cudne stvari. takoder mi je ping poveci, brzina mi zna bez ikakvog razloga pasti na oko 1 mbs, upload takoder jako mali. na ruteru mi se cesto gasi internet "lampica" itd. to sam pripisivao losijoj opremi, ali ocito nisam jedini koji imam smetnje... obicno se sve samo rijesi u roku 5 min i sve bude ok, ali zna jako iritirati. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|