Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Telemach
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.03.2009., 18:50   #1411
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pitanje za sve nesretne vlasnike Tilgin Wooda 452w:
Kolko vam treba da router dođe k sebi nakon sto ga tek upalite (znaci da pocne blinkati status lampa)?
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 01:46   #1412
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
e decki, sad sam na amisu, veza mi se drasticno pogorsala zadnjih mjesec dana, puca svakih sat vremena, oni vele da nis ne mogu napraviti po tom pitanju i imam 50% popusta, al ja bi rade platio vise samo da imam vezu koja je ok.
zvao sam SZK, al sam cekao full dugo pa sam odustao, pa vjerujem da cu ovak brze doc do informacija...
ugl dvoumim se izmedu t-coma i optime....
jel ima ko da mu je recimo da starim operaterom veza pucala a kad se prebacio na optimu da se sve skupa malo stabiliziralo?
meni stalno tvrde da sam daleko od centrale i los signal i ta klasicna sranja...a susjed kaj je par stupova dalje ima puno postojaniju vezu....ugl, odlucio sam se maknut na drugog operatera, pa dajte recite neko svoje misljenje kaj bi pametnije bilo t-com ili optima?

e da i jel imate saznanja kak to kod njih funkcionira? jel imaju VOIP il je spliter? pa kad kao pukne veza da gubim i telefon i net, ili se gubi samo net?
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 20:06   #1413
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Optima ti ima ko i t-com. Splitter, tj. znači telefon neovisan o vezi na internet. Meni optima radi super, ali i prije na t-comu nisam imao nikakvih problema, osim prevelike cijene.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 20:10   #1414
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Optima ti ima ko i t-com. Splitter, tj. znači telefon neovisan o vezi na internet. Meni optima radi super, ali i prije na t-comu nisam imao nikakvih problema, osim prevelike cijene.
potpis. takoder !

samo cekam da uvedu nesto tipa maxTV, da se i na to prebacim
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 26.03.2009., 20:19   #1415
JVC HX-Z10
Sruk
Moj komp

JVC HX-Z10's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
ok, to bi bilo to, dal t-com jos uvijek ima onih 60kn telefon i onda jos 1xx kn internet?
ugl...ici cu i ja na optimu onda, imam neki osjecaj da ce se situacija s vezom poboljsat
JVC HX-Z10 je offline   Reply With Quote
Staro 27.03.2009., 18:41   #1416
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor JVC HX-Z10 Pregled postova
ok, to bi bilo to, dal t-com jos uvijek ima onih 60kn telefon i onda jos 1xx kn internet?
ugl...ici cu i ja na optimu onda, imam neki osjecaj da ce se situacija s vezom poboljsat
Kod optime plaćam 3mbit/512kbits sa 100 besplatnih minuta i prikazom broja 179kn + razgovore preko 100 minuta. Kod t-coma bi to platio preko 265kn s tim da je upload na t-comu jadan...
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 18:27   #1417
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
šta mislite, hoće li optima po uzoru na te-kom ubrzo dizat brzine? ja u to sumnjam,ali eto da pitam šta vi mislite o tome.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 18:34   #1418
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
pa nadajmo se da hoce
Problem je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2009., 18:46   #1419
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

cisto sumnjam, ali ono...

kad bi bilo, bilo bi super

ja se vise nadam tv-u u skoro vrijeme !
Staro 01.04.2009., 10:32   #1420
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Nocas sam isprobao Optima Blast, inace je 1Mbit veza, a s Blastom je povukao 5,8Mbit download i 0,7Mbit uploada prema Speedtest.Net. Bas je fino imat 640kB u sekundi
Staro 01.04.2009., 12:51   #1421
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Možeš imati i više. Vjerojatno ti je aktivan profil 8Mbit jer si na najnižoj brzini, traži da ti stave 16Mbit profil, povuć će ti torrenti i 10Mbit-a.
stuc je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2009., 16:58   #1422
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Na razumijem to s profilom, jel ima negdje na netu vise o tome, ili mi mozes ti vise objasnit?
Staro 01.04.2009., 18:31   #1423
stuc
Banned

stuc's Avatar

Ovo ti je profil, možeš ga vidjeti tako da se logiraš u svoj modem h-t-t-p://192.168.1.1 ili koji li je već, pogledaj si manual od modema.
E pod summary imaš ADSL Link Speed i vidi koliko su ti stavili.

Ako je 8Mbit traži 16Mbit, ako si na dobroj parici i nekih 200m od centrale traži da ti stave 24Mbit ali oprezno, nemaš nikakve koristi sa profilom od 24 ako ti parica toliko ne propušta, samo će ti svako malo pucat veza tako da traži 16 i moli se da nisi na nekoj jadnoj parici.
Staro 01.04.2009., 19:17   #1424
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Evo SS kod mene, ako je to ovo oznaceno, onda sam vec na vecem profilu. Ili grijesim?

Staro 01.04.2009., 19:29   #1425
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Datum registracije: May 2003
Pitanje, da li ukljucenje/iskljucenje interleavinga ovisi o modemu ili ga oni mogu isljuciti bez obzira,
jer imam onaj shit Telsey, a u postavkama nigdje nema nikakav status za interleaving.

I osim sto smanjuje ping, da li iskljucenje interleavinga ima stetnih ucinaka na
"obicno" surfanje i download, dakle non-gaming related ?
vercetti je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2009., 22:03   #1426
stuc
Banned

stuc's Avatar

@rams

Nakeljili su ti 24Mbit a modem ti se sinhroniziro na 22Mbit ! Niš koristi od toga, zovi ih da ti smanje profil na jednu stepenicu niže tj. 16Mbit i onda uključi optimu blast pa testiraj.
Staro 02.04.2009., 01:06   #1427
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Aha onda, mozda ih budem nazvao. Necu koristiti blast precesto pa mi nije previse bitno. Ali hvala na savjetu.

Al, de mi samo reci, kakav profil da ja njim kazem da mi smanje. Jer sam za to saznao upravo ovdje pa me zanima kako da im objasnim
Staro 02.04.2009., 14:22   #1428
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor vercetti Pregled postova
Pitanje, da li ukljucenje/iskljucenje interleavinga ovisi o modemu ili ga oni mogu isljuciti bez obzira,
jer imam onaj shit Telsey, a u postavkama nigdje nema nikakav status za interleaving.

I osim sto smanjuje ping, da li iskljucenje interleavinga ima stetnih ucinaka na
Ja imam Telsey i ako je to to, imaš pod summary ovo
<table border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="hd">Line Rate - Upstream (Kbps):</td> <td>910</td> </tr> <tr> <td class="hd">Line Rate - Downstream (Kbps):</td> <td>7168</td> </tr> <tr> <td class="hd">LAN IP Address:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Default Gateway:</td> <script language="javascript"> <!-- hide var dfltGw = '&nbsp'; var dfltGwIfc = '&nbsp'; if ( dfltGw != '&nbsp' ) document.writeln(" <td>" + dfltGw + "</td>"); else document.writeln(" <td>" + dfltGwIfc + "</td>"); // done hiding --> </script> <td> </td> </tr> <tr> <td class="hd">Primary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Secondary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td></tr></tbody></table>To je valjda 8Mbit,@stuc će reči svoje
Staro 02.04.2009., 15:06   #1429
stuc
Banned

stuc's Avatar

Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Al, de mi samo reci, kakav profil da ja njim kazem da mi smanje. Jer sam za to saznao upravo ovdje pa me zanima kako da im objasnim
Samo traži helpdesk i pitaj koji ti je profil za brzinu, znat će operaterka

Citiraj:
Autor fle_ki Pregled postova
Ja imam Telsey i ako je to to, imaš pod summary ovo
<table border="1" cellpadding="3" cellspacing="0"><tbody><tr><td class="hd">Line Rate - Upstream (Kbps):</td> <td>910</td> </tr> <tr> <td class="hd">Line Rate - Downstream (Kbps):</td> <td>7168</td> </tr> <tr> <td class="hd">LAN IP Address:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Default Gateway:</td> <script language="javascript"> <!-- hide var dfltGw = '&nbsp'; var dfltGwIfc = '&nbsp'; if ( dfltGw != '&nbsp' ) document.writeln(" <td>" + dfltGw + "</td>"); else document.writeln(" <td>" + dfltGwIfc + "</td>"); // done hiding --> </script> <td> </td> </tr> <tr> <td class="hd">Primary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td> </tr> <tr> <td class="hd">Secondary DNS Server:</td> <td>192.168.1.1</td></tr></tbody></table>To je valjda 8Mbit,@stuc će reči svoje

Ne mora biti da je 8Mbit, Upstream je dosta visok pa to više miriši na 16Mbit nego na 8Mbit-a. Koliko god oni vama napičili visoki profil, modem se uvjek sinhronizira u ovisnosti kakva je linija/parica.
Kod mene se recimo profil od 8Mbit sinhronizira na 5,2Mbit a speed test vuče 3Mbit-a maximalno. Sa profilom 16Mbit se modem ( ne ovaj što sam okačio nego SE515 u kojem se točno vidi na koliko se linija sinhronizirala ) sinhronizira na 10,3Mbit-a a speed test vuče 4Mbit-a dok torrenti povuku 9-10Mbit-a što je zanimljivo...

Nešto bolje rade profili koji nisu ADSL2+ nego obični ADSL.
Uglavnom zovite njih tamo pa ih gnjavite
Staro 03.04.2009., 13:09   #1430
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Citiraj:
Autor vercetti Pregled postova

Zna itko ?
Staro 03.04.2009., 13:31   #1431
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
nema veze interleaving sa modemom, on je definiran u standardu za ADSL/2+
Kako se definira na DSLAM-u/MSAN-u tako ce modem to koristiti. Posljedice mogu biti niza maksimalna brzina/vise gresaka na liniji/nestabilna linija.
the_ghost je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2009., 13:34   #1432
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
nema veze interleaving sa modemom, on je definiran u standardu za ADSL/2+
Kako se definira na DSLAM-u/MSAN-u tako ce modem to koristiti. Posljedice mogu biti niza maksimalna brzina/vise gresaka na liniji/nestabilna linija.
Zahvaljujem
Staro 13.04.2009., 17:46   #1433
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
ok... sad imam tu pred sobom jedan od pristiglih papira pod nazivom "ZAHTJEV za prijenos broja" (3/8)... i sad tu ima dio "OSTALO"... naziv i sjedista davatelja broja, naziv i sjediste primatelja broja, datum prijenosa broja etc... ovaj datum prijenosa broja je prazan.. el bi to ja trebao ispunit ili oni?

takoder tu ima vremenski okvir prijenosa broja: 8h-11h ili 13h-16h... ja sam stavio kvacak na 13h-16h... el je to ok sto sam stavio ili ono, to bi oni trebali ispunit?

takoder tu ima i "zahtjev za prijenos broja vezan za uslugu izdvojene lokalne petlje"... wtf je to? (ponudene "opcije" su "da" i "ne"...)
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2009., 18:05   #1434
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor ShAd0w_dAnCeR Pregled postova
ok... sad imam tu pred sobom jedan od pristiglih papira pod nazivom "ZAHTJEV za prijenos broja" (3/8)... i sad tu ima dio "OSTALO"... naziv i sjedista davatelja broja, naziv i sjediste primatelja broja, datum prijenosa broja etc... ovaj datum prijenosa broja je prazan.. el bi to ja trebao ispunit ili oni?

takoder tu ima vremenski okvir prijenosa broja: 8h-11h ili 13h-16h... ja sam stavio kvacak na 13h-16h... el je to ok sto sam stavio ili ono, to bi oni trebali ispunit?

takoder tu ima i "zahtjev za prijenos broja vezan za uslugu izdvojene lokalne petlje"... wtf je to? (ponudene "opcije" su "da" i "ne"...)
Najbolje i najbrže je da nazoveš 0800 0088
Staro 13.04.2009., 18:36   #1435
ShAd0w_dAnCeR
Premium
Moj komp

ShAd0w_dAnCeR's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
u vezi tih podataka ilii?
ShAd0w_dAnCeR je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2009., 17:56   #1436
Shrek
Premium
Moj komp

Shrek's Avatar

Datum registracije: May 2007
Ima li netko iz Zadra a da je na optimi?
Shrek je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2009., 19:22   #1437
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Shrek Pregled postova
Ima li netko iz Zadra a da je na optimi?
Evo me
Sto te zanima?
Staro 15.04.2009., 21:58   #1438
Shrek
Premium
Moj komp

Shrek's Avatar

Datum registracije: May 2007
Zanima me stabilnost jer su mi se neki ljudi zalili a gledam bi li se vratio na t-com ili bi presao na optimu. Daj oslobodi PM da te pitam nesto.
Shrek je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 19:33   #1439
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
imali još netko problema na optimi zadnja 2 dana? net je spor, sve se sporo otvara. uplink nemoguć, umjesto 58, ne ide iznad 10 KB/s. evo šta kaže speedtest ping na speedtestu je 600ms, ali kad pingam iz dos prozora zna biti preko 1sek.
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 30.04.2009., 20:56   #1440
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

meni se takoder dogadaju cudne stvari.
takoder mi je ping poveci, brzina mi zna bez ikakvog razloga pasti na oko 1 mbs, upload takoder jako mali.
na ruteru mi se cesto gasi internet "lampica" itd.
to sam pripisivao losijoj opremi, ali ocito nisam jedini koji imam smetnje...
obicno se sve samo rijesi u roku 5 min i sve bude ok, ali zna jako iritirati.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na