|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() Gledam neko tiho napajanje za konfu. Fortron 400W mi je mrvicu prebučan kad se zalaufa. Za sve one koji su isprobali ova dva napanja, kakvi su po pitanju buke? CORSAIR CX Series CMPSU-400CXEU http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.757.007 Gigabyte Superb 460W GE-R460-V1 http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710018 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kakav je općenito ovaj Gigabyte, tko ga proizvodi, je li tih, djeluje mi kao ok napajanje za jeftinije konfe... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
a Corsair bi trebal biti ovak i onak super, samo neznam koliko je bučan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
EDIT: kakav je OCZ StealthXStream 500W http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=7710027 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ako je Gigabyte u biti Bluestorm II onda ga zaobiđi... Imam ga doma, glasan (vent mu je nečujan, ali zrak koji struji stvara full jaku buku), a zna i zacvrljiti tu i tamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
Corsair je tih, ali cvrci u loadu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Dakle evo jedan primjer. Uzmimo da vlasnik kompa ima noviju VGA karticu sa stock dual slot hladjenjem (koje se vrti na ajmo rec min 1000rpm). U takvom kompu naravno da se vecina "tisih" napajanja nece primjecivat (pogotovo kad venta na kartici ode na recimo 2000+rpm). S druge strane imamo recimo komp sa pasivnim hladjenjem na VGA i MBO, te recimo sa CPU coolerom (ajmo reci TRU) na kojem je 12cm vent na recimo 600rpm. U ovom slucaju naravno da ce napajanje sa stock ventom postati primjetno (ne nuzno glasno). Takodjer je velika vjerojatnost da ce i diskovi postati primjetni (za neke mozda glasni, a za druge ne). I tako u nedogled ... ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja imam Gigabytea i bas to sto si reko. Vent necujem ali zrak koji prolazi cujem. E sad meni osobno to nije uopce bucno, dapace, cak mi je i tiho. Vjerojatno zato sto u kompu imam jos 4 ventilatora pa se od njih to ni necuje(bas ovo sto je dh41400 rekao). Ali i inace mi je osobno komp tih. Mozda je nekome to bucno, ali meni je dosta tiho.(za razliku od prijasnjeg kompa koji je bucio ko kombajn i jos uvijek buci) |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Tiho i nečujno NIJE isto! Ja sam uspio napravit da mi se ventovi ne čuju i onda sam kupio TIHI seagate 410AS koji sam čuo u seeku. Kasnije uzeo Corsa 450 i bez modanja sve pada u vodu...
![]() |
#22 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Ma ozb,ne bacaj pare bezveze...Ali ako vec hoces,uzmi onda Corsa,jednostavno,kvalitetniji je(a trebao bi biti i tisi) @-POP- I ja tog Seagatea cujem u seeku(dobro,cuo sam,jer sad pored ovog od 500GB vise ne ![]()
![]() |
#23 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Mene hardovi ne smetaju tolko kolko roktanje ventova a zrak kad struji nije neki problem na ovim brzinama do 1000 - uglavnom... ![]() Uglavnom i meni je Cors proroktao jedno godinu poslje kupovine (istina radio je 24/7) pa sam zamjenio vent u njemu sa CM 120mm koji je na 12V na 1200 i sad je tišina i napajanju je sasvim dobro kolko vidim jedino kaj ga budem morao rastepst da ga malo usišem ubrzo... ![]()
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
meni moj cors iz siga dok je komp u idleu, cak i dok gurnem sarafciger da zaustavim vent (ovo sam samo jednom napravio), i dalje se cuje crvrcanje iz njega (btw el imam pravo na garanciju radi ovoga?), te je stoga najprimjetnija stvar u konfi... WD-a dok zatvorim kuciste ne cujem (dok bencha hd tune), ali kad otvorim bocnu stranicu nesto sitno (isto bench hd tune), s time da je "suspenzioniran"... (testano u gluho doba noci) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Señor Audiophile
|
Zamijenio vent na VX550 i izuzetno malo se cuje (na donjem pragu sluha @10cm), pa mi je nekako sumnjivo da on cvrci, pogotovo u idlu (ja jos nisam cuo za ijedan slucaj) ... daleko su glasnije grafe (dual slot turbine), case ventovi (@400-500 RPM) a na kraju i 7,200 RPM diskovi (bez obzira na "suspenzije"). Ovo se naravno sve slusa u "gluho doba noci".
![]() |
#26 |
Premium
|
ne znam... ja svoju grafu drzim na 22% i necujna je... prije nego sto sam zaustavio vent na corsu, zastopao/zgasio sam SVE druge ventove u kucistu, a disk je bio u idleu... tako da sam pretty much sure da je buka iz corsa... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Señor Audiophile
|
Probaj ga odspojit od ostatka konfe i upalit na prazno (zelena i crna na 24 pin konektoru) ako vjerujes da je u njemu problem ... da budes 100% ziher prije nego sto ga odneses u servis.
![]() |
#28 |
Premium
|
a sta da im kazem, ocu novo napajanje zato sto ovaj nije tih kao sto sam ocekivao? :S ovi nasi ce me lagano odfuckat... >.> eh i da... da li je normalno da kad pristekam taj glavni utikac u struju, te kad idem prvi put upalit komp, da se komp ne upali iz prve nego se jednom krene palit, pa se ugasi (ko kad izvuces kabel iz zida), pa se tek onda normalno upali? to se ponavlja svaki put dok ugasim/upalim onaj crveni prekidac na produznom... probao sam spojit samo taj glavni kabel u uticnicu (znaci bez produznog) ali ista stvar... to mi se dogada otkada sam kupio komp (8. mjesec prosle godine), a od tada je bio rastavljen (do posljednje komponente) cca 2 puta + 1. put kad je sastavljan... Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 10.05.2009. u 21:43. Razlog: zamjenio disk* sa napajanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Señor Audiophile
|
Ja o napajanju ... ![]() Sto diskova tice, jedino nekakav silencer case pomaze (npr. Scythe Himuro, Quiet Drive ili sl.). Sto se paljenja tice, to bas i nije normalno :S
![]() |
#30 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Scythe Himuro imam, pomak je minimalam, a tanji diskovi tipa spidi se s jedne strane ne hlade jer ima lufta. Spužva To Go
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|