|
![]() |
#1142 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#1143 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
zanima me dali je netko mozda instalirao OS-X na laptop HP 6735b ako nije zanima me dali ima drivera za taj hardware: AMD Athlon64 X2 QL60 (Puma platforma) 1.9GHz/3600FSB/2x512kB ATI Mobility Radeon HD3200 up to 1.4GB shared ADI SoundMAX AD1984A Broadcom 57xx Mobile Ethernet Broadcom 4322AG 802.11a/b/g wifi |
![]() |
![]() |
#1144 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Papaya - web server :)
Jos jedan pis softvera koji me odusevio ![]() ![]() ![]() ![]() Glavno sucelje programa: http://img.skitch.com/20090329-pi58a...3gshek6tuw.jpg Sucelje web sucelja, kako ga vide ljudi izvana ili na lokalnoj mrezi ![]() http://img.skitch.com/20090329-e5iij...pqn4pyx6u7.jpg Web: http://lightheadsw.com/papaya/
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#1145 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
probao sam razne distre da instaliram na Intelovom konfiguraciju i dalje ne prolazi... poludjet ću http://www.sysprofile.de/id69707
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 30.03.2009. u 00:17. |
![]() |
![]() |
#1147 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Vidim da je thread malo zastao pa da javim svoje svjeze iskustvo. Zadnji mjesec (i pol) dana sam isprobavao Win7, ali sam zakljucio da je to jos daleko od OSXa (istina Win7 su jos u beti, ali....). Za to vrijeme nisam uopce bootao u OSX, pa sam jucer odlucio pustiti system update na 10.5.6 pa kud puklo. Sve je proslo glatko, pokupio sam normalni putem update na 10.5.6, neki security update i update za hrpu software koji su izasli u zadnji 5-6 tjedana (+ sve updete za iWork i iLife stare verzije, prije aktualne 2009 verzije). Moram priznati da me malo iznenadilo jer sam ocekivao hrpu problema nakon citanja raznih foruma o iskustvima upgradanja. Inicijalno sam instalirao iAtkos 10.5.4, upgrade na 105.5 je prosao bez greske i sada na 10.5.6 isto bez greske. |
![]() |
![]() |
#1149 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
vec nekoliko mj zelim slozit Leopard na svoj xp i onda sam naisao na iDeneb koji me zainteresirao te sam ga nabavio... e sad buduci da nisam neki majstor oko os-ova nije mi se dalo igrat sa particijama pa da ga nekako u dual boot slozim kako sam vidio na nekom drugom forumu pa sam ga probao slozit na VMware ali bez uspjeha... onda sam prosli tjedan nasao slozenu virtualnu masinu koju treba samo otvoriti i bas nije funkcioniralo dok nisam procitao da treba navodno u vmwareu oznaciti u postavkama procesora "VMvare kernel paravirtualization" i onda se hvala bogu normalno pali ali tako sporo radi ko vista na 486-ici cak i dok mu "dam" 3GB rama... pa jel neko zna dal se moze to slozit da radi normalno il da tog iDeneba nekako stavim u dual boot bez da izgubim podatke sa harda? (moze samo link na neki tutorial) hvala unaprijed konfa iz "Moj komp" |
![]() |
![]() |
#1150 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1151 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Konacno sam uspeo sa instalacijom Mac os x-a, ali posto mi je grub bio on je i ostao, a nemam opciju za mac... Da li neko zna kako da dodam Mac os x u grub?? Probao sam sa ovako: title MacOSX root (hd0,10) makeactive chainloader --force +1 Ali javlja error 12... Resen problem sa boot_v9 ![]() Zadnje izmijenjeno od: milancheee. 13.04.2009. u 02:25. |
![]() |
![]() |
#1152 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Instalirah MacOS jučer po prvi puta, sve radi odlično (zvuk, stac9227, nvinject 256, ichX, ethernet)... osim tipkovnice, odnosno layouta. ![]() Odabrah Croatia pod regionalnim postavkama (ili kako sve već zove ono prije samog odabira layouta) i zatim ponovno Croatia kao layout. Problem? Y i Z su zamjenjeni, i ne rade mi mnoge tipke poput forward slash (inače na Shift + 7) ili kombinacije AltGr + broj pa da dobijem znak za akcent na slovima. Čćđšž rade posve normalno. Može li se odabrati još koji layout koji bi bio "sličniji" Windowsima i Linuxovom "hr" layoutu ili? Thnx unaprijed. Edit: Evo, istražih malo, i izgleda da su Z i Y standardno na drugim mjestima kod Maca, a sa ovim ostalim short cutovima ću se morat pomiriti... (šteta jer preferiram shift + 7 u odnosu na / kod numpada ![]() Zadnje izmijenjeno od: brentaal. 18.04.2009. u 11:47. |
![]() |
![]() |
#1153 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
zna li netko može li ići leo 10.5.6 na lenovo t400 (Core 2 Duo P8600(2,40 GHz),2GB,250GB,DVD±RW DL,ATI M86M(256MB)-Hybrid,14.1"WXGA+non glossy,Gigabit,Intel 5300 AGN(3x3),BT,FPR) ili je imao kakvih pokušaja? grafička je u stvari ati 3470 |
![]() |
![]() |
#1156 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa za snow leopard je izašla druga beta koliko mi se čini...e sad neznam jel tko isprobavao...
#1157 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel itko imao te sreće da je uspio instalirati OSX na komp s 9800GT. Nigdje ne mogu naći pravi driver za svoju 512 MB verziju, probao sam sve verzije koje su na 10.5.6 Final DVD-u, igrao se s EFI stringovima, pa i pokušavao posuditi drivere od 8800GT jer je isti G92 procesor. Ako imam sreće dobijem 1024x768 kao jedinu moguću rezoluciju, a karticu ne prepoznaje, a ako nemam sreće ( 99% slučajeva ) dobivam samo crni ekran i to je to. Ima tko kakvo rješenje za to?
#1158 |
Prečupavi mod
|
Koja "distra"? Ja sam uredno dobio QE i CI na Gigabyte 9800GT, instalacija je bila iDeneb 10.5.6 i u instalaciji sam odabrao nVinject 512MB (ako se dobro sjecam). Oba DVI-a rade. Mozda nije referentna?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Jučer sam stavio Ideneb 1.4 10.5.6, nemam iskustva sa Mac-ovima, ali nije me ništa impresioniralo. Sustav mi se čini dosta optimiziraniji, brže se diže, sa manjim "workloadom" , no mala programska podrška, teško dostupne napredne funkcije, slaba fleksibilnot, kaos sa driverima i stalni problemi oko instalacije (vjerujem da ovoga nema na orginalu) i nije baš nešto. Recimo obrada videa mi se ne čini boljom nego u Visti (kad se srede driveri i postavke) jer evo imam Vistu već nešto manje od god. dana i rad mi se čini potpuno stabilnim i glatkim. Tako da ja ne vjerujem da je OS10 bolji od Viste (mozda bi bio bolji s vecom podrskom). Nisam imao nekakvih problema sa instalacijom, osim stavio sam NVinfest ali kad god promjenim rezoluciju pojavi se plavi ekran, probo Nvdarwin, ista stvar!!! I da : Kako da forsam refresh rate??? |
|
![]() |
![]() |
#1160 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
http://img.donanimhaber.com/images/h..._1_dh_fx57.jpg
![]() |
#1161 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Ljudi uživaju u svojim Hackintoshima pa nemaju vremena ![]() Da na poslu nemam windowse ja bih već zaboravio kako izgledaju ![]() Pa Snow Leopard je pred vratima, ako se ne varam izlazi u lipnju, i za očekivati je da se već sad hackintosh zajednice okreću tome i isprobavaju najnoviji beta release. Kolko sam vidio na netu najnovija beta SL ima integriran screen recording software ![]() Novih releasova nema, a nema ni potrebe za njima, budući da je došlo do toga da se i na AMD platforme može instalirati ''native'' OSX uz par trikova. Meni je jedino žao što već neko vrijeme na mjestu stoji voodoo kernel project, ekipa se bacila na druge projekte (chameleon, intel wifi 3945 kext...). Na mnogim mašinama taj kernel radi brže i stabilnije od vanille.
![]() |
#1162 | |||||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Što se tiče 3945 volio bi da proradi, ali sam opet osuđen na noWIFI jer FS ima tool koji enablea WIFI ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
#1163 |
Premium
|
Da li neko moze da mi sto pre odgovori ![]() Nasao sam gainward 7600GS PCI-E, na wikiOSX86 nista ne pise za gainward model (da li radi ili ne)... Sta kazete? Da uzimam ili ne? |
![]() |
![]() |
#1164 |
Prečupavi mod
|
Ja imam Gainward 7300GT i radi dobro... trebala bi raditi. Pokusaj provjeriti da li se mozda razlikuje od referentnog modela, ako da, postoji sansa da ces imati problema.
![]() |
![]() |
#1165 |
Premium
|
Trebalo bi da mi stigne u ponedeljak, pa javljam ![]() Posto trenutno imam HD3200 integrusu, a za nju nema kext-a i nece ni biti, trenutno koristi VESA i max rezoluciju 1024x768, sad kad stavim ovu 7600GS da li cu uspeti da bootujem Mac ? Ubacio sam nVinject 0.2.1 kext pa se nadam da cu uspeti da bootujem, ako ne valjda ce reinstalacija uspeti... |
![]() |
![]() |
#1166 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() nvinject ti ima sve DeviceID za pojedinu seriju AFAIK pa nema problema sa PoV,Gainwardom,ASUSom i ostalima. Uzmi grafiku, i boot je zagarantiran ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1167 |
Premium
|
Koja je konkretno razlika između nvdarwina i nvinjecta u slučaju kada kod oba radi QE? (ima li razlike u performansama?) Trenutno koristim nvdarwin na svojoj 7600GT. |
![]() |
![]() |
#1169 |
Premium
|
Ni meni na iPC-u nije radio nvinject out of the box (dakle, onaj odabran prilikom instalacije) već sam ga morao naknadno reinstalirati. iDenebov nvinject je pak radio normalno... Kod nove instalacije iPCa odabrah nvdarwin i za sad me dobro služi... jedino me hebe pitanje koje postavih u prethodnom postu. |
![]() |
![]() |
#1170 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|