Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.04.2009., 10:19   #1
ivan_29
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2009
Nema slike ni BIOS-a

evo kod prijatelja pokušavam riješiti neobičan problem.kod paljenja računala ne pojavljuje se nikakva slika pa čak ni bios. pet sekundi nakon paljenja čuje se jedan kratki beep, zatim pokretanje hard diska, disketnog pogona, lampica na pržilica trepne nekoliko puta i nisam siguran dali se windowsi učitaju, ali sve bez slike na monitoru.
napominjem da je na ovoj MB albatron KM51G-754 crkla integrirana grafička koja je zamjenjena sa Pc-e gigabajtovom i sve je radilo OK pola godine.
sad smo provjerili grafičku na drugom računalu i ispravna je, monitor također, RAM je u redu. probali smo eliminacijom većine komponenti grafička, ram, hard, disketni pogon, pržilica, baterija, clear CMOS, bežična kartica i ništa od ovog se nije pokazalo neispravnim. po meni ostaje samo matična ili je možda oslabilo napajanje. nema vidljivih znakova na ploči koji bi ukazivali na oštećenje.
MB albatron KM51G-754
AMD Athlon 64
Napajanje Codegen 400 W
evo pokušao sam biti što detaljniji u opisu kvara pa bih molio ako je netko imao slično iskustvo ili ima znanje da pokuša pomoći.
Hvala!
ivan_29 je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2009., 10:21   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Šrotegen je dao svoje?
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.04.2009., 10:02   #3
Skols
Skols
Moj komp

evo, i ja sam imao takav problem možeš ga čak i pročitati nna ovoj stranici pod hardwerski problemi

isto mi se dogodilo kao što i tvom frendu
OVAKO NAPRAVI SLJEDEĆE:
iz kučista izvadi matičnu ploču i s matične povadi sve dolje processor, grafičku...
zatim ispuši, ili bi bilo bolje da s kompresorom ispušeš sve komponente da s njih izađe prašina i nakupine prašine koje mogu ometati ovo paljenje računala.

ako to ne pomaže probaj zamjeniti 8ako imaš prilike) komponentu po komponentu (grafička, processor, ram...)

ako to ne pomaže onda ti je isti problem kao i kod mene ZAMIJENITI PROCESSOR.
kad ga zamjeniš probaj onda upaliti računalo i vidjet ćeš dal će se šta dogoditi.

evo napisao sam ti što sam znao

isprobaj pa javiš
pozdrav!
Skols je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2009., 11:08   #4
ivan_29
Registered User
Moj komp

moguće da je procesor jer sam probao isključiti ventilator na hladnjaku i ne osjeti se da se zagrijava. brine me što nakon pet sekundi čujem jedan beep i pokretanje harda, a prije tog se čuje nekoliko neuspješnih pokušaja pokretanja, ali sve u svemu najgore je što nema ništa na monitoru.
Staro 28.04.2009., 13:13   #5
Skols
Skols
Moj komp

pa da, razumijem n meni nije bilo ništa na ekranu probaj s nekog drugog kompa koji normalno radi) izvaditi processor pa ćeš vidjet dali će bit išta na ekranu.

e i još nešto isti processor sam i ja imao AMD Athlon 64

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.04.2009. u 21:56.
Staro 28.04.2009., 15:00   #6
ivan_29
Registered User
Moj komp

servis kaže matična

jučer je komp pošao na servis. kažu matična, a možda i još nešto pa kao ne isplati se popravak.
najveći je problem socket 754 koji nema niko od poznanika da isprobamo procesor, a ne znam da li bi vemil i sl. prodali proc za probu pa ga uzeli natrag ako nije crko ili matičnu.
Staro 28.04.2009., 17:57   #7
Skols
Skols
Moj komp

nemem pojma

mislim na vemil
ako imaš veze onda ćeš moći na probu):
Oglasni prostor
Oglas