|
![]() |
#511 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#512 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Također sam tija uzet Abiticu QuadGT ali je nije bilo u Splitu pa sam na kraju uzea dvi DFI ICFX3200 ![]() Moram priznati da sam stvarno zadovoljan s njima. Nije ploča toliko osobita s quadovima ali je također presudila 6-tero fazna digitalna regulacija napona (do 180A ![]() Hladnjak za mosfete je za ispeč prste. Everest pokazuje svega 38C. Ionako ne vjerujem ništa tim senzorima. Ma ti mosfeti su klasificirani da rade bez problema na 125C. Ma njih ako i ne ugriješ malo oni ni ne rade kako treba ![]() Eto te dvi i dva Q6600 taman mi idu do 3.2Ghz na naponu od 1.35v (drugi nešto manji napon). Moram priznat da je vdrop velik s obzirom da ga reviewi prijavljuj kao skoro nepostojećim. Meni padne sa 1.35 na čak 1.28 ako je vjerovati senzorima. No svejedno na istom naponu kloka bar 100 ako ne i 150Mhz više nego na điđabajtici s četiri faze (mislim da ni na onima s 6 faza ne kloka više). Ovo ću još dobro ispitat sutra kad ploču usporedim sa svojom zlatnom P35-DS3P. FSB neće baš preko 360-370. Tu mu je neki limit onako bez daljnjih diranja po opcijama (stock NB volt). No meni sasvim dovoljno jer moji quadovi i ne klokaju više od 3.2 bez dosta soka. |
![]() |
![]() |
#513 | |
Premium
|
Citiraj:
Sjetimo se vremena Pentiuma 805D i ekipe što ga je tjerala na 4Ghz pa je ovaj vukao 300-400w (tomshardware). Naravno da bi mosfeti dobili ljubičastu boju nakon nekog vremena ![]() |
|
![]() |
![]() |
#515 |
Premium
|
Posluša sam te u vezi limića. Umjesto njega sam nekako stavija jedan 60mm da baš na tom mistu izbacuje zrak i još ću prilipit nekoliko onih malih hladnjaka za memoriju graf.kartica pa bi se stanje trebalo poboljšat. Ma te ploče kad dobro hladiš onda im BIOS crkne ili nešto drugo. Triba ih što manje "popravljat" dok su pod garancijom. Za mosfete sam pročita iz nekog reviewa. Više ne skidam hladnjake i ne mjenjam pastu na pločama. Ućim se ne popravljat što nije pokvareno. |
![]() |
![]() |
#517 |
Moderator
|
nemam pojma kaj je gore bilo, nije me interesiralo no znam da mi je ploča normalno delala sa E4400 a kad sam prešao na Q6600 kojeg sam stalno držao na 333x9 na def naponu prdnule su dvije ploče za redom u roku par mjeseci, na treću nisam više imao srca stavljat Q6600
#518 | ||||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
#519 |
Moderator
|
#521 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ja sam si na eBayu nabavio relativno jeftino AKASA 40mm plave led ventove(u HR je to nemoguca misija) za te HS-ove i rade gotovo necujno cak i pri 3000+ rpm... |
|
![]() |
![]() |
#522 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Može samo savjet između ove dvije ploče za E5200 - trebam neku jeftinjaču koja je stabilna (ne za OC)..... Ili imate neki drugi prijedlog - u rangu 600kn.... http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.399 http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.306.432 ![]() |
![]() |
![]() |
#523 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Svaka je stabilna kad se nekloka, odnosno trebala bi biti ![]() Stoga bilo koja od te dvije je OK. Ja bi uzeo onu koja je ljepša ![]()
#527 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
#529 |
Banned
|
rastegni se jos 200kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=144212 i moli boga da nije prodana... bolju plocu za te novce neces naci |
![]() |
![]() |
#533 |
3.14zda ®
|
|
![]() |
![]() |
#534 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
e ovak, gledao sam malo te ploce i nasao ova dvije http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5866 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5895 e sad neznam koju da uzmem ili ak netko ima kakav drugi prijedlog slobodno nek javi |
![]() |
![]() |
#537 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
ovako koju maticnu mi preporucate za ovu konfu: AMD Athlon 64 X2 7750, Kuma, 2x2 GB KiT G-Skill 1000 MHz, Samsung 750GB, 32Mb, 9600 GT [Zalman] SLi x2,Corsair HX520w,CPU Cooler Scythe Ninja 2, Frontier Shinobi.. [prodat cu ovu maticnu: Gigabyte GA-M57-SLi-S4 jer je katastrofa.. nema clocka vise od 2.7(originala) nezeli se upalit komp.. a RAM podrzava do 800Mhz..) pa vas molim da kazete jednu koja bi zadovoljila moje potrebe.. ![]() |
![]() |
![]() |
#540 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Pozdrav svima ![]() Doslo je vrijeme da nadogradim svoj komp.Vidim da ovdje ima znalaca pa Vas molim za konkretnu preporuku. Ono sta me "koci" je maticna ploca. Evo ostale komponente: Core2Quad Q9550 Gigabyte HD 4850 Zalman Cooler OCZ Reaper DC kit 2x2GB @1066MHz Chieftec 550 W.... Raspolazem za otprilike 1000kn(100kn manje vise nije problem) i kupujem iskljucivo u VeMilu ili HG Spotu.Eto,molio bih za preporuke jer stvarno nisam u toku sto se tice maticnih ploca.Hvala unaprijed ![]()
![]() |
|
|