Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 25.03.2009., 08:26   #1
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Reinstalacija bez gubitaka podataka

Situacija je sljedeća.. Kompjuter koji služi samo za kasu (davanje računa) u jednom kafiću, daje " Lsass.exe - system error " Object name not found.
Ne može se dignuti sustav niti u safe modu (isti error).
Ima instaliran program za kasu , koju ne bih htio izgubiti,jer su memorirani svi utršci od jučer i prije...a i program je "privatni" napravljen od firme koja ne može doć slijedečih tjedan dana.
Telefonskim razgovorom sa tipom iz te firme rečeno mi je da slobodno reinstaliram Windowse (XP Home je gore), da se ništa neće izgubiti,i da će taj program raditi i da će svi podaci ostati netaknuti...
Nisam baš siguran u to , pa se obračam za savjet...
Konfa : K9 Neo , 512 kingmax , int.grafa....hardverski je sve OK (testirano)
Staro 25.03.2009., 08:48   #2
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
osobni savjet s moje strane je da nabaviš eksterni hard il velku memorijsku, zapržiš na cd neku live distribuciju linuxa i prebaciš sve sa particija privremeno na to, preformatiraš cijeli hard, digneš gore dvije particije (10 giga max za XP samo), jednu za windozera, a drugu za ostale sve podatke.
Vrga je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.03.2009., 08:52   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Al' ne pomaže to kad je na ovoj(postojećoj instalaciji) program koji je potreban.

Kad instaliram XP...

Ja sam više za image sadašnjeg stanja. U slučaju nepovoljnog upgrade-a, vrati se sadašnje neispravno stanje(opet na početak, ali ).
thopok je offline  
Staro 25.03.2009., 09:00   #4
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
ha gle ak diže XP gore direkt na postojeću... a niš, ak nemreš ovo kaj sam reko gore, digni samo XP gore, al imenuj windows folder malo drukčije. zna bit sranja ak ga digneš u postojeći folder
Vrga je offline  
Staro 25.03.2009., 10:34   #5
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Ne kužim zašto Repair ne pomaže... Nakon onog prvog "Your computer will reboot in 10 seconds" , winsi se dignu tj. ne dignu (isti error kao i prije) i nema onog uobičajenog nastavka Repaira : regional options,enter product key....pa sve do kraja.
Staro 25.03.2009., 12:19   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
A jesi pogledao ovo? Mozda uspijes rjesit na ovaj nacin..
http://www.techspot.com/vb/topic30992.html
http://support.microsoft.com/?kbid=307545
Joke je offline  
Staro 25.03.2009., 14:03   #7
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Wink

Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
A jesi pogledao ovo? Mozda uspijes rjesit na ovaj nacin..
http://www.techspot.com/vb/topic30992.html
http://support.microsoft.com/?kbid=307545
Da,, čitao sam to, nisam napravio jer ima isključen System Restore. Nekako mislim da bi to Repair trebao rješiti..a ne želi se izvrtiti do kraja...
Staro 25.03.2009., 14:29   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Pa uvijek se mogu dignuti novi Windowsi bez formatiranja particije.

Trebalo bi ti ponuditi "Leave system file system intact (no changes)" ili tako nešta (tamo gdje biraš hoćeš li formatirati u NTFS, NTFS (Quick), FAT32, FAT32 (Quick).

Ako odabereš da ti ne formatira, onda bi ti tokom instalacije novih Windowsa trebao napraviti folder Windows.000 gdje će staviti stare Windowse, i Document and Settings.000 sa stvarima iz starih windowsa. Tako da nema formatiranja nikakvog.
Al velim, ne znam kako ti radi taj tvoj program, gdje je smješten i slično. Ali - brisanja podataka ne bi smjelo biti!
Staro 25.03.2009., 15:39   #9
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
za svaki slucaj prije takvih kombinacija napraviti image c particije na drugu/drugi disk s ghostom, acronisom ili tako necim. Pa ako se i sjebe nije katastrofa i moze se vratiti u prijasnje stanje.

Zatim, problem moze rjesiti i da boota windowsPE ili tako nesto i iz c:\windows\system32\dllcache\ kopira taj file koji fali u c:\windows\system32. Trebao bi to moci i iz safe moda ali samo ako ide u safemod bez network supporta, inace mu isto tako nece bootat. U ovom slucaju moze slobodno preskociti backup a s obzirom da mu ne treba nikakav poseban soft ja bi prvo pokusao tako.
greg SE je offline  
Staro 25.03.2009., 17:32   #10
greenfly
Od nonine sestre kunjado
Moj komp

greenfly's Avatar

Izvadio sam njegov hard, stavio ga u moj komp,malo sam pročačkao po toj C particiji (druge ni nema , jer je komp prazan (updejtan) i namjenjen je samo kasi) . Vidio da u Prog.Files-ima nema nikakvog instaliranog programa.Zato je u C -u bio jedan folder "Caffe' ", u kojem je sav sadržaj, svih konobara tog kafića. Znaći program je instaliran u C: .
Napravio sam što je Vuco rekao>> Leave system file system intact (no changes), i sve je prošlo dobro... Hvala svima na dobrim idejama...

Može lock..

Zadnje izmijenjeno od: greenfly. 25.03.2009. u 19:07.
greenfly je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno