|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Canon IP4200 - Resume blinka 5 puta
Hi Jel netko imao ovu situaciju i uspio ju rijesiti? Po service manualu znaci da je nesto s glavom. Sve sam joj radio: cistio, namakao udestilirajoj vodi, resetirao, cistio, pazio, mazio...i dalje ista prica. Jel ima netko iz Osijeka voljan posuditi glavu (Ip4200) samo da vidim jel stvarno riknula. Ako jeste isti moze uzeti moj printer ako zatreba za rezervne dijelove. Ako nista ima sve pune nove tonere za iskorisiti. Zadnje izmijenjeno od: Umalo. 15.03.2009. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
me too isto
Datum registracije: Jan 2005
|
kad pokusas printat koji ti error izbaci?? mozda 622??
FJAKA = psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Bozji dar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Error je: Operators error. Press printer's RESUME button. If...bla bla. ugasi upali pa... Pritisnem resume ali nista. Periodicki blinka po 5 puta. Probao sam ga upaliti sa izvadjenom glavom i isto blinka po 5 puta tako da sam laicki zakljucio da ne kuzi glavu kako pise i u manualu. Imas prijedlog osim onog koji mislim da me ceka a to je nabavka novog printera. Zato sam i pitao ako je netko voljan doci na kavu pa da probamo samo staviti njegovu (citaj: njegovog printera) ispravnu glavu da potvrdim tu konstataciju. Zadnje izmijenjeno od: Umalo. 15.03.2009. u 22:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Glava se ne smije premještati između dva istovrsna printera. Jedino se može ugraditi nova. Zašto? Zato jer printer u EEPROM upisuje istrošenost grijača i termičku karakteristiku istih. Te kad zamjenite glave skurite oba printera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
Glava se ne smije premještati između dva istovrsna printera. Jedino se može ugraditi nova. Zašto? Zato jer printer u EEPROM upisuje istrošenost grijača i termičku karakteristiku istih. Te kad zamjenite glave imate dobre šanse da skurite oba printera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Kako bilo, danas kupujem novi laser u boji pa ako je netko zainteresiran za ovaj neka se javi. Naravno bez naknade a imam i sve nove catridge. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
Kad ugrađujete novu glavu očito po otporima grijača ili nekako drugčije printer zna da se ugrađuje nova i radi kalibraciju. Ukoliko ne vjerujete probajte. Šanse su vam 50% da preživi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Skuri driver na matičnoj ploči? Ja sam do sad mislio da je driver samo upravljački program, kakve on ima veze za matičnom?! Btw, ako se taj EEprom može resetirat kad se kupi nova glava on se može i resetirat kad se stavi polovna. Po nekoj logici on će slat manju struju jer će mislit da je glava nova i postepeno pojačavat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Hvala na savjetu. Necu riskirati da jos nekome zeznem njegov printer. Ovaj je rashodovan. Jos ga nisam bacio jer imam pune tonere pa.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
Citiraj:
Hardverski draiver je IC koji pogoni grijače. A sa njime upravlja firmware u printeru preko multipleksora u glavi. EEprom ne možete resetirati bez ugrađene glave. Znači ukoliko printer na neki način registrira da je nova glava onda je i set up ok. Međutim ukolko zaključi da je stara glava više ne zna koja je to glava. Pa ukoliko je glava u šlusu može srediti draiver. Ili draiver u šlusu sredi multiplexor na glavi. Znači bolje se ne igrati sa tim stvarima ukolioko nemate neograničen izvor besplatnih dijelova. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|