Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2009., 02:57   #61
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Trebaš detaljno pregledati onaj vodiš na Guru3D za shadere i onda kombinrati ono kaj ti treba, a kaj se tiče akceleracije, pored Core i7 ti akceleracija prek kartice ništ ne znači, pošto je onih četiri, tj. osam jezgri dosta za bilo kakav HD materijal. Kaj se tiče same akceleracije na GeForce karticma stvar je malo drukčija nego kod AMD-ATi modela, a ti još k tome imaš dual-GPU karticu, pa je veselje podešavanja, traženja uzročnika mogućih problema veće. Sve u svemu s tom konfiguracijom koji imaš, jednostavno nema potrebe da se zamaraš s HD akceleracijom.
Aha, hvala...
Ma to sam i mislio, samo sam htio isprobat HD akceleraciju kako se ponaša i to (jer vidim da je bila masa priče oko nje)...
Jel to ovaj članak? Vidim da se bavi baš HD akeceleracijom, a ima neš o shaderima u sredini.

Koji bi bio onda najbolji izbor codeca (ako treba uopće pored MPC HC), za najbolji video i zvuk?
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 03:13   #62
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Je, to je taj vodič. Ne treba ti nikakav dodatni codec ili codec-pack, pa vidiš i sam da ti samo s MPC HC radi HD. Ako hoćeš bolju sliku i zvuk, traži diljem neta još detaljnije oko tih shadera (ja se s tim ne zamaram, jer mi je i ovak dobro, tak da nemam pojma o detaljnom podešavanju i iskorištavanju shadera), nabavi si full-HD, tj. Blu-ray ili bolesno skodirane materijale, prebaci sve to na neki kvalitetan audio sustav o kakvima se zna pričati u Hi-Fi temi, pa dodaj k tome plazmu, HDMI zvučnu karticu i tome slično i evo ti kvalitetnog zvuka i slike.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 03:22   #63
Grofaz
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor velorien Pregled postova
Pa baš je bio vrhunski. Kao prvo nema nativnu podršku za titlove već se mora instalirat posebno DirectVobSub da bi išta vidio. Kao drugo imaš ograničenje da ti se titlovi moraju zvat isto ko i video fileovi, kao treće ne možeš mijenjat titlove samo tako niti ih drag and dropat na player i mijenjat ih kad ti se digne. Ali već je i prvi argument bio dovoljan da zahtjeva dodatni codec. Samo mi reci jel možeš pomaknut titlove na one crne trake ispod filmova da ne smetaju filmu? I didn't think so.

Drugo, u KMu ili MPC će mi stvarno i biti bolja slika. Na stranu što MPC recimo ima DXVA akceleraciju za HD filmove i sl., MPC i ako se ne varam KM imaju i shadere i raznorazne bicubic resizere i filtere koji stvarno čine sliku boljom. Sliku još dodatno možeš poboljšati s npr. 16-235 -> 0-255 shaderom za pretvaranje boja koji sliku na Nvidijim, a i na Atijevim karticama čini puno življom i puno manje ispranijom.

Imaš li još nekih argumenata koje mogu pobiti neoporecivim dokazima ili bi bilo dosta. Što se WMPa i glazbe tiče tu nemam primjedbi.
Eto, ako želite nastavit gledat filmove u WMP nitko vam ne brani, samo kažem zašto je to meni lejm. Ne moram ja biti u pravu (ali jesam) niti se vi morate prebacivati odma na drugi player jer sam ja tako rekao. To je moje mišljenje i jebiga.
Inače baš lijepa rasprava moram napomenuti. Meni beskrajno korisna. I ja također imam svoj preferirani način gledanja pa bih iznio ovdje kako to radim, vidim da su i ostali.

Ja koristim WMP 11.

Možete me slobodno ismijavati da sam noob nema problema. I jesam naime, stvar je u tome da ja koristim WMP, i za filmove i za muziku jer - drugo ne znam. I to je bolna istina. Nije da ne bih volio znat, volio bih. Evo čitam sve ove stvari što ste napisali al meni su to nažalost sve egipatski hijeroglifi. Podesit ovo, podesit one, uključit ovo i dovuć ono... Niš ne kužim što vi pišete.

Meni na WMP11 nakon instaliranja sve radi. Što gledam naravno, a to su dvixovi s titlovima sa strane. Jel sam glup il što, ali uz WMP nisam imao potrebe opće išta drugo koristiti pa zato ne znam. Jel onda po tome WMP dobar il nije ostavljam nekom drugom ocijeni.

E da, sjetio sam se, imam Nero 6 Ultimate, ta instalacija koju imam čini mi se instalirava i neke kodeke. To sam instalirao prije. Jel to to? Ozbiljno pitam, bi li WMP radio bez toga? (Jer ako ne onda je po meni WMP plug and play).

Problem je došao kad sam želio zalijepiti titlove na film i to spržit na cd da ima titlove u sebi kako bi se moglo gledat u jeftinom dvd playeru. Onda sam instalirao ffdshow i winavi još dodatno pa to tako ide.

E sad, zašto sam uopće kvotao tebe velorien, vidim da pričaš o titlovima na crnoj traci ispod filma, e to mene zanima, kako ih zalijepiti na tu traku, što mi treba za to ako može neko objasniti (citirao sam tebe kad si već o tome počeo). U winaviu nisam nigdje našao tu opciju, jel se to može kroz ffdshow video decoder configuration? Hvala.

Ili jel ima neki bolji način ljepljenja titlova, kad se to lijepi kroz winavi on ponovo kodira divx + titl u divx, volio bih to bez duplog kodiranja al pogađate ne znam kak.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 03:27   #64
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Ne treba ti nikakav dodatni codec ili codec-pack, pa vidiš i sam da ti samo s MPC HC radi HD. Ako hoćeš bolju sliku i zvuk, traži diljem neta još detaljnije oko tih shadera (ja se s tim ne zamaram, jer mi je i ovak dobro, tak da nemam pojma o detaljnom podešavanju i iskorištavanju shadera), nabavi si full-HD i bolesno skodirane materijale, prebaci sve to na neki kvalitetan audio sustav o kakvima se zna pričati u Hi-Fi temi i tome slično.
Eto, samo MPC HC...
Sad, isprobavam te shadere. Bez njih je malo isprano, sa njima je mooooožda malo pretamno, ili mi je samo jak prijelaz?
Ma za jače Full-HD materijale nema problema što se tiče nabave, ali ima problema za spremanje. Obično sve starije pogledano pohranim na DVD, a tu mi 720p od 4.xxGB savršeno sjeda... WD6400AAKS služi samo kao "buffer" između novog materijala i DVD-ova. Koliko otprilike teži neki bolji 1080p? Jer onda bi trebalo mijenjat diskove i brisat nakon nekog vremena... Ovo drugo mi nekako teško pada, makar sam rijetke filmove ponovno pogledao. A pogotovo zato kaj BSG-a nema u 1080p.

Stavit cu SS obih shadera, samo me sad zanima... Reinstalirao sam sve i pobrisao codece, al izgleda da je GPU akceleracija jos upaljena jer mi skoce taktovi grafe... Kak da sad gasim jer me malo zivcira ovo prematanje sadrzaja i ubrzanje videa pri tome.

EDIT:
Vidim da si editirao post. Ma LCD mi je u drugoj sobi sa kucnim kinom, al obicno gledam tu na monitoru sve sa novim Z-5500 koji su ogroman korak sa X-530, pa mi ne smeta veličina ekrana kad "izgleda" još veće sa ove udaljenosti nego da gledam tamo u sobi TV.
Staro 22.03.2009., 03:37   #65
McG
-------

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Sad, isprobavam te shadere. Bez njih je malo isprano, sa njima je mooooožda malo pretamno, ili mi je samo jak prijelaz?
Pošto ima raznih kombinacija tih shadera, jasno ti je da bude ti trebalo jedno određeno vrijeme da najdeš onu pravu kombinaciju. Na Guru3D su se osvrnuli na one osnovne, tj. one koje sam autor članaka smatra dobitnom kombinacijom za postizanje što kvalitetnije slike i samim time još bolje uživanje u onome kaj se gleda.
Citiraj:
Koliko otprilike teži neki bolji 1080p?
Ovisi o onome ko ga distribuira (bilo to putem Blu-ray diskova, bilo putem ripova), ali ako su se počeli i sami crtići stavljati u pakiranja od kakvih 10GB do 30GB, jasno je da nema neke šablone koje bi se trebali držati. Opet s druge strane neko može u puste desetke gigabajta natrpati takvo sranje od slike i zvuka, da to nema veze sa zdravim razumom, tak da sama veličina nema nužno uvijek i veze s kvalitetom.
Citiraj:
Kak da sad gasim jer me malo zivcira ovo prematanje sadrzaja i ubrzanje videa pri tome.
U opcijama MPC HC playera pod Internal filters makni kvačicu s H264/AVC (DXVA) opcije.
Citiraj:
Autor Grofaz Pregled postova
Možete me slobodno ismijavati da sam noob nema problema. I jesam naime, stvar je u tome da ja koristim WMP, i za filmove i za muziku jer - drugo ne znam. I to je bolna istina. Nije da ne bih volio znat, volio bih. Evo čitam sve ove stvari što ste napisali al meni su to nažalost sve egipatski hijeroglifi. Podesit ovo, podesit one, uključit ovo i dovuć ono... Niš ne kužim što vi pišete.
Zbog čega bi te neko ismijaval? Ako ti player paše i ne treba ti ništ drugo, ko je bilo ko na ovoj temi da te ismijava. U prijašnjim postovima ja sam samo govoril o tome da je WMP skupa s codecima i BSplayerom zastarjeli način reprodukcije i da nema smisla nekome (danas pored mase drugih i bolji playera), preporučivati taj način i samo komplicirati jednostavne stvari poput gledanja filmova.
Citiraj:
E da, sjetio sam se, imam Nero 6 Ultimate, ta instalacija koju imam čini mi se instalirava i neke kodeke. To sam instalirao prije. Jel to to? Ozbiljno pitam, bi li WMP radio bez toga? (Jer ako ne onda je po meni WMP plug and play).
Možda koristi te Nero codece, a možda i ne koristi, pogledaj u postavkama samog playera da budeš siguran.
Ali WMP koristi prije svega codece koji dolaze sa samom instalacijom Windowsa ili pak koristi one koje namtene sam korisnik putem codec-packa ili pojedinačnih codeca.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 22.03.2009. u 03:56.
Staro 22.03.2009., 03:44   #66
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Pošto ima raznih kombinacija tih shadera, jasno ti je da bude ti trebalo jedno određeno vrijeme da najdeš onu pravu kombinaciju. Na Guru3D su se osvrnuli na one osnovne, tj. one koje sam autor članaka smatra dobitnom kombinacijom za postizanje što kvalitetnije slike i samim time još bolje uživanje u onome kaj se gleda.
Ok...
Sad sam nesto prckao i zalockali su mi se shaderi svugdje, ne mogu dirat te postavke uopce. Aha, sad sam skuzio... Nema shadera, očito kad se izgasi HW akceleracija (jer ide samo preko grafe). Al sad sam prebacio natrag na CPU i normalno se premata. Brže.
Al uzeo sam SS prije toga. Sa uključenim djeluje prirodnije?

EDIT:
Ovo je jedan od boljih 720p koje imam...

Znači - ako želim PS, mora ostati HW akceleracija uključena.
Staro 22.03.2009., 03:44   #67
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Koliko otprilike teži neki bolji 1080p?
Netaknuti diskovi od 15 - 40gb, ripovi 8 -15 gb.

Citiraj:
. A pogotovo zato kaj BSG-a nema u 1080p.
Kako nema?
morph je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2009., 03:54   #68
McG
-------

Citiraj:
Sa uključenim djeluje prirodnije?
Da, ali opet ako pretjeraš, moraš fino prezasititi sve boje i onda nemaš neke koristi od toga.
Kak sam i rekel (a i oni moji screenshoti na prethodnoj stranici idu rukom pod ruku s tim), meni je i bez shadera slika vredu i ne zamaram se s tim.
Staro 22.03.2009., 03:57   #69
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Da, ali opet ako pretjeraš, moraš fino prezasititi sve boje i onda nemaš neke koristi od toga.
Kak sam i rekel (a i oni moji screenshoti na prethodnoj stranici idu rukom pod ruku s tim), meni je i bez shadera slika vredu i ne zamaram se s tim.
Ne znam gdje se to regulira...
Koliko vidim, samo su dvije opcije - off i on.
Staro 22.03.2009., 04:00   #70
McG
-------

Ima i opcija za dodavanje pojedinih shadera, njihovo kombiniranje, editiranje i tak dalje, pa zato velim ako se pretjera u svemu tome, lako postigneš suprotan efekt i dobiš goru sliku.
Staro 22.03.2009., 04:04   #71
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Ima i opcija za dodavanje pojedinih shadera, njihvovo kombiniranje i tak dalje, pa zato velim ako se pretjera u svemu tome, lako postigneš suprotan efekt i dobiš goru sliku.
A cuj, meni i na ovim def izgleda puno bolje. Ne briljiraju jako, jako tamne scene, al gledao sam malo slike na webu (baš fotke, ne SS iz BSG), i sve izgleda tako tamnije kao kod mene kad je ukljuceno.

Staro 22.03.2009., 04:07   #72
McG
-------

Sam najbolje znaš kaj ti najbolje odgovara, tak da je jedino na tebi kak budeš sve to podesil i koristil.
Staro 22.03.2009., 15:05   #73
Vendetta
Premium
Moj komp

Vendetta's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
A eto ja sam stavio gore primjere slike i to je to, i rest my case.
Što se EVRa i titlova tiče ja ga nemam jer je exluziva za Vistu ak se ne varam, a Haali već u sebi ima DXVA

Npr. u MPC HC odeš i postaviš renderer na VMR9 (Renderless), sve živo prebaciš na DirectX9, staviš Bicubic resizer i 3D surfaces.
Zatim nađeš Shaders i odabereš 16-235 -> 0-255 i imat ćeš savršenu sliku i titlove koje ti MPC HC sa svojim engineom učita
(makar je isti kao i ovaj iz DirectVobSuba jer ih je isti lik radio).

Poanta je da su svi playeri osim WMP toliko moćni i konfigurabilni i neovisni da WMP više nema smisla (IMHO, nhf ljudi).
MPC HC bi bio moj izbor za gledanje.
To je to

_______WMP______________ _______MPC HC

________

________

Vendetta je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 02:00   #74
velorien
Premium
Moj komp

velorien's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:

Problem je došao kad sam želio zalijepiti titlove na film i to spržit na cd da ima titlove u sebi kako bi se moglo gledat u jeftinom dvd playeru. Onda sam instalirao ffdshow i winavi još dodatno pa to tako ide.

E sad, zašto sam uopće kvotao tebe velorien, vidim da pričaš o titlovima na crnoj traci ispod filma, e to mene zanima, kako ih zalijepiti na tu traku, što mi treba za to ako može neko objasniti (citirao sam tebe kad si već o tome počeo). U winaviu nisam nigdje našao tu opciju, jel se to može kroz ffdshow video decoder configuration? Hvala.

Ili jel ima neki bolji način ljepljenja titlova, kad se to lijepi kroz winavi on ponovo kodira divx + titl u divx, volio bih to bez duplog kodiranja al pogađate ne znam kak.
Filmovi ti rade u WMP jer je najvjerojatnije da si dobio neke codece s Nerom ili si stavio neki codec, a sad se ne sjećaš. 100% sam siguran da WMP ne radi bez dodatnih codeca (rade audio datoteke tipa wma, mp3 itd.), ali divx/xvid i ekipa je 0 bodova.

Što se tiče ovog s titlovima, ne znam na što točno misliš. Ako ih hoćeš zalijepit na film (baš ih hardkodat) onda mislim da nema nekog rješenja jer se to lijepi direktno na film i njegovu video informaciju, ove crne trake koje vidimo su tu jer ih je player generirao radi očuvanja omjera slike, crne su jer ne zamaraju oči
Eventualno možeš prvo iskodirat film s ubačenim tim crnim crtama i onda postavit titlove na crne crte. To bi značilo da moraš mijenjat omjer filma i zajebavat se bezveze.

Ako nisi mislio na zaljepljivanje titlova direktno u film nego tokom gledanja to sve ovisi od playera i njihovih enginea za titlove. U npr. GOM Playeru ih možeš namještati gdje god hoćeš pod uvjetom da ti renderer nije Overlay Mixer već VMR7/VMR9, po mogućnosti Renderless.
velorien je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 17:48   #75
Grofaz
Premium
Moj komp

Citiraj:
Što se tiče ovog s titlovima, ne znam na što točno misliš. Ako ih hoćeš zalijepit na film (baš ih hardkodat) onda mislim da nema nekog rješenja jer se to lijepi direktno na film i njegovu video informaciju, ove crne trake koje vidimo su tu jer ih je player generirao radi očuvanja omjera slike, crne su jer ne zamaraju oči
Eventualno možeš prvo iskodirat film s ubačenim tim crnim crtama i onda postavit titlove na crne crte. To bi značilo da moraš mijenjat omjer filma i zajebavat se bezveze.
Da mislio sam na hardcodanje. To jest, da se napravi samo jedan fajl, film.avi npr. koji ima titlove u sebi. Kužim, ovo s kodiranjem s crtama pa ubacivanjem titlova pa ponovo kodiranjem je stvarno blesava opcija.
Grofaz je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2009., 20:47   #76
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Imamo sad masu zanimljivih rješenja. Bilo bi super da netko sa viškom vremena kompletira sve te napravi pictorijal sa najkoristenijim plejerima. Pa da ga nakeljimo za sticky jer vremenom ce tema potonuti ...

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 24.03.2009., 00:55   #77
Cele303
Banned
Moj komp

Cele303's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Trebaš detaljno pregledati onaj vodiš na Guru3D za shadere i onda kombinirati ono kaj ti treba, a kaj se tiče akceleracije, pored Core i7 ti akceleracija prek kartice ništ ne znači, pošto je onih četiri, tj. osam jezgri dosta za bilo kakav HD materijal. Kaj se tiče same akceleracije na GeForce karticama je stvar malo drukčija nego kod AMD-ATi modela, a ti još k tome imaš dual-GPU karticu, pa je veselje podešavanja, traženja uzročnika mogućih problema veće. Sve u svemu s tom konfiguracijom koju imaš, jednostavno nema potrebe da se zamaraš s HD akceleracijom.
Ovo potpisujem, skroz ležerno rješenje za ekipu sa jakim quadovima doma, bilo da je glavni stroj u pitanju ili sporedni jači htpc... MPC HC sa Klite standard ali maknut ffdshow za h264 i vc1 kao i interne codece u mpc, stavit CoreAVC h264 codec u eksterne i sve radi bez greške, nikad problema a zauzeća su jako mala, pogotovo ako je OCan stroj, na 4ghz 720p u prosjeku 2-5% a 1080p 10-15% što je dovoljan razlog da se iskoristi quad nek i on malo radi, slabiji clockovi ne dižu puno više zauzeće pa gpu akceleraciju komotno ostavit za X2 rješenja i slabije strojeve...
Cele303 je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 22:45   #78
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Koji codec pack

Na starom laptopu imam instaliran bsplayer, i sad bi mi trebao neki noviji dobar codec pack..koji odabrat?
skyman je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 22:50   #79
BoobZ
Premium
Moj komp

BoobZ's Avatar

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Na starom laptopu imam instaliran bsplayer, i sad bi mi trebao neki noviji dobar codec pack..koji odabrat?
Splash Lite free player i riješen problem
BoobZ je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 22:52   #80
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
makni bsplayer i instaliraj bilo šta drugo... kmplayer ti je moja preporuka, ali naravno možda ima i boljih.

i nemoj tickat google toolbar
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.02.2012., 22:56   #81
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Meni je GOM najbolji mada je to sve stvar navike, portabilni VLC držim kao eventualni bekap (s naglaskom na eventualni..)
rak21 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na