Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2009., 20:01   #1
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Review: LiveScribe Pulse SmartPen

Zadnje izmijenjeno od: svebee. 17.04.2009. u 15:49.
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 20.03.2009., 21:00   #2
boris87
Premium
Moj komp

boris87's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
ovo je prekomplicirano..i skupo...
boris87 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2009., 12:01   #3
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor boris87 Pregled postova
ovo je prekomplicirano..i skupo...
i too much glupo. Pa koji će mi k moj rukopis skeniran u komp!?!?!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 12:12   #4
svebee
/

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
i too much glupo. Pa koji će mi k moj rukopis skeniran u komp!?!?!
pa to nit nije namjena te olovke čitaj bolje?
Staro 21.03.2009., 12:31   #5
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
pa to nit nije namjena te olovke čitaj bolje?
Možda sam propustio, ali kamera kupi pokrete sa teke?!?!. WTF koji će mi k digitalna kopija toga (bez obzira na daljnu manipulaciju)?
Staro 21.03.2009., 13:09   #6
svebee
/

pa kupi pokrete da (točnije prati samo točke "s teke"), ali glavna namjena joj definitivno nije kopija pisanog teksta (skoro isti učinak se može dobiti i običnim skeniranjem). glavna namjena je sinkronizacija audio zapisa i pisanoga teksta te hrpa raznih mogućnosti koje se mogu ubaciti u nju zbog toga što se pomoću točaka može orijentirati na papiru.
Staro 21.03.2009., 14:52   #7
marsal
Premium

Datum registracije: Jun 2006
Vrlo zgodna stvarčica i dobar review
marsal je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 15:26   #8
svebee
/

evo skužio da ima i ugrađeni kalkulator (aktivira se dva puta tapnuti na centar križića tj. da se pokaže Main Menu te tada napisati CALC, moguće je na taj način i napisati "BATT" za bateriju, "TIME" za vrijeme, "DATE" za datum, "AUDIO" za audio postavke...naravno sve možete kasnije samo tapnuti na to da aktivirate što znači nisu "jednokratne" da kada izađete iz aplikacije van da više ne vrijedi, vrijedi - samo je potrebno tapnuti na taj tekst ) ali ne tipa da se tipka po onom na koricama već da se piše normalno na papir. naprimjer vi normalno napišete 8,45/1,32= i čim stavite jednako on na ekran ispiše rezultat ali je i ovo (kao i translator) samo demo..tj. prihvaća osnovne operacije +,-,/ i * (zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje i množenje), negativne brojeve i decimale. možete raspisati i 45*2/12-24+23*2= i on će bez problema računati.

nedostatak je što puta pišete kao zvjezdicu, a dijeljenje kao kosu crtu - baš kao i na računalo. najavljena je i sama aplikacija kalkulatora tako da ćete sami moći dodavati funkcije i sl. - tako da će se moći navedeno izmijeniti (npr. da je decimalna točka zapravo decimalni zarez, a da je množenje samo točka), dvotočka dijeljenje i sl. ali ovo što je prikazano - radi sasvim solidno
Staro 21.03.2009., 15:55   #9
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Jako zanimljiva igračka.

Zapravo samo mašta joj je granica.

Jako mi se sviđa povezivanje teksta i zvuka.....

gj svebee

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 16:19   #10
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Lijepo obrađeno svebee
Razer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2009., 16:28   #11
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Baja nije mi jasno čemu pljuvanje i baljezganje...?

Sven se potrudio napravit review, što iziskuje dosta vremena i truda, i svakako je za pohvalu.

Olovka možda je "skupa", ali mi ajde molim te reci koliko dođe gtx 280, da, hvala!

Sveebe za trud i od mene, kao što ti rekoh na PM, kupujem ju čim mi to financije omoguće, i prvo što ću njome napravit je "Baja" prevest na razne jezike :chears.
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 16:35   #12
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Veoma zgodna stvar, pogotovo za faks dok treba puno pisati, a vama se neda vise nakon 10 strana pa se samo stavi na record (neki profesori ne dozvoljavaju da ih se snima, a buduci da je kamuflirana kemijska nebi smjelo biti problema), nekad je tesko sve poloviti pa se stavi opet na record ili biti frajer i pokazivati svima svoju high tech fancy kemijsku
Mislim da je mozda cijena malo pretjerana i njezin kapacitet pohrane mali s obzirom da se danas sve vise manje moze naci u digitalnom obliku na netu (mislim na skolu, faks i njihove web stranice), makar dobro je za biljeske jer se dobi digitalni backup (moguc gubitak biljeznice/zabiljeski), a i tu je snimanje.
Sve u svemu dobar review svebee
veve je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 16:53   #13
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
Baja nije mi jasno čemu pljuvanje i baljezganje...?
Sven se potrudio napravit review, što iziskuje dosta vremena i truda, i svakako je za pohvalu.
Olovka možda je "skupa", ali mi ajde molim te reci koliko dođe gtx 280, da, hvala!
Sveebe za trud i od mene, kao što ti rekoh na PM, kupujem ju čim mi to financije omoguće, i prvo što ću njome napravit je "Baja" prevest na razne jezike :chears.
Nemam ja ništa protiv rewieva naprotiv, dobar je. Nego smisao same sprave mi je glupa (bar meni) a sada koliko njemu koristi to valjda on zna
Staro 21.03.2009., 17:08   #14
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Review je odlican, a i stvar ima potencijala, a to kaj si neki nikak ne mogu zamisliti gdje bi bila ta, istina jos uvijek (pre)skupa, olovcica bila od koristi i onda dijele glup, nisu si krivi, ali bi svoje ograniceno misljenje mogli zadrzati za sebe.
Jedino jos treba usavrsiti mikrofon. Nekak sumnjam da bi se jasno culo predavanje iz zadnje klupe uz istovremeno pisanje jer se dosta cije potezanje olovke po papiru.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2009., 22:50   #15
svebee
/

Citiraj:
Autor NJUNJO_HR Pregled postova
Zapravo samo mašta joj je granica.
istina još ako ima koji dobar JAVA programer..

Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Lijepo obrađeno svebee
Citiraj:
Autor veve Pregled postova
Sve u svemu dobar review svebee
tnx.

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Nego smisao same sprave mi je glupa (bar meni) a sada koliko njemu koristi to valjda on zna
izgleda da isprva nisi shvatio njenu (glavnu) namjenu, ali ako ti se čini glupom, np

Citiraj:
Autor rib@ Pregled postova
Jedino jos treba usavrsiti mikrofon. Nekak sumnjam da bi se jasno culo predavanje iz zadnje klupe uz istovremeno pisanje jer se dosta cije potezanje olovke po papiru.
trebalo bi probat kako radi na vecim udaljenostima (kao sto je na faksu), ovi mikrofoni na slusalicama, jer onda je slusalica podignuta na razinu usiju, ili barem se mogu "objesit" na ramena...u krajnjem slucaju evo jedan home-made

http://www.livescribe.com/images/blo...-use-pulse.jpg
Staro 23.03.2009., 18:15   #16
svebee
/

dodan "Dodatak 1:" na kraj članka radi se o ovim "Quick Commands" / brzim naredbama, Blackjacku, kvizu te tablici množenja
Staro 17.04.2009., 13:36   #17
svebee
/

na mom injekt printeru (canon ip4300 za zamjenskim tintama) stvar ne funkcionira - printanje papira, čak ni na best - točke su jednostavne kao "duple"/razmusane, iako naravno za običan tekst/sliku printer je i više nego odličan.

probao kod bratića sa Monochrome laserom -> Samsung ML-1640 i na 600dpi radi bez ikakvih problema, povećam na 1200dpi nema neke razlike (barem ja ja ne vidim). jedino je problem što je tinta tj. točke tamnije....a već ću nekak dokučit kak ih posvijetlit inače za moja testiranja i slično (za sad) - printanje papira - ko stvoreno

EDIT: evo i članka ako nekoga interesira -> Pulse SmartPen - printanje bilježnica

Zadnje izmijenjeno od: svebee. 17.04.2009. u 15:48.
Staro 17.04.2009., 18:41   #18
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zgodna ideja i gaget al meni niškoristi jer imam tako gadan rukopis da šanse nema da to svari, ni ja nekad neznam pročitat...

Provjereno i na mojoj njoki 5800 nema šanse da me pročita ni kad sam kalibrirao na svoj rukopis jednostavno neka slova - no way, samo ako štampano pišem onda ide ali pisana nemre...

BTW dobar review svebee...
Staro 17.04.2009., 19:51   #19
svebee
/

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Zgodna ideja i gaget al meni niškoristi jer imam tako gadan rukopis da šanse nema da to svari, ni ja nekad neznam pročitat...
a ček, zašto bi to bio problem?
"svari" = radi ili..?

Citiraj:
BTW dobar review svebee...
tnx.
Staro 17.04.2009., 22:27   #20
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da oću reć da nekako ne vjerujem da bi prepoznavanje rukopisa uopće radilo s mojim škrabotinama...
Staro 17.04.2009., 22:43   #21
svebee
/

Citiraj:
Da oću reć da nekako ne vjerujem da bi prepoznavanje rukopisa uopće radilo s mojim škrabotinama...
kakvog rukopisa? pa to nije ni namjena ove olovke (pretvaranje rukopisa u digitalni oblik), iako da, moguće je, ali ako pišeš Engleski onda će raditi savršeno (iako se to može sa externom aplikacijom MyScript Notes for Livescribe a ne sa samim LiveScribe Desktopom)

dok sa Croatian/Hrvatskim ne radi (osim onaj Search bar gore zna dost dobro pogodit ).

rukopis s ovim nema ama baš nikakve veze.
Staro 18.04.2009., 19:50   #22
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ajde da napravim jedan rezime svabeeovog reviewa.

1350 kosta olovka (zapravo manje ali ukupno s dostavom).
Da bi koristili primarnu funkciju olovke, ne mozete pisati po obicnom papiru i u bilo kakvu biljeznicu
nego u posebnu 'dot pattern', 4 biljeznice kostaju preko 250 kn, ili, ako imate jako dobar printer mozete si sami printat biljeznice, stvarno genijalna ideja, da si ljudi printaju biljeznice, trebali bi ih djeliti sakom i kapom kad se kupi olovka.

Neke od posebnosti olovke su te da mozete svirati glasovir (moj boze) pomocu posebne aplikacije te imate prevodioca koji ce uspjeti prevesti cak 21 (slovima: dvadestjednu) rijec jako popularnih jezika, arapski, svedski (on mi uvijek treba), kineski i spanjolski.

Sve fajlove sta snimate ne mozete spremiti pod odredjenim nazivom nego olovka sama daje naziv po vremenu kad je nastao zapis, stvarno super kad imate 80-90 zapisa.

Sam softver olovke je vrlo los, toliko je los da je olovka neupotrebljiva s PC-em.

Olovka od 1350 kn, dakako, ima i nezaobilaznu igru Tetris (jos da mi je znati kako se to igra s olovkom) i genijalnu aplikaciju The Kalkulator.
Od dodatnih aplikacija tu je jos igra blackjack koja ce korisniku dosaditi za cca. 19 sek., te kviz glavnih gradova SAD-a, ajd, ovo je jos korisno i ima smisla.
Sve u svemu, olovka ima dva puta vise nedostataka nego prednosti, sama zamisao je mozda i dobra, izvedba je ocajna.

Vecinu tih funkcija ima low entry mobitel, pa cak i snimanje zvuka iz zadnje klupe na faxu.

Isplativije je za 50 eura (i manje) kupit na ebayu spy pen sa kamerom i memorijom od 4GB.

Samo moje misljenje, poz.
khm je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2009., 01:09   #23
svebee
/

Citiraj:
Autor khm Pregled postova
1350 kosta olovka (zapravo manje ali ukupno s dostavom).
istina, skupa je.

Citiraj:
Da bi koristili primarnu funkciju olovke, ne mozete pisati po obicnom papiru i u bilo kakvu biljeznicu nego u posebnu 'dot pattern', 4 biljeznice kostaju preko 250 kn
nisam još vidio digitalnu olovku sa mogućnošću pisanja na običan papir, osim dakako "add-on" koji se treba zakačiti na svaki pojedini list. dakako to jest nedostatak digitalnih olovaka.

Citiraj:
ako imate jako dobar printer mozete si sami printat biljeznice, stvarno genijalna ideja, da si ljudi printaju biljeznice, trebali bi ih djeliti sakom i kapom kad se kupi olovka.
pa meni je dobra ideja, treba imat laserski printer/bolji injekt (što danas i nije neki high-end) i može se (danas skužio) modificirati stranice/bilježnica po volji (estetski naravno), bolje nego da te opcije uopće nema.

Citiraj:
Neke od posebnosti olovke su te da mozete svirati glasovir (moj boze) pomocu posebne aplikacije te imate prevodioca koji ce uspjeti prevesti cak 21 (slovima: dvadestjednu) rijec jako popularnih jezika, arapski, svedski (on mi uvijek treba), kineski i spanjolski.
i sam sam na kraju članka rekao da olovka nije namjenjena sviranju po klaviru već da je to samo demostracija pozicioniranja olovke kao takve. i da, translator je demo, vidjet ćemo kad izađe puna/punokrvna verzija.

Citiraj:
Sve fajlove sta snimate ne mozete spremiti pod odredjenim nazivom nego olovka sama daje naziv po vremenu kad je nastao zapis, stvarno super kad imate 80-90 zapisa.
slažem se, užasna kategorizacija, to sam i naveo kao velik nedostatak.

Citiraj:
Sam softver olovke je vrlo los, toliko je los da je olovka neupotrebljiva s PC-em.
netočno, loš je, da je neupotrebljiva nije, mogu se raditi i prebacivati aplikacije sa/na olovku, arhivirati i prebacivati bilješke (text+audio zapis) što radi kako treba, mogu se (također neki dan vidio) brisati zapisi s olovke direktno s računala (veća preglednost).

Citiraj:
Olovka od 1350 kn, dakako, ima i nezaobilaznu igru Tetris (jos da mi je znati kako se to igra s olovkom) i genijalnu aplikaciju The Kalkulator.
neznam zašto ti vučeš riječi van iz konteksta, ja sam naveo to kao primjer igre/zabave za olovku, ne i ozbiljne aplikacije kojoj je ova olovka namijenjena. i što fali tetrisu? igra ti se da povučeš malu crticu (dovoljno 1-2mm) u lijevo ili desno po papiru i tak ti se miču oblici koji padaju, ukoliko povučeš crticu prema dolje oblik brzo padne, ukoliko ju mrdneš za gore - oblik se rotira.

Citiraj:
Sve u svemu, olovka ima dva puta vise nedostataka nego prednosti, sama zamisao je mozda i dobra, izvedba je ocajna.
nadam se da će se izvedba popraviti sa softverom jer hardverski olovka je izvanredna, ako i za par mjeseci, pola godine/godinu/koliko već ostane tak kak je, onda sigurno nije za pohvalit.

Citiraj:
Isplativije je za 50 eura (i manje) kupit na ebayu spy pen sa kamerom i memorijom od 4GB.
špijuniranje nije namjena ove olovke izgleda da nisi skužio koja je glavna poanta ove olovke.

Citiraj:
Samo moje misljenje, poz.
np.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore