|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
WD1500HLFS aka VelociRaptor 150 GB
Eto, pošto sam prodao svoja dva bivša Raptora150, uboo sam i ja jedan ovaj sasvim mali, bezvezni, obični i neisplativi disk. Neisplativ je zato jer kao jedan je brz i to je ok, ali ne vrijedi 1500kn, no dva u raidu0 su... skuplji, ali munjeviti i nema im premca ![]() Zato se čeka drugi. Inače, postoje dvije verzije diska. GLFS i HLFS. Razlika je u tome što je HLFS-u kućište oblikovano tako da se može hot-swappati, odnosno "ubosti" u backplane (ne znam hr izraz za ovo), dok obični GLFS to ne može. Ostalih razlika mislim da nema, iako se govori da je HLFS malkice brži, no to su neprovjerene informacije, a i nemaju baš smisla. Neki se također čude zašto je disk 2.5", a ne 3.5 kao svi. Pa, razlog je vrlo jednostavan - ostatak prostora (1.5") zauzima heat sink koji odlično funkcionira, i u odnosu na starog Raptora, ovaj je 10-ak stupnjeva hladniji zbog toga. Trenutno test samo jednog Velociraptora: ![]() ![]() Ako ikada nabavim drugi, stavit ću ovdje RAID0 test, iako mislim da su identični sa 300gb verzijom koje je "Sa_Stilom" testirao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
1500 kn... Totalno bacanje love. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Osim, ako ti brzina nije bitna za "stvaranje" love, pa se to kompenzira ! Ja evo mislim da je takav disk pre skup za svakodnevnu upotrebu, no meni treba full brzina, svaka desetinka sekunde mi je bitna. Stoga ovakva 2 u RAID0, iako 3000 kn, uštede mi na dugi rok itekako puno para. Evo čitam i o SSDu i Velocitiju, ... gledam sve živo, DDR2, DDR3, kako bi napravio "monstruma", za što manje para, sa što boljim performansama. Ispada da se ovakva 2 u RAID najviše isplate ako je brzina presudna ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
***2CROwded***
|
U pola te love ? A možeš li mi konkretnije reći o čemu se tu radi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
5 hardova u raid 0 pretpostavljam.. inace nije taj hard 2,5" jer treba hladjenje vec radi manjeg acces time-a. inace kad bi vec imao 3000kn DEFINITIVNO bi isao na ssd koji su brzi od ovih raptora...
![]() |
#7 |
***2CROwded***
|
Pa evo, želim kupiti SSD, i ne mogu naći niti jedan dućan koji dostavlja u HRV, osim Ebaya gdje je $50-$60 skuplja cijena, iako je ta cijena i dalje 1200 kn jeftinija nego ona u HR ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|