|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
LG snimači - pregled modela
Moj pokušaj raščišćavanja zbrke oko brojnih modela LG snimača (half-height i eksterni modeli, H serija i noviji): ![]() ili http://img18.picoodle.com/img/img18/...rm_2fa431c.jpg S obzirom da je HLDS (Hitachi-LG Data Storage) najveći proizvođač optičkih uređaja, i na retail i na OEM tržištu, te s obzirom na to da za razliku od drugih proizvođača postoji gomila modela, s obzirom na korištenje dva različita čipseta, na neke nelogičnosti u imenovanju (npr. E60 je eksterna verzija modela H55, dakle oba imaju Panasonic čipset, iako ostatak serije 6x ima Renesas čipset), ova tablica trebala bi malo razjasniti neke stvari. Nadam se. ![]() E - eksterni model L na kraju naziva - ima LightScribe N na kraju naziva - nema LightScribe Serije H1x, H4x i H6x - Renesas čipset, serije H2x, H3x, H5x - Panasonic čipset. *Postoji mogućnost pogreške u specifikacijama, pa me ispravite ako netko ima točniju informaciju.
Zadnje izmijenjeno od: igorba. 15.03.2009. u 18:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Da ne otvaram novi topic, koji čipset je bolji, Panasonic ili Renesas? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
@Igorba; sweet! Naravno, i hvala za jos jedan pregled LG prza! Respekt! @borisko; ovisi za kaj ti treba, kako bi Igorba rekao, svaki ima svoje mane i prednosti. Neko pravilo je ako trebas za przenje DVD-a, uzmes Renesas, za przenje CD-a Panasonic. IMHO, ja bi kupovao samo sa Renesas cipom, a ako ti treba za cd-e imas Samsung i Pioneer prze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa i ovi s Renesas čipsetom skoro savršeno prže CD-e, ali samo na 16x i sporije. Je, ako su bitniji DVD-i, onda Renesas (usput kao bonus ide i puno brže prženje istih, nešto malo brže čitanje RW i DL diskova, iako kod nekih modela i sporije čitanje CSS-protected DVD Video diskova itd.). Ja osobno imam Panasonic plazmu i klimu, ali kod prža preferiram Renesas čipset.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
U cjenicima cijenjenih hrvatskih prodavača kompjuterske opreme uz LG pržilice s renesans chipsetom obično ćete susresti sljedeći izraz - "Artikl nije raspoloživ" ![]() Ja bih rado uzeo H44, al gdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Evo pokušaj ovdje: http://217.14.221.177/StartEU.ashx?_...qu8oPe5rWUJr5F Dođem ja tamo , kupim pržu Lg H66N jedina sata u cjeniku. Donese tip pržu , ja pogledam naljepnicu , ono model GH20NS10. Vidim sad u tablici da bi trebala biti bolja. U cjeniku jedno kupiš drugo.Eto , izgleda da moraš otići do njih i pogledati koje modele imaju.(Inače to je maloprodaja u microlineu na žitnjaku). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Ako je ovaj savjet bio za mene, moram primjetiti jednu sitnicu; u ovom cjeniku uopće ni nemaju H44 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#9 |
Moderator
|
Postoje razlike, ali nisu jako velike i ovise o načinu na koji netko koristi snimač. Renesas - brže snimanje DVD-ova na svim brzinama (naročito velika razlika na 8x, preko minute), drugačije strategije (8x PCAV skoro kao CLV, 12x PCAV, 16x PCAV), nema 12x za -R medije, 13x čitanje RW i DL medija, raniji modeli ZCLV snimanje CD-a na višim brzinama, a noviji PCAV ili CAV (ali i C2 greške), 4.8x riplock, vrlo dobra podrška za modificiranje fw-a i uklanjanje riplocka (prilično jednostavno za napraviti), dosta 8x medija overspeeda na 12x... Panasonic - sporije snimanje DVD-a, drugačije strategije (8x spori ZCLV, 12x ZCLV, 16x CAV), podržava 12x na -R medijima, 12x čitanje RW i DL medija, PCAV/CAV snimanje CD-ova (bez C2 grešaka), 8x riplock, slabija podrška za modifikaciju fw-a (riplock se može maknuti), overspeed tek za rijetke medije... To je ovako par razlika iz glave... naravno, dosta njih nije bitno za 99% korisnika.
![]() |
#10 |
Moderator
|
Apdejtirano.
|
|
Oglas
|
|
![]() |