|
![]() |
#1231 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
#1232 |
[ZA DOM]Rino
Datum registracije: Mar 2007
|
#1233 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#1234 |
[ZA DOM]Rino
|
Ma dajte...pa hladnjak mora biti takav da ga imaš za što primit...isto kao i žena! ![]() On topic...kod velikih hladnjaka je plus (ne nužno i ne uvijek) što si možeš dozvoliti da ti se vent na njemu vrti na 500-600 o/min i da unatoč tome što je overclockan, komp i dalje ostane tih!
#1235 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Bas gledam i razmisljam, dosta se spominje kako treba kupit hladnjak koji ce moc ohladit nadolazece CPUeve i GPUeve i sl... zar nije neka logika da bi sa novijim procesorima trebala dolaziti i manja potrosnja/zagrijavanje? ![]() Ja sam umjesto bigh typhoona kupio AC freezer 7 pro... Instalacija je gotova u trenu oka, lagan je, tih i sto se tice stock frekencija to odlicno hladi, best buy za taj novac, mana mi je sto mi na dfi p35 smeta cooler na NBu pa ga nemrem okrenut tak da puse topli zrak van, nego nutra ili da vuce iz napajanja sto je jos gluplje x_x... Bazu nisam polirao, nisam imao volje iskreno... |
![]() |
![]() |
#1236 |
[ZA DOM]Rino
|
#1237 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Moze pitanje,uzel od kolege s foruma Schyte Mugena,i sad ga ja lijepo namontiral na plocu,a proc ispod njega je E7200 na 1.4V i 3.8Ghz.Pogledam ono temp kad lijepog li prizora,65c obe jezgre a ventovi na MAX.Pa manje sam temp imo s Xigmatekom,a ovaj ga kuler u svim mogucim testovima šiša i to za dosta stupnjeva.Na kraju je ovaj kuler losiji????Nekaj tu stvarno ne stima,neznam di sam pogrijesil? |
![]() |
![]() |
#1238 |
Guest
Datum registracije: Jan 2009
|
Zalman 9900 led ili TT Big Typ 14Pro, Duo Orb ili SCYTHE Zipang
Svi savjeti dobrodosli i preporuke sve sam procitao o njima i dalje sam u nedoumici, Trebao bi ic na Dfi x48 i q6600 Tisina mi nije tolik bitna koliko performanse i estetika.. Pa lijepo molim pomoc i isprika ako nije mjesto za post.. |
![]() |
![]() |
#1239 | |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1240 | |
|
Citiraj:
Jesi baš sveo sve na ta četiri coolera? Ima i puno boljih, ali ako već mora bit jedan od tih... onda bi glasao za TT BigTyp No u cijenovnom rangu BigTypa ima i boljih
![]() |
#1241 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1242 |
[ZA DOM]Rino
|
#1243 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1244 |
|
Pa ak ja dobro vidim, stavio si Zalmana 9900 koji košta preko 450 kn, BigTyp također, Zipang preko 300 kn... TRUE je dosad je bio kralj zračnog hlađenja a tu je negdje u toj cijenovnoj kategoriji sa zalmanom i BigTypom a bolji je od oba. CoolerMaster V8 je 450 kn a još je i bolji od TRUE-a Noctue idu po 350-400 kn, također su vjerovatno bolje od navedenih
#1245 |
Premium
|
Niži segment (od 180 do 320kn): Cooler Master Hyper TX 2, Xigmatek HDT-S963, Arctic Cooling Freezer 7 Pro, Scythe KATANA 2, Thermaltake Sonic Tower rev.2, Thermaltake Big Typhoon VX Viši segment (320kn< ): Thermalright High-Riser HR-01 PLUS, Scythe Mugen SCINF-1000, Noctua NH-U12P, Cooler Master V8, Thermalright Ultra-120 eXtreme Hladnjaci su poredani po cijeni, a stavljao sam iz Hardveraja jer IMO oni imaju najbolju ponudu hladnjaka (ali ne i najveću). E sada, koji god da uzmeš on je dobar za te novce, ali best-buy u nižem segmentu su: Xigmatek HDT-S963 i Arctic Cooling Freezer 7 Pro (također samo IMO ![]() Za viši segment su to: Thermalright High-Riser HR-01 PLUS, Cooler Master V8, Thermalright Ultra-120 eXtreme Eto, nadam se da si zadovoljan ![]() EDIT: @hammer_of_thor: Tko će koga neg' svoj svoga ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Sama instalacija TT-a mi se nije svidala, to traje i traje, odlucio sam se ipak na nesto jednostavnije, stavi upali vozi... Jedina mana mi je sto mi na maticnoj smeta pasivac na chipsetu pa mi AC nemre bit okrenut tak da puse prema van, neg prema unutra ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 |
|
Hehe, al i nije baš da će sad bit ono "kupite, kupite!" V8 je skup al opet jeftiniji 50 kn od pasivnog TRUE-a (znači još + ~100 kn za kvalitetan vent za TRUE), dok je u svakom reviewu koji sam čitao bio bolji od TRUE-a ![]() Nadalje ima PWM kontrolu na vrlo dobrom ventu, 8 heatpipeova (za razliku od 6 kod večine boljih kulera), te dolazi sa retention bracketom za s.1366 (što BTW i nije mala stvar, em se ne nađe na svakom koraku, em i oni koštaju ~50 kn ![]() BTW, care, svaka ti dala na postu, kak ti se samo dalo ![]() ![]()
#1248 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Btw. ko ima skuplji hladnjak njemu je veći e-pišo ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1250 |
|
Ček ček, jel nije to pravilo za grafičke? ![]() Kolke e-**** onda imaju ovi sa vodenim ![]() BTW, i ne može proči bez TRUE-a, ipak je to jedan od najboljih hladnjaka na našem tržištu već duže vrijeme ROFLMAO ![]()
#1251 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A za Mugen 2, koliko sam skužio, je negdje u rangu s TRUE. Znači tu negdje i sa V8. Uglavnom, dali smo čovjeku prijedloge, pa nek sam izabere što mu najbolje paše ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1252 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#1253 | |
|
Citiraj:
![]() Stvarno rezultati drže vodu ![]() Pa tu je i Xigmatek, z600 i Ninja 2 bolji od V8 ![]() Da ne spominjem kojekakve druge Mislim BMK, sam imam V8 i nisam požalio ni kune, E7300 na 1.38V držao na 55 stupnjeva pod Orthosom i7 920 na 1.368V ne prelazi 72 stupnja, često ne pređe ni 70, al eto, ak čemo o maxu koji doseže temp pod Primeom Još dodaj da je tu korištena ona pasta koja se dobije sa coolerom, a ne ACS ili Ceramique ![]() Apsolutna zvijer od kulera Nabavi Mugena 2 pa benchaj, google ti tu baš i nije prevjerodostojan
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 10.03.2009. u 20:08. |
|
![]() |
![]() |
#1254 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Mene zanima dal je normalno da se moj procesor u opterecenom stanju podize do temperature od 73 C a u leru kad nista neradi spusti se na 67 C.. Hladjenje je vazdusno s ventilatorom.. PS. Napisao sam koji mi je procesor u opciji "MOJ KOMP" |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() Nego kakvo bi bilo zracno hlađenje nego sa ventilatorom? Ok mož i pasivno hladit ![]() Taj proc ako nije clockan nebi smio tolku temperaturu imat. Skini real temp pa probaj ocitat Edit: Imam ja Mugen 2 hladnjak i hladi mi Xeona 3320 @ 3.6ghz i 1.216V u idle na 30 stupnjeva i load max 50-55 stupnjeva. Hladnjak je ludilo |
|
![]() |
![]() |
#1256 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
LUXX, to i mene brine nije clockan a tolka temperatura ![]() Taj tvoj procesor se ne grije uopste ![]() Skinucu Real Temp veceras cim dodjem kuci pa cu probati da vidimo sta ce on da kaze.. Ima li ovdje negdje na forumu tema u kojoj je slikovito prikazano kakav raspored ventilatora treba da bude u kucistu ?? Volio bih poradit na tome.. |
![]() |
![]() |
#1257 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Ako je to točno očitanje onda je previsoka za taj proc iako mu ne bi smjelo ništa biti niti pod takvom temp. Taj proc bi na "originalnoj" voltaži sa tvorničkim hladnjakom trebao imati max 60-65°C pod opterećenjem (i to u loše ventiliranom kučištu) a i to sam puno rekao.
#1258 | ||
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Mislim da nije hladnjak dobro zakvacen. Ovaj proc kaj ja imam nit se jako grije nit treba puno Vcore a i hladnjak je super Citiraj:
Ko zna s cime je ocitao temperature |
||
![]() |
![]() |
#1259 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |