|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Acer Aspire 7730G ili nesto drugo?
Pozdrav. Kupujem laptop do 6000kn i ovaj Acer mi je zapeo za oko. Molio bi vas neko misljenje o doticnom ili mozda neke preporuke za drugi laptop u tom cijenovnom rangu. Bitno mi je da se na lap moze stavit winxp i da ima sto jacu grafulju,naravno koju mogu dobit za te pare, posto ce se na lapu ponekad instalirati igra ![]() Hvala!
![]() |
#2 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Pod tim modelom (7730G) postoji 10-ak razlichitih konfiguracija, a kako ti nisi naveo shto se sve nalazi u tom laptopu, kako mozhemo znati koliko je "taj" 7730G isplativa kupnja? Nisam bash stigao detaljnije prouchiti cjenike IT trgovina no, ako se trazhi pristojan laptop na kojemu bi se mogla odigrati i pokoja igra, a da cijenom ne prelati 6K kn, ovo bi bio solidan izbor: http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=038195 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
A ovaj? Jeftiniji, jača konfa i bez viste (ako misli staviti XP gore niti mu ne treba OS) Još mu ostane para za neku torbu i dodatke po želji, ili može zapiti razliku ![]() http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=4009 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
A šta je sa ovima? Ajde molim vas da mi kazete u cemu je razlika i kako ocjenjujete ove prijenosnike? Definitivno kupujem ovaja acer 7730G samo je pitanje koji: 1.NazivNotebook ACER Aspire 7730G(LX.ARY0X.058), Intel Core 2 Duo T5800 (2.0GHz), 17" WXGA, RAM 3GB DDR2, HDD 250GB, DVD+-RW, nVidia GeForce 9600M GT (512MB), LAN, WLAN, Windows Vista Home Premium OpisProcesor: Intel Core 2 Duo T5800 (2.0GHz) Zaslon: 17" WXGA (1440x900) Radna memorija: 3GB DDR2 Čvrsti disk: 250GB Optički uređaj: DVD+-RW Grafička kartica: nVidia GeForce 9600M GT (512MB) Povezivanje: modem, LAN, WLAN Ostalo: USB2.0x4, HDMI, VGA, ExpressCard, AudioOut, MicIn OS: Windows Vista Home Premium cijena:6029kn 2.NazivNotebook ACER Aspire 7730G,(LX.ARB0C.001), Intel Core 2 Duo T7350 (2.0GHz), 17" WXGA (1440 x 900) CrystalBrite, RAM 2GB DDR2, HDD 320GB SATA, DVD+-RW DL, nVidia GeForce 9600M GT (512MB), modem, LAN, WLAN, Linux OpisNotebook ACER Aspire 7730G,(LX.ARB0C.001), Intel Procesor: Intel Core 2 Duo T7350 (2.0GHz) Zaslon: 17" WXGA (1440 x 900) CrystalBrite Radna memorija: 2GB DDR2 Čvrsti disk: 320GB SATA Optički uređaj: DVD+-RW DL Grafička kartica: nVidia GeForce 9600M GT (512MB) Povezivanje: modem, LAN, WLAN Ostalo:USB2.0x4, HDMI, VGA, eSATA, ExpressCard, AudioOut, MicIn OS:Linux cijena:6229kn ili 3.NazivNotebook ACER Aspire 7730G(LX.AW30X.011), Intel Core 2 Duo T5800 (2.0GHz), 17" WXGA, RAM 3GB DDR2, HDD 250GB, DVD+-RW, nVidia GeForce 9600M GS (512MB), LAN, WLAN, Windows Vista Home Premium pod opis nisu stavili ništa cijena:5959kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Razlika između 1 i 2 je mala - sitne razlike u količini memorije i procesoru. Broj 3 ima manji hard i lošiju grafu. Ne vidim nigdje da 1 ima eSATA, ali ako ti ona nije potrebna (a vjeroajtno nije), preporučio bi baš njega.
![]() |
#6 |
Just married!!!!
Datum registracije: Jun 2007
|
Znam da prelazi granicu od 6 somova, ali rekao bih da se isplati u odnosu na Acerove modele, najviše zbog 3 godine gare. Mikronis, 6.500,00 Kn DELL Studio 17 • Procesor: Intel Core 2 Duo T5800 2.00GHz (2MB cache) • Zaslon: 17" WXGA+ 1440 x 900, WLED • Grafički sustav: ATI Mobility Radeon HD 3650 256MB • Radna memorija: 2x 2GB DDR2 667MHz • Tvrdi disk: 250GB SATA • Jamstvo: 36 mjeseci • Operativni sistem: Windows Vista Home Premium |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Just married!!!!
|
Moje mišljenje je da je danas jako loša odluka uzeti bilo koji prijenosnik s jamstvom od samo godine dana, i kad uračuna nadoplatu za 3 godine garancije(mislim da je kod Acera nepunih 500 ćuna), cjenovno se izjednače sa Dell-om...mrvicu slabija mu je grafa, ali meni je izgledom Dell daaaaleko ljepši ![]() A momak nek odluči kaj mu je prioritet, ja sam isto razmatrao taj model, ali je onda monolitni izgled (dolje navedeni u sigu) presudio u korist poslovnjaka...a i nekak više volim NEVIDIJU ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
A recite mi jel bi mogao nešto negativno ocekivati nakon godinu dana kad mi preporucujete 3god jamstva??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ajd još jedno pitanje da li se moze taj acerov lap spojiti sa lcd tv-om? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Just married!!!!
|
Heh, ne moraš meni ništa objašnjavati kaj se tiče manjka love, been there, done that.... Ovak, zamisli si najgori slučaj da ti nakon godinu i tri mjeseca rikne ekran(npr. limach ti baci lap sa stola), novi ekran i ugradnja te dođu gotovo kao novi laptop, u svakom slučaju je ooogroman izdatak, a ovak daš 500 kn i barem si miran 3 godine(s tim da produljenje jamstva ne uključuje bateriju) Dobra stvar u svemu je kaj produljenje jamstva ne moraš odmah uzeti, već do kraja isteka originalnog jamstva.... Kaj se tiče spajanja na lcd tv, prva dva modela Acera imaju HDMI, znači da nema problema, a za 3. nije navedeno pa ne bih znao, iako bi i on trebao imati HDMI... Da sam ja na tvom mjestu uzeo bih prvi model, jer ima vistu(izbjegneš potencijalnu gnjavažu sa instalacijom i traženjem ispravnih drajvera), i gigu rama više... I još jedno pitanjce, ako već misliš spojiti lap na tv, zakaj ne uzmeš lap sa 15,4 ekranom, možeš jeftinije proći od tih 6 somova? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Produžiti garanciju ne moraš odmah već prije isteka postojeće što znači da tih 500 kn ne moraš izdvojiti danas. Slažem sa s prethodnikom da ti 17" nije bitno ako ga misliš spajati na tv.
![]() |
#13 |
Premium
|
ljudi hvala vam na sugestijama,ja se danas odlucio i kupio lap,onaj pod jedinicom. hvala jos jednom.Dugo sam istrazivao i nadam se da cu na kraju biti zadovoljan sa kupljenim |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Misljenja sam da graficka GF 9600 GS nema ni blizu performanse kao sto ima GF 9600 GT Graficka radi na nižim taktovima i zato nije u rangu sa GT grafom!!! Stoga treba paziti kod kupnje da se ne zeznete! Ako netko ima suprotno misljenje neka nesto kaze! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Just married!!!!
|
Citiraj:
I hvala ti kaj si nam otkrio toplu vodu da je 9600gt jača ![]() Slažem se sa tobom da treba paziti prilikom kupnje, kao što bi i ti trebao paziti da ne zamjeniš plave i crvene tabletice.... Vratite nam M&D ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|