|
![]() |
#1351 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja mislim da za notorno nepoznavanje artikala nema opravdanja, mislim jasno je da niko nemre sve znat napamet niti se to očekuje, ja da pitam dal je komoda dostupna u kanadskom javoru sa pozlaćenim ručkama i prozirnom laku i da mi u trgovini prodavač veli da nije siguran i da treba pogledat katalog ne da se nebi žalio nego bi mi itekako bilo drago da čovjek ide pogledati a da ne tavrlja bezveze kako neki znaju i vele da nečega ima i da će ti bit isporučeno kad ono nije to kaj si ti tražio - slično ali nije to... A da se i sa gro raznih artikala koji su itekako specijalizirani ipak može baratati - može... Evo npr ima tu kod mene u susjedstvu jedna željezara, svaki put kad sam dole same ženske rade (da stvar bude još interesantnija jel) i ne samo da uvjek (bar je tak do sad bilo) znaju što tražim kad im velim da trebam to i to nego to rukcuk i nađu u svom ćumezu, dakle iz ovog primjera mislim da je vidljivo da se može... Osim toga IMHO ipak je teže znati za 500 raznih komada alata i još valjda 1000 vrsta sitnog repromaterijala di je što i kaj uopće je to kaj tražim nego za 5 vrsta hebene plazme i 20 vrsta miševa... Mislim sorry ali postoji jedno 50ak pojmova/stvari za CJELU informatičku branšu koje mi obični smrtnici pitamo kad kupujemo (oni drugi i ne kupuju u takvim trgovinama i na takav način) i da se s tih 50ak stvari ne barata je IMHO neoprostivo... Što se pristojnosti tiče ako ja nakon 7g fakultetske izobrazbe moram bit pristojan prema pijanoj seljačini koja me u 1 ujutro seksualno opći u mozak i skida mi svece i rodbinu s neba nakon kaj se je pijan skotrljao niz stepenice na kolodvoru i razbio tintaru onda ima da i prodavač sa srednjom (u najboljem slučaju) bude na razini i da čeka... ![]()
![]() |
#1353 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#1355 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
zeljezara prodaje stvari koje su iste kao sto su bile i prije 10ak godina i vise... IT ducani prodaju robi koja se konstantno mjenja... ja ne znam gdje si ti vidio 5 plazmi i LCDa, ali odi u neki malo veci ducan i neces ih vidjeti ispod 20-30 komada, uzmi k tome da se cca svakih 6 mjeseci modeli mjenjaju... a tako je za sve.. printeri monitori, graficke da ne pricam.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
moj ponajbolji prijatelj je radio na tresnjevci u onoj zeljeznariji kod placa i tamo ima oko 13-14k artikala.. njemu je trebalo jedno 7-8 mjeseci da pohvata vecinu, s tim da je strojar, pa mu onih par tisuca sarafa nije bio neki problem.... ali nije to problem, nitko se ovdje ne zali sto prodavaci neznaju napamet taktove sta ti ja znam cega sve ne, cim to nesto dodje u ducan, ali da, treba znat da to nesto ima takt i cime se to mjeri.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Slažem se s tim da ne bi trebao znat svaki stepping, latenciju, broj stream procesora ili sličnu pi***riju napamet koja je važna stvarno al' stvarno samo nekima ali nešto osnovno tipa sučelje na kojem je grafa ili koji procesor "ide" u koju matičnu, to već mora. Svaki dućan ima internet vezu i najgore mi je kad mi kaže da on stvarno ne zna i nemre mi pomoć. Barem da se malo potrudi. Uguglaj taj detalj koji mi je potreban i svi sretni i zadovoljni. OnT: Najgore je kad mi probaju utrpat robu koju ne tražim. Tako sam za jednu uredsku konfu kupovao PCI-E grafu, nešto najjeftinije, tek toliko da daje sliku. I sad dodjem u HGSpot u Kutinu i tražim to što sam trebo i ispostavi se da je najjeftinija PCI-E grafa 220 krznenih. Rekoh u redu, dajte mi to. Vidiš lik mi se zaletava u vitrinu po GeForce 5500 (ne znam iz kojeg groblja su ju izvadili ![]() ![]() ![]() ![]() OffT: Stvarno je strašno kad nisi iz Zagreba i kad ti treba nešto određeno u roku odmah. U Sisku, u Vemilu od komponenti redovito nemaju ništa (periferija je na zavidnoj razini to ne mogu reć), u Kutini u Vemilu nemaju pak one jeftinije stvari. U HGSpotu u Kutini sve moraju naručivat ![]() ![]() U Popovači ne postoji dućan računalne opreme, a DVD-e kupujem u knjižari. Ako je prošlo 19 i petak je navečer onda kupujem u Konzumu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Istina. Mislin da je situacija svuda ista osim mozda u Zg. Trazija sam 2.5" HDD. Onako generalno. U vemilu nemaju nikakav. Ni externi. U hgspotu imaju 1. Tip mi kaze oni vam se ne proizvode ![]()
![]() |
#1360 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1361 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#1362 | ||
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
I da malo ulazis u "zeljezne" ducane zadnjih desetak godina bi skuzil da i tam nisu stvari bas iste. Citiraj:
Ako je meni nekaj potrebno onda to i sam kod kuce uguglam i znam po kaj sam dosel u ducan, a ne da se tek u ducanu premisljam dal bi se posral ili bi prdnul. Opet se malko skrenulo od provala nego se pocelo mudrovati ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 |
RAKIJA
Datum registracije: Aug 2008
|
Što se tič takvih provala imo sam ih hrpe, al sam odusto da ih pamtim nakon par puta. Što je najgore kad dođem u trgovinu. dobar dan. a on: šta hočeš. Kad mi tako netko odg bez nekog poštovanja u smislu Vi najrađe bi ga ubio. Tj ne mora ni bit vi samo da nije tipa: šta oš Kad takav odg dobijem mislim da mu u sebi opsujem sve živo i mrtvom, sveto i prokleto. Najbolje mi legne kad mi na dobar dan odgovori izvolite ili da je neka vrsta poštovanj. I kad ja njemu ljepo dam popis ili kažem šta mi treba a on redom ljepo i pameto pokaže di je šta i da savjete koje se vole čuti i nakon takvod sporazuma doslovce ti dođe da odma sa njim budeš na ti. Jedna od najluđih stvari koje su mi s desile su tel razgovori sa tehničkom podrškom u t-komu. Crkne mi DSL veza i ne vraća se 10 min. zovem [bilo je 4:30 ujutro] i onda ono trenutno su svi agenti zauzeti... Reko *bit* ti onog tko te zaposlio akosi ste svi zauzetu u pola 5 ujutro. Eat shit and die... poklapam nakon 10 min čekanja. Zovem opet nakon 10 min, ista stvar. i tako još 2 puta za redom. sad je već oko 5 ujutro i zvoni meni mobitel, oni zovu od tamo, ženski glas, odma me jeza hvata. spika da su zauzeti bla bla bla. Čuješ ženu kako doručkuje =\. Bili smo zauzeti sa upitima korisnika a vidimo da ste više puta zvali. Da ne duljim. DSL link se vratio al ne mogu se spojit. Nakon što sam ženi moro opisivat modem da je to onaj crni, sa antenom, koji dolazi u max dsl paketu, ima 7 lampica, iza reset tipku, tiku za gasit i palit, da ima 5 ulaza za kablove iza, jer žena nije znala kako izglda thompsonov modem. 10 min joj je trebalo da nađe di mi može rsetirat pass Več vidno izgubio živce, psujem u sebi, nabijo olovku u fotelju... Ona meni da ja odem na njihovu stranicu za korisnik i sebi mjenjam sam pass. Pa sam se moro vratit na temu da se ja ne mogu spojit na net, već samo ma ip adresu za spajanje, pa joj ni to nije bilo jasno šta je. Reko 192.168.1.1 [minuta šutnje s njene strane]. Onda sam puko i počeo vikat. Ženo daj mi nekog pametnog *bit* ti mater glumpavu, sovo jedna. Pa nemojte tako gospodine ... poklapam slušalicu Zovem nakon 2 min, javlja se neki muškarac. Objasnim mu sve šta je. On ![]() ok, evo resetiram vam liniju. gotovo. Valjda se neć sada gubit. Ja ![]() On:Probajte se spojit sa svojim passom. Ja: ništa, neće. On: Evo rsetiram Vam pass. Taj i taj je probajte. Ja: spojeno, radi. On: jel vam mogu još kako pomoći. Ja: To je sve, ništa više. Laku noć i dovišenja On: laku noć do slušanja. Trebalo nam ni 2 min riješit problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Sjecam se vremena kad su se masovno uvaljivale GeForce 4 MX420/440/460 kao übernapredne graficke iako su bile slabije i od GeForce 2 GTS, a kamoli GeForce 3 Ti serije...ma LoL ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1366 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
da ali tu je barem postojala ogromna razlika u cijeni. Ako malo pogledas po ponudi nasih trgovina naci ces hrpu zaostalih 9600gt recimo bas koje imaju cijenu vecu od 8800GT/GTS ili 4850. Netko ce ih kupiti. A trgovce koji ih nece probat uvalit mogao bi nabrojati na prste jedne ruke radnika u pilani. btw OT imao sam mx440se, platio je 460Kn kod svercera nekog tu na forumu ![]() Ali sam se i naigrao na njoj dovoljno, bila su to vremena kad smo svi znali za kompromise i da ne mora sve moci raditi na ultra high vec je bilo bitno samo da radi. I igre su toga bile vrijedne a ne kao danas da imaju samo grafiku pa ako to ne mozes raspaliti do maksimuma nemas nista. No naravno cim sam stigao zamjenio sam je za ti4200 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
3.14zda ®
|
Ja sam svojevremeno bio špic papak u selu sa GeForce 3 Ti500 od Asusa. Ali me koštala cijele plaće, pas mater. Nekad sam se i igrao na kompu, danas samo instaliram i deinstaliram igre u roku 5 minuta. Nazalost, 95% kupaca u hardver-trgovinama su lagane sobarice koje samo hoće midrange računalo za djecu i tu im se uredno uvaljuje lowšrot za lovu kojom su mogli kupiti midrange komponente. Nema prevare, sve je po cjeniku i sve je ispravno, osim nerealne cijene ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 08.03.2009. u 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Toliko o kupovini TRUEX-a ![]() A tako znači,ti si se propio u zadnjih 6-7 godina?Nekad je znači cijela plaća išla u komp,a sada mimo plaće i komp ide na usta unutra-na usta van.Busted ![]() ![]() BTW,nisam tada bio u toku,znam da si zapio neki komp i to je to.O čemu se radilo? ![]() Usput da nadodam,došao mi neki dan HG report za veljaču valjda.I na zadnjoj stranici ono mikseri,usisavači i fen ![]() Mislim si kako ovo sigurno mora biti Sodoma i Gomora.I tako umjesto da se ubjelačim što ću imat štiva za dva tri posjeta šekretu,ucrnjačim se do neba.Štaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1369 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad nema topica o provalama kupaca, onda da ovdje napisem slucaj od prije kojeg tjedna: Kupac: Dobar dan, ja trebam novi kompijuter. Ja: Dobar dan, sta bi Vas zanimalo, odnosno za koju namjenu vam treba. Kupac: U stvari, ja kompijuter imam, treba mi samo sanduče. ![]() Ja: Mo..mo..molim, kako mislite sanduče? Kupac: Pa imam kompijuter (pokazuje prstom na monitor), četvorku imam, (ja i sef crveni u licu), pa mi samo treba sanduče. Uspjeli smo se suzdrzat, dat liku ponudu i kad je izasao iz shopa, prasnuli smo u smijeh. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
covjek vas 'rani a vi se tako ponasate... da si imalo normalan poducio bi ga malo, pa bi iduci puta znao sta trazi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Da si imalo bistar shvatio bi da je lik usluzen (dobio je ponudu) i da mu je objasnjeno da se sanduče zove kuciste, a kompijuter = monitor. Ne, za tebe je to visa matematika i trebas odmah krenit na vrijedjanje. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
a trebalo bi napravit i temu za provale kupaca nekoliko puta je to spominjano ![]() ja imam toliko takvih dogodovstina u par godina koliko radim u direktnom kontaktu ljudima da sam mogao nekoliko bestselera napisat ![]() ali najjaci su mi slucajevi u stilu: -ja bi trebao kabel za spojit laptop i teve -dobro, a kakvi su vam konektori na laptopu? -... -scart, rca, vga, dvi, s-video, hdmi... -... -PA TO BI VI TREBALI ZNATI!! pozdrav nino ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Meni je najjača provala kupca bila kod MP4 playera (eMPe4 MS). Zove mene žena za rekalamaciju nekog MS šrota, i sada nju zanima kada bi to moglo biti gotovo. Ja joj sve objasnim i ona je zadovoljna. Sada ona mene počme, "što se mene tiče ja ga nebi ni kup'la nego radi di'ce, ja uopće nevolim da oni to stavljaju u uši i slušaju te gluposti." Ja sam se samo suzdržao pet minuta ![]() Ili provala jednog pomorca. Toshiba kupljena u Americi, treba staviti Vistu @ CRO i sve ostalo, gospodin se buni da on neće drivere s neta, jer je on imao sve u laptopu kada je kupio. Ja mu objašnjavam da nije dobio CD/DVD i da se driveri moraju skinuti sa Toshibine stranice da bi lap uredno radio. On cijeli bijesan, šta ako upadnu virusi i sl. ?!?! Na to sam mu isto objavnio da ima AV i da je Toshiba stranica sigurna, ali teško je bio uvjeren da nije tako ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
Premium
|
r!dEr ajd priznaj da si ti trazio sanduče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
ovo je klasicni primjer... ostalo su samo varijacije na temu ![]() -dobar dan, trebo bi tintu za kompjuter... -koji pisac imate??? -isti ko vas, ovaki samsungov... \uperuje prstom u moj, samsung, monitor\ -oprostite, ali morate mi znat/rec tocan model pisaca... -PA TO BI VI TREBALI ZNATI!!! \ljut, ko sam ja da ga pravim glupim\ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa ništa čudno obzirom da ipak reprezentativni uzorak ljudi koji ulaze u trgovine informatičkom opremom ipak spada u Zna se! kategoriju. ![]() 1/10 zna točno šta ima i šta treba,zna osnovnu terminologiju i zna za postojanje(!) ZPP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Killing monsters
|
Eto, i ja radim u jednom IT duchanu i odmah chu priznati da NE znam bash svaki detalj o svakome artiklu kojega imamo na policama. Ako me kupac pita neshto o chemu nemam pojma, to mu iskreno i kazhem i napomenem da mogu potrazhiti odgovor online, na sluzbenim stranicama samoga proizvodjacha, itd, itd. Svakomu kupcu treba pomochi, istina, no ne mogu ja odvojiti sat vremena kako bih chovjeku objasnio princip rada PC-a i uchiti ga osnovne korishtenja rachunala dok u duchanu 10-ak ljudi cheka u redu. Sam poslodavac neche biti zadovoljan mojim radom ako zbog jednoga zadovoljnog kupca imam - 9 nezadovoljnih. Pa budimo realni, ljudi: nechete ichi kupiti novi auto i ochekivati od prodavacha da vas ujedno nauchi i - voziti ga!?! Pomognem koliko mogu, no neke osnovne stvari o onome shto se planira kupiti, kupac bi ipak trebao znati. A da bisera kod samih kupaca ima - to nije tajna ("Valja li vam shta ono Philips rachunalo??" - pritom mislechi na jednu od 5 izlozhenih konfiguracija na kojima se nalazi Philips optika). Ovdje se navode samo gluposti koje su izvalili sami prodavachi, a rijetko kada se spomene u koliko puno navrata je taj isti prodavach sprijechio chovjeka da kupi npr DDR2 memoriju za svoju DDR MBO. Ili PCI-E grafu za svoj AGP utor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 | |
3.14zda ®
|
Meni je najjaca ona storija koju sam vec opisao u jednom threadu tu na forumu dok smo frend i ja drzali nekakvu trgovinu hardverajem prije cca 10 godina i kad nam je zena s klincem donijela na servis komp iz kojeg je doslovce bio ISČUPAN d-sub sa integrirane graficke na maticnoj. Nisu znali da se to treba odsarafiti prije odstekavanja monitora, LoL. I pitaju jel vrijedi jamstvo ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
humanware
Datum registracije: Mar 2009
|
Meni se dogodila cudna situacija. Mislim nije u vezi neznanja prodavaca, vec u stvari kako me ispitivao jesam ja siguran. Isao sam kupit 4870 u AMD-u u Zagrebu, i dodjem ja tamo... Ja: Dobar dan, dosao sam po 4870 P: Ok, sad cu vam donijet Vrati se on s grafom i P: A koje napajanje imate? Ja: Corsair 450W P: Jeste sigurni da ce vam to sve normalno radit? I ni dvije sec, on na net, nadje podatke o potrosnji grafe i uvjerava me da je to mozda premalo. Ja onako, da da siguran sam da ce radit samo mi dajte grafu ;D Mislim svaka njemu cast, ostali bi mi rekli da da to ce radit sa 200W od prije 10 godina ;D |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|