|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
DirectX 10?
Možda je bila već rasprava o tome,al prošlo je dosta vremena od Viste i dolaska DX10,danas su stvari dosta drugačije,svi manje više imaju jake grafičke kartice, pa odlučio i ja isprobati taj famozni DX10. S obzirom da sam dobio karticu koja može "potegnuti" odlučih se na prvo ime naravno, Crysis. Iako je meni igra osobno smeće malo veće, odlučih je zaigrati prvenstveno da je vidim u punom sjaju,na svom računalu nakon 1 i po od kad je izešla,jer napokon imam hardware za to. Bootam ja tako u Win7, instaliram igru,puknem sve High 1280x1024 i "divim" se. Krene misija, ja bauljam po mraku onom đunglom,mislim si-šta je tu drugačije osim što vidim da mi već tu na početku osjetno padaju FPSi(na XP SP3 sve max je radilo bez trzaja cca 50 FPS) i već pomalo beštimam u sebi. Izađem na otvoreno,sunce izlazi,more,zaljev,plaža fino i krasno, opet ne vidim nikakve razlike,samo još veći pad FPSa,opet brontuljam sebi u bradu, spustim se prema kolibama,kad ono japaneri(il pitaj boga koji) ožežu po meni iz sve snage, ja ne znam kud ću, em od metaka em od 10 frejmova, pobijem sve,i njih i one kokoši đavlije,i onoga kretena u čamcu i pošaljem sve u pi#%#$# materinu i DX10 i Crysis i onog turčina prokletog koji napravi igru. Pa da nakon 2 godine napredka tehnologije jedna jebena 9800GTX ne može gurati to smeće bez trzaja na nekoj normalnoj rezoluciji?!!? Kako vi gledate na to i osobna iskustva s DX10? Ja znam da ga više bogami neću upalit.
#2 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Sto se tice istoimene igre postojao je tweak tj jos uvijek postoji da se i na XP-u mogu ukljuciti svi ti famozni DX10 efekti, drugo odabrao si OS koji je jos uvijek u beta fazi (pa je ujedno i fail rate je jos veci ![]() Uglavnom kada vec isprobavas probaj naci nesto sa ove liste pa isprobaj:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ctX_10_support Osobno moj stav prema tome, premali pomak u vizualnoj kvaliteti vise okrenuto reklamnoj kampanji, nikakvi drasticni pomaci...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma znam brate,al jednostavno izgubio sam živce. Morao sam nešto napisati. Nigdje nisam na forumu baš pročitao da se netko naigrao na DX10, uglavnom ljudi imaju dual OS ,XP je još uvjek as za igre,bez obzira na Vistu. Što se tiče 7mice, mislim da ne bih imao neke bolje rezultate da sam išao s Vistom. ![]()
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Zahebi crysis obicni, neide ni meni bas glatko na vhigh, probaj si crysisi warhead, ja kod njega dobijem 27-30fps-a na very high sa 4xaa i reza 1680x1050, a efekti su predobri. Nema bolje grafike od warheada!
#5 |
Lost soul still wondering
Datum registracije: Nov 2004
|
Ma već se dosta piše o dx 11 a još valjda niti dx 9 nije iskorišten kako treba. Bleh :S
#6 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Eto i bilo je sve igrivo na dx10, sve do zadnje misije u warheadu gdje je onaj led i sve to...reza je bila 1680x1050 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
P.E.B.K.A.C.
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
#8 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
kaj nije bila šema da na xp nemreš uopče uključit opcije very high a na visti moš.... ne sječam se davno je to bilo... uglavnom ima i onaj natural mod koji je puno bolje izgleda od bilo čega, a da imaju i oni nvidia driveri 185.20 koji u sebi imaju ambient occlusion |
![]() |
![]() |
#9 | |
P.E.B.K.A.C.
|
Citiraj:
Sa ovim tweakom mozes uber ultra mega high detalje na XP pogurati bez instalacije viste (a.k.a. DX10)... http://forums.whirlpool.net.au/forum...fm/880994.html Parodon krivi link... Neznam, nemrem naci sada...
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Na DX10 su explozije drukčije, ratna oprema je detaljnije...osjeti se razlika. voda, nebo, teren... ali opet nista drastično, osim što glatko radi na XP-u dok na Visti tu i tamo kad ima puno dima, trzne. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
@bozzomfeeder Nemozes ocjenjivati napredak tehnologije na beta OS-u. Nije to neki veliki napredak sveukupno ali kad zavrtis Fallout 3 vidis da se ipak nesto bitno dogadalo. Ponavljam nema tu jos neke revolucije ali kotrlja se to polako, probaj drugu igru i malo zreliji OS pa makar to bila i Vista (u najgorem slucaju) :beer |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Jeli vi uopce igrate igre ili gledate kako je koji list osjencan? ![]() Salu nastranu, DX 10 je s vistom neslavno propao. Igre se radile i optimizirale za 9, a za 10 se dodavalo ... I majkrosoft je neuspjelo pokusavao podmicivati da sa softverskim ogranicenjima na dx9 natjera ljude na vistu i dx10. |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma nije nista propalo nego po obicaju treba 5 godina da se pocme koristiti kako treba. Kao da je dx9 zazivio preko noci. A nudio je puno vise novih mogucnosti u odnosu na dx8 nego sto daje dx10 u odnosu na dx9c A kako su se onda igre optimizirale za novi dx....treba samo pogledati CoD 2 i sve ce biti jasno ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
prema linku kolege gjurovskog na prste se jedva mogu nabrojati dobre igre sa DX10...a DX9 je već najmanje u opticaju od 2003 znači 6 godina,a sad već za godinu i manje stiže DX11..a najgore je šta je u biti DX9 sa maksimalnom uporabom sasvim dovoljan bvilo bi im bolje da se uvate razvijanju fizike i spajanju fizike sa igrivošču...hebeš fotorealnost u igrama kad nema fizike..crysis grmlje lipo izgleda al se savija pod utjecajem metaka ![]()
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
#16 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
evo dvije slicice kako bi to navodno trebalo izgledat inace te slike imam kad se dx10 jos pojavljivao tako da se vidi kako bi to trebalo biti, a da nema razlike to se neslazem, recimo devil may cry4 ima dx9 i dx10 i razlika je ogromna, eto probaj tu igru jer nije zahtjevan i vidjet ces sve cari dx10 na 60fps ![]() ![]() ![]() Mod: slike preko 50kb u thumbove. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 08.03.2009. u 05:11. |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
tu imas mali utjecaj marketinga. Sve osim vode moze i dx9 a cak i on moze bolje od onoga sto je na screenu ![]() to ti je kao kad odes na MSovu stranicu i pogledas uporedbu halo i crysisa kao dokaz nadmocnosti dx10. Ne treba biti strucnjak za igre da ne znas da je halo zakasnio na PC pun k godina a cak i kada je bio aktualan nije imao neku naprednu grafiku ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
#20 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
Mislim da je ovo totalno bespotrebna rasprava jer direct x je programski jezik koji programerima olakšava posel,a ne neka revolucija boljih igrica. Igra nemora bolje izgledati na direct x 10 ni bit bolja točka |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ne znam , čini mi se da su najveća prednost dx 10 unificirani shaderi. Sad kad će se dx 10 iskoristit u punom sjaju nije ni bitno.... Imao sam prevelika očekivanja od viste , dx-a i tako pa je sve lagano (strahovito ![]() I da u world in conflict ima velike razlike u osvjetljenju puno je bolje.... Jednu stvar bi naglasio.... sjeća li se tko onog trailera za crysis između 9 i 10 , na onom nosaču aviona kad se alien svagdašnji pojavi. E pa stavili su za dx9 duplo lošije texture, ISKLJUČILI kišu i tako to....... a onda prenapuhali do daske te iste stvari za dx 10 , mislim kakva je to usporedba ? U principu vjerujem da ti shaderi i ostale kerefeke posebno onaj prelijepi dim.............. definitvno imaju potencijala.... sjeća li se tko dx10 kiše u clear skyu , nešto prelijepo kad su detalji do daske onaj bljesak po cijeloj mapi predivno.... Sad ćekamo da naprave F1 i da prelijepi grom pogodi hamiltona sprži ga (ko da je to potrebno) i ovaj se zabije u prelijepu ogradu i bolid se raspadne ko michael jackson.
#24 | |
P.E.B.K.A.C.
|
Citiraj:
To nije usporedba, to je marketing ![]()
|
|
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
dx9 vs. dx10
budući da sam od sljedećeg četvrtka u dx10 vodama(gtx 260) interesira me sljedeće šta je bolje; dx9 high postavke vs. dx10 medium,i jel kod viste mogu izabrati kod igara koje podržavaju dx10 da ih igram u dx9 modu,odnosno ako se može jel velika razlika između dx9 na xp-u ili dx9 na visti,imam 2GB rama ali budem ubo(jao) još 2x1gb uskoro......provao sam vistu i sviđa mi se ali sam se vratio na xp jer ima njekoliko igara koje ne podržavaju vistu a tija san ih igrati tako da vjerovatno opet back to vista ali već kad imam dx10 karticu bi igrao igre u dx10(koje podržavaju) HVALA NA odgovorima
"Knowledge is the food of the soul" Svi znamo da je Thomas Edison proizveo električno svjetlo i električni sustav za opskrbu domaćinstava, da je Gugliermo Marconi smislio radio i George Westinghouse sagradio prvu hidroelektranu… Svi znaju te "činjenice", ali nisu u pravu. Čovjek koji je sanjao ove stvari i izumio ih jest
NIKOLA TESLA |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Moje preporuke su da se drzis dx9 jos uvijek ![]() Igrao sam igre koje podezavaju dx10, sve je to ljepo i fino ali kak bi se reklo... nije to to. Ali nemoj pretjerano slusati nas kaj mi blebecemo, instaliraj igre pa isprobavaj pa ces sam doc do zakljucka kaj ti se vise dopada i odgovara ![]() npr. u crysis mozes stavit dx9 ili dx10. pozz |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo ja sam nedavno stavio Vistu na dual boot i mogu reci da sam pozitivno iznenadjen sa njom kao os. Nikakvih problema sa njom dosad. A sto se tice dx10 dali ima neke velike razlike od svake igre mozete naci screenshotove suporedbi pa si pogledajte dali vam se isplati prelazit na vistu sa jedno plus minus 10% manje fpsa. Bar sam ja tako nekako skuzio usporedjujuci sa frapsom. Ali ovako neke stvari mi puno brze rade na visti nego na xp, fakat sam zadovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
Meni je Crysis vrhunska igra.Ne volim kad netko pljuje po necemu,a nema pojma o cemu prica.Sto se tice gameplaya,radi mi fantasticno na very high bez AA.Moram priznati da sam jako zadovoljan s vistom,iako ima bedova.Neki dan mi bez razloga poceo tandrljati disk i sve mi se totalno usporilo do besvjesti.Odem u ¸task manager kad ono,imam sta vidjeti,2,4 GB zauzeto!WTF?!a NISTA NIJE POKRENUTO.Nije virus niti spyware,ne sekirajte se.Poceo onaj windows search nesto prtljati i staš.Ajmo na disabled.Isto ima problema sa USB uredjajima nakon sleep moda. |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
je,i meni je crysis vrhunska igra...jer tko ne proba tu grafiku i dodje tu govoriti kako je polufinalni proizvod probaj naci na netu ultra high postavke i postavi pa stavi pa ces vidjeti...a i vista je super,samo ima par beda kao npr.neke igre nece raditi(cod 4 mp) ali ipak prelazim na win 7 zbog bolje optimiziranosti za rad unutar dx 10.. ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
gluposti! COD4 igram vec godinu dana na Visti, multiplayer, singleplayer, kao i mnoge igre i nikada, bas nikada nisam imao problema unutar Viste. Cak sam i na Win7 pokrenuo COD4, ne znam koji je bio build ali sam zaigrao ![]() Problem je da ljudi ne znaju podesiti svoje racunalo pa onda govore da OS ima bug.... |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|