|
![]() |
#2012 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo da se malo i ja tu blamiram... Dvoumim se izmedju par pojacala i zvucnika pa bi volio se malo posavjetovati prije nego sto napravim (fatalnu) gresku. Pojacalo do 2k - Trenutno mi izbor pada na yamaha ax 497. Vidim da se nad 315 i 325 hvale, ali su mi nekako ruzni.. bar 315. Mislim, ako je razlaka u kvaliteti ogromna, moze se pretrpiti... Isto sam bacio oko na Marantz PM 6002, ali on je 2400 iznad budjeta osim ako se bas toliko isplati... A zvucnici sam bacio oko na MISSION M32i i MISSION M33i (navodno ovi bolje zvuce na basu, ali ako i nije neka razlika onda i nije vazno da su sa stalcima) i Wharfedale Diamond 9.1 Wharfedale Diamond 9.2 (dali se isplate) Thnx... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Guest
Datum registracije: Dec 2007
|
9.1 ili 9.2..... zavisi koliki prostor trebaju pokrit........ po nekom pravilu što veći prostor to veći zvučnik iz iste porodice....... uz njih ti (po meni) najbolje paše marantz....... iako i yamaha može proć.... nikako kombinacija nada i wharfedalea........ ako ćeš ić na nada uzmi malo špicastije zvučnike (neki bi rekli svjetlije)... dobro se slaže sa mordaunt short, a još bolje sa monitor audio........ u hi-fiju vride malo drukčiji postulati...... bolja (često skuplja) komponenta se uvik isplati... iako logički ne, jer za podosta više novaca dobiješ mrvu poboljšanja...... tako da ako pare imaš ne gledaj što je isplativije, nego što je bolje...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Tehnicko pitanje. Soba 7x8m. Bude 9.2 dosta ili da se ide na nesto vece? mislim da bi tu vec trebao samostojeci... Makar ovi imaju dosta puncha na jacem ampu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2017 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2018 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Ono, sad sam prešel na pojačalo i stereo pa me je sram Logija? ![]() ccc...Sisa se bar ne srami svog velikog bum-bum Logi suba ![]()
![]() |
![]() |
#2019 | |
JDM
|
Citiraj:
Makar sam misljena da za tih par hza i netreba neznam sta. Kupis nesto i odrezes ga na 60hz i bok... A za to mi je mozda dovoljan i sony sub za 100€. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2020 | |
Registered User
|
Citiraj:
Nelose, ali me brine snaga marantza. jeli to moze bolje od navedene jamahe (u istom cijenovnom rangu su) ? Da pokrije i normalnu muziku i feste sa muzikom na svih 80 kvadrata ![]() Zvucnici mi se nikako ne svidjaju.. ne po zvuku, ali velicini ... (kompleksi ) ![]() Ima li tko te missione 32/33 doma? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2021 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ja ih ne volim uopće, čuo sam i skuplje i nikad mi nisu legli.
![]() |
![]() |
#2022 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
U toj nekoj jeftinijoj klasi zvučnika ja bi definitivno preporučio i izdvojio Mission. Imam doma M34i i M31i za satelite. Od danas i u drugom sistemu M60i. Uz M60i svira i Heco Sub Victa Sub 25A. Imao sam do prije par dana Wharfedale Diamonde 9.1 ali sam ih vozio na reklamaciju, cvrčao je i šuškao visokotonac, utvrđeno je na servisu da to nije normalno i dobio sam papir da mogu u vemilu zamijeniti za druge. Uzeo sam Missione jer mi Wharfedale nije sjeo nikako, i u direktnoj usporedbi sa Missionima je jako tanak, basa nema i ja ne znam kako to netko može slušati bez woofera. Ne smatram se audiofilom i od kad sam prije 4-5 godina nabavio prvi sub bez toga mi je nezamislivo slušat muziku. Naravno mora bit dobro podešen i uklopljen da ne tambura di treba i ne treba. Čak niti samostojeći M34i koji imaju poprilično basa mi nisu bez subwoofera nešto, ali u kombinaciji sa M3as subom to je onda već nešto. Ako namjeravaš radit tulume za 80 ljudi onda kupi neke razglasne zvučnike za to. Sa pojačalima nisam baš potkovan i nemam iskustva, kupnja nekog malo boljeg receivera ili pojačala me tek čeka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2023 | ||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2024 |
Premium
|
@ Alfa_R 1.Kad si ih vec naveo kao primjere niposto ne preporucam Nada i Wharfedale te klase skupa, sve kombinacije koje sam cuo trulo su zvucale,nemam objašnjenja i neke realne podloge-samo iz par susreta s istima. 2. Izgled bi ti trebao biti najmanje bitan kod takve kupovine. 3. Izvor zvuka? komp(koji format?), cd player, gramofon nekako cutim da nije. 4. Spominjes bas kao važan, pretežno se vrti elektronska glazba? Ako je ROTEL vrijedi svake kune više. 5. Nije blamza pitati, ali ispred pitanja na forumima bi savjetovao poslusati, u ovim vodama svi svoga konja hvale, i to s razlogom jer se ukusi kod ovakvih stvari bolno razlikuju. @ ostali znalci s foruma: Prvi put sam se u dugo vremena zapitao citajuci ovo o subovima, buduci da nemam ama bas nikakvo iskustvo s istima van domene pc zvucnika, kako tocno ekipa prikljuci sub na pojacala bez sub ulaza? Zadnje izmijenjeno od: zen_sux. 26.02.2009. u 23:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2025 | ||||
JDM
|
Citiraj:
Dok yamaha nije savrseno pojacalo (a koje je?) i generalno gledano ono je po audiofilskim tehnikalijama ispod doticnog. Ali vjerovao ili ne to je glupost, jer sam sklop pojacala je tolko glup i primitivan da te boli kifla sta je unutra dok svira dobro, linearno i ima dovoljno snage za goniti ono sto ti zelis da goni. U svakom slucaju poslusati, ali evo meni je ta yamaha debelo ispred marantza, nada, denona. CA je meni naprimjer dobro pojacalo, ali snage na slabijom modelim nazalost - nema. Missiona sam se naslusao svih modela i to bas nedavno. Meni je asocijacija engleski sony. Napuhan zvuk, ali u sustini kome se takav zvuk sviđa - go for it. U svakom slucaju bolje nego jeftini zvucnici sa metalnim visokotoncima (bljak). Ono sto sam ja slusao je generalno dosta ''pumpalo'', ali cesto kad netreba. Diamondi iz klase na boljem pojacalu sviraju nize, ali lupe rijeđe - samo kad treba i nemaju onaj B000M efekt zvuka, pa recimo da je to bolja kupnja, ali kazem poslusaj. Ko voli napuhan zvuk mozda mu i neki mission samostojeci nije los izbor. To je prije svega zvucnik za filmove/tehno, a onda tek za glazbu. Citiraj:
imho dobro pojacalo i najjeftinija yamaha za filmove. Dovoljno. Istancanost zvuka se tek isplati ganjat sa muzikom. Citiraj:
Citiraj:
vidi ovdje: http://www.docs.sony.com/release/SAW2500.pdf EDIT: Negdje sam procitao od nekoga da se kune da woofer koji puca u pod je daleko bolje rijesenje od onoga koji je front fireing. Istina da je to strasno bitna stavka? Zivo me zanima od ljudi koji to imaju doma? Dubravkol? ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#2026 | |
Guest
|
Citiraj:
pasivni (u manjini) .... spajaju se na stero izlaze iz pojačala, u njima je skretnica za sub i izlazi za r/l zvučnike.... aktivni .... ako imaju power ulaze, spajaju se na isti način kao i oni gornji..... a ako imaju samo klasični ulaz za sub ili l/r obične ulaze, onda ih ne možeš (možeš na vlastitu odgovornost) spojit na pojačalo (osim ako pojačalo ima pre-out, ili sub out)..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Premium
|
Hm...tnx na odgovoru.... ma stvar je u tome da mi je muzika daleko ispred filmova. Sad uzimam novi stan i hi fi zavrsava ispod plazme u dnevnom. Za suround me zivo briga i nikad se nisam palio da metci fijucu oko mene il sta ja znam, sve sam vec imao jednom(i to dosta kvalitetnu opremu) i nije ostavilo vau efekt na mene, al mi sad u filmovima fali ipak malo udaraca suba. Razmisljam se o modifikaciji sistema subom(s tim da pojacalo nema woofer izlaz), dakle napravio bih zapravo 2.1 sistem. Sorry na O.T. , ako ko ima iskustva s takvim prvenstveno hi/fi a potom HT 2.1 sustavom bas bi mi pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2028 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Mission 32 ili 33? Znaci po tvom misljenju su bolji od 9.1? I kad bi to u yamahu 497 upogonio? Sivo polje. Niti jedno niti drugo. Zato pikiram na jamahu. Nebi volio da imam samo srednje jacine odlican zvuk i da kad zelim pojacat pocne prdekati niti obrnuto neki za tulum koji zvuci ok, ali na srednje pojacanom nije bas nesto. Znaci da moze ispuniti stan od 80 kvadrata muzikom (recimo 4 zvucnika) koja nije savrsenstvo, ali opet da ne zvuci ko da sam miniliniju rastegao do daske.... Citiraj:
A ova kombinacija yamaha 497 i mission 32/333 ili 9.1? 2. Izgled mi nesto znaci jer sam takav. Znaci gtx 260 mi je ljepsa od atija 4870 i sukladno time i bolja, pa makar cucala u mom kompu nevidjena i zanemarili sve prednosti (imao obje pa znam) mi donosi vece zadovoljstvo.... Naravno ne toliko da kupim srot zbog izgleda .. ali kad je nerjeseno onu malu prevagu donosi.. 3. Od cd-a preko mp3, tv i cak i gameinga. Naravno ne vidim razliku od najeftinijeg cd-a ili neznam kojeg dac od 3000 kn-a. 4. Ne, vise mi je vazan rock. Ili cak vangelis ili klasika. Ali najbitnije trazim ono sto je tesko naci allaround. Yamaha? 5. Znam. Sad znam jos manje.. jos nakon citanaj audiofil tema.... Uglavnom - Jeli valja sta mission 32/33 + yamaha kao katica za sve ili za tu lovu mogu dobiti bolje? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ajd da i ja svratim po savjet ![]() Zanima me samo stereo pa sam kupio pojačalo Denon PMA-700ae i sada tražim bookshelf zvučnike do 1500kn. 80% vremena slušam muziku normalne glasnoće,tako da mi baš nije bitna jačina.Više volim zatvoreniji zvuk sa malo izraženijim basom i da viskokotonci nisu baš oštri poput žileta,ali to se da poštelat u equilizerima. Soba ima 18 kvadrata.Izvor je Pioneer DV-380-K i pc (mp3 192-320kbps) preko zvučne Asus xonar dx. Išao sam u Vemil poslušat Mission m32i ali ih nemaju.Čitao sam tu po forumu i o Cambridge Audio S30 pa si planiram i njih ići poslušati da se uvjerim u taj bas sa 10 cm drajverom. Još neki prijedlozi? Zadnje izmijenjeno od: Throttle. 27.02.2009. u 04:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2030 |
JDM
|
ja neznam vise kaj da ti velim... Mozda tafe370 + diamondi 9.1 (imao tu kombu. stvarno dobro zvuci) + neki dobar sub. CA + CA zvucnici iz audiocinemaarta + sub Yamaha + 9.4/5 Yamaha + 9.2 + sub Yamaha + 9.3 mozda cak? Kombiniraj. Ja bi probao izbjeci missione, ali ono... To sam ja. Dakle gore samo umjesto diamonda pukni missione. Najbolje bi bilo da odes poslusat i jedne i druge, pa vidi sto ti vise pase. Takodjer pogledaj i dalia u toj klasi zvucnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2031 | |
Guest
|
Citiraj:
Tannoy Mercury F2...... vrlo dobar all around zvučnik..... Wharfedale 9.1...... moj izbor..... Mission m32i ili m33i...... najači u basu od ovih..... preskoči monitor audio, mordaunt short, i bowerse ako ima koji jeftin........... (jer bi moga dobit one žilete od visokih..).... iako xonar i denon nisu baš neka sinergija na djelu (bar pma500)...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Premium
|
Eh da i samo bi rekao da mission ima definitivno kvalitetniji finish zvučnika, bolje su obrađeni, djeluju kvalitetnije. Sad su se pojavili Wharfedale Diamondi u nova 4 finisha, dal se tu šta promijenilo ne znam, ali im je cijena kod uvoznika 1900 i kusur kuna. U potpunosti se slažem s tim da se svakom sviđa nešto drugo i bolje mu odgovara Mission u odnosu na Wharfedale ili nešto treće. Zato treba prije kupnje poslušati zvučnike. Ja sam samo iznio svoje mišljenje, i od zvučnika koje sam imao ( Jamo, Wharfedale, kojekakvi kinezi, Mission ), Mission mi najbolje odgovara za sve tipove muzike. Wharfedale mi je odlično zvučao na rock-u, nekoj više klasičnijoj muzici, na house, techno ili rnb su se gubili, sve je zvučalo nekako prazno i nepovezano, dok mission odradi podjednako dobro i jedno i drugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Registered User
|
Zahvaljujem flesku, sisi, dubravkolu, zen_sux i ostalima na savjetima. Sad treba samo ih videjti (missione sam vidio u vemilu, 9.1+ nigdje) i po mogucnosti cuti. Jos i seriju i6... uh... Gdje u rijeci ima audio opreme osim vemulj i technomax? VM ima missione, ali mislim da se ne mogu cuti, dok technomax ima samo yamahu i ne izlozenu.. Bemti grad, nakraju ce biti ko sa grafuljom - pokupit se i u zg jer moronima treba vise od 1 tj da dopeljaju (+velika sansa da niti ne dodje iz prve). Edit: Trebam li obratiti pozornost na impedanciju? Mislim, Mission deklarirani 8 a wd 6.... Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 27.02.2009. u 11:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2034 |
Premium
|
Ne treba te zamarati što jedni imaju 6 a drugi 8 oma, samo gledaj koji ti bolje odgovaraju, koji tebi bolje zvuče i s kojima češ biti zadovoljan na duže vrijeme. Da bi to vidio bilo bi dobro poslušati ih prije kupnje, jer najgore je ako nešto kupiš i onda nisi u potpunosti zadovoljan, nego i dalje imaš neke dileme. Nečeš pogriješiti niti sa Wharfedalom niti Missionom, u obzir komotno mogu i Dali koji mi vizualno nisu baš nešto, Focal,..., ni jedan nije loš, stvar je u nijansama |
![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | ||
JDM
|
Citiraj:
Takodjer ti moram reci da su diamondi nesto nize osjetljivosti i pase im malo jace pojacalo. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2036 |
Guest
|
samo ima kod kupovine zvučnika još jedan bed....... ako i uspiješ isprobat sve zvučnike koje misliš i ako ih poslušaš na istoj opremi.... zvučnici zvuče dan-noć ovisno koliko su usvirani...... kod drugih komponenti riječ je o nijansama, ali kod zvučnika......... ja sam se iznenadio koliko se zvuk vremenom promjeni (na bolje), iako sam bio spreman na to...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2037 | |
Premium
|
Citiraj:
Tannoy bi isto mogao biti u kombinaciji,još ako bi ih našao u crnoj izvedbi... Znaš možda tko ih drži u Zg i ako bi se mogli poslušati? Ako se dobro sjećam mislim da ih je prije par godina držao Helikop ali nisam siguran. Za Wharfedale 9.1 kažu da je ok za tu cijenu ali mu fali malo basa.Hm... Mislim da bi mogao pogoditi sa Missionima m32i,ali ne znam gdje ih naći.I izgledaju mi mrak! U audiocinema artu imaju KEF C3 za 1390 kn.Jel ih slušao netko? U kombinaciji sa Denonom? Upravo sam jučer kupio xonara,povezao ga preko Denona na slušalice Sennheiser HD202 i zvuk je (po mojem ukusu) fantastičan.Detalji,bas... Ogromna razlika naspram onboarduše! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Guest
|
nisam iz zg.... pa neznam di ima tannoya...... mission imaš u vemilu međuostalim........... kefove nisam čuo..... poslušaj...... xonar je super kartica....... samo je meni u kombinaciji sa denonom malo prštalo u visokima..... zato pogotovo nemoj ić na zvučnike sa metalnim visokotoncem...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Premium
|
Citiraj:
Spojio sam popodne (za probu,radoznalost ![]() |
|
![]() |
![]() |