|
![]() |
#1381 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ta ce grafa jos dosta vremena fino vrtit igre...
![]() |
![]() |
#1382 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
bas crisis je uzasno isao ![]() Evo bas sam snimio GRID vrti na 1680x1050 i sve na ultra bez greskeDok cod 4 i 5 na 1280x1024 vrti sve na high a kada stavim na max rezoluciju igra zapinje ali i dalje je igrivo. Eh a sad kolko ce tako ici druge igre pitaj boga. A o clock-anju nisam ni razmisljao iskreno ![]() ![]() ![]() A Gamer HUD cemu mi on koristi uopce ![]() Znaci i ak budem razmisljao o mogucnosti boljeg igranja to ce ocito onda i proc novi morat bit i grafa ili?? ![]() ![]() ![]() hvala na odgovorima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Dakle problem je sljedeci (molim vas da procitate cijeli text ako mislite odgovorit) Vertikalne tanke crte u raznim bojama "šetaju" po ekranu ljevo-desno Zatim maleni pravilni mnogokuti u bijeloj boji, te isti takvi u raznim bojama Kada se to dogodi, ponekad dode do restarta ili "smrzavanja" ali ne uvijek Navedeni problem se prvi put pojavio za vrijeme igre, no kasnije i nakon restarta vec na "boot-screenu".... sada i nakon mirovanja racunala od vise sati, kada upalim pc odma na ekranu navedeni problemi. graficka je asus ati radeon 3870 ddr4, koristio sam je u ovom pc/u oko 10 mjeseci bez ikakvih problema! prvi put se dogodilo prije par mjeseci, u meduvremenu sam promijenio plocu dakle maticna ploca nije (nebi trebala biti) kriva. Nedavno se pocelo dogadati sve cesce. Problem bi rijesio iskljucivanjem racunala i ponovim ukljucivanjem nakon 20-ak minuta, posto sam ustanovio u par navrata da se kartica jako zagrijala zbog nedovoljne brzine ventilatora koji je kontroliran softverski, dakle kao da se softver "zblesavio". No sada niti nakon visesatnog mirovanja i hladenja graficke problem ne nestaje. Dakle navedeni problem vise nije samo u igrama nego cijelo vrijeme i prije dizanja windowsa, pa je za zakljuciti da nije do drivera, iako sam ih vise puta pravilno promjenio/reinstalirao Isto tako, vise nije stvar u pregrijavanju jer se znalo dogoditi i kod surfanja netom, pri cemu je everest zabiljezio temperature do 55 C. Danas sam instalirao drugu graficku i sve je u redu s tim da ne mogu provjeriti igre jer je rijec o preslabom modelu. Prema tome, monitor i eventualno ostecenje na dvi kablu su iskljuceni... osim ako je bas slucajnost da je nakon ugradnje nove graficke sada sve ok. Kartica je pod jamstvom, moje pitanje, dal je ocito skorz neispravna ili je moguce da na servisu proradi i da izvrte 3dmark bez greske... da vas podsjetim, problem se javljao prvo u razmacima tjedan/dva, a u tom periodu su se bez problema vrtile igre i 3dmark... Drugo pitanje, dal pristat na zamjenu posto u zamjenu mogu dobit nestandardni sapphire model, kartica je osjetno kraca te ima manji i slabiji bucniji hladnjak. Trece, dal bi bilo pametno cekat da na skladistima nema 3870 kartica, pa bi u zamjenu dobio neki jaci model tipa 4850.... s obzirom da sam svoju platio 1900 kn i s obzirom na dosadasnja iskustva sa reklamacijama u tom servisu... ako nebi imali 3870, 99% da bi dobio 4850 bez nadoplate. No dal ce ponestat 3870 kartica do jeseni? Sto biste vi napravili u mojoj situaciji? Hvala! p.s. ispricavam se ako je ovo trebalo ici pod thread "Ati Radeon Hd3870", ako je molim moderatora da preseli temu, hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1384 |
konjpjukter
Datum registracije: Oct 2007
|
moram priznat da nisam sve procito al cini mi se da je memorija vrisnula na grafickoj, tu popravka u pravilu nema, al ti vidi jos... nisam cito trjeznim se -.- |
![]() |
![]() |
![]() |
#1385 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
problem je 99% memorija na grafi i ako je pod garancijom obavezno dobivas novu. e sad koliko ce dugo bit 3870 na skladistima to je pitanje. Ja sam svoju 3870 odnio na servis u vemulj i rekli su mi da u uto dobivaju novu posiljku 3870 kartica. pretpostavljam da ce ih svakako biti jos neko vrijeme po trgovinama. a ovo sa nadoplatama ili bez za 4850...hm pa ne znam. edit: prestigao me kolega binladen
![]() |
#1386 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dok imam dobro iskustvo u istom servisu/ducanu, crkla maticna P/965 chipset, takvu istu nisu imali, pa sam dobio novu sa P45 cipsetom koja sada kosta jednako koliko je kostala p/965 prije godinu dana! Dakle mozda bi se moglo i dogoditi uz odredenu dozu srece da dobijem 4870 karticu u zamjenu... No da se razumijemo ja samo zelim ono sto sam do sada i imao, no ako to ne mogu dobit, razmisljam o opcijama koje su bolje za mene, kao kupca... sigurno nebi trebao pristati na losije, zar ne? edit> kartica nikad nije bila overclockana! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Rent-a-maniac
|
ja imam zalman gigabyte 3870 i na mojoj je problem da se u igrama random gasi vent (totalno se zaustavi i nestane slike na monitoru i jedino pomaze reset, igru cujem u pozadini kako radi). gle ja bih zahtijevao identicni model koji sam i platio ne bih tu pristao na kompromis. ako ga nemaju onda bih trazio zamjenu za jaci model jer ne mogu ispostovati garantne uvjete. i jos malo priprijetis udrugom za zastitu potrosaca i novinama i zlica vegete i to bi trebalo biti to. ![]()
![]() |
#1388 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jedino cega se bojim da ce njima grafa proradit bez problema pa buju rekli da ne nepotrebna reklamacija i paf oko 150 kn za 1 radni sat... makar je pod jamstvom! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1389 |
Rent-a-maniac
|
moja radi bez greske u 3dmarku i tako su i meni naplatili testiranje ispravnog hardwarea. u igrama se rusi. tako sam ja ne budi lijen odvukao cijeku konfu i fino objasnio problem i sad cekamo utorak. nije problem uopce u tih 150kn. bolje i to nego neispravna grafa ili soma kuna za novu,right?
![]() |
#1390 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1391 | |
Flaccitra
|
Citiraj:
svakako, samo bi ja ako je moguće nadoplatio za 4850, puno je brža i isplati se.
![]() |
![]() |
#1392 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
izgleda da je memorija vrisnula, ali ipak probaj kod nekog prijatelja isprobat ubost da vidis dali se isti problemi javljaju ako si u mogucnosti sretno s reklamacijom i zamjenom za jacu/nadam se da se ne radi o ve-milu btw |
![]() |
![]() |
![]() |
#1393 |
Rent-a-maniac
|
![]() |
#1394 | |
Registered User
|
Citiraj:
...ali prodat 3870 da bi presao na 4850 se ne isplati... trebao bi nadodat nekih 600 kn... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1395 | |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
muimerP
|
Citiraj:
I ovaj gore komentar definitivno stoji ![]() 3870 je moj ulov kad cijena padne na 400 kn ![]()
![]() |
![]() |
#1397 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pitanjce za Vas znalce, ne znam sta se dešava, al ne dešava se stalno,imam zadnje drivere od 3870 i catalyst, e sad kad igram neku igricu, posebice zahtjevniju tipa farcry onda se dešava češće, zna mi se desiti i u flight simulatoru, igram, ekran se smrzne, zacrni, i kao recoverala se grafa oću li to prijaviti ATI-u il ne, i onda mogu dalje nastaviti igrati sve normalno, nekad se zna desiti po više puta, nekad samo jednom!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
muimerP
|
Kolike su ti temperature?Naravno u load-u. Vec je bilo priče ja mislim, ugl, meni se desavalo zbog pregrijavanja...
![]() |
#1399 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1400 |
muimerP
|
A cuj, mozes si skinuti GPU-z pa preko njega provjerit u sred igre kolika ti je temperatura, a mozes i preko everesta, a mozes i speed fan skinuti koji ti prati temperaturu dok igraš isto kao i everest...poigraj se time definitivno, vjerujem da ćeš se već snaći ![]() To sto se tebi desava sa 3870 se meni nije desavalo samo sa 3870@zalmanvf700 koji je dobrano ohladio grafu vec u startu, za razliku od dualsloteka
![]() |
#1402 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ta kartica koju imaš nema regulaciju venta, pa radi stalno na 100% pa hladi i više nego što treba ![]() a povrh toga nije ni ljeto. tako da sumnjam da je do temperatura. eventualno otvori case da vidiš da nije nešto(od onih razbacanih kablova kak je bilo zadnji puta) uletilo i zaglavilo vent koje drivere imaš? probaj cleanerom skinuti stare pa puknuti nove. (ili reinstall winsa ako to ne pomogne)
![]() |
#1403 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
ma ova giga 3870 je mrak, meni sad po zimi vent na minimalcu (fanmejt) i temp u idle od 35 do 40 a load oko 60 (fanmejt max) al imam i dodatne fentove u case-u.... Imam i ja jedno pitajce: dal bi ova grafa trebala vrtit vecinu novih igrica na rez 1280x1024 sa max ili mid detaljima bez problema, jer ponekad mi se čini da baš i nije tako (možda je do neoptimiziranost igrica) i drugih već poznatih stvari (driveri) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1404 | |
Flaccitra
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1406 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ma imam zadnje drivere , a reinstall isao prije mj dana.. Ma vidit cu Tnx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |