Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.02.2009., 15:43   #1381
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor petkovicroby Pregled postova
I jos jedno me zanima
DALI mi se isplati uzimat na ovu konfiguraciju neku noviju graficku i dali bi ista bolje igre isle(novije)..
3870 po meni uopće netreba spominjat u istoj recenici gdje se spominje nemogucnost igranja novijih igara. Grafa je jos uvjiek jako dobro, vrti sve novije naslove na osrednjim rezolucijama jedino one najzahtijevnije nevoli baš( točnije samo Crysis, koji je ionako davno odigran)

Ta ce grafa jos dosta vremena fino vrtit igre...
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 20.02.2009., 19:57   #1382
petkovicroby
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2009
bas crisis je uzasno isao al ok ionako ga nisam niti igrao..
Evo bas sam snimio GRID vrti na 1680x1050 i sve na ultra bez greskeDok cod 4 i 5 na 1280x1024 vrti sve na high a kada stavim na max rezoluciju igra zapinje ali i dalje je igrivo.
Eh a sad kolko ce tako ici druge igre pitaj boga.
A o clock-anju nisam ni razmisljao iskreno nit zelim jer znam da bi se dimilo iz kucista nakon prve minute cackanja .
A Gamer HUD cemu mi on koristi uopce
Znaci i ak budem razmisljao o mogucnosti boljeg igranja to ce ocito onda i proc novi morat bit i grafa ili??
hvala na odgovorima
petkovicroby je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 13:50   #1383
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Question Problem - "smetnje" na ekranu - ati 3870 ddr4 asus, sto napraviti?

Dakle problem je sljedeci (molim vas da procitate cijeli text ako mislite odgovorit)

Vertikalne tanke crte u raznim bojama "šetaju" po ekranu ljevo-desno
Zatim maleni pravilni mnogokuti u bijeloj boji, te isti takvi u raznim bojama
Kada se to dogodi, ponekad dode do restarta ili "smrzavanja" ali ne uvijek

Navedeni problem se prvi put pojavio za vrijeme igre, no kasnije i nakon restarta
vec na "boot-screenu".... sada i nakon mirovanja racunala od vise sati, kada upalim pc
odma na ekranu navedeni problemi.

graficka je asus ati radeon 3870 ddr4,
koristio sam je u ovom pc/u oko 10 mjeseci bez ikakvih problema!

prvi put se dogodilo prije par mjeseci, u meduvremenu sam promijenio plocu
dakle maticna ploca nije (nebi trebala biti) kriva.
Nedavno se pocelo dogadati sve cesce. Problem bi rijesio iskljucivanjem racunala
i ponovim ukljucivanjem nakon 20-ak minuta, posto sam ustanovio u par navrata da
se kartica jako zagrijala zbog nedovoljne brzine ventilatora koji je kontroliran softverski,
dakle kao da se softver "zblesavio". No sada niti nakon visesatnog mirovanja i hladenja
graficke problem ne nestaje.

Dakle navedeni problem vise nije samo u igrama nego cijelo vrijeme i prije dizanja
windowsa, pa je za zakljuciti da nije do drivera, iako sam ih vise puta pravilno promjenio/reinstalirao

Isto tako, vise nije stvar u pregrijavanju jer se znalo dogoditi i kod surfanja netom, pri cemu
je everest zabiljezio temperature do 55 C.

Danas sam instalirao drugu graficku i sve je u redu s tim da ne mogu provjeriti igre jer
je rijec o preslabom modelu. Prema tome, monitor i eventualno ostecenje na dvi kablu su
iskljuceni... osim ako je bas slucajnost da je nakon ugradnje nove graficke sada sve ok.

Kartica je pod jamstvom, moje pitanje, dal je ocito skorz neispravna ili je moguce da na servisu
proradi i da izvrte 3dmark bez greske... da vas podsjetim, problem se javljao prvo u razmacima
tjedan/dva, a u tom periodu su se bez problema vrtile igre i 3dmark...

Drugo pitanje, dal pristat na zamjenu posto u zamjenu mogu dobit nestandardni sapphire model,
kartica je osjetno kraca te ima manji i slabiji bucniji hladnjak.

Trece, dal bi bilo pametno cekat da na skladistima nema 3870 kartica, pa bi u zamjenu dobio neki
jaci model tipa 4850.... s obzirom da sam svoju platio 1900 kn i s obzirom na dosadasnja iskustva
sa reklamacijama u tom servisu... ako nebi imali 3870, 99% da bi dobio 4850 bez nadoplate.
No dal ce ponestat 3870 kartica do jeseni?

Sto biste vi napravili u mojoj situaciji?

Hvala!

p.s. ispricavam se ako je ovo trebalo ici pod thread "Ati Radeon Hd3870",
ako je molim moderatora da preseli temu, hvala
Iva.Hor.Zg. je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 13:59   #1384
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
moram priznat da nisam sve procito al cini mi se da je memorija vrisnula na grafickoj, tu popravka u pravilu nema, al ti vidi jos... nisam cito trjeznim se -.-
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 14:03   #1385
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
problem je 99% memorija na grafi i ako je pod garancijom obavezno dobivas novu. e sad koliko ce dugo bit 3870 na skladistima to je pitanje. Ja sam svoju 3870 odnio na servis u vemulj i rekli su mi da u uto dobivaju novu posiljku 3870 kartica. pretpostavljam da ce ih svakako biti jos neko vrijeme po trgovinama. a ovo sa nadoplatama ili bez za 4850...hm pa ne znam.

edit: prestigao me kolega binladen
Staro 22.02.2009., 14:10   #1386
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Keyser Söze Pregled postova
Ja sam svoju 3870 odnio na servis u vemulj i rekli su mi da u uto dobivaju novu posiljku 3870 kartica. pretpostavljam da ce ih svakako biti jos neko vrijeme po trgovinama. a ovo sa nadoplatama ili bez za 4850...hm pa ne znam.
A sto se s tvojom dogodilo da je na servisu? Jel bi ti pristao na sapphire light retail model koji je kraci te ima bucan i los hladnjak? Osim toga, takva graficka je kostala oko 1500 kuna isti dan kad sam svoju platio 1888 u istom ducanu. Dakle, nebi bas bilo posteno.

Dok imam dobro iskustvo u istom servisu/ducanu, crkla maticna P/965 chipset, takvu istu nisu imali, pa sam dobio novu sa P45 cipsetom koja sada kosta jednako koliko je kostala p/965 prije godinu dana!

Dakle mozda bi se moglo i dogoditi uz odredenu dozu srece da dobijem 4870 karticu u zamjenu...

No da se razumijemo ja samo zelim ono sto sam do sada i imao, no ako to ne mogu dobit, razmisljam o opcijama koje su bolje za mene, kao kupca... sigurno nebi trebao pristati na losije, zar ne?

edit> kartica nikad nije bila overclockana!
Staro 22.02.2009., 14:17   #1387
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

ja imam zalman gigabyte 3870 i na mojoj je problem da se u igrama random gasi vent (totalno se zaustavi i nestane slike na monitoru i jedino pomaze reset, igru cujem u pozadini kako radi). gle ja bih zahtijevao identicni model koji sam i platio ne bih tu pristao na kompromis. ako ga nemaju onda bih trazio zamjenu za jaci model jer ne mogu ispostovati garantne uvjete. i jos malo priprijetis udrugom za zastitu potrosaca i novinama i zlica vegete i to bi trebalo biti to.
Staro 22.02.2009., 14:22   #1388
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
gle ja bih zahtijevao identicni model koji sam i platio ne bih tu pristao na kompromis. ako ga nemaju onda bih trazio zamjenu za jaci model jer ne mogu ispostovati garantne uvjete. i jos malo priprijetis udrugom za zastitu potrosaca i novinama i zlica vegete i to bi trebalo biti to.
Hvala na podrsci... Eto za sad sam imal dobro iskustvo s reklamacijom u tom ducanu/servisu pa me valjda nebuju razocarali s grafickom...

Jedino cega se bojim da ce njima grafa proradit bez problema pa buju rekli da ne nepotrebna reklamacija i paf oko 150 kn za 1 radni sat... makar je pod jamstvom!
Staro 22.02.2009., 14:44   #1389
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

moja radi bez greske u 3dmarku i tako su i meni naplatili testiranje ispravnog hardwarea. u igrama se rusi. tako sam ja ne budi lijen odvukao cijeku konfu i fino objasnio problem i sad cekamo utorak. nije problem uopce u tih 150kn. bolje i to nego neispravna grafa ili soma kuna za novu,right?
Staro 22.02.2009., 15:59   #1390
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
nije problem uopce u tih 150kn. bolje i to nego neispravna grafa ili soma kuna za novu,right?
da tak je... bumo vidli, al ovaj put sigurno ne mogu ostavit cijelu kantu u servisu jer mi treba... zato sam i kupio neku najjeftiniju graficku dok se nesto ne rijesi s ovom...
Staro 22.02.2009., 16:00   #1391
Metamphetamine
Flaccitra
Moj komp

Metamphetamine's Avatar

Citiraj:
moja radi bez greske u 3dmarku i tako su i meni naplatili testiranje ispravnog hardwarea. u igrama se rusi. tako sam ja ne budi lijen odvukao cijeku konfu i fino objasnio problem i sad cekamo utorak. nije problem uopce u tih 150kn. bolje i to nego neispravna grafa ili soma kuna za novu,right?

svakako, samo bi ja ako je moguće nadoplatio za 4850, puno je brža i isplati se.
Staro 22.02.2009., 16:10   #1392
Gemmy
smeghead
Moj komp

Gemmy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
izgleda da je memorija vrisnula, ali ipak probaj kod nekog prijatelja isprobat ubost da vidis dali se isti problemi javljaju ako si u mogucnosti

sretno s reklamacijom i zamjenom za jacu/nadam se da se ne radi o ve-milu btw
Gemmy je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 16:18   #1393
Keyser Söze
Rent-a-maniac
Moj komp

Keyser Söze's Avatar

Citiraj:
Autor Metamphetamine Pregled postova
svakako, samo bi ja ako je moguće nadoplatio za 4850, puno je brža i isplati se.
to u svakom slucaju.
Staro 22.02.2009., 18:53   #1394
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Metamphetamine Pregled postova
nije da previse vjerujem 3dmarku ali gledajuc rezultat ovdje na forumu, 4850 nije bas puno bolja od 3870.... druga prica ako uz neku sitnu nadoplatu mogu dobit 4850.... i to ne bilo koju...

...ali prodat 3870 da bi presao na 4850 se ne isplati... trebao bi nadodat nekih 600 kn...
Staro 22.02.2009., 18:57   #1395
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Iva.Hor.Zg. Pregled postova
nije da previse vjerujem 3dmarku ali gledajuc rezultat ovdje na forumu, 4850 nije bas puno bolja od 3870.... druga prica ako uz neku sitnu nadoplatu mogu dobit 4850.... i to ne bilo koju...

...ali prodat 3870 da bi presao na 4850 se ne isplati... trebao bi nadodat nekih 600 kn...
Nikako, ne isplati se čak ni doplatit...kad vrijeme pregazi 3870 neće se ni sam 4850 moći igrati ugodno
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 22.02.2009., 19:34   #1396
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
Nikako, ne isplati se čak ni doplatit...kad vrijeme pregazi 3870 neće se ni sam 4850 moći igrati ugodno
Istina, imao sam obe i nije tako velika razlika kakvu spominju. Uostalom jos uvjiek tjera dosta igara na najjacim postavkama.

I ovaj gore komentar definitivno stoji

3870 je moj ulov kad cijena padne na 400 kn
Staro 23.02.2009., 02:07   #1397
Puza_vk
Premium
Moj komp

Puza_vk's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pitanjce za Vas znalce, ne znam sta se dešava, al ne dešava se stalno,imam zadnje drivere od 3870 i catalyst, e sad kad igram neku igricu, posebice zahtjevniju tipa farcry onda se dešava češće, zna mi se desiti i u flight simulatoru, igram, ekran se smrzne, zacrni, i kao recoverala se grafa oću li to prijaviti ATI-u il ne, i onda mogu dalje nastaviti igrati sve normalno, nekad se zna desiti po više puta, nekad samo jednom!!
Puza_vk je offline   Reply With Quote
Staro 23.02.2009., 08:15   #1398
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Kolike su ti temperature?Naravno u load-u.

Vec je bilo priče ja mislim, ugl, meni se desavalo zbog pregrijavanja...
Staro 23.02.2009., 09:56   #1399
Puza_vk
Premium
Moj komp

Puza_vk's Avatar

Citiraj:
Autor kkljajic Pregled postova
Kolike su ti temperature?Naravno u load-u.

Vec je bilo priče ja mislim, ugl, meni se desavalo zbog pregrijavanja...

Jel bi to trebao pogledati na nekom programu zipa everest il pdatak sluzi i tamo kod djela za clockanje??
Staro 23.02.2009., 10:03   #1400
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

A cuj, mozes si skinuti GPU-z pa preko njega provjerit u sred igre kolika ti je temperatura, a mozes i preko everesta, a mozes i speed fan skinuti koji ti prati temperaturu dok igraš isto kao i everest...poigraj se time definitivno, vjerujem da ćeš se već snaći

To sto se tebi desava sa 3870 se meni nije desavalo samo sa 3870@zalmanvf700 koji je dobrano ohladio grafu vec u startu, za razliku od dualsloteka
Staro 24.02.2009., 12:11   #1401
Puza_vk
Premium
Moj komp

Puza_vk's Avatar

Ok, ja imam onu Gigabyte karticu 3870 sa Zalmanom gore, kolko se sjecam temperature nikad nisu bile nes ekstra visoke, bas cu sad malo pogledati na kompu za vrijeme i granja i u loadu pa javim,

Hvala
Staro 24.02.2009., 15:00   #1402
TomRi
Can You Hear Me? 142.8 dB
Moj komp

TomRi's Avatar

Datum registracije: May 2006
ta kartica koju imaš nema regulaciju venta, pa radi stalno na 100% pa hladi i više nego što treba
a povrh toga nije ni ljeto. tako da sumnjam da je do temperatura.
eventualno otvori case da vidiš da nije nešto(od onih razbacanih kablova kak je bilo zadnji puta)
uletilo i zaglavilo vent

koje drivere imaš?
probaj cleanerom skinuti stare pa puknuti nove.
(ili reinstall winsa ako to ne pomogne)

Water cooled PC
Moj najveci MOD

Novi hobby: RC model + HD kamera
TomRi je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 15:25   #1403
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ma ova giga 3870 je mrak, meni sad po zimi vent na minimalcu (fanmejt) i temp u idle od 35 do 40 a load oko 60 (fanmejt max) al imam i dodatne fentove u case-u....
Imam i ja jedno pitajce: dal bi ova grafa trebala vrtit vecinu novih igrica na rez 1280x1024 sa max ili mid detaljima bez problema, jer ponekad mi se čini da baš i nije tako (možda je do neoptimiziranost igrica) i drugih već poznatih stvari (driveri)
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 15:39   #1404
Metamphetamine
Flaccitra
Moj komp

Metamphetamine's Avatar

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
Imam i ja jedno pitajce: dal bi ova grafa trebala vrtit vecinu novih igrica na rez 1280x1024 sa max ili mid detaljima bez problema, jer ponekad mi se čini da baš i nije tako (možda je do neoptimiziranost igrica) i drugih već poznatih stvari (driveri)
Sudeći po odgovorima u ovom topiku da su 3870 i 4850 isti k ili kako već, na toj rezi trebala bi lomit kosti, sa 4xAA, 16XAF, izuzev Crysisa i GTA4, jer 4850 tako laufa na 1680x1050.
Staro 24.02.2009., 15:46   #1405
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
thx, tako sam si i mislio...a što se tiče 4850 i 3870 uvjerio se da na obje trza GTA4 bez nekih posebnih high postavka detalja...znači igrica sraćka...
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 19:22   #1406
Puza_vk
Premium
Moj komp

Puza_vk's Avatar

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
ta kartica koju imaš nema regulaciju venta, pa radi stalno na 100% pa hladi i više nego što treba
a povrh toga nije ni ljeto. tako da sumnjam da je do temperatura.
eventualno otvori case da vidiš da nije nešto(od onih razbacanih kablova kak je bilo zadnji puta)
uletilo i zaglavilo vent

koje drivere imaš?
probaj cleanerom skinuti stare pa puknuti nove.
(ili reinstall winsa ako to ne pomogne)
Sve slozeno, kablove sam slozio

Ma imam zadnje drivere , a reinstall isao prije mj dana..

Ma vidit cu

Tnx
Staro 24.02.2009., 19:39   #1407
Iva.Hor.Zg.
Registered User
Moj komp

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
.a što se tiče 4850 i 3870 uvjerio se da na obje trza GTA4 bez nekih posebnih high postavka detalja...znači igrica sraćka...
meni je GTA 4 odlicno radio na manje vise medium postavkama (neke high), sa ddr4 512mb ati 3870...
Staro 24.02.2009., 19:52   #1408
Metamphetamine
Flaccitra
Moj komp

Metamphetamine's Avatar

Citiraj:
Autor Iva.Hor.Zg. Pregled postova
meni je GTA 4 odlicno radio na manje vise medium postavkama (neke high), sa ddr4 512mb ati 3870...

i meri radi super, biće da je do kvada
Staro 24.02.2009., 20:40   #1409
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
naravno da jest do quada... po X-ti puta: GTA4 ne ovisi toliko o grafickoj koliko o procesoru
maX je offline   Reply With Quote
Staro 26.02.2009., 09:07   #1410
Killer Death
Murderer
Moj komp

Killer Death's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jel mi mozete reći da li paše VF700 na plavu, nereferentnu Sapphirku 3870? Hvala.
Killer Death je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na