|
![]() |
#511 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Nikako na Gigabyte nemoj uzimat balistixe. Neznam kako ove novije serije ali ja sam ih imao na P35-ds4 to je radilo nikako non stop Cold bootovi pa premjestaj memoriju ovaj modul posebno onaj modul posebno obadva u svim mogucim kombinacijama i nikako da proradi. Stavim balistixe u drugu kantu rade perfektno stavim drugu memoriju u P35-ds4 radi perfektno. Ovo mi se dogadalo minimalno jednom tjedno i jedina solucija kako opet natjerat to dvoje da radi je stavit neku drugu memu u MBO bootat do BIOS-a, ugasit PC, stavit balistixe nazad i onda prođe boot. Sad ce neki reci da restart BIOS-a pomaze al kod mene je to pomagalu u nekih 25% slucjeva. Znaci u ostalih 75% slučajeva zvadim bateriju i iskopcam napajanje i ostavim tako par sati slozim sve i nece bootat na balistixima da ga hebes. Da skratim pricu moja preporuka je nikako ne ali eto mozda su otklonili taj problem na novijim modelima. Druga stvar je da se balistixi dosta kvare cak i na stock postavkama. Inaće memorija je prebrutalna i fakat se da clockat masno ali nikako ne na gigabyte i naravno ako ti se jednom godisnje da nosit ih na garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ako baš hoćeš neka 2x1 za klokenisanje,ja bi uzeo onaj G.Skill 8500 iz linksa,oni se sigurno daju terat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#514 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
samo 1 odgovor i negativan...a niš idem do Linksa po G.Skillse... Ballistixe mogu isprobat kako rade prije nego što uzmem, frend ih prodaje, ali opet šta ako sve radi kako treba par dana, prođu i testove, drže OC...i onda počnu hebat ![]() btw će radit g.skill 800mhz na 1000 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#515 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() možda neki idu, ali taj kit koji je kod mene bio cijela 3 dana je kita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
ma ne taj Žile ![]() ![]() ![]() ![]() a za klokenisanje, to nisu ti koji su na slici. baš pod tom šifrom su bili ti koji su bili kod mene, ti niškoristi. I pogledaj oznaku 2GBPI, dakle to je PI serija, a na slici je A serija. Mozda ima D9 chipove, ali to nisu ni GMH a bome ni GKX ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#518 |
Banned
|
Jel se sjećaš koji je napon na njima na naljepnici bio?I kažeš da imaju onaj megalomanski HS?A ništa,vjerojatno je čipovlje promijenjeno.Ni G.Skill očito nije imun na globalne trendove ![]() Ili ovaj PQ,što je na slikama od 4GB kit,svi imaju kopču.Ja sam prošli tjedan dobio bez nje.Jel to ballistix repriza? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#519 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
ista stvar i na asusici. smeće, zato sam ih i prodao dalje. danas bi mi trebali doći 2x2 crni ali su 800mhz i vidio sam da idu jedva na 1000. nema više poštene ddr2 mermerije ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#521 |
Antimićanin
|
pa znaš šta, imam doma trenutno u kanti 2x2 OCZ Reaper 1066 iz vemila, drug ivan_karlovac mi ih je posudio na testiranje jer se njemu komp rušao. moram priznat da sam ugodno iznenađen viđenim. na 2,2 koliko im je propisao, piče na 1100MHz bez problema, a na 2,25V potežu i do 1150MHz. samo imaju jedan problem veliki. koštaju 800kn ![]() ![]() ako si sklon avangardi, probaj Kingston HiperX ili Patriot Viper. to su možda kakve starije zalihe pa morti ti se i potrefi, kao i sa svim mermerijama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#522 | |
Banned
|
Citiraj:
2,1v sigurno nije mikron već elpida ili promos,isto kao i ovaj moj OCZ.Samo on ide na nekih 1150MHz. Da budem iskren,sad sam skužio kako ni ja više nemam ideja,kill ![]() Mogao bi komotno uzet kingmax,jer ovo ništa bolje od njega nije,a fancy heatspreaderi ne vrijede ekstra 200kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#524 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() e, a šta bi bilo onda na tim 2x2GB 8500 OCZ Reaperima? deklariran im je napon na 2,2V na keksu. A recimo moji Transcend axeram 2x2 8500 rade na 1080 na 2,0V, a na 1150 idu sa 2,2V, ali onda moš jaja peć na njima. @ Kill kako ti je drug Žile rekao, dat ćeš za nešto malo aluminija dosta love više ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#525 |
Banned
|
Evo,konzultiraj se sa ramlistom. Koliko vidim ovako letimice,Transcend aXeram PC8500 ti koristi micron čipove. Možda ima još nešto kod nas,ali iskreno ti ne bi znao reći sa sigurnošću,jer većina proizvođača nakon nekog vremena mijenja čipove. A to ti treba biti mema za benchanje ili šta?Jer ako to misliš uparivat sa E5200,onda fino uzmi 4GB i zdravo.Jer danas mi kupovina 2x1 ima smisla jedino ako misliš potegnut neki ludi FSB preko 600MHz,ali ovako za svaki dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#526 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#527 |
Banned
|
Nisam ni skužio aXeram,kontam kako imaš G.Skill stalno ![]() Da naravno.Jedino ako su nekim čudom 32 komada uspili natrpat na jedan modul ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#528 | |
Antimićanin
|
Citiraj:
![]() ![]() ma bojim ih se gazit jer sam ih kupio preko memoryC-a, dok su kod nas 4GB kitovi bili debelo skuplji, pa ako mi prdnu onda ih moram slat natrag, a to traje ![]() uglavnom, DDR2 je izgleda postao šrot i tvrdim da je to sve dio velikog plana, nebili se srezalo na taktovima zbog nadolazećeg DDR3 koji se pošto poto mora što prije početi trpati svuda. gamad ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#529 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Meni je prošli tjedan jedan modul riknuo, a ja mislio da je matična, odnio ju u Ve-mil i danas mi jave da je matična ok, donesem doma i stavim samo jedan modul kad ono neradi, sve poodspajao i ono opet ne radi , stavim drugi modul kad ono proradi, zamjenih i sva tri modula kad ono ne boota samo s onim prvim, danas nosim na reklamaciju ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#530 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Duuuuuugo nisam pratio stanje sa memorijama. Sta je danasnji ekvivalent nekadasnjim GMH/GKX chipovima? Dakle sta je danas za 2GB module ono sto je nekada bio GMH/GKX za 1GB module?
![]() |
#531 | |
there's only Chuck Norris
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
edit: kad prije stize promijeniti avatar. U 5 sekundi prije onaj stari, i odjednom novi ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#532 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Powerchip dolazi većinom na 2GB modulima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#533 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
PC-8500 Ballistix Tracer 1066MHz KIT 2x1GB Made in USA
Prijatelj mi je donio ovaj kit jer njemu na P5Q Pro baca BSOD 1/dnevno (kaze i na 2.2V i 800MHz) te je kupio dominatore 2x2GB, na mojoj DQ6 nakon gresaka u Memtestu86 v2.11 i rusenja u OCCTu nakon 5sec skuzio sam da MBO, Everest5 i sve ostalo vidi ove RAMe ko 1.8V-800HMz, u BIOSu sam rucno stavio 2.1V 5-5-5-18 i odvrtio 10 PASSova u Memtestu86 v2.11 te OCCT 2h, rade savrseno. ![]() jedino svjetle u PM ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Uber Gosu. 07.04.2009. u 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#534 |
Guest
|
ballistix 2x2gb kit problem
jedan od modula faila svako malo...znaci upalim komp i prolazi sve testove jedno vrijeme i onda pocne failat...drugi modul radi normalno...da li je ovo ziher bad memorija ili ima neko objasnjenje zasto jedno vrijeme radi i onda pocne radit gluposti...hvala na infu |
![]() |
![]() |
#535 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako znas da ti bas jedan modul "radi gluposti"? Savjetujem da ostavis memtest86+ v4 da rostilja bar 6-8 sati (preko noci) da se uvjeris da memorija ne valja, ovako nagadjas bezveze i rizikujes da ti naplate servis jer nemas pokrica za svoje tvrdnje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#536 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Ili može potvrditi svoje sumnje tako da testira memtestom svaki modul zasebno (iako, i da je samo jedan krepao, opet ima pravo na garanciju)... A druga sumnja bi pala na ploču. Imao sam je i znala se pravit blesava, ne bootat i tak. Ubrzo je i odapela... Eh sad, ako je imaš već neko vrijeme i prije nije radila probleme onda vjerojatno nije ploča.
![]() |
#537 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma meni su ti Ballistixi u rikavanju verzija 1 (od 3 scenarija koja sam imao ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#538 |
Doomster
Datum registracije: Mar 2008
|
Da, sjećam se onih tvojih Tracera iz Linksa ![]() ![]()
![]() |
#540 |
Guest
|
evo sad odmah na windows vista memtestu jedan modul javlja hardware errors dok drugi radi bez problema...mislim da ce im i na servisu sad odmah pokazat gresku |
![]() |
![]() |
|
|