|
![]() |
#271 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Frend i ja upravo uspjeli vratiti u zivot krepani 500GB 7200.11 seagate disk. Radi ko urica i svi podaci ostali. Bravo mi !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
Disk je bio ST3500320AS kupljen prije par mjeseci, na njemu su bili windowsi i brdo podataka. Problem je bio BSY or CC errors aka BUSY. Napravili postupak nakon sto je disk spojen na HyperTerminal prema ovom linku sa foruma: http://www.msfn.org/board/index.php?...0&#entry828180 http://www.msfn.org/board/index.php?...6&#entry832876 ali smo koristili kabel CU-42 od nokie za spajanje TX i RX na pc preku USB-a. Kabel je opisan na ovom linku: http://www.msfn.org/board/index.php?...=128807&st=769 Osim TX i RX sa nokia kabla, treba spojiti i GND na treci pin (pin se nalazi na disku ako gledate sliku odma lijevo od TX Code:
GND TX RX o o o o Dok smo isprobavali skinuli smo cijelu PCB sa diska, spojili 2 žice na pinove prema uputam na shemi i kada se starta HyperTerminal dobili gomilu smeća na ekranu.Dalje čitajući vidjeli da se spominje i taj 3 GND pin, spojili njega isto i napokon dobili famozni F3 T> prompt nakon pritiska CTRL+Z. Unijeli kodove za spin down, izvadili papiric koji je drzao kontakte od motora, nastavili sa kodovima i sve je prošlo ok. Kada je postupak bio gotov, ugasili hard disk, bootali Seagate firmware CD-ROM sa njihovog site-a, napravili firmaware update na SD1A. Važno je da kada je gotov firmware update, UGASITE KOMPLETNO RAČUNALO, tj izvadite kabel iz struje, pričekate malo i ponovno sve startate. Računalo je prepoznalo ponovno disk i novu verziju firmware-a. Svi podaci su ostali na njemu. Eto to je to, u principu sve što vam treba je na tom forumu, dobro sve pročitati i ne bi smjelo biti problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
jedan hard mi je prducnuo prosli tjedan, i dobio sam novi, i sad skuzim da mi je i drugi ista revizija. šta da radim, da se molim da se i njemu ne dogodi isto što i prethodniku ili da updateam sam verziju firmwarea? može neka pomoć kako to učiniti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Registered User
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Da, da. Nitko sretniji od mene kad smo to uspjeli. ![]() Zbilja si me spasio ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Uf ![]() 3 Particije na seagateu .11 sa SD15 i sve su gotovo pune (crvene se), na njemu Win#1 i svi vazni podaci. Cini se da cu ja ostat vjeran dosadašnjem WDu ![]() Ako amabas svi u kvartu imaju samo WDove zast bi ja bio iznimka ![]() btw. ako nije bilo... http://en.wikipedia.org/wiki/Seagate...7200.11_series Zadnje izmijenjeno od: ¤ Vegas ¤. 22.02.2009. u 23:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
evo meni od prije 10min seagate 250gb 410as firmware 3.aaf nece bootati. ispusta cudne zvukove.cuje se nesto ko da zagrebe pa tihi bip....da li se to isto moze rijesiti vasim postupkom ili nema spasa? nije meni hard kao hard bitan opce nego fileovi na njemu...samo da se tih 200-tinjak gb da izvaditi van i ja sretan
![]() |
![]() |
#280 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Kak stoji situacija sa 310AS modelima (250gb)? Dal da se bacam u potragu za nekim novijim hardom? ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Moj radi od 7.mj.,do sad nikad problema,sad ne znam dal da ga mjenjam il...uf uf Na njemu imam 100GB pjesama (22.000)...oko 6500 slika...60-ak filmova...ugl,on mi je Multimedija,na sta da to back up-am? uf uf ![]()
![]() |
#282 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#283 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Bojim se da mi ne crkne,posto je moj ta serija SD15,a vidim svi govore da crkavaju...a mogu se pozdravit sa tom multimedijom ak mi ode... Mah,sta sam uopce citao ovu temu,do sad je radio k'o sat,a sad svako malo provjeravam jel sve oke..ccc ![]()
![]() |
#284 | |
Premium
|
Citiraj:
No, u svakom slucaju bi trebalo napraviti backup + upgrade FW-a. Da ce ti ga samo tako zamijeniti dok je ispravan, sumnjam.
![]() |
![]() |
#286 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Meni se sad cuje nekakvi klik i onda se kompjuter restarta sam od sebe.Da li to radi seagate ili stari sistemski maxtor disk?Meni se cini da je sistemski maxtor jer da to radi seagate koji je za podatke onda bi se windowsi trebali zrusiti a ne restartati comp. EDIT: Izgleda da se radi o sistemskom maxtor disku buduci da sam izvadio seagate i reset se ponovio(osim ako je kojim slucajem oslo napajanje) Zadnje izmijenjeno od: igorba. 18.03.2009. u 23:36. Razlog: dp |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Banned
Datum registracije: Jan 2008
|
Pozdrav ljudi, upravo sam vidio post koji i sam prozivljavam. Dakle imam Seagate 7200.11 500GBstar je pola godine i prestao je raditi, gore je oko 450gb podataka. dali postoji mogucnost da se nesto spasi i kako? bios i windowsi ga ne prepoznaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Šanse ti baš i nisu velike ako se ne vidi u BIOS-u. Probaj ga ubaciti u neku drugu konfu ili externo kućište. Ako to ne bude radilo, reklamiraj i traži drugi (poželjno da nije Seagate ![]()
![]() |
#292 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Refundaciju sredstava za povrat izgubljenih podataka od strane Seagatea slobodno zaboravi. Da, možeš tražiti drugu seriju, čak i drugu marku harda (topla preporuka za WD ili Samsung) u zamjenu.
![]() |
#294 |
Premium
|
![]() |
#295 | |
Banned
|
Citiraj:
jer stvarno nakon pola godine koristenja nebi smio HDD otic tek tako. koji model da trazim ako moram ostat na Seageate? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Imam dva komada u kanti HDD SEAGATE Barracuda 7200.11 , 500 GB , SATA II , 32 MB cache (ST3500320AS) Firmware SD15 , znaci ti koji bi trebali biti problematicni , stari su oko 7 mjeseci i do sad rade savršeno tihi su, brzi su i hladni su negriju se uopce i nestvaraju nikakve vibracije u kucistu i bez ikakvih problema i sad me zanima dal da updejtam sa novim firmware-om ili da ostavim kako je ako rade savrseno bez problema ... Uglavnom tamo kod upisivanja serijskog broja za jedan na kojem je particija sistemska sa Windowsima kaze Drive is not affected , a za drugi koji sluzi iskljucivo kao storage disk kaze Drive is affected. Zanima me kako updejatat sa novim firmware-om oba dva diska , kad ubacim CD na koji sam sprzio iso image i dignut sa CD-a kako odredit da updejta oba dva diska ili samo ovaj drugi koji je affected na kojem nisu windowsi ? Dal postoji neka opcija scan da prepozna oba dva diska pa onda oznacit da updejta oba dva ili samo jedan od njih ? Nebi htio to radit dok nebudem siguran sta radim sa tim updejtom firmware-a da nebi nesto zezno i strgo diskove ili izgubio podatke ... Ali kazem diskovi rade savrseno ali koliko sam skuzio fora je da rade savresno dok jedan dan dok upalim komp samo prestanu radit ... Molio bi nekog ko zna odgovore na pitanja koja me zanimaju oko tog updejta da mi odgovori ... Zadnje izmijenjeno od: Tox78. 29.03.2009. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svakako bih ti preporučio backup SVIH podataka, s tim stvarima se ne treba igrati. Ako treba, bolje uzeti još jedan disk od 500 ili više GB nego ostati bez podataka. A to koji disk će ti updateati vjerojatno možeš vidjeti po serijskom broju. Ako ne, updateaj jedan po jedan disk dok će drugi biti isključen.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |