Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.03.2008., 18:42   #31
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
,

Nekad jednostavno treba biti na pravom mjestu u pravo vrijeme i ne propustiti ovakav Demolition derby.

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
...ta dva modela je tesko gotovo nemoguce naci, no 6500 je fenomenalan fotic uz nedostatak IS-a no S100FS je tu da ispravi to
6500 se moze jos nabaviti, ponuda daje 3 pronalaska. U mrezi ducana, sigurno ima bar jedan slobodan i bez nabave.
Besplatni isto ima jednog za kojeg vlasnik tvrdi da je ganz novi.

@njuskalo

Ovo ti isto moze posluziti : 123di

,
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2008., 18:54   #32
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=fuji+9600&x=0&y=0

Prijatelj je svoga uzeo u Mikronisa prije malo više od mjesec dana
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 06:26   #33
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
...kad sam zvao info-gamu (prije 6 mjeseci) jer su ga oni imali u ponudi receno je da se ovaj model vise ne proizvodi tj EOL...e sad jel netko ima zalihe ili ne to neznam,govorim o 6500 modelu

FUJI FinePix S100 fs 5.443,97 Kn INFO GAMA

Zadnje izmijenjeno od: joolka. 18.03.2008. u 14:49.
joolka je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2008., 01:44   #34
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
uf,evo da se zahvalim jos jednom svima. kupljen je e-510 sa onim double zoom objektivnom,to je ispalo najjednostavnije i nisu se htjeli predomisljat previse a stari se protegnuo ipak do tij 5 i nesto k kn. znam da je ispalo da sam kupio ono kaj sam na pocetku i mislio ali ako nis drugo, sad znam vise o foticima i ak cu sebi kupovat uskoro ovi savjeti ce mi puno pomoc
pozdrav
btw. sa foticem je super zadovoljna, jedino malo teze radi af u mraku i ak je ukljucen af assist sa bljeskalicom subjekt moze lako dobit epilepticni napadaj
to je jedina ona zamjetnija zamjerka nama laicima,fotke su inace super jer se sve da ljepo manualno namjestit
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 08:03   #35
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
odličan izbor, zuiko je genijalan i naprosto ne postoje bolja kit stakla, a i sam olympus je kvalitetniji od konzumnih gluposti tipa canon, nikon, sony i pentax.

samo neka cura dobro prouči http://www.wrotniak.net/photo/43/index.html
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 16:55   #36
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
FUJI FinePix S100 fs 5.443,97 Kn INFO GAMA
Spusta se cijena <4.000 kn

Neki dan sam malo detaljnije pogledal eos 350d i neugodno sam se iznenadil s kit objektivom (18-55). Sama plastika i ne ostavlja dobar dojam u rukama.
Mozda nisam objektivan jer imam klasicnu yachicu s 50mm i 135 mm objektivima.
Imam i fuji s5500 i zadovoljan sam s njim, ali ima jedan veliki nedostatak. Ima manualni fokus, ali katastrofa izveden tj. nije na objektivu u obliku prstena.
Jos uvijek se dvoumim izmedju s100fs ili nekog dslr-a. Kako sve vise razmisljam vise sam priklonjen S100fs.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 21.04.2008., 10:57   #37
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
Sto mislite na Sony A200W seriju http://www.nabava.net/sony-dslr-a200...r__23639_p.php

dva objektiva, DT 18-70mm F3.5-5.6)+telef.ob. (75-300mm F4,5-5,6), i kaze "net" i forumi da je ok fotic..

Staro 02.05.2008., 14:06   #38
dida128
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Pozdrav,
Ja prije nekog vremena kupio Nikon D40 sa 2 objektiva (18-55 + 55-200) + 3x 1GB kartice + origigi Nikon torba za 800 US$ preko neta. Stiglo u HR, platio transport i uvozne pristojbe DHL-om i došlo me sve oko 980$. Poprilično moćna aparatura za te novce.
Razmisli možda o tome da si probaš nabavit iz USA...
dida128 je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2008., 21:37   #39
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Nikon D60 vs CANON EOS 450D (Kiss X2)

Kit 18-55VR) bi me koštao 3.000,00 kn Canon EOS 450D (Kiss X2) ( Kit 18-55IS) bi me koštao 3.600,00 kn

Koji od dva navedena bi bio bolji? Možda bi u obzir došao i Olympus E-420 (14-42mm kit) za 2.800,00 kn, ako mislite da je taj bolji.

Uglavnom, moram se do sutra odlučiti

Hvala unaprijed
-->
Izvinite što ću malo ''dići'' ovaj topic, ali mislim da se uklapa u temu.

Naime, u prilici sam nabaviti jedan od dva navedena DSLR-a. Nisam osoba kojoj zaista treba DSLR i ne znam puno o njima (namjeravao sam kupiti
FUJI Finepix S5700 - 7.1MP+10x optical zoom, za 1.500,00 kn), ali je stvar u tome da ga mogu kupiti DSLR prilično jeftino pa ne bih htio propustiti priliku i poslije se lupat po glavi zakaj ga nisam uzeo.

Nikon D60 (
Kit 18-55VR) bi me koštao 3.000,00 kn Canon EOS 450D (Kiss X2) ( Kit 18-55IS) bi me koštao 3.600,00 kn

Koji od dva navedena bi bio bolji? Možda bi u obzir došao i Olympus E-420 (14-42mm kit) za 2.800,00 kn, ako mislite da je taj bolji.

Hvala unaprijed
Staro 29.09.2008., 22:07   #40
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006

Hvala unaprijed
Nikon zaobiđi. Nikon je inače odlična marka, ali malo nudi za razliku od konkurencijeu istom cjenovnom rangu... Canon je odlična prilika pošto vidim da ima IS. Ja bi išao na njega. E sad i Oly je dobar foto. Ako ćeš recimo dalje kupovati bolje objektive, onda je možda i bolji izbor od Canona. Za razliku od Canona ima stabilizator u tijelu. Objektivi sa IS su jako skupi...
Eto nadam se da sam nekako pomogao
-->
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Izvinite što ću malo ''dići'' ovaj topic, ali mislim da se uklapa u temu.

Naime, u prilici sam nabaviti jedan od dva navedena DSLR-a. Nisam osoba kojoj zaista treba DSLR i ne znam puno o njima (namjeravao sam kupiti
FUJI Finepix S5700 - 7.1MP+10x optical zoom, za 1.500,00 kn), ali je stvar u tome da ga mogu kupiti DSLR prilično jeftino pa ne bih htio propustiti priliku i poslije se lupat po glavi zakaj ga nisam uzeo.

Nikon D60 (

Hvala unaprijed
Nikon zaobiđi. Nikon je inače odlična marka, ali malo nudi za razliku od konkurencijeu istom cjenovnom rangu... Canon je odlična prilika pošto vidim da ima IS. Ja bi išao na njega. E sad i Oly je dobar foto. Ako ćeš recimo dalje kupovati bolje objektive, onda je možda i bolji izbor od Canona. Za razliku od Canona ima stabilizator u tijelu. Objektivi sa IS su jako skupi...
Eto nadam se da sam nekako pomogao

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2008., 22:26   #41
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

ne gledaj aparate nego gledaj staklo. jedan objektiv ti neće biti dovoljan, kad-tad ćeš u kupovinu novog, i to nekog telephoto. nakon toga ćeš u kupovinu brzih primeica, pa ćeš početni objektiv poželjeti zamijeniti boljim, pa tako pomalo... pusti "ne treba mi" - treba ti

canon ima jako jeftinih objektiva, a ima i jeftinih sigmi koje pašu na sve (za to uglavnom vrijedi koliko para, toliko muzike). nakon toga slijede malo kvalitetnija stakla koja su uglavnom tu negdje po cijeni; čitaj: premašuju tvoju početnu investiciju tu onda uglavnom postaje svejedno što si izabrao jer za sve aparate postoje kvalitetna rješenja.

dakle, uzmi ove stvari u obzir:

* kupit ćeš telephoto objektiv (to ti garantiram)
* treba ti stabilizacija slike, ili u objektivu (skuplje), ili u tijelu aparata (veći početni trošak, ali kasnije postane jeftinije)
* vezano uz obje točke gore, IS je pogotovo bitan za telephoto ako nemaš stativ
* stakla koja se isplati kupovati nakon telephoto objektiva koštaju 3000+ kn, ali će zato "preživjeti" i upgrade tijela za par godina
* kupuješ čitav sustav, a ne samo aparat i staklo

ja imam olympusa E510, zbog nekoliko stvari: prvo, dobio sam u kitu dva vrlo pristojna objektiva, bolja nego što konkurencija nudi, što jako puno znači. drugo, zuiko ima odlična stakla (mislim prije svega na 12-60 i 50-icu), koje kad kupim mogu dočekati i buduća tijela bez ikakvog problema. treće, 510 ima in-body IS, što kasnije znači jeftinije objektive. četvrto, olympus ima daleko najkvalitetnije čišćenje senzora, a i malkice je kvalitetnije izrađen od konkurencije.

naravno, nije sve idealno - problem s olympusom je što ne postoji baš neki odabir low-grade objektiva, imaš sigmu i to je to, dok ih canon ima mali milijun. daljnja investicija u olympusa košta više nego sam aparat, tako da je to opcija za one koji će fakat ostati na početnim objektivima, ili one koji su itekako zagrizli za fotografiju. postoji još i problem s 4/3 standardom, koji može propasti, i koji ima malo drugačiji format od ostalih, što je nekima problem (u svakom slučaju treba biti kreativniji s kompozicijom).

e sad, moraš sam sebi reći što ti je bitno. kada ćeš npr. imati 2000 kn za canonov entry 55-250 IS telephoto objektiv? možda da platiš malo više, pa da imaš stabilizaciju u tijelu i 75-300 za 1500 kn? hoćeš li imati 4000 kn za zuiko 50mm macro F/2, ili će ti biti dovoljan canon 50mm F/1.8 za samo 650 kn (iako ne uz bajnu kvalitetu slike)? ili 1600 kn za sigmin 50mm F/2.8 za nikona?

što ćeš fotografirati? pejzaže? kako se kreću cijene širokokutnih objektiva? ljude? vidi 50mm primeice gore. ptice na drveću? telephoto, IS.

sretno s odlukom, pomogao ti nisam
Staro 30.09.2008., 09:15   #42
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Uh sad zaista više ne znam ni sam

Teško da ću u skorije vrijeme kupovati dodatne objektive, vjerujem da bih onda trebao izabrati neki DSLR koji ima dobar početni objektiv, ne?

Fotkao bih prije svega pejsaže, pomalo i ljude i životinje...
Svaštarenje. Znači ne profesionalna upotreba, nego za po doma...

Saznao sam i točnije cijene:
Nikon D60 (18-55 VR kit) 2.800,00 kn
Canon EOS 450D (18-55 IS kit) 3.400,00 kn
Olympus E-420 (14-42 mm kit) 2.800,00 kn

jedan od njih mogu kupiti po ovim cijenama. Inače ne bih ni razmišljao o SLR-u, ali čine mi se jako povoljne ove cijene. Vidi da su kod nas Canon i Nikon preko 4.000 kn s ovakvom opremom, Olympus je 3.500,00.

Niš, još si budem razmislil do popodne
Staro 30.09.2008., 09:30   #43
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Od tih nabrojanih je Canon najbolji, ali mors znati da kod slr aparata igranka tek pocinje kada ga kupis, onda ti treba jos jedan ili dva objektiva, pa blic, pa dodatna batrerija i sl. na kraju cijena izade jedno 3 puta vise nego sto si mislio naravno ako hoces da imas malo pristojniju opremu.
Ja sam davno kupio Canon EOS 350D i prezadovoljan sam sa njim ali sam morao nabaviti par objektiva da bih moga ozbiljnije raditi sa njim.
Staro 30.09.2008., 09:51   #44
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Od tih nabrojanih je Canon najbolji, ali mors znati da kod slr aparata igranka tek pocinje kada ga kupis, onda ti treba jos jedan ili dva objektiva, pa blic, pa dodatna batrerija i sl. na kraju cijena izade jedno 3 puta vise nego sto si mislio naravno ako hoces da imas malo pristojniju opremu.
Ja sam davno kupio Canon EOS 350D i prezadovoljan sam sa njim ali sam morao nabaviti par objektiva da bih moga ozbiljnije raditi sa njim.
Da li je, recimo, Canon upotrebljiv sa bulit-in blicom i ovim objektivom koji dolazi s njim?
Evo specs od navedenog Canona dolje u privitku.

Prevenstveno bih SLR uzeo kao kvalitetniju verziju boljeg digitalca, i kao mogućnost da povremeno radim kvalitetnije, semi pro fotke?
Ne isključujem da bih jednog dana mogao nabaviti dodatnu opremu, ali tako skoro sigurno ne. I ovo mi je trenutno velik financijski zalogaj, a li pregrizao bih to s obzirom na popust koji mogu ostvariti...

Ili da se uopće ne zamaram s digitalcem, piknem fuji finepix s5700 i mirna bosna?
Attached Files
File Type: txt canon specs.txt‎ (1.5 kB, 296 views)
Staro 30.09.2008., 10:26   #45
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Bilo koji od tri navedena aparata sa pripadajućim objektivima je vrlo upotrebljiv. Oly je možda najbliži kompaktu kako po dimenzijama, tako i po jednostavnosti korištenja. A ima i najkvalitetniji objektiv od te trojke.
Kompakt ima neke svoje , ajmo reći, prednosti: recimo veći raspon zuma, ekstremni close focus (ilitiga macro) po defaultu, pa veliki DOF na maloj blendi (ak ti tak nekaj treba), filmići, ali generalno gledajući, bilo koji SLR je bolji od bilo kojeg kompakta. Veći i kvalitetniji senzor znači manje šuma uz više detalja, "vuče" za sobom i kvalitetniju elektroniku, bolje objektive (ili objektiv) te omogućava kreativnije fotografiranje, iako možda nije na prvi pogled tako očito (manipulacija DOF-om i sl.).
S obzirom na povoljnu ponudu koju imaš, go for it. Ako ne želiš, ne moraš kupiti više nijedan objektiv niti bilo koji drugi dodatak. Svejedno ćeš raditi dobre fotke.
Osobno, preporučio bih ti četvrti aparat iz tog ranga, pentax K200d, ali zapravo ni s jednim od ona tri nećeš pogriješiti.
Staro 30.09.2008., 10:50   #46
Thommy
Premium
Moj komp

Thommy's Avatar

Datum registracije: May 2007
samo da ti napomenem da ovaj olympus E-420 nema IS (image stabilizator) ugrađen u tijelo , to imaju modeli E-510, 520 ... tako da sa njim i ovim kit objektivima nemas stabilizaciju ... mozda bi ti onda najbolje odgovarao ovaj canon sa kojim dobijes objektiv sa stabilizacijom ... ako ostanes na SLR-u ici ces sigurno u daljnju kupovnu objektiva i ostale dodatne opreme ili ces jednostavno odustati od SLR-a i prodati ga sto cisto sumljam nakon sto ga jednom isprobas
Thommy je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2008., 12:17   #47
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Hvala vam svima na pomoći

Udluka je pala da ipak idem na DSLR-a.

Naravno, brdo upitnika ostaje, ali u svakom slučaju zaključak je da mi se s ovakvom cijenom isplati ići na SLR. Ako i ne budem zadovoljan s njim, mogu ga prodati i još zaraditi na njemu

Pri kupnji ću odabirat ovim redom, za slučaj da nekog od njih ne bude:
1) Canon
2) Olympus
3) Nikon

Na jedan od ta tri ujedno mogu dobiti i gore nspomenuti popust.

Ako slučajno sutra ujutro ne bude ni jedan raspoloživ, kupujem Fuji FinePix S5700 i gotova priča

Thanx again.
Staro 30.09.2008., 12:50   #48
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Kojeg god dslr-a kupis na pocetku si.
Ako ti stvarno ne treba dslr onda ni ne kupuj, ali ako mislis s vremenom malo vise slikati onda uzmi dlsr -- uff kak je to pametno sroceno
Svaki aparat ima automatske postavke tak da kaj se toga tice nisu potrebna neka prevelika znanja. Kad prejdes jednu tocku i kad budes imal volje se malo vise igrati s aparatom onda ti kompakt ne bude omogucaval takvo "igranje" zato je moja preporuka dslr.
Koji?
Ima jedna stara japanska poslovica "Svak cigo svoga konja hvali". Zato se bas ne bi previse oslanjal na preporuke korisnika.
Naravno da svak ima najboljega i niko se nije zaebo, ali ko je kupil drugu firmu (sistem) od one kaj imam "ja" - taj se zaebo strasno -- mos mislit.

A sad na ono kaj si pital.

Aparati s kit objektivima po cijeni koju si navel - kojeg god uzmes nisi lose prosel jer su cifre stvarno jeftinjak. Jedino bi probal izbjeci taj model olyja jer nema stabilizacije.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2008., 13:21   #49
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@Roberto, od ovog navedenog najbolji izbor je Canon jer novi kit 18-55 IS je puno bolji objektiv od starih kit objektiva, i jedan od najboljih kit objektiva uopće (s optičke strane).

Nadalje, prednost Canona je u tome što imaš puno veći izbor objektiva nego kod Olympusa (pa i Nikona u nas).
Možeš birati između Tamrona, Sigme, Tokine ili pak (skupljeg) Canona, te ćeš na ebayu redovito moći naći neki objektiv za "male" novce.

Nikon D60 je ok, ali je ipak dosta "početnički", kao i E5xx/4xx.

Da, stvar je u tome što sa SLR-om kupovina dodataka ti negine kad vidiš kakve slike rade drugi , a objektivi se lako protežu na nekoliko tisuća kuna za svakog.

Dobra alternativa bi ti bio i Alpha 200 double zoom kit s kojim dobiješ 2 solidna objektiva i dobru izradu, a na tržištu polovnih je stvarno masa starih minolta mount objektiva koji se prodaju za male pare, a dobri su - to je vjerojatno najisplativija kupnja SLR-a, pogotovo ako možeš dobit neki popust - mpc je ~4000kn trenutno za double zoom kit.
Staro 30.09.2008., 13:50   #50
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Nikon D60 je ok, ali je ipak dosta "početnički", kao i E5xx/4xx.
ja i jesam početnik što se SLR-a tiče

Citiraj:
Da, stvar je u tome što sa SLR-om kupovina dodataka ti negine kad vidiš kakve slike rade drugi , a objektivi se lako protežu na nekoliko tisuća kuna za svakog.
ma to sam svjestan, samo velim, tako skoro neće biti dodatnih troškova
ako se pronađem u cijeloj priči i osobitio ako nađem svoj interes, naravno da ću preusmjerit troškove

Nakon svega što sam pročitao na internetu i ovdje, Canon je i meni prvi izbor, ali isto tako sam svjestan da će mi bilo koji od ovih modela biti i i više nego dobar

Kaj da velim, trenutno fotkam s Nikonom Coolpix 2100
Staro 01.10.2008., 11:29   #51
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Eto, samo da nakraju izvjestim da mi je danas frendica u inozemstvu obavila kupnju.
Kupljen je na kraju Nikon D60 (Canon nije bio dostupan), zajedno s njim gore navedeni objektiv, dodatna baterija, 4gb sd kartica, uv filter, nekaj za čišćenje () i torbica, sve skupa za 3.000,00 kn. Trebalo bi mi stići za kojih tjedan dana, pa ak Bog da onda nabacim koju slikicu.

Hvala na pomoći svima
Staro 01.10.2008., 13:02   #52
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

čestitam! sad počni skupljati pare, prvo za lightroom, a onda za novi objektiv
Staro 02.10.2008., 00:50   #53
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
što je SLR a što DSLR ? previše sam pospan sad pa daj napišite :P
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.10.2008., 00:51   #54
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
što je SLR a što DSLR ? previše sam pospan sad pa daj napišite :P
A jesi lijen

SLR - Single Lens Reflex
DSLR - Digital SLR
Staro 02.10.2008., 01:00   #55
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
A jesi lijen
Gabre? Koješta
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2008., 21:15   #56
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Eto, stigla je pošiljka

nikon d60 s 18-55VR objektivom, 4gb sd kartica, rezervna baterija, svašta nešta za čišćenje, torbica etc., gore na slici je i hard i dva sticka koja nemaju veze s fotićem

postam slike u topic za fotografe čim se malo zbližim s fotićem

Hvala na pomoći, mislim da ću biti uber zadovoljan
Staro 17.02.2009., 12:16   #57
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
ja se ispričavam što podižem temu ali došao je red i na mene da kupim DSLR s obzirom na buduće potrebe kvalitetne fotografije (gr.dizajn)

aparat bi bio do 6000kn

za sada mi je E510 favorit,baš zbog IS-a

hvala

P.S. Jel mi može netko ukratko reći isplati li se uzet Olympus E30 koji je kod nas oko 14000kn no ja ga nabavim za 8000...

Ovo mi se čini kao dobar izbor http://not.hr/index.php/SLR/Najmanji...im-leaama.html

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 17.02.2009. u 12:53.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 12:58   #58
Perki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
P.S. Jel mi može netko ukratko reći isplati li se uzet Olympus E30 koji je kod nas oko 14000kn no ja ga nabavim za 8000...
Je si li siguran da si ispravno informiran? 14 tisuća je kod nas E-30 sa 12-60mm objektivom. Sami aparat je oko 8 somova. Ako stvarno imaš takvu ponudu, uzmi par šlepera.
Staro 17.02.2009., 13:00   #59
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Je si li siguran da si ispravno informiran? 14 tisuća je kod nas E-30 sa 12-60mm objektivom. Sami aparat je oko 8 somova. Ako stvarno imaš takvu ponudu, uzmi par šlepera.
Sve što uzimam je zapravo iz Singapura...gdje su cijene 2x niže...što se E30 tiče,nije samo body...aparat koji kod nas dodje 6000kn ja lako nadjem za 3000kn...pa sam toliko mislio uložiti...

E30 plus 14-54 MKII

EDIT: Da pojasnim stvari u potpunosti...

E30 14-54 MKII mogu dobiti za 8000kn (ne daju mi se ti novci...ali dobra cijena)

E510 mogu dobiti za 2800kn + double zoom kit

Nikon D60 18-55 VR za 1700kn !!!!!!!!!!!!!

Kakav je taj Nikon D60?Jel valja šta?

P.S. DSLR mi treba za povremene potrebe,grafički dizajn!Bitni su mi megapikseli zbog plakata... D60 ima 10,što mi je OK...kako je sve ostalo?

Hvala !!!!!!!!!!

Canon EOS 1000D KIT - Objektiv EF-S 18-55IS sam našao za cijenu Nikona D60

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 17.02.2009. u 14:01.
Thoroughbred B je offline   Reply With Quote
Staro 17.02.2009., 20:21   #60
Perki
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Thoroughbred B Pregled postova
E30 14-54 MKII mogu dobiti za 8000kn (ne daju mi se ti novci...ali dobra cijena)
Šteta, već sam ti mislio predložit Nikon D300......

Inače, ostali aparati su više-manje tu negdje. Bilo koji da uzmeš, bit ćeš jednako zadovoljan. Ili nećeš, jel.
Jedino bih ti preporučio, kad već možeš nabaviti toliko jeftinije, da umjesto kit objektiva u startu uzmeš neki kvalitetniji. Eto, recimo, E-510/E-520 sa Zuiko 12-60mm je odličan izbor.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na