|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Brzopotezno pitanje oko Vivax telke
Bok svima, imam priliku uzet ovaj lcd tv, novi iz trgovine, sa garancijom godinu dana, za 2300kn . Model je Vivax Imago LCD TV-3265, normalna cijena u trgovinama je nešto ispod 4 soma kn. Ukratko, da ili ne? http://www.vivax.com/hr/default.aspx...articleId=3069 slika tv-a http://www.vivax.com/hr/images/catal...-3265%2002.jpg Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Neznam jel itko od ovih gore što su rekli ne i pogledao taj tv u radu... Ja nisam, pa neću reć ne. Ljudi su uvjereni da će i dno ponude npr. philipsa bit bolje od vivaxa ili quadra. A ne bude tako. Dno ponude philipsa ima katastrofalnu sliku. I znao sam vidjet jeftinijeg quadra koji ima drastično bolju sliku. Jebga, najbolje je ako možeš pogledat tv prije kupnje. Ako nije problem malo viša cijena, a želiš brand, pogledaj ovdje.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a bas brend ne znaci nista kada su televizori u pitanju. Zato je rasprava o njima na forumu obicno cisto preseravanje i hvaljenje svoga konja. No moze dati neke dobre odrednice za suzavanje izbora ako su ljudi iskreni i priznaju kada se zajebu, tesko obrnuto ![]() Na mjestu Newbia otisao bi u trgovinu pogledati kao izgleda slika, ako imalo valja kupio bi ga. Ipak je to nikakva cijena a tv cak nije ni ruzan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja bi ga uzeo. 2300kn su nikakve pare za tu dijagonalu. ono ak ISTA valja uzmi
![]() |
#8 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
vidio sam 3 različita modela vivaxa u zadnjih 2 mjeseca kod nekih poznanika. smeće. ako netko ne vidi razliku između vivaxa i najjeftinijeg sonyja ili lg-a neka uzme vivax. bolje mu ne treba. radije odvoji malo (relativno) više novaca i uzmi entry model nekog branda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
U svezi Vivax-a ne znam nikog tko ima njihov TV ali znam ljude sa DVD playerima, GPS uređajima, klimom... Nakon njihovih iskustava mogu samo reći da se radi o poluproizvodima koji vrlo često idu na servis. Osim toga puni su dosadnih bugova (npr GPS) s kojim na kraju pristaneš živjet jer ti je već dosta servisa.Njhov TV ne bih kupio i da ima sliku poput Kura. TV je nešto što se ne kupuje baš često, svakodnevno ga koristiš i zaista ne vidim razlog zašto kupiti nešto što ima veliku šansu da bude na popravku dok npr. traje svjetsko nogometno prvenstvo. Naravno da se sada može javiti dosta ljudi koji će reći da njima Vivax-i rade super. Ja im vjerujem ali ovo su moja iskustva(srećom preko tuđe kože). Radije pogledaj za 400-500kn više Panasonic 32LE8. Kupio ga je susjed nedavno i sasvim je OK. Uostalom o ovom se već tu dosta govorilo. Pazi, 400-500kn više za stvar koju ćeš imati godinama. Znam da je to mnogima puno ali u ovom slučaju misim da definitivno vrijedi ono "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino." Zadnje izmijenjeno od: herion. 14.02.2009. u 21:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guest
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
ja sam se nagleda raznih modela smartvisiona, vivaxa, quadra...... i iako im se slika ne može mjerit sa recimo philips serija 5 i više.... baš i nema nekih razlika u odnosu na recimo seriju 3...... ja bi bez razmišljanja, ček i bez da ga vidim rađe dao za tog vivaxa 2300kn, nego iskešira za philipsa serije 3 cca 4000kn..... kad se kupuje jeftini donji razred, nema apsolutno nikakvog smisla ganjat brend....... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
problem je sto isti isto tako znaju biti smece. Sestra je nedavno suprotno mom savjetu uzela nekog samsunga "zato jer je lijep". Svaka njemu cast na dizajnu ali ja onu sliku ne bi gledao pola sata. A nije bas da sam navikao ne ne znam ni ja kakvu kvalitetu, 32lg3000 kojeg imam nije bas neko cudo tehnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
nisam mislio na najjeftiniji nekog branda, nego ipak na 100 puta preporučene telke u LCD topicu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zule
|
Otišao, vidio telku, ja dao pola love i buraz pola. Dakle, izašlo me 1150 kn, slika je fakat ok ![]() TV stvarno nije loš kao što sam očekivao, ima dvb-tuner, preko analognog signala je slika više nego ok. Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zule
|
Mali info, nakon par dana druženja sa telkom: Slika je stvarno ok, nisam još spojio nikakav dvd player da i to istestiram, ali vidim kako se ponaša sa analognim signalom i rekao bih da će i to biti sasvim u redu. Priključaka ne fali, trenutno tražim neki solidan dvd player ili kućno kino, pa da bubnem nešto na hdmi. Dizajn je oku ugodan, uglavnom, više i ne tražim obzirom na uloženo. Dvije stvari me smetaju: 1) Kad je tv upaljen i ton stišan do kraja, čuje se primjetno zujanje do metar udaljenosti od tv-a. 2) Prilikom promjene programa slika se pojavi brzo, normalno, ali zvuk ima tendenciju doći tek par sekundi nakon slike. To je to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zule
|
Da, zaboravio sam ![]() Btw, ne kasni zvuk pri šaltanju digitalnih programa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Ja sam nedavno kupi LG 32lg3000.. Malo sam gledao sliku u Pevecu na televizorim 32" i najlošiju sliku ima Quadro a slijede ga Samsung, pa Philips a najbolju sliku je imao Sharp... Vidio sam i sliku na nekom Vivaxu i nije slika losija nego na Samsungu (gledajuci cjene do 3500 kn ) AL na LG je slika bila puno bolja nego na Samsungu i Philipsu... Platio ga 3300 i prezadovoljan sam... Trazi sam onog sa hdd 160 gb al ga nigdje nije bilo a razlika u cjeni je bila minimalna, nekih 400 kn...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|