|
![]() |
#31 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma nije to nego je sad cpu stock pošto leži na intel mbo. znači vista ultimate sp1, zadnji cccp sve stock postavke, gledano drito u media centru sa sound glitchevima izađe 1:58. mislim mogu sad bubnut the kmplayer di će biti još bolji rezultat ziher pošto znam već kak se cccp + wmp ponaša sa ovim clipom čak i na 3ghz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
evo linko sam svoju temu na drugi forum, pa reko odmah da dam mali update. prodao corsair 2 x 1gb i stavio kingass 800 2 x 2gb i sad to puuuuno bolje diše jer retardirana intel grafika čim skuži ijedan mb preko 2gb sistemske memorije proguta 768mb iste. bravo intel jer sam onda ostao na 1.3gb rama... sad sa 4gb to sve fino dela (ne znam koliko od toga adresira i koji dio daje grafi, nekad vidi 4gb, pa nekad 3gb... ne zamaram se). definitivno naaaaajveći problem su mi bili codeci i tu sam stvarno više kosu isčupao da svi ti filmovi rade kak ja hoću i naravno stabilno. cccp je ispao najveći mogući fail, nakon njega sam duuugo imao klite full kojeg sam dosta manualno podešavao i na kraju balade se desilo da je iznimno sporo browsao u folderima sa divx filmovima (u ostalima ne) što je bilo totalno pain in teh ass. znao je i rušiti sam mce, znao je ne-svirati recimo neke epizode seinfelda i tako dalje i tako bliže. od jučer sam stavio vista codec pack i (da kucnem o virtualno drvo) mislim da je sad napokon sve sjelo pošto sad već imam nešto iskustva sa manualnim podešavanjem ffdshow-a, a ovaj pack out-of-the box radi jako, jako dobro. naravno morao sam dodati quicktime alternative i directshow neki plugin za gledanje sa fotića jer ovaj codec pack je davao ili sliku ili ton ili ništa (ovisno o postavkama). dodatno sam podesio task manager koji preko noći obavlja sve živo i mrtvo (mce update, skeniranje defenderom + update, windows update, mce optimization... i jednom tjedno defrag svih diskova). pokušao sam da izbjegnem crne thumbnailove prilikom pregleda .mkv foldera, ali je to očito nemoguće jer haali digne samo prvi frejm filma i to je to. podešavanje offseta ne radi (mislim da je to do viste) i može se jedino ručno dodati u folder ime_filma.jpg (nisam probao tak da ne znam 100% da li radi, ali brijem da nema problema oko toga). @krbo... čini mi se da ludi samsung ide još i bolje sada sa vista codec jer imam manje zvučnih glitcheva. bum izmjerio danas-sutra koliko sad traje, pa postam tu. naravno taj samsung je izrod od ostalih filmova pošto i "najteži" 1080p na disku jedva prebacuju 50-60% cpu (lagani fyi svima koji misle da treba neki gro cpu za guranje 1080p). |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() |
#42 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Moderator
|
Citiraj:
@mymoon... zule i ja smo stari drugari, tako da nema mjesta panici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Moderator
|
nakon što cijeli htpc kao cjelina radi stvarno odlično, vrijeme je došlo za apgrejd samog interfejsa što se tiče filmova serija. sada to izgleda respect sa mediabrowser pluginom (zanemarite lošiju kvalitetu covera, uzeti su ss sa remote konekcije na smanjen media centar prozor). ooooou jeeeea ![]() http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/mb.jpg http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/mb1.jpg http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/mb2.jpg http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/mb3.jpg http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/mb4.jpg Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 25.02.2009. u 11:11. Razlog: Slike u thumb :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
evo kolega nekaj radi oko njega i stvarno sam mislio ga slagati, ali nekak nakon ovolko peglanja i ovakvih rezultata nemam neke pretjerane potrebe ![]() šta je da je meedio i funkcija korištenja bilo kojeg plejera kao primarnog je toliko pro da nemrem opisat (the kmplayer i meedio čujem rade jako dobro). |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
MPC + haali + coreAVC + AC3 filter = 1080p / 720p (mkv)inače za mene je OVO bio 'selling point' ('traje i daje' mir u kući ![]() Dell 2005fpw 1680x1050 + 37" Regza 1360x768
Zadnje izmijenjeno od: crn. 25.02.2009. u 15:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
crn je obećao još odavno tutorijal za Meedio, no ništa od toga još ![]() nadam se da će kad tad napravit, meni je puno pomogao preko PM-a, svaka čast. No Meedio je zaista kompliciran komad software-a, i treba stvarno puno vremena i truda da bi sve upogonio koliko toliko... ja sam uspio složiti za filmove, no za serije nikako... a o ostalim stvarima tipa igranju igara preko njega, vijesti, neta, prognoza i sl., nisam ni pokušavao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#56 |
Moderator
|
novosti: zamijenjen e2200 sa e4600, prodana avermedia speedy i kupljen compro e700, pa nakon toga terratec cinergy dt2400. e sad priča ![]() compro ima jednu super funkciju da sa ni jednim mogućim dostupnim driverom (official, beta, modani) neće raditi na vista mce kak je to zamišljeno. prekucao sam cijeli internet i izgleda da je fora u nekom dvb-t freq locku koja je razjebana na relaciji live tv - vista mce - e700 driveri (znači detekcija kanala radi normalno u visti, ali live tv je problem). kanale sve nađe i sve super, ali na live tv-u ništa, tu i tam koji zvuk, ali obično blank screen "program is not running". brdo problema naokolo sa tom karticom i vista mce... nekima radi, nekima ne, pogađajte u kojoj sam ja skupini ![]() kako sam karticu uzeo jučer u vemilu i poučen servisnim iskustvom na kompletnom paketu nisam napravio ništa osim stavio karticu u komp, tako da sam danas uspio vratiti natrag compro i zamijeniti je za terratec cynergy dt2400 koja: RADI! ![]() na sveopće veselje ova kartica uredno dopušta kompu da se ugasi, standby preko ms daljinca radi, paljenje isto tako, komp se automatski pali da snimi materijal zadan u epg-u, a od prije koju sekundu sam vidio da nakon snimanja komp uredno ode natrag u standby. još jedna ne-tako-krucijalna stavka je da terratec osjetno brže šalta kanale od avermedia speedy modela + avermedia je tu i tam znala zaštekat na milisekundu tokom live gledanja jer živim u području od posebne državne skrbi oduzimanja tv signala, no međutim terratec nema takvih problema (compro je štekao najjače sa svojom aplikacijom, koja je naravno radila, te je znao ostat kompletno bez signala). tako da je moja preporuka: umjesto 450kn za avermedia speedy rađe uzeti za 399kn terratec i uživati u dualtuner modelu... jedino fali mpeg4 podrška na terratecu, ali mislim da ćemo preživjeti i bez toga. zapravo postoji ovo tako da ako baš zapnemo preko noći u hd-only signalu, možemo kupiti ovo po popularnoj cijeni od 50kn ili jel... internet... odoh gledat duhovni izazov koji sam koristio kao test materijal za snimanje ![]() p.s. vista codec pack nema ni jedinog problema od kad sam ga stavio (3-4 mjeseca negdje), gleda se divx, xvid, mkv, wmv i uglavnom svašta + titlovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sisa, koliko puta sam ti rekao Terratec FTW ![]() I radi na Terratecu MPEG4, ako nekako moš ubacit Cyberlinkov codec u mce (pojma nemam jel se to može). Meni šljakalo u DVBVieweru i HomeCinemi. Moram reći da mi je ovaj tvoj topic jako poslužio kod slaganja mog HTPC-a ![]()
![]() |
#59 |
Moderator
|
update: izbačen 4600, ubačen 7300... temp su malo porasle u odnosu na prijašnji, ali i dalje pričamo o 50c rangu na 800-900rpm stock intel kulera ugašena gma4500hd grafika, ubačena 9400gt gainward pasivna za potrebe street fajtera 4 i još mnogo čega (dalje u textu) nakon mora: ide van 640gb storage i dolazi 1tb isto tako sa ebaya 2 x m$ xbox wired joypada također za potrebe street fajtera 4 i ekipe (srećom antec ima naprijed 2 x usb taman) dakle prvo hardver... bočni ventovi i dalje idu na 500rpm, temp kućišta su malo porasle zbog pasivne grafičke, ali umjesto da opet vadim kompletnu kantu iz ormarića (nema šanse) odlučio sam u ntune napraviti profile tako da pri ulasku u win se loada profil 200core/200mem i grafa je tada oko 60c (ovisno o klimi), umjesto 75c koliko je bilo nepotrebno stock (550/350). kad se pokrene igra on skoči na stock i kad se izađe iz igre opet se vrati na 200/200. sa tom grafom na 720p rezi i stock freq, sve high bez aa, sa 2x af, onaj sf4 benchmark daje oko 45fps što je i više nego dovoljno za opuštenu tučnjavu uz ekipu, pivu i kokice. sa novim bios-om inteli mbo podržava speedstep i naravno to je uključeno u visti, cpu može spustiti do 60%, što naravno pridonosi hladnijem okruženju, tišem radu i sl. softver... ubačen emucentar koji omogućuje da se iz samog mce pokreću igre uz dodavanje bilo kakve grafike na "ikonu" svake igre... što i nije tako revolucionarno pošto se može dodati samo shortcut u media programs (bez ikone), ali što je odlično je da nakon završetka igranja emucentar ga baci natrag sebi, tj. u mce sučelje + sf4 ima "vanjski" launcher kojeg se može potvrditi sa m$ daljincem kako bi se pokrenula sam igra. znači totalna kontrola sa daljinskim i (u budućnosti) joypadevima, makar sam to vidio kod kolege koji ima wireless modele i rade bez greške. jedino mu fali emucentar da ne mora ić po tastaturu, ali sad će i to znat ![]() ne znam da li sam spomenuo ali ubačen hdtrailer.bat koji se svaki dan po tasku spaja i skida najnovije 1080p trailere, podešeno da ih automatski briše nakon tjedan dana, tako da nemam ni peglanja sa tim, samo tu i tamo bacim oko što se očekuje. fyi ovisno o količini trailera to sve skupa u tjedan dana zauzima 5-6gb i može se reć da je neka konstantna. dodane ikone u main window media browsera i sad mi to izgleda kul - http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/icons.jpg dodan starkcovers.bat preko taska koji "stavlja" covere u dvd kutije, dodaje odsjaj preko svake i na rubovima napiše o kojem se formatu radi (divx, xvid, mkv, mov...), ovaj odsjaj se jasno vidi desno na batman coveru - http://free-zg.t-com.hr/matija/htpc/starkcovers.jpg to bi bilo to od ovih kozmetičkih stvari. softver i drqanja ![]() dakle htio sam svakako vidjeti nvidia-u na djelu sa dxva i to je rješeno iznimno lako preko vista codec pack shortcutova na start meniju... uključio dxva na oba moguća mjesta, u konfiguraciji izbacio ffdshow za ono što može dxva odraditi i...... 4-5-6% cpu, ubrzava i 720p i 1080p bez greške i pardona ![]() no to mi nije toliko bitno koliko kvaliteta slike, a ona je nakon određenog zahvata, malo je reći fenomenalna. dakle sve sam ostavio na stock kako dolazi sa zadnjim nvidia driverima, samo u podešavanju za video color uključi da nvidia kontrolira video i stavi se najširi mogući dynamic range, nikako ne ovo dynamic kontrast enhancement jer se opet dobije isprana slika. testirao sam sliku na 300 zbog mračne atmosfere i na batman begins u kinu gdje svi sjede u crnim sakoima i generalno je tamna slika. to je stvarno strašno nešto... ko da sam novu telku kupio koja je razlika, ne mogu stvarno opisati oduševljenje ![]() nadalje naravno da nije bilo bez problema i sleep (koje je btw. odlično radio), sada se znalo desiti da nakon sleepa nvidia odluči otići na 1080p rezoluciju i tako ostati... još je rano za reći da li radi, ali koliko sam ja malo testirao sve je oke - koliko god nevjerovatno zvučalo, ali na desktopu treba stisnut desni gumb, view i classic icons ![]() javim da li je stvarno problem nestao. nadalje... ako se nekome pali bez razloga komp iz sleepa u 6-7-8 ujutro, treba isključiti automatic mce update u samom mce-u i napraviti manualno novi task za skidanje guide-a. vidjet ćemo sutra da li radi. naravno postoje i 3rd party jednostavna rješenja koja će obaviti prljavi posao čačkanja po registry-u, međutim mislim da takvim putem će i dalje se komp samostalno paliti, tj. komp će dobiti rtc alarm i izaći iz sleepa te stajati bezveze upaljen. za kraj napravio sam u ps-u jednostavan i meni efektan desktop (koji se nalazi u prilogu), koji je sada naravno pozadina uz autohide taskbara (što inače jako mrzim, ali zbog desktopa je bilo potrebno) + preko intel integrator toolkita sam isti takav desktop, ali u manjoj rezoluciji pixela i boja, ubacio u .exe najnovijeg bios fajla za mbo i sad kad se komp pali imam kul natpis, pa vista progress bar, pa welcome, pa kul natpis, pa mce ![]() naravno potrebno je na intel mbo ugasiti one gluposti koje javlja "f2 for bios, f3 for vražja mater" za puni efekt. još mi nekako titra u pozadini glave neki youtube plugin da ne moram vaditi tastaturu za funny moments... volaaaaaaareeeee, ooooooooo ![]() eto raspisah se... over & out |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Najs, fino si ti to sredil. Sad mi još veliš kak da natjeram da vista mc pušta avi za avijem koji su u jednom direktoriju. Ak me kužiš...(1.avi, 2.avi i jedan za drugim plejaju bez onog delete, done screena koji mi zivce dere jer se moram cimat iz polusna da prebacim na novu epizodu/part filma ![]() Mene smeta još jedna stvar kod vmc, a to je problem sa dva displeja, recimo pleja mi tuner na telki(drugi screen) sa ukljucenim MC i da bi išel nekaj "izguglati" moram ctrl+alt+del ili skinut win tipku da bi se prvi screen "aktivirao", to hoda ali nakon nekog vremena slika u MC-u pocne trzat. btw: syss jel ti vista "zna" zalokat refresh rate na 25hz?To mi se stalno dešava, a ne moram govoriti na kaj to lici na 32" qvadro crt-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|