|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Komp na TV preko HDMI kabla
Nakon što sam isprobao različite kabele i nijedan mi nije dao zvuk na telki, zanima me dali bi bilo moguće spojiti komp i tv preko OVOG kabla? Kartica je 8600 i ima izlaz za HD, a TV je sharp LCD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Bilo je već riječi o tome, ako HDMI ide na DVI HDMI adapter moguće je da je problem u neadekvatnom adapteru a ne kablu. DVI dolazi u preko nekoliko izvedbi i prema tome je potrebno nabaviti odgovarajući adapter.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
prvo sam probao s video u grafu i direkt u tv, super slika al zvuka nigdje... onda sam probao ovo, s video u grafu a 3 chincha u tv, isto slika super zvuka nigdje, zatim sam probao s video u grafu pa preko 1 chincha u tv, al tak je isto samo slika išla. Znam da se moze spojit preko audio kabla na TV, ali zelim imati sto manje tih kablova, jer je komp dosta daleko od telke, pa me zanima dali ce sa ovim gore kablom sve funkcionirati, pa da si ga uzmem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Jedini način da izbjegneš extra kabel za zvuk je da ti grafička ima integriran audio koji onda možeš prenijeti HDMI kablom (direkt ako ga kartica ima, ili preko DVI -> HDMI adaptera pa onda HDMI kabel). Provjeri za svoju grafu (nisi naveo proizvođača i točan model 8600 grafe, u sigu ti je neka druga navedena) da li to ima.
![]() |
![]() |
#6 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Jer si provjerio dali ti treba kakav kabel biti spojen sa matične u grafičku da bi dobio zvuk. Ja sam na svojoj grafičkoj spajao s matične jedan mali kabel na grafičku da bi dobio zvuk za HDMI izlaz preko adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
još uvijek nisam ovo sredio, da li mi netko može reći dal onda ta grafa (POV 8600GTS) daje zvučni izlaz, il moram posebno spajat sliku sa s-videom, a posebno zvuk? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Generalno 8600 nece dati zvuk na hdmi. Procitao sam da je bilo nekih verzija koje su mogle spdif out s ploce spojiti na sebe pa ipak poslati i zvuk. Koji je slucaj s POV 8600 neznam, nisam nasao. EDIT: Ukoliko je ovo tvoja kartica: http://www.ixbt.com/video3/images/g8...0gts-front.jpg Onda nema mogucnost spajanja spdifa na sebe Ukoliko na tvu imas i neki jack za zvuk, npr. 3.5mm jack, koji je asociran s tim hdmi inputom mozes prenijeti sliku preko hdmi, a zvuk sa zvucne na taj jack. Ugl. hdmi daje bolju sliku nego s-video pa ukoliko mozes idi preko njega ili bar componenta. Zadnje izmijenjeno od: Xizor. 12.10.2009. u 14:10. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|