|
![]() |
#931 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Vrijedi se poigrati sa GTLom svakako. Iako, na P5K sam imao mogućnost određivanja 4 parametra GTL referenci no nijedna nije pomogla pri smanjenju dok na Marsici nema GTL opcije uopće. Budem testirao na BO kad stigne pa da vidimo koliko se vrijedilo igrat sa GTLom. Uzmi u obzir da je ovaj batch u mene već poznat kao dobar kloker na zraku pa se nemoraš mjerit po njemu. Poigraj se malo ozbiljnije sa pločom odnosno GTLom ili ako već gledaš Evu možeš ga i pitat par stvari ukoliko želiš jer je, kako je već Razer rekao, DFI "gosu" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Majku mu,igram se s njime već četiri vikenda ![]() Zadnje što sam uspio je bilo na 1,34@4277MHz.I nonstop je pucala jezgra #0,dok je na 69 #1 radila normalno,a na 68 je #0 najviše vrtila prije nego što je pukla.Sve iznad toga je rezultiralo ili pucanjem nakon nekoliko desetaka sekundi,ili BSOD odmah na ulasku u win. Ma ne,nema potrebe za logiravanjem na XS,nisam neki eva wannabe,nego samo odbijam vjerovat da sa fasovo od svih q820 onog koji treba skoro 1,3 za stabilna 4GHz. ![]() Ima li ideja zašto ide toliko lošije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Zahrđo si totalno čovječe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Spammeru ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Banned
|
Uspio sam,odnosno makar sam mislio da sam uspio ![]() Jutros odvrti neka četiri sata small fft na priority 10 na 1,24v. Rekoh super,spremim postavke,zamjenim ram,izvadim OCZ i metnem G.Skill,i složim sve natrag u case. I paf,greška odmah nakon prvog testa-znači 55s recimo. ![]() Jel umetanje ekstra količine rama mogla sad uzrokovati nestabilnost?Mislim,logično bi mi bilo pošto je veća količina podataka sada na data lane-ovima (kako se to prevodi ![]() 500x8 i 422x9 pucaju isto,razlike nema. Usput,kada već postam,jeste vas dva naletili na kakvu kako tako kvalitetnu 45nm GTL tablicu? Koliko je DFI zakomplicirao sa tim unosom da je praktički besmisleno bez multimetra se uopće upuštati u to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
.
|
Evo na kratko da stavimo na stranu napon @ 4GHz... LUXX je imao E8400, koji je za 4GHz trebao praktički enormnu količinu napona, ako uzmemo u obzir da se radi o E0 reviziji procesora. Ako se dobro sjećam bilo je nešto oko 1.3v-1.35v. I sad, on je na kraju krajeva uspio na običnoj vodi pri sobnim temperaturama dobiti gotovo 5GHz. Moja poanta je ta da, iako znam da se tebi teško pomiriti s time da tvoj primjerak treba "toliko (puno)" napona za 4GHz, vjerujem da će on u žešćem OC-u potezati i više nego pristojno, a to što on za razliku od drugog primjerka treba nešto manje ili više struje, ja bih stavio kao sporednu stvar, i gledao ukupan potencijal procesora, a ne ga određivati striktno time koliko treba za 4GHz (iako uzmemo u obzir da je to globalna klasifikacija). |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Banned
|
O tome poteže li on bespredmetno je uopće raspravljati.Sa toga aspekta njegov potencijal uopće ne dovodim u pitanje,a ni kvalitetu primjerka-priznajem u toj trci da smanjim taj (uopće ne visok) napon sam se bezveze opteretio,a promiče mi ono bitno da imam proc koji se malo grije,malo troši i visoko poteže ![]() Nisam dobro formulirao ono gore pitanje,ne samo da nisam ništa postigao,nego mi je počeo bacat greške na naponu na kojem sam vrtio prime 15-ak sati.Zadnje što sam napravio je da sam ubacio G.Skill,pa sam mislio da je problem vezan uz northbridge.Iako,uspio sam nešto izvest,ne puca više na onom mjestu. Moram se više naspavat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Premium
|
Svakako Razer dobro zbori. Uzmi za primjer najbolji "under cold" E86 batch trenutno (Q822A435). Nisu baš nešto impresivni na zraku i vodi al sve što ću reći je 1.88V za 6.6GHz pod LN2 ![]() Tu svakako dolaze mnoga pitanja poput "za kakav rad tebi treba cpu" , "koliko često se upuštaš u duboki OC" itd. Kad se postave takva pitanja e onda se može raspravljati o tome koji batch tražiti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
.
|
Žile je posebna sorta ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Banned
|
Dovoljno blizu da bi bilo istinito ![]() Ostario sam.Za razliku od E8200@1,49v 24/7 prošlo ljeto,ovo me sada nerviraju visoke brojčice ![]() ![]() Q822A435,jel to onaj užareni što se na zraku zapari na 75°? |
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Jeli postoji kakva tablica gdje se može vidjeti kako se koji batch ponaša? Kad vidim koliko nekima treba za 4GHz stabilno, čudim se da sam ja bio takve sreće i dobio bez diranja napona stabilnih 4 sa svojim jer obično nemam sreće sa primjercima procova ![]()
![]() |
#944 |
.
|
E0... |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 | |
Premium
|
Citiraj:
Razer, aj spat... Počeo si buncat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Banned
|
http://dfics.dfi.com.tw/dfi_cs/LTX48/X38X48_vtt.xls Evo GTL tablica za 45nm.Piše da je za x38/48,ali mislim da je približno primjenjiva i za ostale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#949 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Jel meni moze netko reci koji se batch odokativno najbolje kloka posto na onoj listi xtremesystem-sa nema ovih q82xxxx batcheva,samim time nema ni rezultata.
![]() |
#952 |
.
|
Teško da ćeš moći tako lako doći u trgovinu i reći "dajte mi 10-15 kutija procesora da odaberem batch koji mi odgovara...a i da budeš u toj prilici, teško da ćeš naletjeti na nešto što valja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo jedno n00bovsko. Naručih E8400, C0 zanima me koliko odokativno mogu očekivat za 4GHz (koji napon) i da li će ići do 4.5GHz? Uzmite u obzir da je proječan model ![]() Nisam pratio situaciju, pa me samo zanima okvirno. *bez suvišnih komentara |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|