|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
SmartPhone kojeg ću kupiti jednog dana...
Pa moram priznati da sam se zapalio za nekakav zasada nedefinirani smartphone. Totalno slijepa ljubav, jer mi taj smartphone neće unaprijediti ni posao ni život ni ništa drugo... jednostavno ga želim. Zapravo kako svaki dan putujem autobusom na posao 2x45min, to vrijeme bi iskoristio za gledanje filmova i serija (doma mi nedaju žena i sin ![]() Kako se riješava problem codeca u npr. WM playeru? Dali se nekakav divx mobile codec instalira u OS ili sam player mora podržavati pojedini codec? Da li ima riješenje za učitavanje titlova i kako oni izgledaju na malim ekranima? Podržavaju li takvi playeri npr .divx i .mkv kontejnere? Da li svaki materijal treba prekodirati da odgovara rezolucija i bitrate ograničenjima (kojih vjerujem ima) ili player može sam skalirati dovoljno brzo sliku? Itd... Kakva su iskustva sa trajanjem baterija na takvim smartphoneovima? Ako je smartphone ujedno i ma i touchscreen da li sa svim telefonima dolazi original olovkica ili je danas uobičajeno koristiti prst ( što ako imam debele prste)? Evo toliko pa vlasnici dajte mi malo osobnih iskustava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
po tvojim potrebama, čini mi se da bi tebi apsolutno odgovarao Iphone, nije baš pravi smartphone no za to što trebi treba danas ne vidim bolju opciju, eventualno neki HTC... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
mislim da samsung pixon ili neki sličan podržava gledanje divx filmova |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Ne ne, HTC Touch HD je najbolji za to. Ama baš za sve što tražiš, em možeš tipkat s prstima em s stylusom. Problem codeca rješavaš instaliranjem codeca ![]() subtitlove bez posebnog prekodiravanja filmova, samo što je taj plugin beta i ne znam koje formate podržava. Ovako ti to izgleda s titlovima. iPhone ne bi trebao dolazit u obzir jer je ograničen formatima i softverom i više je muke nego što vrijedi. Npr. sve filmove i pjesme moraš prebacivat preko iTunesa, filmovi se moraju konvertirat u mp4 format i boli glava. HTC Touch HD može radit kao mass storage device znači samo ga spojiš usbom i bacaš filmove/pjesme na njega. Ima dosta veliku rezu i trenutno najveći ekran od svih smartphonea. Jedina mana mu je cijena, 3200 kn na vip pretplatu, 5500 kn bez pretplate, 4000 kn na crno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
El Mattador
|
Sto se tice Symbiana, jedino sto bi ti koliko-toliko odgovaralo je nova Nokia 5800. Doduse, malo je manji ekran (3.2" vs 3.8") i manja rezolucija (640x360 vs 800x480) nego sto je u Touch HD, ali cjenovno je prihvatljiviji posto je u Mobisu 3100 kuna a na crno ce biti vjerovatno i jeftinije. Naravno da i za njega ima dosta divx playera i ostalih programcica. Osim toga, meni je veliki plus to sto je Symbian based (ne znam za tebe), posto je meni primarno imati uredjaj koji je prvenstveno phone pa onda multimedijalni gadget a ne obrnuto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Evo jednog vlasnika Nokije 5800. Napisaću review kad se malo više poigram s njim (imam ga tek 2 dana). Onako, na prvi pogled - OK. Navikavam se i sve mi je bolji ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
frend mi ima omniu u mobitel mi je totalno bezveze; spor je dosta a i sa mog subjektivnog stajališta korištenje olovčice na mobitelima je apsoltna gnjavaža. Kupio ja SE P1 još prije i nakon 2 dana ga odlučio prodati. Skoro ništa na njemu ne možeš raditi s jednom rukom.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nemos raditi sa jednom rukom ak neznas ![]() ima p1 pola godine i super sam zadovoljan sa mobom....
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
![]() Ali kažem, ako se već kupuje smartphone, a hoćeš gledat filmove onda HTC Touch HD vlada nad svima. Slijede ih Omnia, iPhone, Nokia 5800 ne nekim posebnim redoslijedom. iPhonu je mana ograničenost formata (inače kao ima VLC i MPlayer za iPhone ali jako sporo rade da je negledljivo), Omnia ima manji ekran i fali joj grafička kartica, Nokiji 5800 je upitna kompatibilnost sa starijim S60 aplikacijama i za novije verzije OSa moraš kupit novi mob (bar je tako bilo sa neTouch generacijom). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
8-bit Gen.
|
What Apple could learn from Palm's webOS Pogi, Poznat si okolini kao covjek od napretka i vjere u SF buducnost. Daj Olympusu jos 'pola' godine da istestiraju i puste u prodaju finalni Eye-Trek mkIII. Te nisu mogli odrediti cijenu, te problemi sa dobavljacem ekrana. Drugi model nije nikad ni pusten u prodaju. Samo prvi. No cini se da ce ovaj biti 99% finaliziran za prodaju. Da, imat ce i GSM! Kako tvoj naslov opusteno anticipira kupovinu... ovo ti je idealna stvar. Sjedis u busu i pravise se da gledas uctivo ispred sebe promet, dok u stvarnosti odgledavas zaostale epizode NRZ-a ![]() Prvi sam probao na Photokini i nekakav cudan bol u glavi sam imao nakon 10-tak minuta. Ovaj ce zato biti totalna asimiliacija, tako da nemas brige ![]() . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
noise freak
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
bycod
|
osim ako nekoriste ultra lagane materijale ovo je promasaj.... neznam koliko vas nosi naocale al oni koji nose znaju da su i ultra lagane naocale "teske" a kad vidim ovo pomislim jebote.... al ajde ako nista bar se krece u pravom smjeru tehnika ![]()
![]() |
#19 |
aka Mali Mirko
|
Jučer sam na sat vremena malo testirao BlackBerry Curve 8310. Kako je to dobro! Pripremio sam kod kuće desetak klipova od 30sekundi i upucao ih u uređaj. Ostao sam paffff... Primjerice ovaj uređaj ima ekran 320x240, bez ikakve konverzije (koju nudi Blackberry softver na PCju) reproducira divx6.7+mp3 u 25fps. Titlovi snimani sa TVa su totalno čitki bez ikakva napora, strovi ubačeni u sam film su malo sitniji. Huhhhh. Ovi noviji blackberry bold imaju 480x320 rezoluciju. Kako bi to tek bilo na Touch HD koji ima još veći fizički ekran i rezoluciju 800x480. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
aka Mali Mirko
|
Ehhh... kako se ono kaže "nikad ne reci nikad". Došao mi u ruke na probu jedan Ipod Touch 8Gb. Sad kad sam to vidio, sad mi iPhone izgleda puno puno puno primamljivije. Sad mi ekran manji od iPoda/iPhonea izgleda smiješno. Čak ni konverzija videa u iPodov format nije nikakav problem. Materijal od 45min se konvertira u mp4 za 10-12min sa integriranim titlovima. Slika govori više od riječi. U stvarnosti izgleda još bolje, zapravo savršeno. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|