|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Seagate 7200.12
Stigao kod nas ![]() http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6637 Doduse, malo su sfusali model number, pretpostavljam da bi trebao biti ST3500418AS ![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 Zadnje izmijenjeno od: ^SuperUnknown^. 23.01.2009. u 01:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Lijepo od njih, ali se bojim da će se mnogi još neko vrijeme držati WD-a i Samsunga.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Gdje drugi vide slabost, mozda lezi prava prilika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prečupavi mod
|
Meni cijena i nije toliki faktor, radije bi da i kosta malo vise, ali da je pouzdanija i da ne pati od glupih djecjih bolesti kao 7200.11 serija ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
|
Nisam flashal posto rade uredno, nisam primjetil nikakva cimanja ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
|
Iskreno sumnjam, ploce su po 500GB... ali za ocekivat je 2-terabajtushu ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
ima li gdje kakav review? hdtach ili hdtune. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa nije li prema prvim najavama 7200.12 trebao biti samo jedan disk od 500GB (spidi III) Poznavajuci sebe uzet cu ovoga od 1TB. Imam u kompu: 2*320GB 7200.10 2 ploce 1*640GB 7200.11 2 ploce i ocito je taj nasljednik ![]() Koliko sam cuo seagate nece vise povecavati gustocu po ploci. Znaci 500GB maksimum, svi prelaze na SSD. Ali tko zna, isto ko sto sam cuo i da ce biti samo verzija sa jednom plocom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
povecati ce se kolicina po ploci koju mozes izgubiti,,krasno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nece jos veliki igraci u potpunosti prelazit na SSD. Necemo tako brzo vidjet 2 TB SSD po nekoj normalnoj cijeni. Sad ce s tim 500GB plocama 1TB biti nasljednik 640GB modela. Kad se i ostali proizvodaci prikljuce nadam se da cemo vidjet i osjetan pad cijene 1TB modela diskova. Ovaj od 500GB ce pojeftinit prvom prilikom kad WD i Samsung izbace svoje modele. To se desilo s 250GB 7200.10 modelom koji je s 460kn otisao na 330kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Evo, da ne čekate dalje, HDTach kaže ovako: Burst: 228.2 MB/s Average: 109.6 MB/s RAT: 14.9 ms Utilization: 2% Sry, nema grafa ... tek sam digao Wimdoze (16 min od formata do klika na IE ![]() (slipstreamani XP SP3 sa ICH9 i LAN driverima). Po grafu, Max. je 140MB/s, a na kraju diska oko 68 MB/s. Čini mi se još tiši od 3250410 i 3320613, a i hladniji. Firmware je CC31, pa valjda nema veze sa ovim nesretnim SDxx. I da, što se tiče oznake, na ovom piše ST3500410AS ... još nema pojašnjenja ni od Seagatea ni od uvoznika oko toga ... možda će iduća pošiljka biti 3500418 !? ![]() Da nadopunim ... po odgovoru Seagate supporta, radi se samo u prvotnoj razlici u oznakama za standard/OEM distributere za isti disk. Zadnje izmijenjeno od: Max Rockatansky. 24.01.2009. u 10:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako usporedimo s WD-om 640 GB, napredak u linearnom čitanju je mali, ali zato je lošiji u random accessu. Prema tome mi se čini da je WD 640 GB još uvijek bolji izbor.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ni neces dok ti se ne napuni firmware log ![]() Evo ja sam vlasni dva 7200.12 diska, primjetih da su tanki i dolaze zapakirani u obicnim antistatickim vrecicama, sve mi to nekak siromasno zgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
bio sam u Irskoj pred 2 godine i vidio sam Seagateove i Maxtore i WDove u kutijama. prvo nisam puno obraćao pozornost jer sam mislio da su externi, a onda sam se fakat iznenadio. bit će da nama na Balkan dolazi takva roba, u vrećicama. A što se tiče ovih 7200.12 diskova, smrdi mi na "merđanje" maxtora i seagatea. em su tanani, em imaju 16mb cache. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Onima koji to zele platiti, dolaze uredno zapakirani, bez brige. Drugi je problem sto svi zelimo proci sto jeftinije.
![]() |
#26 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() Meni je, recimo, problem kad trebam instalirati neki veci storage sustav. Diskovi dodju u svojim kutijama. Svaki od njih. Pa ti zamisli otvoriti par paleta diskova jer ih je cca 100 i vise. Dao bi kraljevstvo za ona OEM pakiranja gdje je u jednoj kutiji 20 - 30 diskova, koliko ih vec stane... ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() btw, di ti radiš ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
ma brate on ti je combisovac od glave do pete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
cekam jedno godinu dvije da vidimo koliko ce ih porikavat...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|