|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
acer aspire 7730G buka
Imam acer aspire 7730 tjedan dana. To mi je prvi laptop tak da nemam puno iskustva s njima. Problem je u tome da se svakih 8 sec ukljuci ventilator na 1-3 sec, a nemam pokrenutu nikakvu vecu aplikaciju (isto se događa kad samo windowsi rade). Vjerujte da je to dosta iritantno, pogotovo ako se nešto čita. Prijatelji mi imaju laptope drugih proizvođača i vele da rade iznimno tiho. Zanima me dal je to problem acera opcenito, mog modela ili je greška na mojem laptopu. I isto tak me znima dal se to da kontrolirati da radi recimo cijelo vrijeme, jer bi puno manje živciralo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
instaliraj notebook hardware control i tamo pročitaj kolike su ti temperature.imaš i opciju da postaviš neku shemu, poput "battery modus", koja ti smanji takt procesora na minimum. Ja obično tako radim na laptopu (osim kada igram,ili koristim photoshop)! A također bi ti preporučio update biosa, jer zna i do njega biti |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
instaliral sam i piše: cpu temp: 50c hd temp: 28c |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Temperature su i više nego dobre... Nije do temperature dakle! hajde sada probaj bios update, a probaj promijeniti na battery modus. meni je ventilator odmah prestajao sa radom kada bi uključio tu postavku. Moj Fujitsu Siemens je imao dugme koje gasi ventilator...ima li to u tebe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
budem probal updatati bios pa javim. na žalost nemam tu opciju da ugasim ventilatora, ko na tvom siemensu. a prošel sam kroz cijeli NHC i nisam našel tu opciju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
imam lošu vijest za tebe: nećeš moći promijeniti tu buku! bio sam na njemačkim forumima i tamo svaki korisnik tog modela ima isti problem! možda acer izbaci jednog dana bios update koji će to riješiti,ali dotle ćeš ga morat trpiti.Sorry |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
A što se tiče harware controle-a: 1.idi na settings i odaberi "Show all NHC options and settings" 2.klikni na karticu CPU Speed 3.pod Cpu speed settings odaberi Max.Battery (u oba padajuća izbornika) Možda to malo pomogne. Sretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
hvala na trudu. sad bar znam da nije greška na mom notebooku, nego je to loša strana tog modela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Imaš sreću što sam se potrudio da ti nađem rješenje za problem: http://www.acer-userforum.de/tutoria...t-bildern.html Na njemačkom je ali možeš prevesti sa google translatorom! Blizu sam bio sa Notebook hardware controlom,samo još treba instalirati par dodatnih stvari! Obavzno ovaj Bios moraš imati ako koristiš Vistu: Bios 0.3503 ,a NE ONAJ NOVIJI |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
stavil sam iste vrijednosti za uključivanje ventilatora ko i na tom forumu i isto se događa samo je interval između paljenja duži. budem stavil veče vrijednosti. nadam se da mi to ne bude štetilo laptopu. i još jednom hvala na trudu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|