|
![]() |
#1111 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Kao prvo kakvo bacanje para? Mislim koliko je tvoje napajanje jeftinije od zena? 100, 150 kn? Sta se dobije za razliku ? - dobije se napajanje bez ijednog venta, dakle potpuno pasivno ako shvacas razliku. Inace mi je drago da mozes spavati direktno kraj kompa - bit ce da su ti se usi vec priviknule na buku. Ja recimo u totalnoj tisini (kuca, 0 prometa u ulici) u sobi navecer cujem napajanje u htpcu - na corsairu sam stavio umjesto venta accelerov vent koji je bazdaren na 1000 okretaja na 12v i smanjio ga na 5v - znaci cca 400 okretaja. Cpu fan radi na opciju voltage (ilitiga freezer radi izmedju 0 i 400 okretaja), a 8800gs je pod pasivom pomocu S1. Drugih ventova nema i to se cuje. Jel mi ovdje ne gledamo iste uvjete i drugacije percipiramo tisinu? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1112 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
Izgleda da neću moći Zen jer piše da je samo za Intel, a ja imam AMD. Našao sam neki Spire 420w kod ADM-a za 280 kuna. Piše da može biti max 21 DB. To je OK, ali iskreno sumnjam u to. Inače testovi pokazuju da su Seasonic 380w i Corsair VX450w tek neznatno glasniji od Zena. Bilo bi super kad bi se javio netko tko ih ima. |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Premium
|
Citiraj:
odustajem ![]() prestrasno |
|
![]() |
![]() |
#1114 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
a u vezi prometa, zivim u selu na vrhu brijega m dnevno produ 2 auta tak da mi usi sigurno nisu naviknute na buku ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1115 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Bok ... evo da te rijesim dileme ![]() Imam Seasonic (380W) i Corsair (550W, ali sa Scythe-ovim ventom na njemu) i komotno ti mogu reci da neces cuti niti jednog (ukljucujuci CX400) uz zatvoren case. Znaci bilo koji od ova dva uzmi i neces pozalit! A sto se tice coolera na procu, mozda bi ti bilo pametno zamijenit ga sa nekom 12cm verzijom ![]() EDIT: sto se tice ventova na case-u, ne bi bilo preporucljivo skidat ih jer se chipset na toj maticnoj poprilicno grije pa treba dobar protok zraka. Ako ih bas zelis utisat, stavi ih Molexom na 5V i uzivaj u tisini.
![]() |
#1116 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Vidim da se ~Kaiser_Chief~ i Pippincro zapravo nisu razumjeli. Kao prvo: nečujno i jako tiho NIJE isti pojam; kao drugo: najtiša napajanja sa aktivnim hladnjakom (ali ne i nečujna) su po mojem mišljenju serije Enermax Modu i Pro 82+, Corsair HX serija te Seasonic S12II i M12II serija; kao treće: osobno ne mislim da će jumbo imati koristi od ZEN-a iz jednog jednostavnog razloga, a to je da su njegove sadašnje komponente glasnije od bilo kojeg napajanja iz gore navedenih serija. Stoga moja preporuka ide na Seasonic S12II 380w ili Corsair CX400W. |
![]() |
![]() |
#1117 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
vidim da se nismo razumjeli, al evo i ti navodis da su seasonic medu tisima, a i sam si mi nedavno dao link di je bilo spomenuto da je moje napajanje seasonic izrade... samo ocu rec, da je napajanje jako tiho... |
![]() |
![]() |
#1118 | |
Registered User
|
Citiraj:
Što se tiče komponenti: -vente na kučištu ne bi trebao ni uključivati -procesorski je gotovo nečujan a kad bi se i čuo mogao bi ga zamjeniti pasivnim -grafičku nemam, pa nema ni venta gore -jedino me brine hard. sad se ne čuje uz ovaj Codegen, ali koliko sam čuo Seageti su glasni, al o tom potom. I sam sam u međuvremenu istraživao i našao da je Enermax pro82+ 425w isto glasan kao ZEN (ne znam kako je to moguće) i isto koštaju. Vjerojatno bi sa Seasonicom 380w dobio dovoljno tiho napajanje prema ostalim komponentama, ali razlika je 100 kuna do ova dva gore nabrojana, pa nekako među njima dvojim. Vjerojatno sutra idem u shoping, pa do tada moram odlučiti. |
|
![]() |
![]() |
#1119 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Očito nisi jer da jesi ne bi baljezgao kako napajanje sa 80mm ventom ne može biti tiho Imam NeoHE 430W koji je tiši od Corsair-a HX520 u istoj konfi btw ak hoće Zen neka ga slobodno uzme no osobno nikad ne bi dao te pare za PSU od 300W jer će danas / sutra htjet nadogradit konfu btw koja ti korist od pasivnog napajanja kad će mu i sa Corsairom CX400 ili Seasonic S12 380W HDD bit najglasnija komponenta pod uvjetom da ima kvalitetan CPU cooler
![]() |
#1120 |
Registered User
|
Maloprije sam slušao napajanja na "silentpcreview.com" i Enermax modul82+ 625W je fakat najtiši, odmah iza njega su Seasonic 380W i Corsair HX 520, a VX450 je malo glasniji. Kako pretpostavljam da je Enermax pro82+ 425W još malo glasniji od Modula, a i skuplji za 100 kuna, najvjerojatnije ću se odlučiti za Seasonica. Ipak odustajem od Zena jer iako je on vjerojatno tiši, morao bi imati upaljen bar jedan vent na kučištu pa bi mi "buka" bila bar jednaka. |
![]() |
![]() |
#1122 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() EDIT: @Wolverine: A da tek (ne) čuješ Deltu 350w sa 80mm ventom ![]() Zadnje izmijenjeno od: Hei$$e. 26.01.2009. u 23:51. |
|
![]() |
![]() |
#1123 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da li je moguce da je ovo moje napajanje preslabno za ovu konfu koju planiram uzet za cca tri mjeseca kad zavrsim posao u Italiji: http://www.thermaltake.outervision.com/Power Uzeo bi ove komponente: Procesor, maticna, i 2x grafa Po onom kalkulatoru bilo bi dobro imat napajanje od 1kw. ![]() Ja sam racunao naclockani quad na 3.5ghz na 1.3v i 3gb ddr3 |
![]() |
![]() |
#1125 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
hehe, ti kalkulatori valjda množe potrebu snagu sa 2 ![]() a i opet je bolje za proizvođaće ako ti kupiš jaće (čitaj skuplje) napajanje
#1126 | |
Moderator
|
Citiraj:
vrtio sam QX6850 na 3.5GHz + 2x HD4870X2 s tim napajanjem
![]() |
#1128 | |
Premium
|
Citiraj:
Za seagate priznajem, oni jednostavno skljocaju i nemaju mogucnost podesavanja AAM. S druge strane jedan hitachi/samsung i nesto tipa scythe himuro apsolutno absorbiraju ikakvu buku - da se cuti samo vrtnja diskova i to jedva, ako se nasloni uho na hdd hladnjak. Za kraj, ja kazem da nema sanse da jedan corsair 400w ne nadglasuje maxtor-seagate iz serije 7200.11. Znam to iz osobnog iskustva i mucenja s tim istim napajanjem na kojem je nakraju zavrsio accelerov vent bazdaren na 1000 okretaja na 12v, a radi konstantno na 5v - ilitiga +-400 okretaja. |
|
![]() |
![]() |
#1129 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() nhf ali opet uzimat PSU od 300W i platit ga preko 500kn u današnje vrijeme nema smisla diskovi će se čut ... osim ak neće uzimat SSD a i kog vraga sebi nisi uzo taj Fortron jer vidim da patiš na buku i di sam to ja u ovoj priči uletio sa kvadom i HD4870X2? daj smanji dozu ![]()
![]() |
#1130 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#1131 |
Premium
|
![]() U glavnoj konfi jer nebi moglo pogonit i nije namjena te iste konfe tisina. A u htpc-u sam kupio corsair 400w prije tog jer sam pratio savjete slicne tvojima "o necujnosti" (i nisam vidio zen na djelu kao sto jesam sada). I onda se naravno razocarao, ali s promjenom venta i potenciometrom sam rjesio i tu stvar. S druge strane neznam kako bi se to nosilo u konfiguraciji bez ventilatora ali u vidu blago dignutog e6850 (s cie/eist ukljucenim) i naklokane 8800gs te josh par stvarcica - u full loadu bi drzalo vjerojatno, ali bi vrucina bila poprilicna. doza smanjena i odoh off s ove teme |
![]() |
![]() |
#1132 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
#1133 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1135 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
#1136 | ||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Za 12.05V u LOADU ... very nice Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
#1137 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Alo ljudi, dajte mi preporučite neko tiho i kvalitetno napajanje za sljedeću konfu: gigabyte p45 matična intel core2duo 8400 3ghz gainward radeon hd4850 gs 4gb rama 1x640gb hard 2xdvd prže čitač kartica zvučna kartica tv kartica 4 venta u kućištu |
![]() |
![]() |
#1138 |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
prvo bih ti preporučio jeftiniji procesor ![]() ali ok, napajanje ovo corsair cx 400W hd 4850 sa QX9770 troši oko 250W u load-u tako da si miran i ne treba ti jaće napajanje
#1139 |
Premium
|
Ja osobno nebi ništa mijenjao osim harda (uzeo bi većeg), ako još nisi kupio komponente. Prijedlozi za napajanja su Fortron 400w PNF, Corsair CX400, PC P&C Silencer 430w, Corsair VX450, Seasonic S12II 430w i Enermax Pro82+ 425w. Kojeg god da uzmeš nećeš pogriješiti, iako osobno nebi uzeo Fortrona ako misliš kasnije nadograđivat konfu (ali koliko vidim imaš ga u sadašnjoj konfi). Ako poslje misliš nešto više nadograđivati, onda definitivno VX450, Pro82+ 425 ili čak Corsair VX550. |
![]() |
![]() |
|
|