|
![]() |
#1171 |
Yippie-Ka-Yay
Datum registracije: May 2007
|
Možda će ovo zvučati glupo, ali ako HD4850 i HD4870 imaju istu jezgru(RV770) a različite memorije, bi li bilo moguće da HD4850 podnese napone na jezgri kao i verzije HD4870 kojima GPU takt ide do ~900 MHz (~300 MHz više u odnosu na original, što bi znatno poboljšalo performanse grafičke kartice). Jer između ovde dvije kartice jedina razlika je u memoriji(ako se ne varam) nisam uspoređivao PCB, ali pretpostavljam da to nema baš velike veze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
jel mozes pokazati gdje to hd4870 idu do 900mhz za jezgru? Naravno, ako izuzmemo par bencheva i par ljudi na extremesystems? Nesto iznad 800mhz je plafon za jezgru za svakidasnje igranje, a i to bude precesto nestabilno pod velikim opterecenjem. Zahvaliti prije svega regulatorima napona, a onda i drugim stvarima. Vishe frekvencije ce omoguciti tek prelazak na nizi proizvodni proces i update koji ati namjerava donijeti tom chipu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 | |
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
Ako mogu oni zašto ne bi mogli i drugi. Istina da sve to najviše ovisi o primjerku grafičke. Uostalom oni su jedini, koliko ja znam, koji su to uspjeli postići. Varaš se. Nino je svoju 3870 uspio navući na 910MHz GPU. Link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 | |
Premium
|
Citiraj:
pa o cemu ti ovdje govoris? zasto kruske i jabuke usporedjujes? Jeste, tehnologija je skorom identicna, ali razlike ima - od same unapredjene jezgre do pcba i drugacije regulacije napona. Jel ovo samo meni ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() zbunio se čovjek... a bio je tako ozbiljan i imao je tako dobar argumenat, prava šteta što je fulao grafičku ![]() BTW, kaj nije bilo već govora o razlici 4850 i 4870 u taktovima?? treba vidjet šta su ovi sa XS-a rekli za to.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
Mene samo zanima bi li se ovo moglo izvesti(teretski riječ je o dva ista procesora RV770, samo o drugačijoj memoriji). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() kapiši ![]() BTW, imaš na XS forumu cijeli topic od 4850 volt modu, pa pročitaj sve ( s razumjevanjem naravno ![]() @tocka, previše si skroman |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Premium
|
Citiraj:
Gle, ja sam ono o fekvencijama gpu jezgre govorio za hd4xxx seriju, ne opcenito grafe. Posto smo o tome i razgovarali a i gle cuda, tema je o hd4850 - to se valjda lako dalo i zakljuciti. Te grafe idu i vishe od 800mhz naravno (hd4870 serija). Samo kako? Pa prvenstveno ne s stock hladjenjem i ne na duze staze. Jedan bench moze svatko odvrtiti na vishem taktu (kao recimo decki na xs i onda postat screenshoot), ali ne futuremark i ne na duze staze. Ovdje se radi o prevelikoj nestabilnosti i ogromnim temperaturama. Ne jezgre, vec vrm-a koje posebice dolaze do izrazaja kod clocka i te temp. idu preko 120c i uzrokuju nestabilnost i rusenje cijelog sustava. Mini temu imash na accelero s1/twin turbo dojmovi ovdje. Stoga je odgovor ne - NIKAKO nemozes uzeti grafu u stock izvedbi (bez custom made hladjenje, boljeg od s1 cak - recimo voden kompletan blok je vec koliko-toliko oke, ali ne za 900mhz za sta prije treba ln2 valjda) i dici ju na 900mhz za jezgru flashanjem biosa i mislit da ce to stabilno raditi 24/7. Posebice u ovu pricu ne ulaze neke toxic izvedbe hd4850 i druge verzije hd4850/hd4870 koje imaju super rjeseno hladjenje gpu-a, ali je hladjenje vrm-a katastrofa i cak ni na tim stock taktovima nisu stabilne u nekom testu tipa futuremark. Preporucio bih stivo koje imash u cijelom topicu o hd4870 grafi i acceleru s1 kao najboljem zracnom rjesenju za hladjenje iste. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Premium
|
danas upiknuo twin turbaka za 4850, pošto me OC na grafi ne zanima previše, više mi je izgled bitan, mislim da će bit to - to, a i review od omege po testovima pokazuje da bolje hladi od S1 sa 140mm ventom ( na loadu ), stavim slike i temperature ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 | |
Yippie-Ka-Yay
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1183 |
Premium
|
pa mislim kolko stranica a o ničemu korisnom ja furam 690/1188 grafu prek ATi Overdrivea jede grafa na toj frekvi swe i svašta čemu onda dodatni oc ak oš jaču kupi 4870 a ne se zajebavat sa nekim volt,modovima ,dodatnim colerima,modanim biosima i ostalim pizdarijama ![]() @ točka potpis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Minoxe, zašto jednostavno kad može biti komplicirano? Postoje ljudi koji su entuzijasti, i pokušavaju napraviti što je više moguće modifikacija na hardware-u... Da sam pri novcu, i da uzmem 4870X2, OPET bi ju clockao, modao i svašta joj radio, jer drugačije ne mogu. To je moje prrokletstvo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Premium
|
ajmo sad neš ozbiljno probao sam instalirati hotfix izdan za 8.12 drivere al mi se pojavljuje ova poruka kad kliknem na instalacijsku ikonu grrr ![]() "the file you are trying to use is corupted or incomplete .i tak dalje bla bla" a skinuto je sa s njihove support stranice LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Šta radi taj hotfix?
![]() |
#1187 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1190 |
Premium
|
@ovo dvoje kaj su me @ali xD Ja sam ju clockal cist zato kaj sam isao staviti s1 rev 2 gore. Bilo me strah onih temperatura pa sam isao novi hladnjak stavit cist iz tog razloga. Al sad da idem biose i ostalo mrdat nema sanse. I ovo me kostalo previse zivaca, ali i ne clockana guta i zvaka sve osim crysis na max sve. Kaj da ti krepa odkud onda jos soma kuna za novu grafulju? Skup je to sport ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ajd da vidimo malo 3d čmarkove. Evo ja odvrtio 2006 v1.1.0. i ukupni bodovi 9556. SM 2.0: 3978, CPU: 2129, SM3.0: 4915 Nekako mi se to čini malo, ili se varam?? Grafa je Sapphire dual slot hlađenje. Ostatak Athlon x2 6000+ (Brisbane), Gigabyte MA78G-DS3H, 2x2GB Kingmax DDR2 800MHz, Seagate 500GB Sata. Malo ili neki prosjek? Nista nije OCano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Yippie-Ka-Yay
|
Imam jedan mali problemčić. Naime, kada idem instalirat Catalyste(Ufff da mi je uhvatit onoga tko ih pravi pa mu slomit vrat) pojavi se ovo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zna li netko možda u čemu je stvar?? EDIT: Nije mi valjda crkla grafa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 | |
Premium
|
Citiraj:
2. nadalje bih ti preporučio da probaš instalirat drivere sa CD-a ( one koje si dobio od grafe ( jer ove koje si skinuo možda " fali dotični file " ) 3. ako ovo pod 2 opet ne šljaka, probaj ubacit grafu u drugi komp pa probaj, ako niti tada ne radi ( makar sumljam ) e onda ti je grafa ge-crk ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
ovaj tu nešto piskara http://forums.amd.com/game/messagevi...hreadid=101226 ma taj katalist ti je zayeban lik, meni nekad novija verzija drivera nije prepoznavala karticu pa sam ju morao flešat sa biosom na catalystu 8.9 da bi mogo instalirat 8.11 il tak neke predebilne spike makni ti fino catalyst, pa onda uđi u safe mode, pobriši sa driver sweeperom il cleanerom sve te "ostatke" od drivera pa probaj... GL |
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 | |
Premium
|
Citiraj:
Cek, jel to ona grafa koju samo ubacis i dignes gpu na 900mhz? ![]() Dobrodosao u svijet ati drivera - i ne, ta poruka da ti fali inf file nebi smjela znaciti da ti je graficka otisla. Kao sto ti je vec preporuceno - prvo uninstall, zatim driver cleaner pro ili nesto takvo, pa rucno brisanje u registryu svega sta ima vezanog uz ati, pa driver cleaner pro josh jednom u safe mode-u. Zatim, najnoviji driveri s amd stranice, a ne neki beta releasovi ili sl. Kao zadnji korak, lijepo samo drivere 8.12 uzmes, bez ccc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#1200 | ||
Yippie-Ka-Yay