|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Pomoc, stigao Thompson ST 780WL(i) modem
Prije svega hvala svima na pomoci. Evo kako sam napisala stigao mi je modem od t-com-a. E pa sad citala sam i vidim da se dosta toga treba izmijeniti da bi bilo O.K. Mislim spojiti sa LAN-om stolni komp i bezicno laptop(ili LAN), vidim da postoji dva izlaza za lan. Molim da mi pomognete jer citam da treba ubaciti novi firmware promijeniti usera i pasword da bih dobila status admina, e sad je li to potrebno ili da pustim ovakve postavke od t-coma, bitno mi je da istovremeno mogu ugodno surfati na oba i da imam neometan rad prilikom skidanja, npr. nekih torenta. Ne bih htjela nesto pogrijesiti pa traziti pomoc , vec eto pitam prije, hvala jos jednom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
trebaš root account (2-3 stepenice iznad administratora) koji nije problem napraviti preko telneta, ali iskreno nećeš s njim ništa dobiti jer je router "odrezan" od strane tcoma do boli. ubacivanje novog (orginalnog) firmware-a recimo na mojem nije uspjelo... možeš probati, ima tone tutorijala na netu i to rješava sve probleme. za neometan rad trebaš qos (quality of service) funkciju koju nemaš sa orginalnim firmware-om, a inače koliko sam gledao po specifikacijama u orginalu ovaj router ima killer qos postavke. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, da. Za početak probaj naštimat "stvar" sa postojećim fw tj. stanjem. Ako tako radi ostavi, a ako nešto bude zezalo onda tek se zezaj s fw i ostalo. Po meni za poćetak je bitno (iz sigurnosnih razloga) isključit ISP remote admin servis / luzera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš negdi kod T-Kome uputstvo kako postavit wireless zaštitu, po mogućnosti WPA2 ako ti lap podržava. Također slićno uputstvo imaš i tu kod nas na forumu. Ako nisi tu doma, neka ti computer frend pomogne, pogotovo za isključivanje ISP remote admin uzera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Evo i ja nabavih isti router, i stavio sam internacionalni firmware, no imam problemčić. Kako routeru zadati proizvoljnu IP adresu (npr 192.168.1.1, a ne tvorničku 10.0.0.138)? Da li to mogu obaviti nekako iz sučelja, ili moram editirati .ini file? Također, što je sa QoS? Nemam nigdje opciju za štelanje... praktički firmware je isti kao i tcomov što se tiče opcija.
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
User Management(Home > Toolbox > User Management)uz napomenu da to može biti protivno politici ISP-a. Thomson ST780iWL by t-com |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|