|
![]() |
#1351 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
hm... ova x1950xt koja je na prodaju za 300 kn je od msi.. nekako mi bas ne pase msi... i kazete pro i gt bolji izbor nego li xt..? damn... znaci stariji chip bolje nego noviji... zbog same potrosnje ili je tu jos faktora u igri? znam da se u biti samo ponavljam i trazim da mi vi pronadjete najbolji izbor al me zbunjujete iz posta u post ![]() al u biti trazim x1950 gt ili pro ili kud srece nesto i novije i bolje, al to je baza ![]() da ste nahvalili xt bilo bi puuno lakse ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije stariji čip bolji od novog, kad je RV570 noviji i bolji, kaj zbog toga kaj je napravljen u manjem proizvodnom procesu, kaj zbog toga kaj nudi sve (i više) nego R580. Još k tome imaš mogućnost (ako te tak nekaj opće i zanima) da X1950Pro i GT kartice naclockaš lakše i bolje nego X1950XT kad su XT modeli tak i tak već dovedeni na sam rub svojih mogućnosti. Naravno ovo nije pravilo i sve ovisi od kartice do kartice, ali općenito gledano više sreće budeš imal s clockanjem Pro i GT modela. Sad, koju karticu da kupiš - to ipak sam trebaš odlučiti. |
![]() |
![]() |
#1354 |
-------
|
No pa onda na temelju te ponude odlučiš koja ti bolje odgovara. Makar X1950XT je daleko od loše kartice, ali bome 300 kn ne vrijedi, prije (a i to je upitno) kakvih 200, a sad ako sličnom cijenovnom razredu najdeš kakvu bolju i(li) još jeftniju karticu, onda nemaš kaj razmišljati koju da kupiš. |
![]() |
![]() |
#1355 |
Premium
|
dogovorena kupnja x1950 gt ![]() a cuj... cijena je ovisna o prodavacu i to je tako.. i ja bi volio kad kupujem da cijena bude po nekoj realnoj procjeni, al kad prodavam mi vise odgovara slobodno postavljanje cijene ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 |
-------
|
Vredu da cijena ovisi o prodavaču, ako je cijena korektna, u suprotnom si ti na gubitku jer daješ novce za nekaj kaj vrijedi manje od plaćenog ili se za iste novce kupi daleko bolja komponenta. Primjera radi, za tih 300 kn kolko košta ona X1950XT se bez ikakvih problema kupi isto tak rabljena HD 3850 s 256MB ili čak 512MB memorije, a kartica je u svakom pogledu bolja od kompletne X1900 serije. |
![]() |
![]() |
#1357 |
Premium
|
yep... al evo ti opet s druge strane - meni treba sada kartica i sad na raspolaganju imam tri kartice slicne cijene od oko 300 kn koje su sve dosta slabije od hd 3850, ali trenutno nema nigdje na ponudi neki bolji izbor tako da mi je ili uzeti ili cekati... (ili cjenkati ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Inače imao sam tu 1950XT i svojevremeno je stvarno bila mrak, iako dosta bučna. I ne da se klokat tako dobro kao 2900. I ne znam zašto bi mu crossfire bio bitan, tko će danas to ići uparivati u CF. Samo s napajanjem od 250W i 1950XT je riskantno uzeti.
![]() |
#1359 |
-------
|
Istina da nije tak kad su cijene tih malo starijih kartica u pitanju, ali za to su tak i tak krivi razni prodavači i sva sila procijenjitelja koji redovito nabijaju cijene starom hardveru uz osnovne to je nekad bilo, kad se naclocka jede sve današnje i tome slične bajke. Ja sam donedavno imal X1900CF i da ju nisam poklonil (kad bi išel prodavati) prodal bi ju prvome koji bi dal kakvih 120 ili 150 kn za nju, jer (uz sve današnje malo bolje HD kartice) više ne vrijedi da je ne znam kak dobra i neovisno o tome kolko sam ju ja nekad platil. Jedna obična HD 2600XT koja se rabljena nađe za 200 kn ili manje, je bolja od X1900 serije, čisto na temelju arhitekture, tak da neke bijesne cijene za X1900 seriju jednostavno nemaju veze s vezom. |
![]() |
![]() |
#1360 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Bila je jedna serija PowerColorovih X1950XT na X1950Pro PCB-u i sa takodjer AcceleromX2 kao stock hladnjakom(crvena naljepnica na AcceleruX2) kao i X1950Pro Xtreme verzija, jedino sto su imale CF konektore koji nisu bili moguci zbog hardverskih nemogucnosti R580 cipa. Vidi kako su slicne, kao seke, ali se XT djubre puno vise grije unatoc AccelruX2...i PRo nema toliku masnu PWM regulaciju kao XT verzija. ![]() http://www.overclockersclub.com/revi..._x1950xt/2.htm |
![]() |
![]() |
#1361 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ovo ti se neisplati, al definitivno, taman ce jos malo pocet 3850ice ić za 450 nove i ![]() EDIT: .)...mymoon:sprdaj se sprdaj, mislim tjedan dana se može strpit, ovo dugo cekanje nema smisla...za 5 godina ce 4870 ic za 30 kn...znam sve kuzim, ali trenutne ponude su po meni malo preslabe da bi da 300 kn...mozda netko bi, ali ja nebi. i da, ono, e ja ti posudim lovu i uzmi si 3850, nemoj ove polovne ni gledat ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 02.01.2009. u 19:15. |
|
![]() |
![]() |
#1363 |
Banned
|
A šta sam ja gore napisao,nego da uzme 3850 256mb koja je jača od ijedne ubersuper XTXXL X1950 kartice.. Nova je pobogu 449kn,256mb ddr3 3850. Tako da tko prodaje mora bit spreman da će ga zatrollat,s pravom i srušit mu cijenu na 350kn max max. To treba uzet..kakve blesave XTX..i 7900GT.. http://www.nabava.net/trazilica.php?q=ati+3850 Tko bi sad za 400kn uzeo to grijavo đubre,a ima 3850 novu novcatu. A XTX se grije ko blesava,frend mi je mastericu imao dva tri mjeseca i prodao je glavom bez obzira,jer mu je mbo zagrijavala valjda 10c gore. Polovan HW je općenito overpriced,i to bezobrazno. Pogotovo VGA,svaku treba bar 100-200kn srušit ovisno o kategoriji,i to progresivnom stopom..50,100,200,300,500..itd.. @kljaja : javi mi se preko moba,da ti dofuram garu,cd i ostalo za x530,sad ću imat vremena.. Zadnje izmijenjeno od: thedream. 02.01.2009. u 19:38. |
![]() |
![]() |
#1364 |
Premium
|
iako se slazem sa misljenjima o cijenama, ipak je stvar da se kartice cijene slijedom pa kad bi cijene bile nekako realne onda bi se i za 50-ak kn dala kupiti vrlo dobra graficka, ali posto nije tako ja se zadovoljio kupnjom x1950gt za 250 kn + zalman pa je doslo malo vise... al eto.. kupljeno i u kompu se tiho vrti... za moje igrace potrebe ce biti odlicno, da zaigram nekoliko igri koje se isplate, kada se naigram toga taman ce onda bit sljedeca kategorija grafi po vrlo prihvatljivim cijenama a ovu cu prodat za nekih 300 kn ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#1366 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ovih toliko spominjanih MSI 3850 sa 256mb za 440 i pa kuna nazalost nema nigdje , i velika je sansa da vise nece ni doci , zadnje dvije serije po 500 i 450 su otisle za par dana , i sad kako stvari stoje - vise ih ne bu ... a kartica je bila genijalna kupnja za tako male novce i jos garancija 3 godine , tko god je uzeo je napravio odlican posao ... X 1950 gt je dobra kupnja , to je jos ok za neko nezahtjevno igranje . |
![]() |
![]() |
#1367 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
#1369 |
Premium
|
tebi dotuzilo boravit na ovom forumu pa otvarash novu temu svaki 2 min ? |
![]() |
![]() |
#1370 |
Cars & Tunning
Datum registracije: Jul 2007
|
ti mislis na ovo http://www.njuskalo.hr/oglas280773 ne, osim ako neces igrat nista zahtjevnije od FEAR-a, CoD2 itd. To jos nekako moze i pokrenit kako treba. Reci koliko para planiras dat pa ce ti ekipa naci sto treba, a i imas 100 takvih tema, mogao si jednostavno malo prošvrljat po forumu. Ispuni moj komp ili napisi kakav komp imas, da znaju izabrat.
#1371 |
Premium
|
ispunio je moj komp |
![]() |
![]() |
#1373 |
muimerP
|
#1374 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Vaša iskustva sa navedenom grafom
Otvaram novu temu jer nisam ništa našao novo vezano sa 7-serijom nvidie. Namjeravam uzeti ovu grafu Nvidia GeForce 7200 GS 256 MB, 170 kn dođe, je li vrijedi te novce i je li bolja od ati 9600 ili sličnih, molio bi nekoga da mi kaže da li da je uzmem, hvala |
![]() |
![]() |
#1375 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() http://www.gpureview.com/show_cards....1=75&card2=516 Uglavnom,prepreloša grafa. Kad već imaš 170kn,a u osnovi miješaš kruške i jabuke jer je 7200 pcie a 9600 ati je agp grafa, preporučam ti nekakav uvod u anatomiju tvoje matične...kad saznaš dal imaš agp ili pcie ploču,otvori nove tri teme.Upali svakome,pa će i tebi. Za 170kn idu inače 6800GS,veoma solidne shader 3.0 grafe. Bolje od toga,za tu paru,nema šanse. |
|
![]() |
![]() |
#1376 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() kao što theSAN veli; informiraj se malo o pce i agp grafama, i plocama i to..a onda lako nabaviš grafu za 200 kn, jer eto..otisla je x1800GTO za 200 koliko mi se cini...samo treba refrširat po forumu ![]()
![]() |
#1377 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ok nVidijaši, ajde trebam jedan savjet, neda mi se sad otvarat novu temu a nisam uspio naći ništa korisnoga na netu, sve neke prastare usporedbe bez slika ili pak favoriziranje zelenog ili crvenog tima, pa mi treba savjet. Radi se o 6800Le seriji, koliko jedna takva može vrijedit polovna, te koja kartica iz crvenog tabora bi joj bila konkurent što se tiče snage u igrama. Ovdje ne govorim o otključanima 6800LE na 6800GT, već sam vidio da se to može ali isto tako i da ne pali na svim karticama, pa znači trebam nekakvu sliku mogućnosti same 6800LE u odnosu na npr. x800 ili nešto takvo, te njena trenutna vrijednost u krznašima. Naime radi se o tome da me jedan klinac molio da mu nabavim agp grafulju, a ja trenutno imam 200kn na raspolaganju, pa me zanima šta sve mogu dobit od oba tabora za tu lovu, da se mogu normalno COD4 i slični naslovi pokretat. Naime, ja imam u posjedu 9600xt 256mb ddr2 ali je već obećana nekom drugom, pa mu nemogu nju dati, a neki dan smo igrali malo na njoj i vrti ga solidno na minimalnim detaljima u lanu, ali ipak bi mu trebalo nešto malo jače od toga. Svi savjeti su dobrodošli ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
6800LE bi otprilike bila ko obicna x800 vecinom se svaka moze otkljucat barem na 12,5 6800 je otprilike duplo jaca od 9600XT (ajd mozda ne duplo, ali nije niti daleko manje), a i ima jos jedan veliki plus - podrska za PS3.0 vrijedi maksimalno 150kn |
![]() |
![]() |
#1380 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
I možeš ju softverski modati na veće napone ![]() |
![]() |
![]() |
|
|