|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Kako učiniti komponente u kućištu tišim ?
Molim Vas da mi netko što hitnije proba dati odgovor na moj problem. Prije dva tjedna u H*Spota uzeo sam računalo na koje je circa izdvojeno oko 9000 kn!!! Ne nalo složit ćete se... Glavne komponente su slijedeće: RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-6400, 800 MHz, PATRIOT VIPER Extreme Performance (PVS24G6400LLK) HDD HITACHI 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 16 MB cache DVD pisac, DVD±RW & DVD±R & DVD-Ram, LG GH20NS15, 20x, 8x dual layer 8,5 GB, SATA, bulk, crni Mon. LCD 22" SAMSUNG SM 2253LW, 2ms Intel® Core(TM) 2 Duo E8500 2x3.16 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Wolfdale, BOX MBO DFI, s. 775, Blood Iron, P45-T2RS, Intel P45, BUS 1600 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, ATX 2 Midi Tower, CHIEFTEC Mesh CG-01B-G-350, 350W, crno-bakreno VGA PCI-E BFG, GTX 260 MAXCORE OC, GeForce GTX 260, PhysX, 896 MB, Dual DVI, HDTV, HDMI Na sve to dodat je Fortronov 650 W adapter da napaja GTX 260 postoji još par perifernih komponenti no one su nebitne... Kad sam donio kući računalo prvo što sam zapazio bila je užasna buka koju je računalo proizvodilo. Nakon što sam shvatio da nema smisla trpiti buku na računalu od 9000 kn nazvao sam servis.Oni su mi rekli da je to od ventilatora te da uzmem neki tiši te da donesem računalo da ga zamijene.Uzeo sam Sharkoonov 90mm od 20db i zamijenili su ga sa onim koji je bio od CaseBowlera koji j e radio na 40 db. Vratim ja računalo kući međutim buka je i dalje tu, tek nešto tiša ali i dalje strašno.Malo ja uzeo proučavat stvar i shvatio da se kućište nenormalno trese od vibracija ali definitivno ne od stražnjeg ventilatora.Kućište od Chiefteca je još metalno da stavr bude gora... E sad mislim da me razumite.Kučište nesmim otvarat zbog naljepnice i garancije.Dva puta je već bio u servisu nisu napravili ništa. Šta da radim.Ima koja fora kako smanjit vibracije a da ne otvaram kućište.Očajan sam.Tip ,da prostite , se*e da je to tako kad se skupe komponente stavljaju u jeftino kućište (599kn pa ti vidi ), a usput oni su mi napravili takvu ponudu. POMAGAJTE!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Najvjerojatnije vibrira od ovog Hitachi diska za koje je poznato da imaju taj "nedostatak". Ali kako ne možeš otvorit kućište, ne možeš to sa sigurnošću ustvrdit. Jedino da kupiš neke antivibe podloške ako ih imaju u ponudi i pomoću njih ti učvrste disk u 5.25" utor. Ali pitanje je koliko će i to pomoć. http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=007276 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Moguće , ali prije me brine ovaj Fortron 650 W |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Ako ti nije do diska probaj stavit zalmanov cooler... Pogledaj ovaj CNPS7700-Cu A ni kartica ti sigurno nije tiha ![]() Jos dodas jedan vent. 12cm isto zalman...pa sta bude Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
jesi siguran za karticu, pošto ga ne smin otvarat mogu samo nagađati, ali tip u servisu mi je reka da se kartica uopče ne čuje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Probaj s Riva Tunerom podešavati brzinu venta na kartici da ju eliminiraš, ali sumnjam da je ona. Dao bih se kladiti da je napajanje tj. Fortron. Imam doma Bluestorm II kojem vent zuji do jajčeka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Onda si mu mogao reci da uzme trake s kojima tenisaci obljepljuju reket da im se ne klize pa se covjek ne muci ko ti...ali ne razumjem sta to moze pomoc ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
te je a...
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
I dalje mislim da je ovo bolja solucija s gumom. Dovoljno je reći da je zračnica 2x jeftinija i možeš utišat barem 10 diskova, dok s tom trakom neznam baš plus toga je ljepljiva... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Registered User
|
Hvala svima koji pokušavaju pomoći,uistinu Ali moram reći da zasad nemam ambicije otvarati kućište barem dok ne provjerim kako stoje stvari sa tom garancijom.No evo što sam napravio.Čita sam neki dan nanekom forumu kako se može pokušati umanjiti vibracije.Tako sam ja stavio kućište na dvije debele platforme od stiropora tako da je samo uslijed težine ostalo dobro ukopano u stiroporu.Zatim sam to čvrsto fiksirao uz jednu stranu zida i između stavio plohu stiropora.Ta strana ionako imanikakvu funkciju za ventilaciju.I za kraj sam stavio jednu tešku knjigu na vrh kučišta tako da što je moguče više onemogučim trešnju.Rezultat je iznenađujuće dobar iako daleko od željenog rezultata. Ako vam još što padne na pamet... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ti uvijek imaš garanciju na komponente. Ono što gubiš u slučaju da potrgaš postavljenu naljepnicu jest besplatni servis ako dođe do kvara. Znači, potrgaš naljepnicu i neš ti krepa. Sam moraš naći što je krepalo, odnijeti taj dio u servis i onda zamijeniti ako nije istekla garancija na taj pojedini dio (neki djelovi imaju godinu, neki više garancije).
![]() |
#16 |
Premium
|
ma pusti ti ove fore s trakama gumama ili necim trecim....mislim ima tu i dobrih savjeta ali tvoj komp ima dva tri tjedna i platio si ga 9000kn!!mislim dao si velike novce i bar ocekujes da ce sve radit kako treba a ne da moras na novom kompu koji toliko kosta izmisljat neka home made rijesenja. a tesko je sad skuzit problem kada nemozes koliko sam shvatio otvorit kompjuter radi garancije......ali ako su stvarno mijenjali taj fan od kucista i problem je ostao....kako su mogli vratit konf sa servisa bez da su rijesili stvar...mislim sta ti je receno u tom servisu? aj malo detaljnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Sama GTX 260 kartica troši kakvih 130W, ali opet 350W je ipak pretjerano kaj se tiče šparanja na snazi. Dok su te s ovim 650W adapterom samo nasamarili, isto kak te pokušavaju nasamarti s tim da se mora čuti. Ne mora se čuti i neovisno o jačini samih komponenti moreš imati skoro pa bešumno računalo. Ne daj se zayebavati i traži da pred tobom slože sve kak spada ili traži povrat novci, pa si lako sam (ili ti neki poznanik, prijatelj koji zna kaj radi) složiš sve kak hoćeš. Ne vidim smisla da se zamaraš ili da dopuštaš da neko od tebe pravi budalu nakon kaj si dućanu ostavil pozamašnu svotu, a na kraju si dobil samo probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
je da mora se cuti ali ne toliko kao sto ti opisujes....cudi me da si pristao na ovo kuciste i napajanje s obzirom da kazes da se kuzis u kompove...ako si dao vec tolike novce trebao si reagirati sto se napajanja i kucista tice...a cim njima pustis da ti sami izaberu i sastavljaju konfu to cesto ne zavrsi dobro..... slazem se McG nazad na servis i vidi sta se moze napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala vam puno na trudu sa savjetima i samo vičite kad vam sine što N eznam jedino jel još ko ima kava iskustva sa Hitachi diskovima??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
-------
|
Ja ti lepo velim da GTX 260 troši kakvih 130W, a ne 400W, dok naclockana do bola i ko zna kaj sve GTX 260 troši ispod 200W, tj. ~180W. Ako meni ne vjeruješ, pričekaj da ti neko drugi potvrdi. To kaj se GTX 260 neće pokrenuti, tj. ne radi kak spada na 350W napajanju nije nikakav dokaz stvarne potrošnje, već dokaz da napajanje ima syebano složenu raspodjelu snage ili jednostavno nije točno deklarirano, pa je u stanju isporučiti manje snage nego stoji na naljepnici. Razloga kolko hoćeš. Kaj se tiče toga dal su te nasamarili po pitanju napajanja - jesu te, jer su ti trebali odma staviti kvalitetno napajanje od 450 - 500W ili slično, a ne da ti stave 350W-no, pa onda kad ti dojdeš s problemima oni odluče stvaiti adapter od 650W. Sve u svemu ili se postavi u dućanu kak spada ili budu ti pričali sve i svašta, a ti budeš i dalje imal probleme, tj. ne budeš zadovoljan s onim kaj si kupil. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
A čuješ , pretpostavljam da si u pravu što se tiče napajanja jer očito znaš o čemu govoriš.No ja ću ti reći da je ova serija GTX a jako varljiva stvar .Prijatelj mi ima GTX 280 i zna mu se ugasiti na napajanju od 500 W pa ti sad budi pametan.Vjerovatno sam pogriješija u odabiru GTX jer je još nedovoljno testirana iako ono što sam ja od nje dosad vidija ima samo jedan komentar -ZMAJ! Međutim stvar je bila u tome što je meni za potrebe software u kojem radim bila potrebna kartica sa oko 1 GB video rama I physics procesor naravno sve to nvidijinog čipseta tako da mi se to činilo kao idealan izbor , ali... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
te je a...
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#25 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Smanjuje buku i vibracije 100% ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Registered User
|
Citiraj:
I skoro zaboravih SRETNA VAM NOVA 2009!!! ![]() I da službeni zahtijevi za napajanjem od strane nvidije za GTX 260 kažu 182W ![]() a sistema generalno 500W ma što pod tim mislili Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 02.01.2009. u 00:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
gle stvarno bis trebao nazad na servis i postavit se kako treba....jer stvarno su te malo izvozali.da su kako treba uopce ti nebi ni stavljali ono od 350W pa onda jos fortona naknado samo da ti uzmu jos vise love...pa mijenjanje venta na kucistu...a i ona izjava kako kazes da su ti rekli da se takve komponente trebaju toliko cuti....a ako je do diska i ako su u servisu malo pogledali mogli su lako skuzit o cemu se radi i stavit one gumene odbojnike.mislim imas komp od 9000kn a vec stavljas knjige po njemu i neki stiropor pa ga prislanjas na zid...mislim tvoje je stvar ali nije u redu nikako niti bi osobno tako nes tolerirao |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
![]() u prvom postu si napisao H*Spot a tu H+Spot, zašto? Kak misliš, ram se hladi sam od sebe , isparava I što znači adapter od 650W?? Možda napajanje fortronovo 650w? Fala sretno s rješenjem problema |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|