|
![]() |
#1 |
Outer Space
Datum registracije: Jul 2007
|
USB Printer u LAN-u problem
Pozdrav Imam jedan problem.Imam LAN mrezu pod windowsima XP.Uzeo sam Canon LBP 3010 laserski USB printer i spojio ga na server racunalo.Na serveru printer uredno radi,medjutim kad pokusam printati sa client racunala izbacuje mi gresku "port not supported".Na client racunala sam isto instalirao taj driver za printer i dodao pod "local port" im upisao \\server\ime_sharenog_printera .Dok sam imao printer na LPT portu ovo je radilo savrseno,medjutim sad kad je na USB portu nece.Jel ima koji trik da natjeram da rade client racunala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
A jesi mozda probao na taj nacin da na serveru odes na start>printers & faxes> i desni klik na svoj pritnter sharing i sheras ga na lokalnoj mrezi. na taj nacin bi svi ostali u LAN-u trebali vidjeti taj printer. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
probaj na kompu dodati printer preko virtualnog usb porta..znaci da komp misli da je printer pristekan bas u njega...a, ti samo preko porta odredis adresu printera..tako sam ja slozio tu na poslu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Outer Space
|
Na serveru mi je printer prikopcan na USB001 port "virtual printer port for USB".Ostala racunala vide taj printer,ali mi pise da "port is not supported" i nece da printa.Kad pokusam konfigurirati taj USB001 port ispise mi da taj postupak nije moguc.Ako moze neki tutorijal,bio bih zahvalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Outer Space
|
Nitko? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|