Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.12.2008., 11:29   #31
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor Sharkaat Pregled postova
Trebalo ti je odavno postati jasno da ati nista od tih stvari nikad nece implementirati u support starijim karticama. Makar one i ne bile toliko "stare".
Navodno H3xxx serija hardverski ne moze vrtiti stream jer joj fale neki registri/cache/sto_li_vec koje je ATi ugradio tek u HD4xxx seriju. Tako da to nije stvar volje ATi-ja, nego hardverskih ogranicenja
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 13:12   #32
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Nekoliko stvari o ovom novom ATi avivo video convertoru

Prvo neznam zašto svi pišete da podržava samo HD4xxx seriju, kad na službenim stranicama piše da podržava i starije serije. Ustvari treba probat i vidjet.
http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=21793
Na gornjem linku je ujedno i objašnjeno kako ga pokrenuti.

E sad dolazimo do ajmo tako reći problema
Citiraj:
The new ATI Video Converter uses ATI Stream™ technology...
Citiraj:
ATI Stream technology is a set of advanced hardware and software technologies that enable AMD graphics processors (GPU), working in concert with the system’s central processor (CPU), to accelerate many applications beyond just graphics.
Sve što sam rekao u temi 8.12 beta o ati xcoderu vrijedi i ovdje. Ne koristi GPU. Gledam zazeće i rivi i isto je ko u idleu, temperatura ne poraste ni za stupanj, isto tako vrijeme dekodiranja ne ovisi o frenkvenciji GPU/mem. Isto to se moglo zaključiti iz testa, čiji je link Vuco dao, gdje vrijeme dekodiranja jako ovisi o CPU-u. Evo i slike.

Pošto sam ovako dosta znatiželjan po prirodi, ono što me mući jest, ako doista na bilo koji način ne koristi GPU (a sve upučuje na to), zašto je ta stvar tako prokleto brza? Evo jedan cijeli film mi prebaci za manje od 10mina.
Kizo je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 14:21   #33
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
evo pokrenio gpu-z i ukljucio rekodiranje hd trailera u divx (2min materijal) medjutim u gpu-z pod sen gpu load nije mrdnuo ni pol % wtf
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 05:21   #34
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor The Fury Pregled postova
Meni se javlja zanimljivi problem nakon snimanja 8.12 drivera, ako restartam komp, monitor mi ne radi, tj. ne pokazuje sliku. kada komp ugasim, sve je opet u normalu... i šta da si čovjek sada misli -.-*
dali možda imaš prikopćan neki lcd na hdmi?
meni je to bio problem isto kad pogledam na tv lcd a ono mi on postavljen za main a ovaj moj iskljućen pa sam ga samo morao aktivirati i zamijeniti da je monitor main i bilo je riješeno!
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 14:05   #35
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
bloatvirus zvan c.c.c. 8.12 :(

Evo samo da izvjestim da su mi njihovi novi suppaduppa ccc 8.12 driveri
priuštili "zabavu" goru nego virus.
Dva računala su mi otišla u kvar zbog običnog updateanja drivera,
za koje čak i njima naklonjeni fudzilla kaže da imaju bijedno poboljšanje u
odnosu na stare.
Ali ajde, mislim si, niš me ne košta, a ima se i taj neki fenci transkoder
kojim bi mogao fino
probati transkodirati nešto iz šupljeg u prazno što u biti i tako nikad ne
radim.

Da krenem:
Stroj br 1: Registrirana Vista64, AMD5400+BE, 8GB rama, gigabyte
GA-MA790FX-DQ6
napajanje TAGAN PipeRock SeriesTG600-BZ, 2 atiGecubeHD3870 - nakon
updatea drivera...
tadaaa, isključilo jednu gecube. KAd odem u ccc, kliknem enable crossfireX,
crni ekran, oporavak i obavjest
viste da je isključen nekomatibilni hardver. Papa jedna gecube. Restarti i
mrdanje nula bodova.
Super performance update, odrezao prekrižio jednu ne tako davno skupo
plaćenu i uredno spojenu
bridgeovima xturbo3 Oc ediciju od gecubea, koja je uredno (iako ne baš
shodno očekivanjima performansi)
radila sa ccc8.11.

Okej. Rekli bi sistem mi nevalja, grafičke, napajanje, memorije, matična se
ne podnosi...

Dok se ovo restartalo, instalirnuo sam na registriran WinXP64, Intel Q9450, 8GBrama,
GygabyteX48DQ6, CorsairHX620W
drivere za gigabyte HD4870 sa 1GB ...i ?
Imam šta vidit.
BSOD!
win32k.sys causes system to crash i fakfakfak restart
i ponovo tako dok sve nisam poslo u pi*** i zgasio komp na silu.

Naravno safe mod u oba kompa clean uninstall, instaliranje starih 8.11 i sve ponovo radi. Još jedan pokušaj clean uninstala sa 8.12 za svaki sličaj, sve isto. Neradi.

Da ne ispadnem luud, pogledam na amd forumu - imam što vidjeti: Ni par dana nakon drivera, problemi identični oba moja, sa goomilom potvrdnih postova!

Moj prvi problem:
http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y
Citiraj:
When I try to install the Catalyst 8.12 driver, after rebooting, Windows
Vista x64 tells me that it has disabled one of the graphics adapters in my
system, because it couldn't work with the current driver.
Moj drugi problem
http://forums.amd.com/game/messagevi...hreadid=104604
Citiraj:
I've recently installed the retail release of 8.12 drivers for 64 bit
windows xp. I am not an idiot, a noob, or a retard. I know how to install
drivers, and have been doing so for almost 10 years. I can say with 100% certainty that these drivers are fucked up.
Dakle, evo samo iskustvo, koje mozda pomogne nekom prije nego krene u
avanturu sa bloatvirusom 8.12 ili ako je već iskusio sličnu zabavu, da ga nebude sram potvrditi
Overhaul je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 15:37   #36
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Prijatelj je također instalirao nove 8.12 i nakon restarta sami problemi. Jedan od problema je da mu se čak aktivirao WGA sa obavijesti kako koristi piratske Windowse, sada ne može više ni ući u sustav, jedino preko safe moda.
Testirao ga je sa Malwarebytes Anti-malware programom koji je našao neke viruse/trojane, počistio ih, i sada više nema WGA notifikacije, i može ući normalno u Windowse, ali totalno su sjebani i često BSOD-ira.
Prilično sam šokiran, jer mi nije jasno odakle ti virusi u 8.12 službenim driverima. To je u najmanju ruku nedopustivo. Pretpostavljam da su im hacknuli site i ubacili u drivere te viruse, a da ovi to nisu ni primjetili (vjerovatno konkurencija).
A sada druga verzija priče: ja sam instalirao iste te drivere i sve mi je u redu.
Doduše, ja imam kompletni ESET sustav (antivir/firewall/antispam), on samo Avast home edition + windowsov firewall, ali svejedno...
Ne znam, čudno. I vi niste prvi koji su prijavili ovakve probleme.
Baš mu popodne moramo formatirat hard disk, sve je smrzlo...
Ima tko kakvu vijest na ovu temu?
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 15:58   #37
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
kod mene nikad problema , kad skinem novi driver samo pokrenem instalaciju ( preko starog drivera ) i uvijek sve u redu...
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 16:19   #38
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Baš gledam malo po netu, izgleda da probleme imaju samo oni koji su uninstallirali stare drivere i očistili sustav sa driver cleanerom, dok ovi šta su ih samo pregazili sa novim 8.12 su ok (npr. ja).
Neo-ST je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 16:24   #39
A.J.
Premium
Moj komp

A.J.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ja sam ga ocistio sa cleanerom i radilo mi je savrseno i ta sa svakom verzijom. jucer sam moddao u firegl tako da ti nemogu vise od ove recenice reci. ali radilo je odlicno, bez problema. neznam kako su ti cistili sa cleanerom, ali ja sam u onu listu za ciscenje sve sto ima veze sa ATI. imao ja to il ne, jer ni sam neznam sta sve ono znaci
A.J. je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 17:38   #40
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
ja također nemam problema udario nove (t.j. pregazio kako kaže Neo) 8.12 preko starih 8.11 i radi sve 5
Wizzard je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 17:39   #41
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Citiraj:
Autor A.J. Pregled postova
ja sam ga ocistio sa cleanerom i radilo mi je savrseno i ta sa svakom verzijom. jucer sam moddao u firegl tako da ti nemogu vise od ove recenice reci. ali radilo je odlicno, bez problema. neznam kako su ti cistili sa cleanerom, ali ja sam u onu listu za ciscenje sve sto ima veze sa ATI. imao ja to il ne, jer ni sam neznam sta sve ono znaci
Ma dobro, ti imaš 3 generacije staru lowend iz serije 2000, pa u to nisu ni dirali u zadnjih 20 verzija drivera. Nemožete svoja iskustva onda poistovjetiti sa pričama o tome tko je radio clean instal a tko nije. Ja sam u par sati sve verzije instalacija napravio, kao i svi ostali koji se žale po amd forumu. naravno da mi nije nikakav problem bio probati i bez čišćenja nabaciti update, NE RADI ni na jednoj platformi i sa 3870 i 4870. Pa odmah bi 10 ljudi to ponudilo kao rjeshenje na forumima, jer svatko ko je zapeo, je i to kao soluciju isprobao. Vidjet ćemo, ali ta bugovitost drivera sa kombinacijom ne baš uvjerljivog ubrzanja kartice prema benchmarcima, ne zvuči baš dobro po Ati. Pa i nvidija je izdala Badaboom1.1, tako da te fore o transcodingu i nisu više neki argument.
Najgore je sto i nije sad Ati HD4870 sa 1GB rama (to sam uzimao jer
radim na full HD, i to
sa puno polyja u 3d-u)... bio uopće bitno povoljniji od recimo GF gtx 260
core216 - jedini i glavni razlog
što je ati kod mene odjednom toliko brojčano narastao je što Intel sa X48 i
ranijim p35 nadalje chipsetima
podržava samo Crossfire, a ja si planiram obično upiknuti i drugu karticu
kad nešto pojeftine, što sam učinio sa HD3870. Naravno da AMD chipset nema druge, ali Intel je trebao odavno dozvoliti SLi kompatibilnost, afaik, stvar je samo u glupim driverima, i da je Nvidija imala pristupa za SLi ranije na intelu, nebih uopće razmišljao. Kao što neću kad upiknem X58 i i7

@Wizzard i Alen S: vjerojatno nije kod vas prednost kako ste instalirali update, nego na čemu ste instalirali update.
WinXPSP3, kod mene nema što raditi sa 8GB rama. I da, treba mi svih 8 GB,
mogu poslati screenshot zauzeća, ako netko ne vjeruje. A vidim, Čak i vista32 ljudima pravi probleme.

Zadnje izmijenjeno od: Overhaul. 12.12.2008. u 17:50.
Staro 12.12.2008., 17:56   #42
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Citiraj:
Autor Overhaul Pregled postova

@Wizard: vjerojatno nije kod tebe prednost kako si instalirao update, nego na čemu si instalirao update.
WinXP, makar i SP3, kod mene nema što raditi sa 8GB rama. I da, treba mi svih 8 GB,
mogu poslati screenshot zauzeća, ako netko ne vjeruje. A vidim, Čak i vista32 ljudima pravi probleme.
pa iskreno rečeno koristio sam vistu jedno vrijeme da vidim kako radi kako se ponaša..drajevi,programi i ostalo osim što je vizualno dotjerana nisam našao ništa u njoj što bi me odvuklo da ju koristim...vratio sam se dobrom starom xp-u ..a glede xp-a klasični prof sa sp3 integriranim u vindoze i sata drajverima i to šljaka uredno...
Staro 12.12.2008., 18:14   #43
Overhaul
Premium
Moj komp

Overhaul's Avatar

Dobro, sa da ne offtopičarimo, spomenuo sam da imam i XP64 i Vistu 64, moram imati 64 bitni OS zbog rama.
....
Evo mali update, nisam još osobno provjerio, ali mnogi po netu potvrđuju da su uspjeli rješiti crossfire
i bsod problem sa 8.12 ccc-om na Visti nakon što su ručno, ne preko automatskog updatea,
skinuli i instalirali zadnji DirectX sa Microsofta, odavde:
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
Staro 12.12.2008., 21:03   #44
Minox
Premium
Moj komp

Minox's Avatar

imam problem kod ati avi convertora
ovak fajl uspijem covertirat u codec koji oču

al kad kad ga pokrenem mi nema slike al ima zvuka ?
Minox je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 22:08   #45
LuxZg
Premium
Moj komp

Eto samo da ukratko javim da sam i ja samo "pregazio preko starih" 8.10 ak se ne varam) i sve ok. Al igram samo Stalker CS trenutno pa i nisam neka referenca :P

A da, i stavio sam ih na čistu Vistu x65 SP2, sa svim njenim updateima i ručno instaliranim DX-om iz 11.mj, i sve 5. Naravno, opet smao Stalker CS, no dobro.. Neke extra testove nisam radio, al igra radi u DX10.1, i mogu sve stavit na max (+ ručni tweakovi za još bolji izgled) na 1600x1200 i skoro pa je igrivo... nekih 16-17fps ( ) Al na 1280x1024 je zbilja igrivo.. a i bilo bi bolje da smanjim detalje barem na "high" a ne da sam ih ručno stavio na "super high"

Ovo kodiranje sam probao, ali sam dobio neupotrebljiv file.. Slika bi malo išla normalno, pa zacukala, pa bi onda "poletila" na brzaka i tak to.. Al eto probao sam samo jedan file, a i bojim se da mi je istovremeno radio i Folding@Home na koji sam zaboravio

Bum baš probao malo.. I da - još neki članci vele da nema veze frekva GPU-a, al moral bum sam probat.. Cya soon

EDIT:
OK, par stvari..
- GPU clock zbilja ništa ne mijenja
- mjerenje vremena je jako nepouzdano (jednom mi je program stajao kao da je završen još cca 30 sec nakon kraja..ali nikako da ZAVRŠI konačno..)
- onaj video s početka je ok, problem je bio u originalnom fajlu koji ima jednu dionicu di zacuka i onda brzo preleti (my bad!)
- sad skidam Rad Tools da na brzinu vidim usporedbu vs CPU -> edit2: nisam baš neku usporedbu uspio napravit.. jako sam loš s kodiranjem videa općenito, pa nikak pogodit da bu file isti (više manje). .a onda usporedba nema smisla. Al cca 2x brže je sa grafičkom na ovom mom testu. Baš i nije onih 6x kak su neki testirali.. :/ Quad nemam za isprobat..
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise

Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 12.12.2008. u 23:22.
LuxZg je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2008., 02:12   #46
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Kizo Pregled postova
Prvo neznam zašto svi pišete da podržava samo HD4xxx seriju, kad na službenim stranicama piše da podržava i starije serije. Ustvari treba probat i vidjet.
http://support.ati.com/ics/support/d...estionID=21793
Na gornjem linku je ujedno i objašnjeno kako ga pokrenuti.
HD3xxx serija i ostale X1xxx i HDxxxx grafe podržavaju, tj koriste Avivo Video Converter, ali tek HD4xxx serija koristi ATI Stream tehnologiju, za ubrzavanje dotičnog convertera. Ovaj link samo spominje Avivo Video Converter, ali ne i podršku za ATI Stream.
"The new ATI Video Converter uses ATI Stream™ technology1 "

.....a niže u tekstu stoji:

"1. The ATI Video Converter is only supported on ATI Radeon™ 4600 and ATI Radeon™ 4800 Series GPUs" ...dakle jedino 4600 i 4800 serije grafa podržavaju ATI Stream tehnologiju, tj novi ATI Video Converter koji koristi tu tehnologiju.

Evo i link sa kompletnim tekstom: http://ati.amd.com/technology/Avivo/technology.html
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2008., 03:29   #47
n4d44
Premium
Moj komp

n4d44's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Glavno da oni o stream tehnologiji pričaju još od X1xxx serije.

Stavija sam 8.12 ali sam prvo napravia uninstall na 8.11, zatim driver cleaner. Sve radi uredno. WinXP x64 2x3870 cf. Čak mi je ova instalacija dobro došla jer sam toliko prčka po ATI toolsima da mi je L4D grozno radija s 8.11.

I dalje imam problem da se cf ponekad ne upali u igri.
n4d44 je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2008., 13:59   #48
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Prvo napišeš ovo
Citiraj:
HD3xxx serija i ostale X1xxx i HDxxxx grafe podržavaju, tj koriste Avivo Video Converter
a zatim
Citiraj:
...dakle jedino 4600 i 4800 serije grafa podržavaju ATI Stream tehnologiju, tj novi ATI Video Converter koji koristi tu tehnologiju.
Tu si kontradoktoran sam sebi jer ako nisi znao Avivo Video Convertor=novi ATi Video Convertor. No nisi jedini jer i na samim AMDovim stranicama rade isto, negdje napišu da koristi samo novu seriju, a na drugom mjestu da podržava i starije serije. Mogli bi malo updejtat stranice, a ne zbunjivat korisnike. Važno da na kraju postoji disclaimer
Citiraj:
The information presented in this document is for informational purposes only and may contain technical inaccuracies, omissions and typographical errors.
No, kako bilo, dokaz je kolega dejanbinladen kojem očito radi na 3870.
Dakako ovdje cijelo vrijeme pričam o samom video convertoru, jer već i vrapci znaju da Stream ne radi ni na HD4000 seriji.
Staro 13.12.2008., 15:36   #49
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Kizo Pregled postova
Prvo napišeš ovo

a zatim

Tu si kontradoktoran sam sebi jer ako nisi znao Avivo Video Convertor=novi ATi Video Convertor. No nisi jedini jer i na samim AMDovim stranicama rade isto, negdje napišu da koristi samo novu seriju, a na drugom mjestu da podržava i starije serije. Mogli bi malo updejtat stranice, a ne zbunjivat korisnike. Važno da na kraju postoji disclaimer

No, kako bilo, dokaz je kolega dejanbinladen kojem očito radi na 3870.
Dakako ovdje cijelo vrijeme pričam o samom video convertoru, jer već i vrapci znaju da Stream ne radi ni na HD4000 seriji.
kontradiktoran sam toliko koliko i oni na svojoj stranici, malo su sjebali sve to, al se da zaključit o čemu se radi. Ati Video Converter ili ti Avivo video converter (ista stvar) radi na svim karticama od X1xxx pa na dalje, ali ATI Stream tehnologiju podržava samo HD4xxx serija, i to je ono što sam i napisao. A ovo "novi" Video converter koji dolazi sa 8.12, treba uzet sa rezervom, jer to je sve isti k*rac, samo šta ovaj zadnji usput podržava Stream, što ne znači da taj Converter ne radi pod starijim grafama, radi al grafa nema hardverski podršku za Stream. Dobro pazim šta pišem, i u pravilu priložim citate, linkove i ostalo, tu se pričalo konkretno o ATI Stream-u, a ne o ATI converteru općenito, nitko nije rekao da Ati Converter ne radi na starijim grafama, jedino sam zbog toga reagirao na tvoj post.
Atrax je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2008., 17:16   #50
Kizo
Premium
Moj komp

Kizo's Avatar

Ma sve ok, došli smo do istog zaključka, nego nismo se sporazumjeli najbolje
Što se tiče ovog convertera imam dojam da je sve sklepano na brzinu samo kako bi se nekako odgovorilo konkurenciji.
Staro 14.12.2008., 08:54   #51
snipe
Registered User
Moj komp

snipe's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
"Error launching installer"

kod pokretanja datoteke za nove ati drivere prijavi mi poruku iz naslova. isto se dešava za 8-11 i ranijim driverima.
kontaktirao sam ati, ali od njih dobijem "automatski" odgovor koji ne rješava stvar.
da li netko zna o čemu se radi? inače grafička je saphire x1950 pro

hvala,
snipe je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 15:13   #52
Lama_zver
Magarac
Moj komp

Lama_zver's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor The Fury Pregled postova
Meni se javlja zanimljivi problem nakon snimanja 8.12 drivera, ako restartam komp, monitor mi ne radi, tj. ne pokazuje sliku. kada komp ugasim, sve je opet u normalu... i šta da si čovjek sada misli -.-*

isti problem se i kod mene dešava..

jebali ih novi drajveri kad nevaljaju ništa...
Gigabyte GA-EP43T-UD3L / Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66GHz under Scythe Katana III / Corsair Dominator DDR3 1600GHz (2x2Gb kit) & Corsair Vengeance 1600GHz (2x4Gb kit) / Sapphire HD6750 512Mb GDDR5 / 3xSATA HDD (80Gb+120Gb+160Gb) / Aopen mid tower / Fortron Bluestorm 400W
Lama_zver je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 19:30   #53
Wizzard
Premium
Moj komp

Wizzard's Avatar

Citiraj:
Autor Lama_zver Pregled postova

a da se upitate da nije možda samo do drajvera možda je i operativni sistem u pitanju..t.j. windoze..iks puta sam imao slučaj da na jednim windozama karta radi super a na drugima štekanje i zezanje...tak da nebih rekao da su drajveri jedini krivac...zavisi i od same konfuguracije (cijelog kompa) kod jednih radi sve 5 a kod drugih problemi ali to je oduvijek bilo tako...
Staro 14.12.2008., 21:09   #54
dart_tom
Premium
Moj komp

dart_tom's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Lama_zver Pregled postova

da nemaš možda spojen još jedan monitor ili hdmi??????
inaće opet sam samo pregazio stare 8.11 i nikakvh problema(osim što mi je lcd tv stavljen na main monitor)

Zadnje izmijenjeno od: dart_tom. 15.12.2008. u 11:26.
dart_tom je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 22:43   #55
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Nevjerovatni su,ajd ovo bi očekivao od Nvidije ali na ATIju pa nevjerujem,jedno 10tak puta probao na sve moguće načine instalirat drivere i nula bodova,najgore od svega što ću morat rušit sistem jer se sve nekako usporilo,pa sam na kraju stavio 8.10 koji rade normalno,tj. rade tako da GTA 4 super radi a PES mi je koruptiran,sve šteka ko neznam šta...Sjećam se 2005 kad su izdali 5.13...nadam se da će ove godine bit 8.13...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 00:30   #56
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kod mene jubilarni 75-ti catalysti po redu, i po 75-ti put nema problema.
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 01:23   #57
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

heh i meni zacudo sve radi ko podmazano... i prije par dana na xp-u radilo bez problema iako sam napravija ceremoniju sa instalacijom (uninstall starih, driver cleaner, install novih drivera) i danas na Visti-32 bez ceremonije
samo nacisto inst 8.12... sve ok
Sn4k3 je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 06:21   #58
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Kod mene jubilarni 75-ti catalysti po redu, i po 75-ti put nema problema.
Citiraj:
Autor Sn4k3 Pregled postova
heh i meni zacudo sve radi ko podmazano... i prije par dana na xp-u radilo bez problema iako sam napravija ceremoniju sa instalacijom (uninstall starih, driver cleaner, install novih drivera) i danas na Visti-32 bez ceremonije
samo nacisto inst 8.12... sve ok
Takodjer. Nisam nikad imao problema sa instalacijom drivera. Bilo da se radilo o ATi, nVidia, PowerVR, Matrox, 3Dfx, Intel ili S3 grafickim karticama.

Obicno je uvijek problem u samom OS-u, odnosno nece drugom instaliranom na istom!
  Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 08:33   #59
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Trenutno sam na 8.11 i cekam 8.13. Ovako mi sve radi da je milina Ne instaliram parne drivere, h****i ga praznovjeran sam

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2008., 08:54   #60
Friday
Proktolog
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Imam hd2600 pro i ne igram se baš (osim COD4 povremeno). Ali foldam dosta. Sa starim driverima nisam uopće znao da mi je F@H pokrenut (osim po opterećenju CPU i GPU). Sve je bilo fluidno. Međutim, od kad sam instalirao 8.12 sve je postalo "jerky". Prozori mi se otvaraju kao da nemam instaliran driver uopće (ono kad točno vidiš kako se prozor iscrtava od gore do dolje). Kad ugasim F@H sve je OK ali sa starim driverima je bilo OK bez obzira da li je F@H pokrenut ili ne. A to me totalno iritira jer čak potiču ljude da foldaju budući da su u samu instalaciju uključili i link na F@H gpu klijent. Uglavnom, nisam baš zadovoljan i mislim da ću se vratiti na prošlu verziju.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na