|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
![]() Da li mi netko moze objasniti? 1.Kada se formatira odredena particija ponudi se NTFS i FAT. Koja je razlika izmedu njih dva? 2. Nudi se allocation size of unit mislim. Koliko da stavim : default i od 512-4000 kb? I zasto to sluzi? 3. Da li je dobro staviti enable compresion ? Hvala i hitno mi je ako bi ste mogli odg! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
The Default Cluster Size for the NTFS and FAT File Systems Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Pa to je najlakše otkrit na prikladnom podforumu… ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Zanima me na koliko treba postaviti ovu vrijednost prilikom formatiranja diska, da bi se izvukle najbolje performanse, konkretno radi se od samsusngo od 1Tb i win 7. Cimer je stavio na 64K i boot mu se skratio za 20 sec, a i win kao da radi malo brze, pa si sad ja razmisljam da si ove storage particije jos mao ubrzam, ako je to moguce? Pozz Zadnje izmijenjeno od: srale7. 22.02.2010. u 18:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Koliko se sjećam kada sam davno o tome čitao mislim da je za brzinu diska bolje čim je veći, ali je fora u tome da svaki podatak koji je zapisan na disku koji je u biti manji od 64KB fizički će uzimati najmanje 64KB. Nadam se da nisam zeznuo u objašnjenju i nek me netko ispravi ako sam pogriješio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
da, koliko sam i ja shvatio, to je kao namanji paketić nekog podatka. Mene samo zanima kako se to odrazava na performanse..Odnosno jel se isplati da se zayebavam sa micanjem skoro 1tb podataka na drugi disk i onda svoj formatiram u 64k? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Mislim da se ne isplati. Mislim da kad bi od toga bilo neke stvarne koristi, da bi se o tome više pisalo i više znalo. Doduše moguće je da u nekim specifičnim situacijama utječe osjetno na brzinu. Rekao si recimo da se je frendu ubrzao boot, pa se vjerojatno i neke druge stvari ubrzavaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Mene jebe jos taj problem sa win7, ono kom mi fino radi i onda hocu pristupit nekom fajlu na tom storage disku i onda moram čekat 2-3 sec i onda sve dalje normalno. Pa sam mislio da se moze to mozda nekako ubrzat. Imas pravo, da je to toliko nesto bolje vise bi se pisalo o tome, ali pričekat cu da cujem jos poneki konetra na to. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Guest
|
@Srale, vezano uz to čekanje od 2,3 sekunde. To je najvjerojatnije disk isključen nakon kaj nitko nije dugo pristupao istom. Pa ga komp (OS) tek pokrene kada nekaj treba sa njega. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|