|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Digitalac od 1000kn :)
Tocnije... nesto izmedju 2000 i 2500kn... S obzirom da ja nemam pojma o digitalnim foticima, bilo bi dobro da mi netko od vas napise sve na sto se mora paziti kod kupnje... npr. sta im znaci koliko megapiksela imaju? Bas gledam HGspotov cjenik i vidim da su podjeljeni u skupine: do 2.1 megapixela od 2.1 do 3.3 od 3.3 do 5 iznad 5 U svakoj od prve 3 skupine ih ima u cjenovnom rangu od 2000 do 2500kn... Sta je sad tu najbolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
kolko na kraju, 1k ili 2-3k kn? ![]() ak imas ovaj drugi, prosireniji budget, predlazem ti da odes na www.fotoaparati.net , imas dobar izbor a niske cijene. btw, ak si gledo katalog od hgspota, vjerojatno si naletio na trusta od 4mpixa za 600injak kn. kloni se toga u sirokom luku, postoji dobar razlog zasto je tako jeftin, kojeg je nazalost frend otkrio tek kad ga je kupio ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
pogledaj i cjenik www.m-compurers.hr
__________________ |
![]() |
#4 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja ti preporučam Olympuse 360Zoom,460Zoom Del Sol,Sony DSC-P 72(tako nekako).Imaš u zadnjem bugu puuuuuuno fotića pa ga uzmi,pomoće ti u odabiru ![]()
![]() |
#5 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Miato je dao sigurno najbolji link kod nas za aparate jer ta ekipa za nijansu ima bolje cijene od drugih dilera + ponekad veliku oscilaciju u cijeni (pozitivno) naspram drugih dilera. BladeRunner, sto se tice Bug-ovih foto testova ako si upoznat sa internom scenom pozicije foto brandova kod nas onda moras znati da jedna firma ima pre-razvikani rejting u tom casopisu. Koristim trenutno EOS300D i imam posudjen novi C-8080 i mogu reci da Minolta Dimâge A2 ima bolju sliku (definicija) od oba !!! Zasto spominjem ovu klasu kad Ti jasno trazis do 1000 Kuna? Zato sto sam se uvjerio da je brak Konice i Minolte dao u klasi gotovo redovito najbolju sliku. Jednostavno ne mozes ih negirati. Ovaj link koji ti je Miato dao koristi jedan od najboljih sajtova za testiranje (objektivno) za razliku od "nasih" koji bas nisu tako cedni ![]() Zaboravi na te testove, barem kod nas sada imas dovoljno ducana, uzmi u ruke i testiraj. Ovi decki sa linka su super ljubazni preko email-a , pa ih trazi za savjet. Toplo ti preporucam Minoltu jer ima chip i optiku za klasu bolju u gotovo svim klasama. Cak i Bug nije to mogao negirati, samo sto to nisu mogli reci za top model jer Olympus vec dugo ima vrlo "zamrznutu" poziciju kod Petrica. To se desi kad neki brand izgubi dio trzista zbog sporog starta ili okljevanja. Minolta se zabrinula zbog kasnjenja sa digitalcima i kako to obicno biva napravila zbog straha bolju generaciju nego sto je planirala. Rezultati su evidentni u svim vanjskim testovima ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Soul Brother
Datum registracije: Apr 2004
|
sve potpisujem, samo si izostavio napomenuti kako je drpetric ovog puta namjerno preskocio recenzije popularne klase fotoaparata ''idiot'' kako sam sebi nebi pravio konkurenciju.
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Hm, valjda ovo nije zlobna obzervacija ? Nema potrebe za tim, pa ni ne poznajem tog tipa, a trziste trazi trzisno ponasanje (pristrano) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koliko je meni poznato, Minolta ima Euro-garanciju koju prihvaća naš ovlašteni servis (Prizma mislim), za druge neznam. Tako da ako kupuješ aparat sa strane moraš malo i paziti na takve stvari. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
pitao si za savjet: što se mene tiče, ja imam Canon A60, i prezadovoljan sam. Ima sve moguće opcije, video+zvuk... Ima "samo" 2 megapixela.. Ja ti preporučujem Canon A70, ili još bolje A80 Iskreno, imam sam prilike isprobati dva Olympusa: Mju 300 i C5000zoom i ovaj moj aparat radi bolje slike, puno bolje, od Olympusa ovih. Imam dokaza na kompu, slika rađenih u istom prostoru, sa istom rasvjetom.. sve u svemu, canon ima bolje slike |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|