|
![]() |
#451 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kartica ti garant preuzima HD na sebe, kak sam ti i rekel na prethodnoj stranici. IMHO na tvojem mjestu se ne bi puno zamaral s DXVA checkerom i sprobaval drivere s kojima bude on potvrdil ono kaj se 100% zna - da kartica vrti HD. Složi prema nekom od vodiča akceleraciju za svoju karticu, a DXVA checker pošalji kvragu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Premium
|
a znam da bi trebalo radit. ali eto sta da ti kazem. da ga hebes nece. radio sam i prema uputama sto si ti dao. pokusavao sto mi je dao krbo, ali tu ima neki igranja po registry sto ne zelim dirat posto se ne razumijem. tako da sada pauziram s time. pa sta sam ja jedini ovdje sa HD2600 koji zeli pokrenut DXVA il svi cekaju da ja nadem rijesenje? jos cu sutra pogledat na BIT-HDTV-u, vidio sam da i tamo ima nesto od tutoriala. usput: dali se moze u mpcc izabrat koji audio stream hocu? ja sam naso samo jedan, a kad otvaram ide mi na njemackom. razumijem ja njemacki, ali eto radije bi origigi glas. ako ne, gledat cu u kmplayeru. cak mi na njemu bolje radi sa Cyberlinkovim codecom, dok mi na mpcc zvuk i slika nisu sync... EDIT: zaboravio sam napomenut da mi gad od mpcc-a ne pokazuje vise statistiku kad stisnem ctrl+J |
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
-------
|
Pod audio (Play >Audio ili desni klik na film/seriju unutar playera) bi ti trebalo biti sve kaj to kaj gledaš ima na raspolaganju. Osim ako se nije nekaj od codeca/filtera (makar ne znam na koju foru) zblesiralo pa ti nudi samo njemački. |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
|
Zašto kad se mkv konvertira u dvd, dvd ispadne veći od mkv file-a? Npr. kad konvertiram 4.37GB mkv, dvd ispadne npr. 6GB - to radim sa convertxtodvd.... Thanx!!!! Na mkv stranici piše da nije kompresijski fajl, pa mi onda nije jasno.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Premium
|
hvala ali ne nudi, gledo sam vec. ma nema veze. skidat cu 720p verzije i gotovo. 1080 ponekad ali eto u kmplayeru dosta lijepo radi za sad. vidjet cu kako se ponasa duz cijeli film. hvala vam na pomoci javim se ukoliko nesto jos pokusam il jos bolje uspijem |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() zašto ne 64? samo zato što ima izuzetno malo 64bit aplikacija. Za primjer: MPC HC u 64bita se prilično slabo održava, ne rade ga glavni developeri nego se tu i tamo netko zaleti pa nešto kompajlira, najveći dio prijavljenih problema je baš oko 64bit verzije. Meni 64bita ima smisla samo za specifične stvari tipa CAD,CAM,CAE s monstrum aplikacijama na monstrum PC. Ne vidim nikakvog smisla 64bita za HTPC, a probleme si upoznao. No sve to skupa može biti i zabavno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Meni su 32bit MPC HC i 32bit codeci radili super na 64bit visti. Akceleracija i sve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Guest
|
Koji player. Pa, probavao sam najvise sa VLC i MPC-HC Ali, zaboravi. Odustao sam od HW akceleracije, jer vise stete nego koristi, a proc mi moze dekodirati kak spada HD sadrzaj, a manje za***ancije imam. Pa nema razloga da ne rade. Jedini "problem" na Visti od 64 bita je taj sto Vista Media Centre koristi 64 bitne codece. Ali njega ne koristim. |
![]() |
![]() |
#461 |
-------
|
S VLCom si uzalud trošil vrijeme na slaganje akceleracije, pošto taj player ne podržava niti postoji način da se akceleracija složi. Umjesto toga zajednica koja ga razvija u svakoj verziji sve više unaprijeđuje podršku za .mkv, .mov i sl., pa samim tim svaka nova verzija sve bolje barata s HD materijalom i to se onda očituje u zauzeću procesora. Primjera radi da sa starijom 0.8.6 verzijom pokreneš 1080p pored mogućih trzanja (ovisi o konfiguraciji) ne gine ti zauzeće od 60%+, a da taj isti 1080p pokreneš s novom 0.9.6 ili 0.9.8 verzijom, zauzeće je kojih 40% i player vrti taj materijal bez greške (trzanja, paranja slike i sl. veselja). |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
-------
|
1080p mora ići bez problema, ja na ovoj temi namjerno stavljam screenshote raznih HD materijala, čisto radi toga da ne bi bilo da player ne valja 5% i da nije u stanju pokrenuti običan .mkv i sl. zamjerke koje se mogu očekivati. Sprobal sam sve i svašta od tog HDa i pokrenul je sve kak spada. U zadnjim postovima sam napisal kakvo je stanje s Blu-Ray materijalom, pa ako ti se da pregledaj linkanu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Premium
|
evo napokon sam uspio sredit DXVA, ali ne namjerno. isao sam modat svoju karticu u FireGL i proradilo ![]() samo jos da uspijem sredit u mpcc-u da mogu birat audio stream i ja presretan ![]() steta sto nema akceleracije u kmplayeru jer mi on super. posto lako konfiguiram titlove po potrebi i odaberem sve sto mi treba. ukoliko nekom treba tutorial kako modat HD2600 u FireGL V3600 evo link |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Premium
|
probao sam to vec, ali mi prikazuje samo jedan audio. sad idem radit usporedbu izmedu modanih FireGL i novih 8.12. s kojim programom bih mogao to testirat? radit cu usporedbu u autocadu, 3ds maxu i archicadu. ali bih htio jos neki koji bi mi pokazao rezultate u 2d i 3d prikazu. malo cu trazit ali ako vec netko zna, nek napise da se ne mucim jer mi je dosta trazenja hvala EDIT: @krbo: gdje se to iskljucuje il ukljucuje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ako "target size" stoji na DVD-5 ,a dobijaš više - traži ili čekaj noviju verziju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Oko 600 megi. http://spec.unipv.it/gwpg/downloadindex.html
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
hvala ti jelc ma evo odlucio sam da cu ostavit modane u FireGL. razlika je ogromna, pogotovo u 3D i to u svakom programu sada vidim. neda mi se opet vracat radi testiranja tako da cu ovo cuvat za sljedeci put kad mi se bude dalo. necu vise u OT tako da cu vise o tome nastavit ovdje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Premium
|
evo sad sam gledao prestige 1080p koja podrzava DXVA uradena od BTT-a. svakih jedno 10-15min slika bi se zblesirala. neznam dali je do loseg ripanja il su opet lose postavke. poludio sam vise postavljanjem u mpcc-u, pa sam isao gledat u KMplayeru. u njemu sam namjestio pod video renderer OpenGL 3D Texture Surfaces. cpu je i dalje bio opterecen ali je film isao glatko bez problema. graficka se igrijala za 1-2 stupnja. neznam vise sta da radim s tim filmovima. 720p verzije mi rade lijepo bez DXVA tako da cu nastojat da ih koristim dok ne skupim opet volju da se poigram s time. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Zasto meni javlja gresku ? taj video mogu otvorit s KMplayerom i smplayer (koji je usput odlican) ali ne mogu s MPC HC. Kad otvorim s ostalim playerima ,c2d 6320 1.86 SE koristi oko 40%. Stavio sam CCCP i KMplayer i opet isto. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
-------
|
Si dobro složil sve postavke u MPCu? CCCP ti ne treba u cijeloj toj priči, ali kad ga već imaš trebaš zblokirati ffdshow u MPCu. Mada je sam ffdshow koristan u kombinaciji s tim playerom kad su u pitanju DivX, XviD i sl., ali s HDom nema potrebe za njim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Evo da ja ponovo uletim. Koristim MPCHC/GOM/VLC. Što se tiče HW acc meni je to bullshit. Inače imam konfu iz SIGa, i jednostavno derem na VLC/GOM sve dostupno preko CPUa. Probao sam tu akceleraciju preko 8800GTS i koliko sam vidio nije nešto posebno osim što rastereti CPU koji je ionako jak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
-------
|
Čemu si onda složil taj post ako ti je ta akceleracija sranje? Inače ta 8800GTS ima VPU1 tak da taman da si i složil akceleraciju, ne bi imal neke pretjerane koristi od nje, kad je VPU1 najgori mogući dekoder na tržištu. Ova 8400GS ti ima bolji VPU koji je u rangu s HD serijom, pa si mogel složiti na toj kartici. To da je akceleracija sranje ti ne stoji ni u kojem pogledu, pogotovo ako na procesor svališ malo žešće HD materijale, pa se možeš slikat kad zauzeće ode u nebesa. Nit moreš kaj drugo delat na kompu, nit ima smisla da se CPU na bog-te-pitaj kolko GHz muči s najobičnijom radnjom poput reprodukcije video sadržaja. Da je ta akceleracija takvo sranje kakvim ju ti smatraš, ne bi ju ni smislili u prvom redu, niti bi s vremenom sva sila vodećih proizvođača išla s implementacijom i poboljšanjem akceleracije. Pusti si na HTPCu (Work/Mac koji ti je već za tu namjenu) neki full-HD ala Transformers ili Dark Knight, pa složi da ti to ide na TV, a ti za to vreme surfaj, igraj igre ili kaj drugo. Baš i ne bude išlo tako lako, kad bude procesor na 100 muka, a radni takt i sofverska rasterećenja mu ništ previše ne budu olakšavala posel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Što se tiče drugog kompa tamo je akceleracija namještena na 8400, tako da tamo vrtim. Što se tiče filmova imam samo par naslova 1080, sve drugo mi je 720p pa zasada nemam problema ![]() Što se tiče "sranja" malo je prejako za moj post, ali nisam uvidio već koristi (opet zasada) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|