|
![]() |
#751 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma to za 550-icu smo davno gledali, ovo je bilo jučer kod mene doma, kad sam ga slagao na Gigabyte-ovu EP43 ploču. A nemam doma nit taj za 30kn ![]() Ali, u loadu je bilo stabilno, po sintetici (prvi puta sam koristio OCCT, onaj test za power supply i mogu reći da je odličan; grauf zakolje onaj test za GPU, a Linpack procesor, još da je neki dio da optiku i HDD pokrene, to bi onda bio max. koji nikada ne bi jedna konfa postigla, ali za testiranje se uvijek gleda max.). Nažalost, niti jedan program koji imam doma (Everest, SpeedFan, HWmonitor) nije dobro prikazivao +12V vod, iako je on u BIOS-u komotno bio prikazan.
#752 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
Chieftec 450W dovoljan?
Dali mi moze neko odgovorit dali ce moje trenutno napajanje, Chieftec 450w, biti dovoljno za novu 8800gt 512 koju planiram kupiti. Znaci jasno mi je da je bitan napon na 12v railovima i koristio sam se sa formulama za izracunavanje. Dosao sam do 29A na 12v railu. Jesam ja to dobro uradio? ![]() Evo specifikacije napajanja: http://zenfist.pl/images/_core/156_07.jpg Molim pomoc, hvala |
![]() |
![]() |
#753 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Zar je moguce da je Chieftec 450w tako sranje?? Ja ga bas sutra mislija ic kupit...... Posto san uzea novi konp i tu san se istega do max i posli san skuzija da je moj Fortron BS 500W riknija na 12V sad moran uzet novo napajanje pa gledan nesto do 350kn ![]() Jel mozete preporucit koje napajanje za moj konp? Wolverine mi je preporucija Corsair 400W al to je oko 400kn sta mi je trenutno malo skupo. cpu: e8400 mat: ep4-ds3 graf: 9800gtx+ ram: g.skill pk 2x2gb hdd: 500gb, 160gb Thnx. |
![]() |
![]() |
#756 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() A problem mi je zato jer san uzima konp do 6000 kn, a ovi me kosta 6500 kn tako da san dobro prisa limit i sad san dekintiran i svaka kuna mi znaci koliko god nekima smisno zvucalo... Al ako je stvarno takva situacija, tj. ako nema nijedno dobro za 350kn onda cu ocito morat bit bez konpa jos neko vrime dok neskupin jos para.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#758 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
Momci malo brkaju prioritete kod računala. Nažalost, štede gdje ne treba.
![]() |
#759 | |
Premium
|
Citiraj:
Al problem je nasta kad san kupija konp i posli skuzija da je moj fortron riknija (riknija je 12V sta napaja proc) ja san moga upalit konp al kad bi potega nesto malo zahtjevnije onda bi se smrza. Gleda san napone u everestu i speedfan-u (znam da nisu 100% pouzdani) oba su pokazala na 12V + je bia 0.7V a - 16.xV. |
|
![]() |
![]() |
#760 | |
Guest
|
Citiraj:
Dali se iz toga i iz specifikacija napajanja koje sam u proslom postu stavio moze predvidjet hoce li to napajanje izdrzat jednu 8800gt 512 gore?? |
|
![]() |
![]() |
#761 |
Moderator
|
Koliko se sjećam po testovima, 8800GT troši dosta manje u load-u od jedne HD4870. Velim, ovom frendu kojem sam slagao komp je u load-u držalo komp bez problema. Sad, jel lažu senzori ili ne (mada, kako onda Fortron nije pao na 12V kao Chieftec ?), ne bih znao točno reći. 7300GT nije baš grafa koja bi mogla reć jel jedno napajanje slabo ili nije ![]() Moje mišljenje je da bi Chief od 450W mogao držati 8800GT-icu. Dapače, po onome što specsi kažu, trebao bi bez problema!
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 08.12.2008. u 02:03. |
![]() |
![]() |
#762 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Ma drzati ce. Sve je to u granicama standarda i ne treba postati opsjednut brojkama dok je tako. Iako, ako se za istu ili jako slicnu lovu moze dobiti napajanje koje moze drzati napon blize 12V pod opterecenjem i odgovara svim drugim karakteristikama od kablova pa nadalje....normalno da je pametnije kupiti nesto sigurnije. Inace volio bi da netko izmjeri tog chiefa multimetrom jer mi je sve to malo cudno. A mjerenja ploce na napajanjima s vise railova ionako ne znace gotovo nista ![]() |
![]() |
![]() |
#763 | |
Guest
|
Ma naravno, zato sam vas i trazio za misljenje. Velik je to skok sa 7300gt na 8800gt Citiraj:
![]() Dobro znaci uzimam karticu Hvala Vuco, greg SE ![]() |
|
![]() |
![]() |
#765 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko je nedavno napisao da je tih OCZ 500W tek nominalno, a realno oko 400W ako ne i manje. Više vjerujem Corsairu i zato bi ti preporučio CX400.
#766 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja sam 8800gt vozio sa fortronom BS 400W tako da mislim da chif 450W nebi smio imati problema... ja bi na tvom mjestu uzeo corsaira kako ti wolw i ostali članovi preporučuju jer sumnjam da bi ti trljali oči s nečim kaj ne valja |
![]() |
![]() |
#767 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
frend mi u kompu ima chieftec gps-550ab a, nvidijini programi tu i tamo jave da fali struje. Konfiguracija nije nikakav ekstrem: grafika je nvidia 8800gt, proc 8200, hdd 500gb. Meni se čini da bi mu to napajanje trebalo davati dovoljno. Što da radi, da ide na fortrona 400 pnf ili corsair cx 400?? Jesu li ta napajanja bolja unatoč manjoj nazivnoj snazi?? Već je krenio kupiti nešto no rekao sam mu da sačeka, da ne bi javljalo isto a on se olakšao za 300-400kn... |
![]() |
![]() |
#768 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čudi me da mu taj Chief ne daje dovoljno soka. Takvu konfu bi držao i Fortron 350W kao što sam ja držao ovu svoju koja vjerojatno više troši od njegove. Kod Corsa je sigurno jedno - daje onoliko W koliko piše (a ponekad i više).
#769 |
Moderator
|
Taj Chief kod frenda drži HD4850 bez ikakvih problema u load-u. Ja bih prije probao sa drugim driverima, možda su i oni krivi za lažna upozorenja.
#770 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Chief 450W je držao C2D konfu sa GF8800GTS 512 a da driveri nisu ni zucnuli da fali struje ne bi baš reko da je 550W model slab za 8800GT Da ne velim kako sam testirao jednu konfu sačinjenu od Q9300 + 8800GTS G92 koju je napajalo napajanje sa 22A na +12V
#771 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
jel bi drzao cheif 400w 4870/260gtx ? koliko trose vise 4870/260gtx od 9600gt? mislim si mozda za bozic uzet neku od navedenih grafa, ali ako mi to povlaci i novo napajanje, onda ce kupnja pricekati koji mjesec... |
![]() |
![]() |
#773 |
TK
Datum registracije: Mar 2004
|
Imam ja taj OCZ i radi ok. Napon ne pada ispod 12 pri full loadu. Jedino kad je ugašen komp kad nasloniš uho na njega čuješ neki tihi visoki ton zujanja zavojnice.
#774 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() To ništa ne znači ![]() Evo test jednog NorthQ - http://www.jonnyguru.com/modules.php...Story&reid=124, posebno za Gilberta koji ima fetiš na enhance ![]()
![]() |
#775 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
#776 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
TAGAN 430W, 2Force, TG430-U22, ATX2 v2.0, Super Silent dali je ovo napajanje dovoljno jako za ovu konfu: AMD X2 5200+ 4 Gb DDR 2 kingmax 800 mhz HDD Hitachi 160gb Nvidia Geforce 8800 GTS 512 mb MBO gigabyte GA M61P-S3 prža, flopy i jedan ventilator. Hitno m ije molim vas brzo mi javite. Trenutno u kompu imam raptoxx 500 w. |
![]() |
![]() |
#777 | |
te je a...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#779 |
Premium
|
Iman jos jedno pitanje (znam da san dosadan al nemogu si pomoc ![]() Iman doma ups apc 500va, jel ga mogu na moj konp stavit? evo i link od ups-a: http://www.apcc.com/resource/include...se_sku=BK500EI Thnx. |
![]() |
![]() |
|
|