Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > HT
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.12.2008., 17:21   #481
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
a tebe su očito jedva jedvice dočepali kad su vjerojatno "uvidjeli da imas para ko blata"
Ma evo upravo se kupam u kadi punoj novčanica i gledam MaxTV.
Ima jedan frend kaj vozi novi Audi3 i ima novaca ko blata pa je morao čekati mjesec dana.

Možda nekakvu ulogu ima i redovito plaćanje računa te što kod njih imam Flex tarifu.
Danas ću to sve spojiti i isprobati i nadati se da neće biti nikakvog "zamrzavanja" ili "štekanja" slike.
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 18:11   #482
pizdun
d(O.o)b

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
da, jer paket sadrži ovo pod linkom i nema drugog načina gledanja bez tog uređaja

http://www.t-com.hr/images/maxtv/instal_paket.jpg
ok thanks
pizdun je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 19:10   #483
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor kalixius Pregled postova
Ma evo upravo se kupam u kadi punoj novčanica i gledam MaxTV.
Ima jedan frend kaj vozi novi Audi3 i ima novaca ko blata pa je morao čekati mjesec dana.

Možda nekakvu ulogu ima i redovito plaćanje računa te što kod njih imam Flex tarifu.
Danas ću to sve spojiti i isprobati i nadati se da neće biti nikakvog "zamrzavanja" ili "štekanja" slike.
ahahahha ipak nije sve u novcu...

ajd javi kak je proso maxtv jel zeza sta i tako to ?
DANCI je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2008., 21:02   #484
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Eto javljam sa vijestima o samoinstalaciji MaxTV-a...

Nakon što sam sve proučio i pratio korak po korak, došao je trenutak da uključim MaxTV uređaj te da on krene u svojih 15 minuta instalacije.

No kako je već sve cijeli dan bilo preidealno naišao sam na prve probleme. Naime,uopće mi se slika početna strana izbornika od MaxTV-a nije prikazivala na TV-u(spojeno Scartom) te je uređaj stalno prikazivao P2 02.I da bi situacija bila još gora, srušio mi se ADSL te nisam se mogao ni na internet prikopčati.

Zvao T-Com službu gdje mi je bilo rečeno da je došlo do rušenja ADSL linije te da će pokušati to popraviti sutra ujutro.No meni je to bilo dost kasno pa ih malo pobrao na red i sada barem ADSL radi.
Čekam njihov odgovor da vidim što će riješiti vezano uz MaxTV.

Jel netko imao sličnu situaciju?

EDIT: Eto nije prošlo ni pola sata i problem je riješen.Dečki su si dali truda te brzo otklonili problem.Sada radi sve 5.
Još samo moram kupiti HDMI kabel jer je preko Scarta sigurno nije 100% najbolja slika.Istina?

Zadnje izmijenjeno od: kalixius. 04.12.2008. u 21:39.
Staro 04.12.2008., 23:41   #485
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor kalixius Pregled postova
Još samo moram kupiti HDMI kabel jer je preko Scarta sigurno nije 100% najbolja slika.Istina?
nevjerujem da ce bas biti puno bolja slika jer taj HDMI se vise da iskoristiti za HD, mozda bi bilo bolje da posudis prvo od nekog frenda pa onda se odlucis oces li kupiti ili ne jer mislim da nije bas previse jeftin takav kabel, mogo bi bacit novce
Staro 05.12.2008., 00:14   #486
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Jedan mi tak i tak treba zbog DVD playera sa HDMI priključkom,a cijena im se mislim kreće iznad 100kn. (mislim da ću ostati "puf" kada vidim sliku preko toga )

A što se tiče slike na MaxTV-u...Bolja nego na analognoj televiziji,ali ispod onoga što sam očekivao.Naravno,događa mi se kao i svima da slika kasni po 1-2 sekunde od slike na analognoj televiziji.

Isto tako me zanima,ovisi li MaxTV brzina i o samoj brzini MaxADSL-a? (ja imam minimalnu 2Mbit/s te sam na paketu 10gb)
Staro 05.12.2008., 01:23   #487
DANCI
Premium
Moj komp

neznam u kojem smislu mislis da ovisi maxtv od maxadsl, uglavnom maxtv i maxadsl idu kroz istu zicu znaci npr. ak ti je ukupna propusnost od recimo od 8mbit na paricama tada mozes imati maxtv (5mbit) i maadsl (2mbit) internet niti nemre vise biti veci, npr. da radi na 4 ili 8mbit maxadsl jer bi ti pucala veza tj. ukupna potrebna kolicna bi prerasla sa 4+5=9 ili 8+5=13 sto znaci iznad moguce propusnosti parice i nema sanse da to radi ak recimo da je 8mbit max ukupna propusnost (ili kako ljudi vise vole reci brzina umjesto propusnost)
Staro 05.12.2008., 01:50   #488
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

A koliko ta propusnost ovisi o kvaliteti same slike?
Jer što mi se recimo dogodilo kada sam gledao danas...Gledam Eurosport i slika stvarno dobra i jasna,a kada okrenuo neki talijanski program onda mi je na trenutke slika kod određenih dijelova(tipa: logo programa, ubrzana kretanja na slici) došlo do zamućivanja odnosno pojavljivanja onih ko pjegica oko toga.

Zato me i zanima kakva je kvaliteta slike MaxTV-a kod drugih korisnika? (naravno da ne očekujem sliku kao kod spojenih televizora u Ve-milu jer svi znamo na šta i preko čega su spojeni )

@I daljinski je veliki problem...Stišćem ko luđak da bi prihvatio moju naredbu,a iz nekih kuteva uopće ni ne hvata.E sada dal je to samo kod mene ili?
Staro 05.12.2008., 09:27   #489
manki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
malo OT, ali jel bi netko htio napraviti temu gdje bi opisao ovaj ADSL2+ u detalje, razlike naspram ADSLa kaj imamo, ako ih ima, pa opremu za to, uvjete, ili neke savjete opcenito...npr kaj mohzemo trazhiti od SZK, kaj ne, recimo povecanje brzine, ili samo uploada, itd?
mislim nekaj u stilu ovih stickija da je sve na jednom mjestu...
manki je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2008., 10:00   #490
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
nevjerujem da ce bas biti puno bolja slika jer taj HDMI se vise da iskoristiti za HD, mozda bi bilo bolje da posudis prvo od nekog frenda pa onda se odlucis oces li kupiti ili ne jer mislim da nije bas previse jeftin takav kabel, mogo bi bacit novce
ako imas hd televizor onda je jedina "prava" opcija hdmi, ako imas obicni tv onda je jedina prava opcija scart.

ovo pisem iz prve ruke
dejanbinladen je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2008., 16:03   #491
DANCI
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
ako imas hd televizor onda je jedina "prava" opcija hdmi, ako imas obicni tv onda je jedina prava opcija scart.

ovo pisem iz prve ruke
e super znaci ipak je bolja slika tada se isplati uzimati HDMI kabel mislio sam da nije neka velika razlika između HDMI i scart-a uz vezi maxtv-a na HD tv-u
Staro 05.12.2008., 18:47   #492
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Pa nije sada pretjerano bolja,ali sam negdje čitao da je kvaliteta 10% veća ako se spoji putem HDMI.

A isto tako ne shvaćam ove iz T-Com korisničke službe...Zovem danas kako bi pitao u svezi daljinskog(dobio odgovor da će doći netko iz teh.podrške kako bi donio zamjenski) te usput išao pitati ima li razlike ako spojim MaxTV putem Scarta ili HDMI...I oni mi odgovaraju da i nije te da je čak i bolja kvaliteta putem Scarta.

Ovo mi je iskreno prvi glas,a baš budem vidio danas kada spojim MaxTV putem HDMI kojeg sam uspio nabaviti od kolege.
Staro 10.12.2008., 17:00   #493
ATIfreak
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Da samo pitam, od danas imam max tv, naravno spojeno je sve preko routera, sve mi šljaka ok, samo mi nije jasno zasto mi se pojavio mali ekrancic tj local area connection 4 na pc-u i pise da ne moze naci mreznu adresu? je li to kod svakog tako ili nesto nije ok na routeru?
ATIfreak je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 17:07   #494
Paxton
Expert from the shadow
Moj komp

Paxton's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
neznam u kojem smislu mislis da ovisi maxtv od maxadsl, uglavnom maxtv i maxadsl idu kroz istu zicu znaci npr. ak ti je ukupna propusnost od recimo od 8mbit na paricama tada mozes imati maxtv (5mbit) i maadsl (2mbit) internet niti nemre vise biti veci, npr. da radi na 4 ili 8mbit maxadsl jer bi ti pucala veza tj. ukupna potrebna kolicna bi prerasla sa 4+5=9 ili 8+5=13 sto znaci iznad moguce propusnosti parice i nema sanse da to radi ak recimo da je 8mbit max ukupna propusnost (ili kako ljudi vise vole reci brzina umjesto propusnost)
Sumnjam da je ovo u potpunosti tocno jer je propusnost moje linije 9.7 mbit, a ja imam i 8mbit net i maxtv...
Paxton je offline   Reply With Quote
Staro 10.12.2008., 18:09   #495
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Par pitanja pošto ću vjerovatno preči sa DIGI TVa na MaxTV

1. http://www.t-com.hr/images/maxtv/instal_paket.jpg
Instalacijski paket na kojemu nije prikazan modem a piše da ga se dobije:
"Postanite korisnik do 31. prosinca 2008., isprobajte MAXtv i upoznajte čari digitalne televizije i sve to bez ugovorne obveze i naknade za MAXtv prijemnik i MAX WLAN modem, uz cijenu mjesečne naknade koja iznosi 1 kn za MAXtv uz ADSL pristup"

Dali se taj modem dobije?

2. Trenutno sam na 2 mbit brzini. Prelaskom na MaxTV dali se odmah i diže brzina na 8 mbit, tj, na onoliko koliko veza može podnjeti?

3. Dali će taj dobiveni modem (ako ga se uopče dobije) moći routati vezu na 2 kompjutera? Dakle dali ću moći spojiti 2 kompa na njega da oba imaju net?
Staro 10.12.2008., 20:43   #496
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
1. Ako je akcija da dobijes i WLAN modem, onda dobijes
2. Ne. Ako imas 2Mbit brzina downloada ce ti ostati 2Mbit, jedino mozda ti se poveca upload.
3. Moze.
Staro 10.12.2008., 20:56   #497
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

OK, hvala
A vezano za ovo drugo pitanje, jel onda net ima tu svoju brzinu (2mbit) a maxTV svoju (koliku god) ili dijele tu 2 mbit.

Ako dijele, pobogu, kak bi ja surfao dok je maxtv upaljen, pa to bi bilo sporo do ibera (ili ja nešto nisam skužio dobro?)
Staro 10.12.2008., 21:04   #498
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
da, moze se to gledati kao da dsl ima svoju brzinu, a maxtv svoju...

jedino sto ce ti vjerojatno ping porasti i do za 10-20%
Staro 10.12.2008., 21:10   #499
hammer_of_thor
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Auf, dobro je. Puno hvala dečki

A dobro za ping, 10-20% nije puno za COD 4 i 5
Staro 11.12.2008., 18:09   #500
Jeote
Premium
Moj komp

Jeote's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Kakva vam je situacija s maxtv zadnjih par dana, meni od ponedjeljka katastrofa, šteka, slika na momente kockasta, boja kao da curi i prelijeva se..tak mi je i kod frenda preko puta mene.. imam ga nekih 2mj i baš sam neki dan komentirao kak do sad nikakvih problema i da ću si ga ostavit..?!??!?!?
Jeote je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 21:34   #501
Hrvoje_24
Kobe Bryant fan
Moj komp

Hrvoje_24's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Jeote Pregled postova
Kakva vam je situacija s maxtv zadnjih par dana, meni od ponedjeljka katastrofa, šteka, slika na momente kockasta, boja kao da curi i prelijeva se..tak mi je i kod frenda preko puta mene.. imam ga nekih 2mj i baš sam neki dan komentirao kak do sad nikakvih problema i da ću si ga ostavit..?!??!?!?
Imam MaxTv već 12mj. i sve je relativno dobro radilo sa možda jednim zamrzavanjem mjesečno,no zadnjih 2-3tjedna radi katastrofa,slika zastane na sekundu a zvuk ide,skoro pa se svaki dan zamrzne...Danas sam zvao SZK i kažu da rade na tome,a kad ga pitaš kakvih to problem imaju onda kao papagaj ponavlja da rade na tome(nečemu).Ima li netko još netko sličnih iskustava u zadnje vrijeme i još kakvih informacija?
Hrvoje_24 je offline   Reply With Quote
Staro 11.12.2008., 23:04   #502
M.Vlahovic
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova

ovo pisem iz prve ruke
Meni je sa HDMIjem bila nekako čišća slika ali mutnija, imam plazmu neku.
Sa scartom budu nekakve sitne smetnje ali je slika nekako oštrija
M.Vlahovic je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 02:29   #503
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Ista situacija i kod mene.

Očito su se prenatrpali sa svim MaxTV-ima koje su podijelili u ovoj njihovoj posebnoj ponudi.
Osim što bi bilo lijepo da nas T-Com iznenadi povećanjem ADSL brzina,isto bi mogli učiniti i kod MaxTV-a(sa 2Mbit/s na barem 4Mbit/s).

Jer neki programi znaju biti perfektni(RTL,NovaTV,MTV itd...),a drugi ponekad mutniji i kockasti(HRT2, Eurosport 2 itd...)...No ja ću svejedno ostati na MaxTV-u računajući da će taman kada mi istekne probni rok nabaviti nove receivere i popraviti kvalitetu same usluge.
Staro 12.12.2008., 17:31   #504
Jeote
Premium
Moj komp

Jeote's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Hrvoje_24 Pregled postova
Imam MaxTv već 12mj. i sve je relativno dobro radilo sa možda jednim zamrzavanjem mjesečno,no zadnjih 2-3tjedna radi katastrofa,slika zastane na sekundu a zvuk ide,skoro pa se svaki dan zamrzne...Danas sam zvao SZK i kažu da rade na tome,a kad ga pitaš kakvih to problem imaju onda kao papagaj ponavlja da rade na tome(nečemu).Ima li netko još netko sličnih iskustava u zadnje vrijeme i još kakvih informacija?
nemam problema sa zamrzavanjem ni zvukom, al kao što sam malo iznad napisao većina programa mi je totalno negledljiva zbog povremenog trzanja, pojave kockica i "preljevanja" boja...
Jeote je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 00:02   #505
ATIfreak
Premium

samo jedno pitanje, uzeo sam max tv na 3 mjeseca testiranja, naravno i hbo i sve mi je otvoreno, sada me zanima jel mogu besplatnoi koristit i videoteku i sta jos sve, hvala
ATIfreak je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 10:22   #506
CoreDownloader
Skidaj se do kraja ;-)
Moj komp

CoreDownloader's Avatar

pa sve ti je besplatno doke te ne traži pin za kupnju---a kad te i traži treba ti pisati cijena, jer ima stvari gdje moraš upisivati pin a piše ti nula kuna, što i je nula kuna pošto je besplatni sadržaj...lol.
Staro 14.12.2008., 16:25   #507
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Citiraj:
Autor ATIfreak Pregled postova
samo jedno pitanje, uzeo sam max tv na 3 mjeseca testiranja, naravno i hbo i sve mi je otvoreno, sada me zanima jel mogu besplatnoi koristit i videoteku i sta jos sve, hvala
Bilo bi lijepo i krasno da u ta 3 mjeseca stave da su svi filmovi u Videoteci besplatni.

No samo su ti 2 filma besplatna i to se radi o hrvatskim filmovima.Sve ostalo ćeš morati platiti 10-15kn po filmu.
Staro 14.12.2008., 18:02   #508
suba
Vozi katru :))
Moj komp

Datum registracije: May 2003
Imam ja jedno pitanje.. Htio bi snimiti neku emisiju sa Kanala Ri, ali ne ide.. Jednostavno, kad odem na tu emisiju u tv vodiču nema izbora za snimanje.. Mogu samo podsjetnik stavit..
Snimalica je prazna, i na drugim programima (gledao sam na HRT 1, 2, RTL) mi uredno radi to snimanje..
Glupo je ako se ne mogu regionalne televizije snimat, jer bi baš to pogledao
Emisija je u 8 i 20, pa bi bilo super ako bi našli nekako rješenje do tada
suba je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 19:32   #509
hlebinac
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
@suba

mozes snimati samo one programe koji imaju sa lijeve strane onaj narandzasti kruzic
hlebinac je offline   Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 19:44   #510
CoreDownloader
Skidaj se do kraja ;-)
Moj komp

CoreDownloader's Avatar

Citiraj:
Autor hlebinac Pregled postova
@suba

mozes snimati samo one programe koji imaju sa lijeve strane onaj narandzasti kruzic
hvala, ovo ni ja nisam znao ...a imam ga već 5 mjeseci...
(tak je to kad se ne čitaju uputstva )

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na