Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 03.12.2008., 16:35   #691
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor dejanbinladen Pregled postova
e unknown i baja posto se ova tema prosirila jako mogli bi napisat neki tutorijal za pocetnike na hrvatski, tipa di nac driveree kako ih instalirat kako hrv simbole stavit i slicno... ak ste za ja bi tako nesto napravio da se malo sredi tema
Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
I ja sam za neki guide. Probao bi i ja taj osx, a da nepitam previse, bolje napraviti guide da svi imaju.
Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
Treba prelistat skoro pa sve što je potrebo za instalaciju sam pitao baju ili SU tak da je manje više tu sve,naravno slažem se da bi bilo bolje da je na jednoj stranici po nekim koracima ko recimo Vodič od Crnog...
Citiraj:
Autor deskjett Pregled postova
treba staviti na jednu stranicu, jer ja sam sve citao pa mi je trebalo dva dana da sve pogodim da mi radi!? danas sam pobjego sa posla radi osx-a haha
Primljeno na znanje. Nije problem to napravit, nego sve pripremit i napisat. Konkretno bio sam počeo to radit, ali u nedostatku vremena (posao i sve drugo) nestignem ni prdnuti

Što se mene tiče, možemo ja i SU otvorit temu i nadopunjavati je. Problem je isto kod njega jer vjerujem da radi all time.
Baja 001 je offline  
Staro 03.12.2008., 17:54   #692
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
a jbg pa radim i ja ko konj al svako po malo i da vidis
dejanbinladen je offline  
Staro 03.12.2008., 18:05   #693
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Evo ja doso nakon 48h s posla Vec sam jednom bio rekao da nema smisla pisati nikakve tutoriale jer se stvari razvijaju iz dana u dan, izlaze nove ploce, graficke distre, update-i. Jos malo pa i novi Leopard. Ko bi to nadopunjavao? Evo pogle nicko-in tutorial na PCexodusu, to je pisano prije cca godinu dana i taj je tutorial vec debelo zastario. Hrpa stvari se promijenila. Sve i da se napise tutorial, opet bi se sve svelo na tonu pitanja i nejasnoca. Tutorial ne, ali nekakav okvirni FAQ da. S time da sumnjam da cu sudjelovati u tome, jer a) smatram da vec postoji i vise nego dovoljno informacija na OSX86 projectu (wiki i IM forum) b) da prostite, Mac/Hackintosh zajednica se zasicuje svakojakim narodom (da me nebi krivo shvatili, ne mislim da je to samo za odabrane, nedobog), c) vjerojatno cu ici na pravog Macana u skorije vrijeme. Uostalom i ja sam poceo od nule i nikoga nisam gnjavio i pitao i na kraju sam uspio sam sve sloziti da radi. Tak da, uz malo truda i informiranja sve se da upogoniti ako se prate osnovne preporuke hardvera, koje tako lijepo postoje u obliku compatibility listi (doduse nisu najazurnije, ali generalno se moze dosta precizno odabrati prilicno kompatibilan hardver).

EDIT: zaboravio sam nadopisati da put od odabira hardvera do vrlo funkcionalnog Hackintosha nije jedna noc ili jedno popodne, vidim da neki ocekuju da ce to sve srediti u par sati. Nema nista bez metode pokusaja i pogresaka, pogotovo ako netko to radi prvi put. Dajte si malo vise volje, vremena, truda i isplatit ce vam se garantirano

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline  
Staro 03.12.2008., 19:32   #694
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Unistio mi disk utility iz ideneba 3 diska, 2pata ( i to tako da vise nisu butabilni) a jedan sata ( koji je izgubio smart i 320 gb) vindowsi vide 8GB.
Eto toliko,koliko sam shvatio ima 3 mbr-a; guid,apple-risc i mbr-dos. Katastrofa. Ima li tko firmware za st3320613as, pretpostavljam da je zbrisan dio frmware-a koji se nalazi na disku. Uzas!
Shuky je offline  
Staro 03.12.2008., 20:03   #695
deskjett
Premium
Moj komp

deskjett's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor ^SuperUnknown^ Pregled postova
Evo ja doso nakon 48h s posla Vec sam jednom bio rekao da nema smisla pisati nikakve tutoriale jer se stvari razvijaju iz dana u dan, izlaze nove ploce, graficke distre, update-i. Jos malo pa i novi Leopard. Ko bi to nadopunjavao? Evo pogle nicko-in tutorial na PCexodusu, to je pisano prije cca godinu dana i taj je tutorial vec debelo zastario. Hrpa stvari se promijenila. Sve i da se napise tutorial, opet bi se sve svelo na tonu pitanja i nejasnoca. Tutorial ne, ali nekakav okvirni FAQ da. S time da sumnjam da cu sudjelovati u tome, jer a) smatram da vec postoji i vise nego dovoljno informacija na OSX86 projectu (wiki i IM forum) b) da prostite, Mac/Hackintosh zajednica se zasicuje svakojakim narodom (da me nebi krivo shvatili, ne mislim da je to samo za odabrane, nedobog), c) vjerojatno cu ici na pravog Macana u skorije vrijeme. Uostalom i ja sam poceo od nule i nikoga nisam gnjavio i pitao i na kraju sam uspio sam sve sloziti da radi. Tak da, uz malo truda i informiranja sve se da upogoniti ako se prate osnovne preporuke hardvera, koje tako lijepo postoje u obliku compatibility listi (doduse nisu najazurnije, ali generalno se moze dosta precizno odabrati prilicno kompatibilan hardver).

EDIT: zaboravio sam nadopisati da put od odabira hardvera do vrlo funkcionalnog Hackintosha nije jedna noc ili jedno popodne, vidim da neki ocekuju da ce to sve srediti u par sati. Nema nista bez metode pokusaja i pogresaka, pogotovo ako netko to radi prvi put. Dajte si malo vise volje, vremena, truda i isplatit ce vam se garantirano
sve to stoji sto si napisao? ja sam dosao do svog leoparda nakon 4-5dana igranja da radi sve saveseno, ali ti dani bi bili kraci jer sam sve radio po tim STARIM tutorialima sa novim, nazovimo ih distribucijama? najprije mi je bio shit sa (lose sprzenim dvd-om) ode dva dana dok nisam ponovo sprzio dvd?????, i onda pusta podesavanja te bios te ovo te ono a u stvari ne treba skoro pa nista podesiti za novi iatkos?
deskjett je offline  
Staro 03.12.2008., 20:45   #696
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
Unistio mi disk utility iz ideneba 3 diska, 2pata ( i to tako da vise nisu butabilni) a jedan sata ( koji je izgubio smart i 320 gb) vindowsi vide 8GB.
Eto toliko,koliko sam shvatio ima 3 mbr-a; guid,apple-risc i mbr-dos. Katastrofa. Ima li tko firmware za st3320613as, pretpostavljam da je zbrisan dio frmware-a koji se nalazi na disku. Uzas!
Kog ti vraga delaš?
imam pet diskova u stroju (ukupno osam particija) i nikad mi ništa nije syebao
kak ti disk utility može zbrisat firm?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline  
Staro 03.12.2008., 20:57   #697
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Ovo ne razumijem? Formatirao sam diskove iz disk utilitya preko stotinjak puta, s više od desetak distri, nikad nikakvih problema, nikakve particije nisam gubio, a kamoli oštetio diskove, ''najveći problem'' mi je bio taj što mi je nakon instalacije OSX prebacio aktivnu particiju, što sam kasnije lako vratio...

Ne vjerujem da si oštetio disk, provjeri iz win xp disk managementa ili s nekim live cd-om... vjerojatno si samo pogubio particije, a i to se da vratiti s hiren s boot cd-om...
Staro 03.12.2008., 21:51   #698
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:

Znam da je nezahvalno, ali ni ja nemam vremena. Sinoć jedva uspio pojest travničke čevape velike x2 sa kajmakom.
Citiraj:
Kralju, pa nemože Disk Utility raditi na disku MBR/GUID...
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Kog ti vraga delaš?
imam pet diskova u stroju (ukupno osam particija) i nikad mi ništa nije syebao
kak ti disk utility može zbrisat firm?
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Ovo ne razumijem? Formatirao sam diskove iz disk utilitya preko stotinjak puta, s više od desetak distri, nikad nikakvih problema, nikakve particije nisam gubio, a kamoli oštetio diskove, ''najveći problem'' mi je bio taj što mi je nakon instalacije OSX prebacio aktivnu particiju, što sam kasnije lako vratio...
Ja nikad problema nisam imao.
Baja 001 je offline  
Staro 03.12.2008., 22:04   #699
^SuperUnknown^
Prečupavi mod

^SuperUnknown^'s Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Ti si nesto gadno zabrljao ili si imao posla sa neispravnim diskovima Mislim da sam particionirao/formatirao/zero fillao oko 30TB diskovlja u zadnjih godinu-dve iskljucivo sa Disk Utility-em i nikad nisam imao niti jedan najmanji problemcic. Aj ti digni Hiren boot CD ili neku live Linux distru, provjeri si kablove (podatkovne i naponske), a nije naodmet izvrtiti i dijagnosticki softver od proizvodjaca diska (SeaTools).

Member of PCE 100+kg demolition squad

Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.12.3
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Mac OS X 10.10.3
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
90/90 Mbps Iskon Trio
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline  
Staro 04.12.2008., 01:07   #700
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

seatools mu nepomaze,,kontam da mi treba firmware da ga stavim...ili elektronika...ako je samo na njoj firmware..
Shuky je offline  
Staro 04.12.2008., 11:28   #701
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
seatools mu nepomaze,,kontam da mi treba firmware da ga stavim...ili elektronika...ako je samo na njoj firmware..
Zaista mi je nevjerojatno da si ubio disk s disk utilityem. Jesi siguran da je disk bio ispravan?

A sad, što se OSX86 guidea tiče...

Zaista se slažem da OSX nije za svakog, ne misleći pritom ništa loše. Ovdje se hrpa ljudi zapali kad vidi neki zanimljiv screenshot ili pročitaju nekaj, a poslije skuže da to njima baš i ne treba, ili imaju problema s instalacijom ili ih ne zanima ili nešto četvrto...

Ako netko želi instalirati OSX ''fore radi'', brzo će se razočarati jer će naići na probleme i s gotovo potpuno kompatibilnim hardwareom. Ovo je za one koji žele naučiti nešto novo i spremni su zaista učiti i puuuuno čitati, ili pak onima koji žele isprobati neke programe za OSX u ''realnijem'' okruženju od emulacije. Aklo mislite da ćete ovime dobiti Meca za badave, baš i nije tak

Tutorial zaista nema smisla pisati, stvari se mienjaju brzinom munje, a s druge strane, svaka konfiguracija je priča za sebe i traži pripremu i poznavanje vlastitog hardwarea prije same instalacije.

Ako netko želi ući u ovu priču, predlažem da prvo pročita ovo:
http://forum.insanelymac.com/index.p...dpost&p=835760

Nakon toga, neke osnovne informacije upute vezane uz OSX86 (ne step by step guide) može se naći ovdje:
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=127677

Ako ste nakon čitanja ovog i dalje zainteresirani, onda treba pročitati i Hardware Compatibility Lists ovdje:
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

Hardware Compatibility Lists nije najažurniji, ali možete steći detaljnije informacije ili okvirrni uvid o podržanosti vašeg hardwarea.

Ako ste i dalje ZA OSX86, nakon toga možete potražiti pojedinačne upute za vaš hardware na gore navedenim mjestima i krenuti u avanturu

I nemojte misliti da je to poput isprobavanja nekih novih windowsa, jer nije (mada winsi sve više liče na OSX )
Da ne bi poslije bilo pitanja gdje je My Computer, gdje je task manager, zašto mi ne radi ctrl+alt+del, kakav je to BSOD i sl.

I za kraj, moram citirati Hagara s IM-a (iz onog prvog linka gore):

Citiraj:
If you want a Mac, buy a Mac. a hackintosh is a PC no matter how you twist & turn it, and the installation of an unsupported OS is a hobby-task for those with an interest in such things. Those trying to get a "Mac for free" by this route are always disappointed.
Staro 04.12.2008., 11:34   #702
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Imao sam kombinaciju PS2 tipkovnica i USB misonju dugo vremena (Kalway i iDeneb distre), tak da ti teorija bas i ne stoji. Ovisi o maticnoj uglavnom...
točno. jednostavno nije htio raditi dok ne umetnem adapter za miš mx518. onda rade bez problema

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline  
Staro 04.12.2008., 11:37   #703
Melani
Banned

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Što ne pomaže?
Jel si napravio low level format?
Ak nisi najlakše i najbrže možeš s wd windlg koji provjereno radi sa svim diskovima bez obzira na proizvođača normalno s pretpostavkom da ga pokrečeš s drugog diska.
Nakon tog formata izgubit češ ama baš sve na disku pa če biti ko kad ga doneseš iz trgovine(dobro ne baš svake ima i tu bisera).
Disk utility ti nije mogao izbrisati firmware,a pogotovo ne djelomično.
Melani je offline  
Staro 05.12.2008., 22:17   #704
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
Da, za svaki slucaj bi ja forsirao reloadanje svih kext-ova.
Prije splash screena (loadanja OSX-a) lupis -f -v i Enter.

jesam i dalje isto pise..

Radeon X700 PRO (PCIE):

Chipset Model: Radeon X700 PRO (PCIE)
Type: Display
Bus: PCIe
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x5e4b
Revision ID: 0x0000
Displays:
Color LCD:
Resolution: 1440 x 900 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Software
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Not Supported
QuartzGL: Supported
Shuky je offline  
Staro 06.12.2008., 00:57   #705
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
jesam i dalje isto pise..

Radeon X700 PRO (PCIE):

/cut
Budi zadovoljan da si uopće uspio upogonit taj šrot, ja sam dobio za sitnu lovu 8400GS koja radi out of box

Ako se ipak hoćeš natezat.
http://forum.insanelymac.com/index.php?showtopic=21182
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/ATI_Install
http://wiki.osx86project.org/wiki/in...&printable=yes

Baja 001 je offline  
Staro 06.12.2008., 14:55   #706
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
e jbg nisam y i z sredio sad vidimnisam jos probao update instaliram ostalo
kako da to sredim? z i y?
Shuky je offline  
Staro 06.12.2008., 15:02   #707
dejanbinladen
konjpjukter

Datum registracije: Oct 2007
skini ukelele
dejanbinladen je offline  
Staro 06.12.2008., 22:58   #708
milancheee
Premium

Datum registracije: Aug 2008
U Disk Utility pri instalaciji mi se ne pojavljuje nijedna particija, kako fixovati to?
milancheee je offline  
Staro 06.12.2008., 23:13   #709
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor milancheee Pregled postova
U Disk Utility pri instalaciji mi se ne pojavljuje nijedna particija, kako fixovati to?
Pa trebale bi biti. Sigurno nema nešto od ovoga?

Ako možeš slikaj pa stavi!

Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 06.12.2008. u 23:25. Razlog: LAcy :grrrrr:
Baja 001 je offline  
Staro 06.12.2008., 23:44   #710
milancheee
Premium

Naravno, izvoli:

Probao sam i da stavim ahci mod(prvobitno je bilo native ide), ali i dalje nista.Inace combo je ata, a hdd je sata2.
milancheee je offline  
Staro 07.12.2008., 00:27   #711
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Naravno, izvoli:

Probao sam i da stavim ahci mod(prvobitno je bilo native ide), ali i dalje nista.Inace combo je ata, a hdd je sata2.
Koju distribuciju koristiš?
Baja 001 je offline  
Staro 07.12.2008., 00:41   #712
milancheee
Premium

To je Zephyroth
milancheee je offline  
Staro 07.12.2008., 00:47   #713
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
To je Zephyroth
Jesi probao sa Leom jer je on ljubaznij sa AMDom?

Koliko sam vidio, ovo je očigledno problem sa SATA kontrolerom
Baja 001 je offline  
Staro 07.12.2008., 01:50   #714
milancheee
Premium

Probao sam iAtkos za amd ali nije dosao do instalera, problem sa SAM Multimedia: Read or Write Failed ASC=0x11 ASCQ=0x05
Imam leo4All v4.1 ali nije na dvd-u...
milancheee je offline  
Staro 07.12.2008., 11:48   #715
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
skini ukelele

kako da promijenim kernel...

tu itamo mi se zna desiti da mi se smrzne stroj,ono zatamni pa kaze na nekoliko jezika da ubijem stroj, dali je to do kernela??
i dali mogu instalirati onaj security update na idenebu 3.1 koji imam preko update,a da neskrsim stroj?
Shuky je offline  
Staro 07.12.2008., 12:03   #716
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
nabavio sam iAtkos 10.5.5,

i ovo je DEFINITIVNO najbolja distibucija meni, sve mi se iz prve instaliralo, pokrenuo osx, odmah grafička radi te se postavilo samo u nativnu rezu monitora, zvuk mi radi, divota. Ostao sam zapanjen.

svakako preporuka svima
Gabre je offline  
Staro 07.12.2008., 12:12   #717
Shuky
Premium

Shuky's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
nabavio sam iAtkos 10.5.5,

i ovo je DEFINITIVNO najbolja distibucija meni, sve mi se iz prve instaliralo, pokrenuo osx, odmah grafička radi te se postavilo samo u nativnu rezu monitora, zvuk mi radi, divota. Ostao sam zapanjen.

svakako preporuka svima

al je samo za intel..
Shuky je offline  
Staro 07.12.2008., 14:21   #718
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
kako da promijenim kernel...
Imaš pri startupu, tučeš F8 pa imaš za help. Neznam napamet ali ide ime kernela disk, i druge opcije. Ako zapneš javi pogledat ću.
Citiraj:
tu itamo mi se zna desiti da mi se smrzne stroj,ono zatamni pa kaze na nekoliko jezika da ubijem stroj, dali je to do kernela??
Kernel Panic, poznata stvar kod OSX86 scene. Nešto kao BSOD na Winsima ali ljepše
Citiraj:
i dali mogu instalirati onaj security update na idenebu 3.1 koji imam preko update,a da neskrsim stroj?
Basicly ne, zato jer ide na Vanilla kernel. Naravno možeš porbat ako koristiš TimeMachine, pa onda možeš povratit na prijašnje stanje
Baja 001 je offline  
Staro 07.12.2008., 14:37   #719
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Koji os X će raditi na mojoj AMD konfi, jer znam da većina ne radi... :/
Valg je offline  
Staro 07.12.2008., 14:42   #720
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Koji os X će raditi na mojoj AMD konfi, jer znam da većina ne radi... :/
Pa valjda ti je jasno da ni mi neznamo, jer se radi o mirornim razlikama u HWu i već dolazi do nekompatibilnosti

Zato uzmi par DVDova, nekoliko sati na InsanelyMac forumu i provjeri tko ima sličnu konfu i koja mu distra najbolje paše.

Po netu kruže glasine da Leo4All najbolje ide na AMD pa probaj

Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 07.12.2008. u 15:36.
Baja 001 je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na