|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() molio bih vas za pomoc u vezi nekoliko stvari. imam nekoliko pitanja: --- 1) planiram kupiti dvd recorder sa hdd-om. postoji hrpa modela i sad me zanima koliko je bitno da dvd recorder ima digitalni tuner (dvb-t), tj da podrzava digitalni tv signal (na koji bi se, mislim, i Hrvatska u 2009. trebala prebaciti). da li je danas glupo kupovati dvd recorder bez digitalnog tunera? 2) zainteresirao me jedan dvd recorder sa hdd-om, digitalnim tunerom i jos nekoliko zgodnih mogucnosti - Pioneer DVR-560HX. ima li tko kakav savjet 'za' ili 'protiv' kupnje istoga..? mozda neku drugu preporuku? 3) ukoliko bih kupio gore navedeni dvd recorder ili neki drugi koji ima digitalni tuner tako da preko dvd recordera primam digitalni tv (dvb-t) signal, kakav bi tv trebalo kupiti? neki koji ima hdmi ulaz? mora li biti 'full hd ready' ili sto? da li su bolje lcd ili plazme? koji je neki rang cijene takvih televizora? 4) sto se tice spajanja dvd recordera i tv-a: koliko razumijem (i molim da me ispravite ako sam u krivu), HDMI je 'digitalni scart', tj nacin spajanja digitalnih uredjaja da se izbjegne A/D i D/A konverzija signala. a da bi se imalo koristi od HDMI kabela, potrebno je primati digitalni signal (npr digitalni tv signal, dvb-t), imati digitalni tuner (recimo u dvd recorderu) i digitalnu tv. i sad bi kvaliteta slike i zvuka bila najbolja ako se dvd recorder i tv spoje preko hdmi-a? ima li alternativa sto se tice spajanja? --- vjerojatno sam postavio glupa pitanja, ali i nakon nekakvog guglanja/istrazivnja ne razumijem dovoljno da bih donio ispravne odluke u vezi kupnje. zato bih stvarno molio za pomoc. zato ovakvi forumi i postoje, zar ne? unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
daljnjim istrazivanjem saznao sam dovoljno za 3. i 4. pitanje pa bih molio da mi se samo odgovori na prva dva pitanja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Trenutni modeli dvd recordera imaju samo mpeg2 dvb-t tuner, bar koliko sam ja snimo po trgovinama, a s obzirom da još nije riješeno pitanje (bar standarda) digitalnog emitiranja u Hrvatskoj, mislim da je nepotrebno SADA kupovati dvd recorder s dvb-t tunerom. Ioanko solo tuner dođe od 200-njak kuna pa nadalje, što i nije neka cifra. Trenutno i HTV eksperimentalno emitira HD signal (uz "klasičan" dvb-t mpeg2), ali ti je za njegovo hvatanje potreban MPEG4 kompatibilan tv tuner, a trenutno najjeftiniji je malo manje od 2000 kuna, što će reći - ne isplativa investicija. Kad se HTV malo dogovori sam s sobom onda će biti vrijeme za ozbiljniju kupovinu dvb-t tunera. Sada te bilo koji od 200-njak kuna može zadovoljiti, da uhvatiš HTV 1/2, RTL i Novu. Da, HDMi je najkvalitetnija veza, i da potreban ti je ili Plazma ili LCD da do kraja iskoristiš takav signal. Imaš jednu veliku temu na našem forumu za i protvi LCD plazma pa malo pročitaj http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|