|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
konektori za el. gitaru i slusalice...
Dakle, kupljeno je 2 komada konektora... jedan 3,5mm stereo zenski, drugi 6,3 mm stereo zenski... no, imam problema s prepoznavanjem pinova... na shemama na netu su navedeni kontakti Tip-Ring-Sleeve... jedan je ovaj ovaj desni... znam kaj je sleeve (valjda ovaj oklop izvana, najsiri kontakt), al kak da znam koji je tip a koji ring? drugi je kao na stranici chipoteke "utič stereo za šasiju zatvorena 6,3 mm"... ali ima samo 3 pina dolje + onaj na oklopu... pretpostavio sam da je ova na oklopu sleeve... ili mozda ne? kako da znam koja je koja od ove 3 preostale? hitno mi je ovo stvarno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
Heh.. link ti ne radi. Ovak jedino kaj sam ja uspio izmisliti je to da; uzmeš mutlimetar i sam ispitaš koji je koji. ![]() Šema koju sam poslao ti je odgovor na pitanje.. samo se radi o Male konektoru. Ako imaš neki muški konektor u blizini ili posudi, spoji ga na ženski pa preko njega ispitaj što je masa, a što R,L. Nadam se da sam ti pomogao, bar malo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa gitara je mono instrument, ne treba L i R. Koristi mono konektore.
"I told my parents that when I grew up I wanted to be a musician.They said it had to be one or the other" Zadnje izmijenjeno od: newalss. 27.11.2008. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
pa znam da je gitara mono instrument al čovjek je kupio stereo konektore ![]() samo nek' spoji L i dobiti ce mono... inace L koristi kao i mono. a u toj kombinaciji R služi kao masa sve to ovisi o tome dali imaš mono ili stereo kabel. Poslikao sam ti jedan mono 6.3 konektor... pa vidi što je što i kak se lemi (nisam imao digitalca pa sam morao mob-om, ali vidi se) pošto imaš stereo konektor, imaš još ring koji služi kao desni kanal.. al njega možeš sad zaboraviti, ne treba ti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
radio sam po ovom projektu... na prvoj stranici je za input naveden stereo 1/4 jack a na drugoj stranici je ucrtan... ja sam spajao po tome na drugoj stranici... imam i mono konektor doma, je bi mogo onda promjenit shemu na drugoj stranici tak da - sa baterije spojim na masu mono konektora i dalje s te mase na zajednicki - na plocici... a + baterije ide ko na slici preko DC jacka... jel bi to islo tak? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|