Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.11.2008., 01:44   #1741
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nisam zano da on gaji osjecaj za dobar zvuk, ali eto, sad smo ga usosili

Budes vidio, bude on za par tjedana sam sebe pitao kako je uopce mogao glazbu slusat na onim Logijima??
srale7 je online   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 01:50   #1742
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Nisam zano da on gaji osjecaj za dobar zvuk, ali eto, sad smo ga usosili

Budes vidio, bude on za par tjedana sam sebe pitao kako je uopce mogao glazbu slusat na onim Logijima??
Kupio me DAC totalno. Dobio sa njim neki mali CD i reko tak i tak sam napravio format idem vidjeti sto je gore. Kad ono instal zavrsi i instaliran samo i jedino fobar 9.5.2 (taj i inace rabim) i gledam koj vrag. i onda vidim ovo:

dakle goli foobar sa njihovim postavkama za zvuk. Ja sam kupljen. To je inace sve sto je na cdu
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 01:53   #1743
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Kupio me DAC totalno. Dobio sa njim neki mali CD i reko tak i tak sam napravio format idem vidjeti sto je gore. ............ Ja sam kupljen. To je inace sve sto je na cdu
Nije on tebe kupio nego ti njega A on je tebe poslije osvojio
Staro 25.11.2008., 02:14   #1744
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Nije on tebe kupio nego ti njega A on je tebe poslije osvojio
moze i tako
Staro 25.11.2008., 06:52   #1745
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Gdje se može nabaviti neki free software za izradu 3-way floorstandera?
Znaci da dobim zadane parametre za izadu zvučnih kutija (visina- širina-dubina)
guardianx je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 08:10   #1746
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
...e da i investiraj si mozda radje u dobru zvucni/dac negu u cd player, da nebi 95% vremena slusao mjuzu sa kompa, a CDP imao za ukras jer su ti audiofili tako rekli.

E da. update. ubo sam dac i prodao zvucnu i pojacalo....
Malo sam zbunjola sad. Zašto si prodao zvučnu i pojačalo? Što je to DAC?
Staro 25.11.2008., 09:36   #1747
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor guardianx Pregled postova
Gdje se može nabaviti neki free software za izradu 3-way floorstandera?
Znaci da dobim zadane parametre za izadu zvučnih kutija (visina- širina-dubina)
Na shvačam.

Potrebne su ti samo dimenzije stranica jer već imaš na umu neki projekt s određenim volumenom i svim ostalim ili imaš namjeru sve ispočetka jer znaš što želiš i što radiš?

kako god bilo mislim da če ti koristit nešto od sljedečih linkova..
Boxnotes
Speaker Workshop
HiFi Speaker Design
WinISD Pro
BassBox Pro 6
UniBox
Crossover & Sub simulator
Staro 25.11.2008., 11:09   #1748
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Na shvačam.

Potrebne su ti samo dimenzije stranica jer već imaš na umu neki projekt s određenim volumenom i svim ostalim ili imaš namjeru sve ispočetka jer znaš što želiš i što radiš?
[/URL]
sori... da pojasnim,
imam kompletni zvučnik... koji možeš vidjeti na slici
http://forum.pcekspert.com/attachmen...3&d=1227481079
znaci imam kompletni zvučnik...
a ja sad želim od njega napravti 2 komada... uzeti određeni broj drivera a vec odprilike znam koje bih uzeo (odprilike... 2x tweeter, 2x mid, 1x bas/mid i 2x bass) te sklepati kutiju za njih,
ugl.

imam drivere i skretnicu... htio bih napraviti dvije zvučne kutije za njih. (floorstandere)
nepada mi napamet da to idem raditi onak od oka.. nego želim neki program koji ce mi prema zadanim karakteristikama drivera (impedancija, snaga...) izbaciti nact za idealnu zvučnu kutiju... visina, dubina, širina tj volumen... sa reflex cijevi ili bez nje.... ako ne tražim previše

hvala na linkovima
Staro 25.11.2008., 11:22   #1749
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
trazis malo nemoguce jer je to previse zvucnika za jednu normalnu kutiju.ako i postoji program u njemu vjerovatno ima samo dvo ili trosistemske shemu,eventualno 4sistemske ali ovo sto ti trazis je veome komplicirano...bar je takvo moj misljenje

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 12:13   #1750
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
s jedne strane brineš za skretnicu i ts parametre drivera, dok sa druge stavljaš 3 visokotonca, 4 srednjotonca, 4 bas/mid (dabljutief) i 20 baseva u jedan spiker.

make up your mind.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 12:30   #1751
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
s jedne strane brineš za skretnicu i ts parametre drivera, dok sa druge stavljaš 3 visokotonca, 4 srednjotonca, 4 bas/mid (dabljutief) i 20 baseva u jedan spiker.
ok možda sam malo pretjerao... iskreno novi sam u HIFI svijetu, inace se bavim malo žešćim stvarima npr. Mackie Active Loudspeakers 4 kW...tako jest razglasima..
pa sad vidite koji matrijal imam, i htio bih najviše izvući iz njih. Ovaj setup je cisto ok ali je samo JEDAN zvučnik... i to me dost smeta. NIKAKO ga nemogu namjestiti da mi dobro zvući... jer ako ga stavim sa strane... nije dobro, stavim ga toćno iza sebe... nije dobro, mutan zvuk, a jedino mi preostaje da ih stavim 1m ispred sebe, a to nisu neki studiski monitori tako da....Jedino bih htio složiti neke zvučnike za mjuzu dok radim na PC-u
realan i precizan zvuk mi ne treba... jer imam opake sluške. treba mi nekaj što ću moći naviti i da dobro zvući. Imam uber pojačalo od 450 wata, pa bi bilo šteta da ostane neiskorišteno... trenutno nije ali nikako mi ne paše samo jedan zvučnik... htio bih stereo... pomozite mi kak možete i ak želite

Zadnje izmijenjeno od: guardianx. 25.11.2008. u 12:47.
Staro 25.11.2008., 12:42   #1752
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

...inaće koliko sam uspio proučiti skretnicu koja je sad u zvučniku
ona je 4 way i djeli se na
6x mid range
8x bass
5x tweeter
5x mid/high
...malo prije sam bio neprecizan, pa nadam se da sam sada malo pojasnio kako stvari stoje
pošto nemam specifikacije neznam na koliko ih reže 12db ili 6db al to sad nije ni važno.
kužim se toliko u elekroniku mogao bih je skopirati tj napraviti novu po uzoru prve
jedino me sada mući kako napraviti kutiju da je ok... gledao sam DIY projekte ali nisam naišao na nešto slično što bih ja htio.
Mislim kaj se mene tiće biti ću zadovoljan i sa 3 drivera po zvučniku ako ce to lijepo izgledati i zvućati... tj isto kako i sada.
zvućnici mogu podnjeti u ovom setup.u puno jače pojačalo...nisu uopće iskorišteni. navim do daske i bass mebrana jedva da se pomakne a ima dost velik hod. ali nemam potrebe za bjesnoćom od zvučnika jer živim u sobi od 5x4 metara, tako da sada i na 40% glasnoće je zakon, ugodno za slušati a nije deraćina.
sori ako vas gnjavim svojim fix idejama.. al koga da drugog pitam?
nadam se da ste me sad shvatili što bih htio postići.
Staro 25.11.2008., 15:39   #1753
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.11.2008. u 21:02.
Staro 25.11.2008., 15:46   #1754
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
6x mid range
8x bass
5x tweeter
5x mid/high
...malo prije sam bio neprecizan, pa nadam se da sam sada malo pojasnio kako stvari stoje
pošto nemam specifikacije neznam na koliko ih reže 12db ili 6db al to sad nije ni važno.
kužim se toliko u elekroniku mogao bih je skopirati tj napraviti novu po uzoru prve
jedino me sada mući kako napraviti kutiju da je ok... gledao sam DIY projekte ali nisam naišao na nešto slično što bih ja htio.
Mislim kaj se mene tiće biti ću zadovoljan i sa 3 drivera po zvučniku ako ce to lijepo izgledati i zvućati... tj isto kako i sada.
zvućnici mogu podnjeti u ovom setup.u puno jače pojačalo...nisu uopće iskorišteni. navim do daske i bass mebrana jedva da se pomakne a ima dost velik hod. ali nemam potrebe za bjesnoćom od zvučnika jer živim u sobi od 5x4 metara, tako da sada i na 40% glasnoće je zakon, ugodno za slušati a nije deraćina.
Kupi neke bookshelfe...ovo kaj ti oces je za qrac da moram tak rec...500 visokotonaca i 600 niskotonaca...to nikam ne vodi...
tech je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 17:53   #1755
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Kako su ti vec savjetovali, to ti je stvarno prekompleksno za nesto pametno, pogotovo jos sto si pocetnik, i neke rezultane s tim neces dobiti. Ako si bas zainteresiran za DIY, imas po netu masu projekata sa nekim jeftinijim driverima, pa ako ti se d aprobaj to, a ovo ostavi kako je, jer iz toga se ne moze izvuci nesto bolje..

Tomasini, Fleks je prodao pojacalo (Sonya) ali je prije toga kupio HK pojacalo, zvucnu je prodao jer je odmah isti dan kupio Dac, a sto je dac sam ti vec napisao, pa slobodno malo procitaj postove prije..
Staro 25.11.2008., 19:11   #1756
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
6x mid range
8x bass
5x tweeter
5x mid/high

Na tu samogradnju ćeš potrošiti više novaca i vremena nego što bi platio solidne kutije.
Trust me, planirano 2500 Kn za dvostazne kutije, dosad potrošeno 3500.
Dakako, možeš sklepati i uz minimalne troškove, ali onda odmah sreži u početku i ne zamaraj se detaljima.
Juan je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 19:14   #1757
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Na shvačam.

kako god bilo mislim da če ti koristit nešto od sljedečih linkova..
Boxnotes
Speaker Workshop
HiFi Speaker Design
WinISD Pro
BassBox Pro 6
UniBox
Crossover & Sub simulator

Džesi Džejms
Staro 25.11.2008., 19:59   #1758
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005

Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.11.2008. u 21:03.
Don je online   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 21:01   #1759
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Citiraj:
I onda kad zatvorim temu i pobanam ljude budete se pitali zašto...
Dosta više s podbadanjem, upadicama i komentarima, pikiranjem po jednoj te istoj ekipi i svega ostalog u čemu je Fleks diplomirao godinama na ovom forumu i usput prikupljao fan klub. Zadnje, ali stvarno zadnje slovo na ovu temu. Nakon ovoga može govoriti samo jedna tipka u control panelu.
A sad nazad na temu.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 23:02   #1760
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

oke.... uglavnom.
što kažete na ovakav ili slićan setup, (Attached)
-> rađenje kutije po uzotu na to + pregrade za bass, mid,hi. Na bass stavim dve reflex cijevi i jednu manju za ovog bass/mid (najvećeg promjera driver),
izraćunam koliki volumen mi treba, 3 way skretnice (shemu za nju imam) ... i bacim se na posao.
ne ocekujem neki ultra audiofilski zvućni sistem.. al za razbijanje & mp3-ice bu' dobro !
ili bude skroz loše zvučalo???
dal da inapravim kutiju i stavim samo 3 zvućnika (po kutiji)???
ili kaj da radim sa njima, da ih ostavim za neki kvazi centralni (čitaj: za ukras) i kupujem neke druge.
gore sam napisao što želim postići
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	FRONT.jpg‎
Views:	339
Size:	83.2 kB
ID:	9031  
Staro 25.11.2008., 23:43   #1761
Juan
Premium

Juan's Avatar

Citiraj:
, 3 way skretnice (shemu za nju imam) ... i

Skretnica se ne radi prema shemi koju imaš odnekud, nego prema mogućnostima drivera i vanjskim dimenzijama kutije.
Staro 26.11.2008., 01:04   #1762
guardianx
grey hat

guardianx's Avatar

Imam orginalnu skretnicu od tih zvućnika..tako da nemrem fulati. Napravim shemu od nje i po potrebi je modificiram.

ali kakve veze ima skretnica sa
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
vanjskim dimenzijama kutije
misliš na koliko reže (6,12 db)? i koje frekvencije? ili...?
Staro 28.11.2008., 08:50   #1763
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2008., 12:09   #1764
t3chno b0y
Premium
Moj komp

Evo moj prvi post u hi-fi temi hehe
Znači malo sam se zainteresirao za pravi zvuk i nekako mi je postalo dosta ove nabijačine od basa...izgleda neki preporod
Uglavnom zanimao bi me neki entry level hi-fi koji bi se sastojao od pojačala(ne treba mi radio),cd-playera i naravno zvučnika.Nebi išlo preko kompa i zvučne,jer na kompu vec imam ove logitech,znaci ovo bi bilo odvojeno...
Dalje,radi se o sobi vrlo sjebanog dizajna,šta bi znacilo da je duga oko 4,5m a široka oko 2,5 metra s tim da mi je krov kosi...recimo da bi bio spreman uložit oko 3-4k kn...4000kn bi bio neki maximum...
sistem bi bio stereo i ne planiram nadogradnju u surround tako da mi netreba 5.1 kanalno pojačalo...iako bi mogao imat ulaz za subwofer ako ga se odlučim poslije stavit...
Eto ako mogu neke preporuke šta uzet to tih para,bit ću zahvalan!
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2008., 14:56   #1765
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Di imaju za nabaviti Iskrini papiranti zvučnici sa onim rubom od gume. Imali su ako se ne varam nekih 10W sinusne snage. Vuče me neka nostalgija za tim.
Oglasnici, newsgrupe, neki audiofilski forumi tj. njihove tržnice...Sumnjam da se mogu naći Iskrini zvučnici - u trgovinama.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2008., 17:00   #1766
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor t3chno b0y Pregled postova
Znači malo sam se zainteresirao za pravi zvuk i nekako mi je postalo dosta ove nabijačine od basa...izgleda neki preporod
Uglavnom zanimao bi me neki entry level hi-fi koji bi se sastojao od pojačala(ne treba mi radio),cd-playera i naravno zvučnika.Nebi išlo preko kompa i zvučne,jer na kompu vec imam ove logitech,znaci ovo bi bilo odvojeno...
Dalje,radi se o sobi vrlo sjebanog dizajna,šta bi znacilo da je duga oko 4,5m a široka oko 2,5 metra s tim da mi je krov kosi...recimo da bi bio spreman uložit oko 3-4k kn...4000kn bi bio neki maximum...
sistem bi bio stereo i ne planiram nadogradnju u surround tako da mi netreba 5.1 kanalno pojačalo...iako bi mogao imat ulaz za subwofer ako ga se odlučim poslije stavit...

Iskreno, ovo mi je ze ne povjerovat, ti si mi u glavi uvijek onaj koji samo voli vise basa, "nema wata do kilowata" a sad hifi stereo. Nemogu ti nista reci nego bravo za napredak..
Ti si iz Splita?
Staro 28.11.2008., 19:39   #1767
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
diamond 9.1/2 + CA 340 komplet ili ako nemas budjeta tafe370 sony + odgovoarajuci CDplayer iz serije.
Staro 28.11.2008., 21:02   #1768
t3chno b0y
Premium
Moj komp

Citiraj:
Iskreno, ovo mi je ze ne povjerovat, ti si mi u glavi uvijek onaj koji samo voli vise basa, "nema wata do kilowata" a sad hifi stereo. Nemogu ti nista reci nego bravo za napredak..
Ti si iz Splita?
Iskreno, ni ja nemogu vjerovat...al evo slušam već dobrih 2 godine techno i počela me bolit glava od toga...inače san zna poslušat neki rock i neku malo stariju glazbu al je to sve bilo usputno...nakon kupnje ovoga sam se mislio potpuno prebacit na takav tip mjuze, a opet ako bi me koji put dosla želja za nabijačinom,iman logije doma i gotovo...
Da, iz Splita sam!

Citiraj:
diamond 9.1/2 + CA 340 komplet ili ako nemas budjeta tafe370 sony + odgovoarajuci CDplayer iz serije.
Ovde te nisam baš skužio,kažeš diamond 9.1/2(zvučnici) + CA 340(cd player) komplet(?)...a dalje predlazes pojačalo tafe i cd player(to sam skuzio) i u drugoj opciji ostaješ na diamondima...može malo pojašnjenje?
t3chno b0y je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2008., 21:06   #1769
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Ovde te nisam baš skužio,kažeš diamond 9.1/2(zvučnici) + CA 340(cd player) komplet(?)...a dalje predlazes pojačalo tafe i cd player(to sam skuzio) i u drugoj opciji ostaješ na diamondima...može malo pojašnjenje?
Kazem ako se mozes isprsit malo za CD player i amp od CA da to uzmes. istina slabije je snagom malo (dakle ne po papirima nego sam cuo, pa znam kolka je razlika - jako mala, ali diamondi ipak bolje sviraju sa tim ampom), a ako se nemozes isprist uzmi sonya + pripadajuci player iz te klase. I da uzmi diamonde to je najpametnija kupovina ostalo u tom cijenvnom rangu nije vriejdno spomena.
Staro 28.11.2008., 21:12   #1770
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
....

Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:16.
McG je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na