|
![]() |
#1742 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() dakle goli foobar sa njihovim postavkama za zvuk. Ja sam kupljen. To je inace sve sto je na cdu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1743 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1744 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
grey hat
Datum registracije: Oct 2008
|
Gdje se može nabaviti neki free software za izradu 3-way floorstandera? Znaci da dobim zadane parametre za izadu zvučnih kutija (visina- širina-dubina) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1746 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Malo sam zbunjola sad. Zašto si prodao zvučnu i pojačalo? Što je to DAC?
![]() |
#1747 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Potrebne su ti samo dimenzije stranica jer već imaš na umu neki projekt s određenim volumenom i svim ostalim ili imaš namjeru sve ispočetka jer znaš što želiš i što radiš? kako god bilo mislim da če ti koristit nešto od sljedečih linkova.. Boxnotes Speaker Workshop HiFi Speaker Design WinISD Pro BassBox Pro 6 UniBox Crossover & Sub simulator
![]() |
![]() |
#1748 | |
grey hat
|
Citiraj:
imam kompletni zvučnik... koji možeš vidjeti na slici http://forum.pcekspert.com/attachmen...3&d=1227481079 znaci imam kompletni zvučnik... a ja sad želim od njega napravti 2 komada... uzeti određeni broj drivera a vec odprilike znam koje bih uzeo (odprilike... 2x tweeter, 2x mid, 1x bas/mid i 2x bass) te sklepati kutiju za njih, ugl. imam drivere i skretnicu... htio bih napraviti dvije zvučne kutije za njih. (floorstandere) nepada mi napamet da to idem raditi onak od oka.. nego želim neki program koji ce mi prema zadanim karakteristikama drivera (impedancija, snaga...) izbaciti nact za idealnu zvučnu kutiju... visina, dubina, širina tj volumen... sa reflex cijevi ili bez nje.... ako ne tražim previše ![]() hvala na linkovima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
trazis malo nemoguce jer je to previse zvucnika za jednu normalnu kutiju.ako i postoji program u njemu vjerovatno ima samo dvo ili trosistemske shemu,eventualno 4sistemske ali ovo sto ti trazis je veome komplicirano...bar je takvo moj misljenje
![]() |
#1751 | |
grey hat
|
Citiraj:
![]() pa sad vidite koji matrijal imam, i htio bih najviše izvući iz njih. Ovaj setup je cisto ok ali je samo JEDAN zvučnik... i to me dost smeta. NIKAKO ga nemogu namjestiti da mi dobro zvući... jer ako ga stavim sa strane... nije dobro, stavim ga toćno iza sebe... nije dobro, mutan zvuk, a jedino mi preostaje da ih stavim 1m ispred sebe, a to nisu neki studiski monitori tako da....Jedino bih htio složiti neke zvučnike za mjuzu dok radim na PC-u ![]() realan i precizan zvuk mi ne treba... jer imam opake sluške. treba mi nekaj što ću moći naviti i da dobro zvući. Imam uber pojačalo od 450 wata, pa bi bilo šteta da ostane neiskorišteno... trenutno nije ali nikako mi ne paše samo jedan zvučnik... htio bih stereo... pomozite mi kak možete i ak želite ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: guardianx. 25.11.2008. u 12:47. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1752 |
grey hat
|
...inaće koliko sam uspio proučiti skretnicu koja je sad u zvučniku ona je 4 way i djeli se na 6x mid range 8x bass 5x tweeter 5x mid/high ...malo prije sam bio neprecizan, pa nadam se da sam sada malo pojasnio kako stvari stoje pošto nemam specifikacije neznam na koliko ih reže 12db ili 6db al to sad nije ni važno. kužim se toliko u elekroniku mogao bih je skopirati tj napraviti novu po uzoru prve jedino me sada mući kako napraviti kutiju da je ok... gledao sam DIY projekte ali nisam naišao na nešto slično što bih ja htio. Mislim kaj se mene tiće biti ću zadovoljan i sa 3 drivera po zvučniku ako ce to lijepo izgledati i zvućati... tj isto kako i sada. zvućnici mogu podnjeti u ovom setup.u puno jače pojačalo...nisu uopće iskorišteni. navim do daske i bass mebrana jedva da se pomakne a ima dost velik hod. ali nemam potrebe za bjesnoćom od zvučnika jer živim u sobi od 5x4 metara, tako da sada i na 40% glasnoće je zakon, ugodno za slušati a nije deraćina. sori ako vas gnjavim svojim fix idejama.. al koga da drugog pitam? ![]() nadam se da ste me sad shvatili što bih htio postići. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1753 |
JDM
|
***************************************************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.11.2008. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1754 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1755 |
Premium
|
Kako su ti vec savjetovali, to ti je stvarno prekompleksno za nesto pametno, pogotovo jos sto si pocetnik, i neke rezultane s tim neces dobiti. Ako si bas zainteresiran za DIY, imas po netu masu projekata sa nekim jeftinijim driverima, pa ako ti se d aprobaj to, a ovo ostavi kako je, jer iz toga se ne moze izvuci nesto bolje.. Tomasini, Fleks je prodao pojacalo (Sonya) ali je prije toga kupio HK pojacalo, zvucnu je prodao jer je odmah isti dan kupio Dac, a sto je dac sam ti vec napisao, pa slobodno malo procitaj postove prije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1756 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Na tu samogradnju ćeš potrošiti više novaca i vremena nego što bi platio solidne kutije. Trust me, planirano 2500 Kn za dvostazne kutije, dosad potrošeno 3500. Dakako, možeš sklepati i uz minimalne troškove, ali onda odmah sreži u početku i ne zamaraj se detaljima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1757 | |
Premium
|
Citiraj:
Džesi Džejms ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
I onda kad zatvorim temu i pobanam ljude budete se pitali zašto... Dosta više s podbadanjem, upadicama i komentarima, pikiranjem po jednoj te istoj ekipi i svega ostalog u čemu je Fleks diplomirao godinama na ovom forumu i usput prikupljao fan klub. Zadnje, ali stvarno zadnje slovo na ovu temu. Nakon ovoga može govoriti samo jedna tipka u control panelu. A sad nazad na temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1760 |
grey hat
|
oke.... uglavnom. što kažete na ovakav ili slićan setup, (Attached) -> rađenje kutije po uzotu na to + pregrade za bass, mid,hi. Na bass stavim dve reflex cijevi i jednu manju za ovog bass/mid (najvećeg promjera driver), izraćunam koliki volumen mi treba, 3 way skretnice (shemu za nju imam) ... ![]() ne ocekujem neki ultra audiofilski zvućni sistem.. al za razbijanje & mp3-ice bu' dobro ! ili bude skroz loše zvučalo??? dal da inapravim kutiju i stavim samo 3 zvućnika (po kutiji)??? ili kaj da radim sa njima, da ih ostavim za neki kvazi centralni (čitaj: za ukras) i kupujem neke druge. gore sam napisao što želim postići |
![]() |
![]() |
![]() |
#1761 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
grey hat
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Most expensive audiophile speaker cable in the world Top Ten Signs an Audio Cable Vendor is Selling You Snake Oil ...najbolje na kraju -> Audiophoolery Ovo će se svidjeti Fleksu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1764 |
Premium
|
Evo moj prvi post u hi-fi temi hehe Znači malo sam se zainteresirao za pravi zvuk i nekako mi je postalo dosta ove nabijačine od basa...izgleda neki preporod ![]() Uglavnom zanimao bi me neki entry level hi-fi koji bi se sastojao od pojačala(ne treba mi radio),cd-playera i naravno zvučnika.Nebi išlo preko kompa i zvučne,jer na kompu vec imam ove logitech,znaci ovo bi bilo odvojeno... Dalje,radi se o sobi vrlo sjebanog dizajna,šta bi znacilo da je duga oko 4,5m a široka oko 2,5 metra s tim da mi je krov kosi...recimo da bi bio spreman uložit oko 3-4k kn...4000kn bi bio neki maximum... sistem bi bio stereo i ne planiram nadogradnju u surround tako da mi netreba 5.1 kanalno pojačalo...iako bi mogao imat ulaz za subwofer ako ga se odlučim poslije stavit... Eto ako mogu neke preporuke šta uzet to tih para,bit ću zahvalan! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1765 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1766 | |
Premium
|
Citiraj:
Iskreno, ovo mi je ze ne povjerovat, ti si mi u glavi uvijek onaj koji samo voli vise basa, "nema wata do kilowata" a sad hifi stereo. Nemogu ti nista reci nego bravo za napredak.. Ti si iz Splita? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1767 | |
JDM
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1768 | ||
Premium
|
Citiraj:
Da, iz Splita sam! Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
JDM
|
Kazem ako se mozes isprsit malo za CD player i amp od CA da to uzmes. istina slabije je snagom malo (dakle ne po papirima nego sam cuo, pa znam kolka je razlika - jako mala, ali diamondi ipak bolje sviraju sa tim ampom), a ako se nemozes isprist uzmi sonya + pripadajuci player iz te klase. I da uzmi diamonde to je najpametnija kupovina ostalo u tom cijenvnom rangu nije vriejdno spomena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
|