|
![]() |
#1171 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
Kupio sam Ati Sapphire 3870 512Mb GDDR3 i naravno već poludio od buke koju ispušta ventilator koji se doslovno pali svakih 45 sekundi ali sam se već pomirio s tim,ali sam u međuvremenu primjetio drugi problem. U igrama mi se događa da se slika nakon nekog vremena zamrzne ili pocrni na 10-tak sekundi i onda dalje normalno nastavi raditi.Kartica se u windowsima toliko grije da se ventilator tako često pali pa pretpostavljam da se onda pri većem opterečenju u igrama još više zagrijava te da se zbog toga događa da mi se slika zamrzava ili pocrni,tj. da se kartica toliko zagrije da moram pričekati da ju ventilator za 10-tak sekundi ohladi da bi mogla nastaviti s normalnim radom. Naravno da je to meni frustrirajuće pa me zanima jel netko još imao takvih problema i kako to riješiti. Mislim da bi bilo najbolje vratiti karticu u trgovinu i uzeti drugu,naravno poučen ovim iskustvom nikako istu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ako je plava safirka onda ima loš i bučan hladnjak. Znam imam takvu. Temperature u igrama ti je najbolje provjeriti s Ati toolsom. Traži na google Ati Tools 1.6 ili 1.5.8 više nisam siguran. Pod tools & options imaš on screen displa, idi na flash OSD i stavi da ti prikazuje GPU temp još namjesti flsh OSD na shaw all time. Kad upališ igru u jednom kantunu ćeš vidit temperaturu grafičkog procesora. Temp od oko 80 možda čak 90 stupnjeva je ok. Samo da ne prelazi 90. Za bolji hladnjak uzmi accelero S1 i stavi 120mm vent ili ako ti je jednostavnije accelero twintech razlika je na kraju samo 1-2 stupnja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jel se može zamjeniti postojeći ventilator sa grafičke sa tim koji si mi preporučio ili mogu samo staviti dodatni hladnjak koji će piriti na grafičku? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Bogami si postao naporan s tim svojim napadima kao kobac. Cim vidis da netko ima HD3870 napdas ga da ti ju proda. Odi na njuze, tamo ih uvijek ima ko' govana na ponudi, ali ne po parama koje ti nudis zidove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Registered User
|
Ma skinut ću ovo smeće od ventilatora i staviti accelero s 120 mm ventilatorom i onda sam miran. Jedino me živcira što ću sada riknuti još nekih 250-300 kn,a umjesto toga sam mogao uzeti skuplju grafičku s nekim normalnim ventilatorom na njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
ATITool jezgru diže na max 920MHz, a mem počne bacat artefakte na 1190 već (1170 je default), ne puno, al vidi se. Ali ni ta frekva jezgre mi ne drži dugo, resetira se nakon nekih pol sata Crysis-a, OSIM ako ne diram memu; ak dignem samo jezgru na nekih 900-910, bude ok, al memu ne smijem ni pipnut onda praktički. Opet, ak dignem memu na 1200, a jezgra ostane default, radi ok, ali se vide artefakti u igri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Evo da neotvaramo novu temu... Radi se o ovim karticama:gigabyte 9600gt zalman edition 880kn Ati hd 3870 zalman 9800gt najeftiniji Zanima me ovako:Kad se najvise clockaju a mogu se dobro ove prve dvije kako stoji stanje(po snazi potrosnji)??? Ako netko ima nesto gore od navedinih kartica moze napisati do koliko ju je potjerao i slicno |
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
ja bi rade uzeo neku drugu 3870/9600 gt samo radi tog zalmana, koji buci za poludit...ako ti ne smeta buka zanemari moju izjavu @max znam ja kako se to sreduje, ali neki nemaju previse volje za to sredivat, jer se boje da ce izgubit garanciju itd, pa rade dat par kuna vise i postedit se muke ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gemmy. 26.11.2008. u 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107728 dio HLAĐENJE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
pogledao sam to... nemuci me buka nimalo...samo nek on vrti ![]() ajde hvala decki..javim u subotu sto sam uzeo,a onda kako je clokanje proslo(uzet cu 9600gt gigabyte..ili asus.)to cu jos vidit |
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Upravo tako , i ja sam 'nabavio' za smjesne novce malo rabljenu Safirku ali DDR3,i kartica je dobra - dovoljno dobra ![]() Zadnje izmijenjeno od: Router. 28.11.2008. u 22:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
cijene padaju :P http://www.nabava.net/trazilica.php?q=hd3870&x=0&y=0 |
![]() |
![]() |
![]() |
|