|
![]() |
#361 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
evo nova akcija, trenutno najpovoljniji wd na tržištu http://www.magazinrs.hr/artikl.asp?i...t=hard-diskovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Imam par pitanja u vezi ovog diska. 1. kako da uključim/smanjim AAM? probao sam sa različitim programima (hdtune,hddscan,winaam...svašta) iz windowsa neće ništa. ima li to veze sa kakvim sata ahci driverima ili čime već? totalno sam se pogubio u tome eto ako moze kakav savjet u vezi toga, bio bih zahvalan. 2. je li normalno da hard dok radi ispušta određeni visokofrekventni zvuk, onak, manje od metar mi je od glave pa me malo nervira. hoće li aam pomoći? mislim da nije disk nego grafa ali nisam siguran hvala svima ![]() EDIT: Enejblao AAM sa Hitachi Ftoolsima i disk je necujan...to je to Zadnje izmijenjeno od: borisko. 16.11.2008. u 18:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Malo su mi čudni grafovi. evo kako je izgledalo jučer nakon friške instalacije wina. http://slike.hr/slika.php?z=wd64000.jpg evo kako izgleda danas http://slike.hr/slika.php?z=wd64010.jpg http://slike.hr/slika.php?z=managment0.jpg Dok je AAM na 254 disk rošta da je to strašno, jer to normalno??na 128 je tih. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.11.2008. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#367 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#369 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Razlike su u tome što AALS ima "dual processor" (manje opterećuje glavni CPU), više cachea (32mb vs. 16) i više garancije (5 god. vs. 3). Po svemu sudeći, AALS bi trebao biti bolji i brži disk, no sudeći po gornjim slikama - očito nije... http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1355778 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa dotičnim diskom
Pozdrav svima, naime priložena fotografija vam sve govori... http://i37.tinypic.com/6pu5br.jpg everest prikazuje da je ukupni kapacitet diska 596 GB ili čak 576 GB. Sad ne znam u čemu je problem...cijeli disk je formatiran,a fali ili 40 ili oko 70 Gb. Jel zna netko u čemu je problem???
![]() |
#371 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
|
Pgledaj par postova iznad pa češ vidjet da i moji ima isti kapacitet, tj. kad se sve podjeli i pomnoži dođeš do stvarnog kapaciteta tog diska a to je 596Gb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Six Blade Knife
Datum registracije: Jul 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
nist oni tebi ne uzimaju, radi se o tome da po SI sustavu Giga Byte = 1000000000 byte-a gdje je baza 10, dok je racunalu osnovna baza 2 pa zbog toga tebi preracunato javlja "manji" kapacitet odnosno izrazen u GiB (gibi byte) kao sto je bladerunner vec naveo
![]() |
#377 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
prave se blesavi pa pišu oznake po bazi 10, tako da ti vizualno prodaju veći hdd. tj, da naprave 'pravi' 640 GB u ovom slučaju, morali bi u tvornici izdvojiti više novaca (veći broj ploča ili gustoća zapisa) i tako već godinama... pa ti vidi kada hdd-ovi budu 2TB, 'gubitak' bu bio oko 150GB, tj. fina ušteda za proizvođače .
![]() |
#378 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#379 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#380 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
gdje sam napisao da nas varaju? ![]() da je to slučaj, moglo bi ih se tužiti. pa nas zato ne varaju. ![]() samo sam rekao da se prave glupi i navode neku vrijednost za koju znaju da je ne koriste ni windowsi a posljedično tome ni 95% ljudi ![]() oni su tu vidjeli priliku za lupati po svome, i nikome ništa. Citiraj:
ne znam jel znaš, ali nije isto 100 KS od Honde i 100KS od npr golfa. jedna snaga se mjeri na radilici, a druga na kotaču. kupac honde kupi 100, dobije 100 na cesti, a kupac golfa kupi 100KS, a na cestu dobije 90 recimo. (jer ima gubitak u getribi i prijenosu na cestu, koji je normalan u svakome autu) vidiš tu vezu sa diskovima i kapacitetom? ![]()
![]() |
![]() |
#381 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#382 | |
Premium
|
Citiraj:
Problem je odavno poznat, uocen, definirano rjesenje i ne drzi ga se, koliko se sad mogu sjetiti, jedino - mirkosoft.
![]() |
![]() |
#383 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nemojte više o tim brojevima, ima već dosta takvih tema, ne treba se i ova pretvoriti u jednu takvu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
imam abitovu nf8--v2 plocu, relativno staru. gore je sata 1. dal bi radil taj disk na mojem kompu? nisam sigurna koji je konroler gore ali frend koji ima socket a plocu je imal sa prijasnjim generacijom wd-a probem bas zbog sata kontrolera.on ima pol terabajtni aaks ako se ne varam. pa g aj moral u ladicu stavljat. ugl, jel ima sanse da bude radilo na mojem kompu ili ne? ![]()
![]() |
#385 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
cesto nece ni onda, nego iz vise puta resetiranje racunala!!! s razlikom da je disk samsung SAMSUNG-HD642JJ... mislim da bih trebao jumper podesiti na sata 150,ali mi se ne da prckat uz moguce da nesto vrisne . ![]() Edit by mod: Dobro došao na forum, ali tema je WD-ov disk, a ne Samsungov, kao ni sporo dizanje OS-a. Postaj problem na hardverske probleme (prethodno pročitati pravila za postanje na taj podforum). Hvala. ![]() Zadnje izmijenjeno od: igorba. 18.11.2008. u 22:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
odgovorim.Ovaj problem kod mene i nije ,jer znam kako ga eliminirat. Sory ako sam fulao o temi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
geek.
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#389 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
E sad, izgleda da nitko izgleda nema ovakvu kombinaciju koju ti spominjes (bash tu plocu i taj sata kontroler i novi wd disk), ali taj western digital ti dolazi bez postavljenog jumpera za sata1 (ako se nevaram, za razliku od seagate koji dolazi s postavljenim ) i dolati kao sata2 mode, pa moze biti da je u tome bio problem kod tvog prijatelja (a onda mozda i kod tebe). Rjesenje je uzeti negdje onu kapicu (s starog diska ili gdje vec) i staviti na jumper i tako sloziti za sata1 mode. Disk bi trebao biti prepoznat i u biosu i drugdje na taj nacin, jedino ako se ne kosi sam chipset na maticnoj s diskom - a to da saznas ce ti prije pomoci kontaktiranje proizvodjaca maticne nego cekanje da netko naleti ovdje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ja danas uzeo jos jedan da se nadje i vidio (doma tek) da je caviar blue, a onaj sto ga imam od prije nije. koja je pobogu razlika? nije pisalo na cjeniku da je caviar blue a u nekim ducanima naznace na cjeniku.. oba su bas wd6400aaks samo jedan ima plavu kelju (citaj naljepnicu)..... eto zanimalo me samo, nije da se zalim ili nesto tako, vec ga trpam naveliko... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|