|
![]() |
#421 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
#422 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Jel imate problema sa skidanjem torrenta sa transmission klijentom?dakle u 1h skidajuci full brzinom, on je meni skinuo samo 200mb, uvjeren sam da je skidao na full jer je surfanje bilo nemoguce...el problem u tome sto skida na NTFS particiju pa nemre brzo pisati po njoj? Tnx! |
![]() |
![]() |
#423 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Skinuo s Transmissionom vec sigurno oko 500 giga, skida i upravo sad i normalno surfam (doduse osjeti se da ide malo sporije, ali je jos uvijek i vise nego upotrebljivo). Moze biti da te zajebava NTFS, zapravo gotovo sam siguran. Koji NTFS "driver" koristis? Ako koristis Paragon vrlo vjerojatno ti se paketici korumpiraju, pa ih Transmission skida ponovno...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#424 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
a to kojom brzinom skida možeš uredno provjerit kako samim transmissionom to kaj ti teško sirfaš može biti i do toga da ti torrenti pojedu svu raspoloživu upload brzinu u principu ako ne limitiraš upload, definitivno nećeš moć uredno surfat Vezano za dio di veliš da nemre brzo pisat po NTFS-u... niš sporije ne piše po NTFS-u
![]() |
#425 |
Prečupavi mod
|
Imas praf Wolv, upload bi svakako trebalo limitirati, ali ne bas na neku bezobraznu vrijednost ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#427 |
Prečupavi mod
|
Onda mozes jos probat 2 stvari: 1) Transmission - Preferences - Network - Peer listening port - tu bi ti trebao biti upisan port kojeg bi trebao na routeru otvoriti i mapirati na svoj komp. Kad odaberes port i upises ga u rubriku, sastrane bi trebalo zasvijetliti zeleno, dakle ovako: http://homepage.mac.com/mike.barca/transmission.png 2) Probaj skidati na Journaled particiju (sistemsku od OS X-a) pa vidi jel ista mijenja stvari
![]() |
![]() |
#430 |
The Dark Side of Moon
|
Jučer se opet igrao na OS-Xu i nikako namjestit mrežu,na ruteru je DHCP uključen,e sad da ponovim ja se spajam na server di je XP SP i tamo je sherana konekcija za net i to na visti radi normalno,ali na OS-Xu nikako šta napravit da to proradi,što se drivera tiče čini mi se ok.I jel OS X ima neki taskmanager da vidim koliko rama troši trenutno i da vidim nešto kao system pa da vidim informacije o kompu...
#431 |
Prečupavi mod
|
Stavi onda konekciju na manually, definiraj rucno IP, za router stavi IP od stroja koji ima XP i DNS servere upisi od svog providera. I trebalo bi raditi. Za Task manager - Spotlight - Activity Monitor - Enter
![]() |
![]() |
#432 |
The Dark Side of Moon
|
thx,a jel nekako mogu vidjet sherane particije od Servera,nakon što ovo podesim i gdje trebam ići?
#433 |
Prečupavi mod
|
Ako su kak spada share-ane, i ako mreza radi trebao bi vidjet stroj sastrane u Finderu: ![]() Ako ne vidis, klikni na Finder, gore na menu bar, izbornik Go - Connect to server i upisi: smb://IP_stroja
![]() |
![]() |
#435 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ovako jučer probao instalirati iDeneb 10.5.5 pomoću SATA prže, izabrao sam drivere 3870, alc889 i ichx, i instlairalo se i kad oće uć u desktop samo se slika onak zblesira ko artefakti kad je pokvarena grafička. 2 put sam probao i ništa. 3870 sata hdd e6750 p35-ds4 što mi je činiti uzto sam slučajno formatirao cjeli disk (250gb igrica, 150gb hd filmova, 100gb muzike, 20gb slika..itd itd svaka meni čast da pokušam sa kalyway 10.5.2 ? kako da formatiram ovu najveću particiju koja će mi biti za stvari razne u koji format? znači 100gb za osx a sve ostalo za ostalo isto u HFS ? koje drivere da instaliram pri instalaciji, koji driver za network da uzmem ( mrežna integrirana mi je RTL 8168/8111) je li potrebno neke postavke u biosu mjenjat, i kakva priprema treba ako namjeravam xp u dual boot, ali prvo macos x na prazni hard Treba li na na iAtkos dodavati te kextove ko i na kalyway??? ja to ne kužim kak se radi Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 05.11.2008. u 18:53. |
![]() |
![]() |
#436 | |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ajmo ovako.... wolv, su, baja i ostali, da sada raspolazete sa nekih 4000 kn i da trebate da sastavite konfiguraciju sa najvecim procentom mogucnosti da sve proradi out of the box(mreza, zvuk, grafika) , sta bi kupili?
![]() |
![]() |
#437 |
Prečupavi mod
|
Pogledaj moj sig, tamo sve radi savrseno (naravno uz poneki kext odnosno package koji su dio popularnih instalacija vec duze vremena), najbitnije su ti ploca pa grafulja. Ciljaj na P35 i P45 chipset i neke od ovih grafulja koje sam nabrojao. Nazalost P5K-E WiFi (koja mi se pokazala najbolja) vise nema za kupiti, ali citam i cujem da Gigabyte-ice P35 rade isto tako odlicno, detaljnije imas tu: http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/HCL_10.5.2 Nadalje, obavezno SATA przilicu, SATA disk i tako ![]()
![]() |
![]() |
#438 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
#439 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
iDeneb ne radi - instalira ali pri butanju samo bude deformirana slika zblokirana miš se da micati Kalyway ne radi - pri pokretanju instalacije samo mi prikaže prekrženi krug Što mi je činiti?? Probat žu još JaS i drugu verziju iAtkosa ako ništa onda odustajem Zadnje izmijenjeno od: M.Vlahovic. 06.11.2008. u 00:52. |
![]() |
![]() |
#440 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() BTW to ti je šta imaš 2GB RAMa ![]() |
|
![]() |
![]() |
#442 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Neznam koju konfiguraciju imaš, no Kalyway 10.5.2 dolaze i s integrated kextima, tako da jednostavno dižeš nakon instalacije. Javi se, mogu pomoći...meni je ovaj moj hackintosh alternativa i to dobra, mučio sam se oko mjesec dana, 20tak instalacija i sad mi sve radi kako treba...no instaliraj na vlastiti disk, ne particiju. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#443 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#444 |
Registered User
|
Vidi na http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=85 , i na http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page , na potonjoj imaš listu podržanog hardwera po izdanjima softwarea, no P35 chipset je odlično podržan, osobito Gigabyteove ploče. Ako imaš problema ili ti je potreban još koji savjet, slobodno se obrati! Sretno! |
![]() |
![]() |
#445 |
Premium
|
Na koji način mi tvoj post pomaže?Za insanely znam, pa te molim da tri puta pročitaš moj post i gore pročitaš moje postove pa onda piši nešto...Mislim da mi ne gine formatiranje cijelog hdd-a u hfs.. |
![]() |
![]() |
#446 | |
Banned
|
Citiraj:
Što se tiče zadnje verzije NTFS3Ga možeš je provjerit na: Code:
Type 'ntfs-3g --help' or '/usr/local/bin/ntfs-3g --help' on the command line. |
|
![]() |
![]() |
#447 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
crap, probal instalirati i ideneb 10.5.5 na a6tc. Stane na spalshscreenu, moram resetirat. Dal je to jednostavno do lapa? asus a6tc: turion x2 1.6ghz 7300 go c51mw čipset
![]() |
#448 |
Registered User
|
V3rt!g(o), pokušaj sa Kalywayem 10.5.2, on podržava tvoju konfiguraciju, ili kod dizanja Darvina stisni bilokoju tipku i -v-s. Detaljne upute pogledaj na stranama X86 zajednice. Tech, sorry, post mi se je obrisao, želim ti reći da ono što skidaš mora biti na particiji koja je formatirana kao journaled extended. Postoje li problemi i dalje ,pokušaj postaviti pitanje na forumu X86 zajednice, siguran sam da će ti tamo znati pomoći. Meni sve radi bez frke, no mislim da je i do konfig. routera ( a i navodno je sa siemensovim routerima poseban problem)...Kako god, javi da znam kako se razvija situacija...Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#449 |
Registered User
|
Ako imaš (V3rt!g(o)) problema pri rebootu sa videom (bijeli, crni ili plavi ekran ili artefakti), stisni F8 kod dizanja Darwina i upiši: -s (single user mod) i nakon toga u rootu upiši mount -uw/ i enter i /movevideodrivers, nakon toga će te pitati koje želiš maknuti (nvidia, ati ili intel gma, upiši yes za potvrdu (ostavi one koji trebaju tvojoj konfig. (enter bez yes). Postoji li problem i dalje, (nakon ovog,a siguran si da si ostavio prave videodrivere), kod Darvina opet F8 i pokušaj sa drugim kernelom (vanilla je najpodržaniji, no to ne znači ništa); i to tako da upišeš ime kernela:sleepkernel (intel/amd/sse2/sse3) speedstepkernel (intel/amd/sse2/sse3) nforcekernel (intel/sse3) modbinkernel (intel/amd/sse3) vanillakernel (intel/sse3) kabylkernel (intel/sse3) with sleep support Javi kako je prošlo! |
![]() |
![]() |
#450 |
Banned
|
Evo pratim ovaj thread i nisam vidio da je netko spomenio ovaj uređaj. Oni koji prate Mac svijet sigurno su već čuli za njega/probali ga. Što se mene tiče, ima potencijala, sa budućim HCL će biti još bolji, cijena od 125€ i nije toliko loša s obzirom šta nudi. |
![]() |
![]() |
|
|