|
![]() |
#722 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Onaj tvoj citat je iz ZSPC-a iz '96. Zadnji ZSPC definira slijedeće: Članak 108. (1) Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno. (2) Stražnja svjetla za maglu na motornim ili priključnim vozilima smiju se upotrebljavati samo po magli i u slučaju smanjene vidljivosti. (3) Svjetla za maglu koja se nalaze na prednjoj strani vozila mogu biti bijele ili žute boje, a na stražnjoj strani crvene boje. (4) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka. Malo su "zaboravili" na prednja svjetla za maglu.
#723 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Da sam na tvom mjestu probao bi prije sa kajanjem te molbom da ti se zbog " fiktivno" loseg imovinskog stanja ukine kazna, ili barem prepolovi.
![]() |
#724 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ne kuzim na sta bi se ti zalio? nisi stao, vidio te, placas kaznu. ako je pandur bio bezobrazan nepristojan ili nesto drugo (kazes da su te ponizili i isprepadali) to prijavis, ali to tebe ne oslobadja cinjenice da nisi stao. a to "on je isto prosao ali nije dobio kaznu" je pomalo smijesno... vjerojatno je pandur shvatio tvoju primjerdbu kao bahatost... |
![]() |
![]() |
#725 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
lol 500 cuna za nezaustavljanje na stop znak ... kakav idiotizam, bas si baksuz. Sto nekazne jebeni HŽ sto ne instaliraju brklje, nego opleti po vozacima ![]()
![]() |
#726 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Omg, dobio sam policiski poziv u svojstvu građanina ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | ||
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Kratki citat iz Zakona o policiji: http://www.mup.hr/28.aspx 6. Davanje upozorenja i zapovijedi Članak 40. Policijski službenik upozorit će osobu koja svojim ponašanjem, djelovanjem ili propuštanjem određene radnje može dovesti u opasnost svoju sigurnost ili sigurnost druge osobe ili sigurnost imovine, narušiti javni red i mir ili ugroziti sigurnost prometa na cestama ili kada se opravdano očekuje da bi ta osoba mogla počiniti ili izazvati drugu osobu da počini kazneno djelo, prijestup ili prekršaj. Članak 41. Zapovijedi se izdaju radi: 1. otklanjanja opasnosti za život i osobnu sigurnost građana, 2. otklanjanja opasnosti za imovinu, 3. sprječavanja izvršenja kaznenih djela, prijestupa i prekršaja, hvatanja njihovih počinitelja te pronalaženja i osiguranja tragova tih djela koji mogu poslužiti kao dokaz, 4. održavanja javnog reda i mira ili uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, 5. sigurnosti cestovnog prometa, 6. zaprjećivanja pristupa ili zadržavanja na prostoru ili objektu gdje to nije dopušteno, 7. sprječavanja i otklanjanja posljedica u slučaju opće opasnosti prouzrokovane elementarnim nepogodama, epidemijama ili drugih oblika ugrožavanja opće sigurnosti. Članak 42. Upozorenja i zapovijedi se daju usmeno, pisano ili na drugi pogodan način (svjetlosnim i zvučnim signalima, rukom i slično). Budi sretan da ti nije upozorenje dao rukom. ![]() Prouči si novi ZSPC od 30. svibnja 2008. http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/339713.html Citiraj:
Mora pisati zakonska kvalifikacija djela za koji te pozivaju.
![]() |
#728 | |
Pijem samo KAJ
|
Citiraj:
pa ljepo sam napisao da pise u svojstvu građanina radi davanja obavjesti o blablabla (nebi pisao o cemu).... I dolje na kraju pise: Upouorenje osobi osumnjecenoj za kazneno djelo. I poslje da se moram odazvati. |
|
![]() |
![]() |
#729 |
Moderator
|
#730 |
Pijem samo KAJ
|
pa pise. Kao sto sam vec rekao: Ja moram doci u svojstvu građanina, da dam obavjest o tome i tome iz članka toga i toga, Zakona toga i toga. Mene muci sto tamo gdje pise u svojstvu _________________(ispod u zagradi stoji: oštecenog, osumnjecenog, roditelja/skrbnika maloljetne osobe) nije naveden građanin. A oped dolje pise nekakvo upozorenje osumnjecenom. Pa tko je tu osumnjeceni, ako su mene naveli kao građanina. Dal cu necemu biti svjedok cega se ni ne sjecam vise? |
![]() |
![]() |
#731 |
Moderator
|
Pa onda ti najbolje znaš kad ti piše u vezi kojeg članka. Primjer Čl. 217 Teška krađa Da li si provaljivao? Da li si samo čuvao stražu? Ili si vidio iz svoje kuće kako provaljuju? Ili su tebi provalili? Pa prema tome znaš u kojem svojstvu ideš na policiju.
#732 |
Pijem samo KAJ
|
nisam nista radio takvo jer se mi gade opce takvi niski oblik inteligencije. Jel moguce da ovo dolje sto pise (Upozorenje osobi osumnjecenoj za kazneno djelo......) se tice jedino ako sam u svojstvu osumnjecenog, a nisam? |
![]() |
![]() |
#733 |
Moderator
|
Zato je nekad bilo bolje. Nisu slali nikakve pozive i držali ljude u neizvjesnosti jer UDBA je sve znala. Došli su po noći i izvukli te iz kreveta i rekli potpiši.
#735 |
Ubojito stvorenje
|
Ahh nista onda platit cu kaznu i nek i vrag goni,.... Hm ali to ne znaci da nemogu anonimno poslat primjedbu na iste koji su me zaustavili ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Terminirani determinator
Datum registracije: Sep 2006
|
Mene prije godinu dana zaustavili oko pola 3 nakon povratka sa izlaska. Još je vrijedio zakon za zabranu vožnje mladim vozačima od 23-5h,pio nisam ništa naravno i napuhao 0.00 promila,brzinu nisu ni mjerili ali sve je bilo po pravilu. Ovaj policajac me nije htio pustiti iako je do doma 3km ,i to otvorene ceste gdje nema žive duše. Ali ne uzeli mi vozačku i čekaj sinko do 5 ujutro. Dođem u stanicu u 5.05 i pitam dobro jutro kad mogu dobiti vozačku. Kažu oni za 2-3h da još malo pričekam,onda sam popizdio i otišao doma bez vozačke. ![]() Drugi dan dodje mama po vozačku pošto joj je bilo usput ,ali frajeri nedaju još je izvrijeđali. Kad sam drugi dan došao morao sam čekat još sat vremena,da bi mi na kraju taj zakon ukinuli. Oni umjesto da hvataju pijance sa 2 promila u krvi koji gaze ljude,hvataju studente bez para. Platio nisam jer sam se žalio,i riješenje nije stiglo još,ali sam preživio duševne boli i razmišljam da ja njih tužim. Koliko je taj zakon dobar i efektivan vidjelo se kad su ga ukinuli nakon 2 godine. ACAB ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Ubojito stvorenje
|
Citiraj:
![]() Uzmi samo primjer da imas ludake koji se provozaju tamo gdi se rampa spusta i prolazi vlak, njima nis jer ih zakon ne vidi u tom trenutku,... a meni jbg proso sam i vidli me odma kazna,... ![]() Sve ok ali mogli su ko ljudi se ponasati i ne derati se na mene, a bogami ako zakon vrijedi za mene mogli su i rebnuti one 3 koji su presli isto ko i ja ili mene pustiti. A kako kaze kolega ona zagorska ako meni umre krava,.... Ali dajte mi onda recite koja svrha je tog zakona ako vrijedi samo selektivno? Znaci od 4 kazne zadovoljio se samo 1, i to normalno mojom ![]() Ako je vec iso kaznjavati mogo je zaustaviti svih nas 4 i izvrsiti svoju duznost/posao. Jer na kraju krajeva Mi ga placamo da to radi. Znaci kolega u tvojem slucaju te uhvatio u gluposti ali opet nije "uhvatio" barem trojicu u istom prekrsaju jer normalno dva pandura mogu samo jednu musteriju primiti,.... |
|
![]() |
![]() |
#739 |
Moderator
|
A kaj misliš da onaj drugi nebi kukal kao i ti. Svi mi kukamo isto kad moramo nešto platit . To ti je slično kao i sa navijačima. Njih 50 radi nered i svi počnu bježat. E sad, netko pobjegne i nikome ništa, netko dobije samo po leđima i uspije zbrisat, ali netko dobije i po leđima i po đepu i završi u buksi i još se mora godinu do dvije javljat na policiju. Jedino mi nije jasno zakaj taj koji nahebe ne veli, a zakaj ste mene, zakaj niste i Peru Perića koji je isto samnom radio nered. ![]() A zakoni kakvi su takvi su moraju postojati. Zamislite kaj bi bilo bez njih. Divlji zapad bi bio Goli k...c za to kaj bi se dogodilo. Da svatko uzme pravdu u svoje ruke. Bezvlašće. Novac više nebi vrijedio ništa jer nebi bilo proizvodnje. Zašto proizvoditi kad ti to netko ukrade iz dućana ili ako i prodaš ukradu ti novac.
#740 |
Premium
|
#741 |
Premium
|
#742 |
Ubojito stvorenje
|
@ AMD-ac A man imas pravo kukam, ali daj si pomogni,..... @ Old Iggy A ocito nisam imao srece. Opcenito vise me ne dira sad cu sa kolegicom na faks, pa cu njoj kesirati za gorivo pa nek ona pazi ![]() Dosta mi je sranja i naprezanja da moram paziti iza svakog ugla e se skril neki partizan,... E da kaj nebi policija morala stajati na vidljivom mjestu? Mislim ok ako je iza ugla negdi da ju ne vidis direktno ali ono nesmije se sad parkirati tam na sporednu cestu i zaustaviti te preko dvije trake ili se varam? |
![]() |
![]() |
#743 |
Moderator
|
MAlo su sfušali zakon. Nije trebalo biti ono od 00:00 do 05:00 sati. Iako je moje poimanje mladog vozača vozač koji ima vozačku dozvolu manje od dvije godine. Znači ako je položio u 35 godini on je isto tako dvije godine mladi vozač kao i onaj koji je položio sa 19 godina s time da bi bili izuzeti profesionalni vozači i vozači dostavnih vozila "B" kategorije zbog ograničenja od 75 kilowata. Jedino mi nije jasno zbog čeaga za teže prekršaje i osobe koje opetovano krše sigurnost prometa na cestama ne primjenjuje članak 41 zakona o prekršajima koji kaže: Članak 41. (1) Zaštitna mjera oduzimanja predmeta može biti primijenjena glede predmeta koji je bio namijenjen ili uporabljen za počinjenje prekršaja ili je nastao počinjenjem prekršaja, kad postoji opasnost da će taj predmet ponovno biti uporabljen za počinjenje prekršaja, ili kad se oduzimanje predmeta čini prijeko potrebnim zbog zaštite opće sigurnosti ili iz moralnih razloga. (2) Zakonom se u određenim slučajevima može propisati obvezno oduzimanje predmeta. (3) Predmeti iz stavka 1. ovoga članka mogu se oduzeti i kad nisu vlasništvo počinitelja, ukoliko je to potrebno radi zaštite opće sigurnosti ili moralnih razloga ili zabrane obavljanja djelatnosti, kao i u drugim slučajevima određenim zakonom, što ne utječe na pravo trećih osoba na zahtjev za naknadu štete zbog oduzetog predmeta od počinitelja prekršaja. Jer zašto oduzimati vozačku. Pa nije napravio prekršaj sa vozačkom nego sa vozilom. Tak da bi se lijepo privremeno oduzeo auto, naplati se ležarina za auto. I možeš ga podići tek kad se okonča sudski postupak i kad plati sve kazne. Ako ne plati ode auto na bubanj i svi sretni i zadovoljni.
#744 | |
Premium
|
Citiraj:
Apsolutno se slazem. Zasto to ne rade, ne znam. Visekratne opasne radnje - zapljena - prodaja u svrhu prikupljanja sredstava za zrtve u prometu.
![]() |
#745 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Mozete pricat kaj ocete al zakon u svakom, ali bas svakom pogledu nema veze sa mozgom. Bilo u prometu, bilo u svemu ostalom. Sad dal je problem u izvrsiocima ili u zakonu, tak me zaboli kad uvjek nadrapa onaj koji nije nista posebno kriv, a onaj koji stvarno napravi nesto lose se izvuce obicno i bolje od onog prvog... ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Premium
|
#747 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Mislim da je onaj zakon koji je promjenjen (ovo s mladim vozačima, kada smiju vozit, dozvoljena konjaža etc.) protuustavan, jer ubiti vozačima koji su stekli to pravo, s svojih 2 godine iskustva i posjedovanje vozačke, im je novim zakonom opet oduzeto na još 4 godine tj. do svoje 24 godine. Kaj nije to prouustavno or what? ![]() Baš sam pričao s frendom (studira pravo) o tome, i bilo smo mejlali pandure o tome, ali normalno nikakav konkretan odgovor, nego nešto sasvim deseto. |
![]() |
![]() |
#748 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
#749 | |
Moderator
|
Citiraj:
http://www.usud.hr/default.aspx?Show...&m2=21&Lang=hr I slali ste mail krivim osobama. Policija nije donijela zakon. Policija je izvršna vlast koja samo provodi zakone koji su doneseni većinom u Saboru. A u saboru su ljudi koje su izabrali glasači ili ti punoljetne osobe sa pravom glasa. Tako da ako si punoljetan i ti si sam izglasao taj zakon.
![]() |
|
|