|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
Rewiev konfe iz Hardveraja multimedija+gaming za kn=5.140,00
Eto, vidim da je nama prosječnim Hrvatima prosjek za izdvojit za konfu cca 5 tis kuna i takvih tema je poprilično a i sam sam svojevremeno otvoril sličnu temu pa da malo pripomognem sa svojim iskustvom konfe iz Hardveraja. Moja konfa je E8400 + Arctic Cooling Freezer 7-Pro, GA ep35c ds3r, 2x2 pc8000 Redline Muskin, Seagate 640gb-32mb casha, napajanje 450w Chiftec, Graf Gigabye 4850 + Coolink GFX Chilla VGA hladnjak, Pioneer DVD +/- RW DL DVR-215BK SATA crni, Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno + Scythe Slip Stream 500 rpm 120 mm ventilator . Cijena ove konfe je bila 31.08.2008, kn= 5.140,00 sa dostavom, a ja sam to lijepo zaokuružil na 5.200,00 kn zbog toga jer je dostava bila u osobnom automobilu a meni je to bilo važnije nego da ide Hp-om ili City expresom jer u njih baš nemam povjerenja, i to sam, da nebi bilo zabune zaokružil svojevoljno. Moram napomenuti da sam iznimno zadovoljan odnosom uloženo-dobiveno u toj konfi te trudom Beshtije iz Hardveraja, također i relativnom tišinom računala s obzirom na clock i snagu, ali da ima sitnica koje bi mogle bit bolje, naravno da ima, mada je sve to moje subjektivno mišljenje, no da vidimo: -Proc je strava, E8400 clokan na 3400 bez dizanja voltaže - radi potpuno stabilno da je to milina, najvjerojatnije ga budem digel na 3600 mhz, al za sad nemam vremena a ni velike potrebe - ocjena izvrstan ![]() + Arctic Cooling Freezer 7-Pro također, tih , drži proc jako hladnim, bilo je čak i vrućina u 9 mjesecu ali ja ni nakon cjelodnevnog igranja na kompu nisam uspjel vidjeti 50 stupnjeva - ocjena izvrstan ![]() - Matična: GA ep35c ds3r - ima 4 utora za ddr2 i 2 utora za ddr3, ispala je slučajno jer nije bilo trenutno Ga ep35 ds3, a pošto mislim da će ddr3 pojeftiniti u dogledno vrijeme a proc radi na fsb 1333 pa da u budućnosti zamjenim memoriju i da bude omjer 1:1 i da to još ljepše radi to je razlog za ovu matičnu a protiv jako loša podrška za sata drivere, strahota kaj sam se namučil dok nisam našel prave, ima za raid i sata ali nigdje pravih, tj skriveno je na cd-u od matične koji je jako loše koncipiran, no na plochi su i 2 Gigabyte sata utora, za njih su driveri nađeni bez problema, čak i za naknadno integriranje u win xp ali se dešava čudan konflikt sa mišem tak da sam odustal od sata na Gigabite kontroleru - a disketu sa sata driverima uopče nisam dobil - no komp mi i nema disketnu jedinicu, ali ja u pricuvi imam disketnu jedinicu pa je svejedno to trebalo biti priloženo, no zbog toga mi je malo krivo da nisam umjesto nje uzel DFI blood iron p35, jer imam u ovom Athlonu Dfi infinity i prezadovoljan sam sa njom i podrškom. Ocjena za GA ep35c ds3r - minus vrlodobar ![]() -2x2 pc8000 Redline Muskin - radi na 900mhz bez dizanja voltaže, što je prilično jadno, latencije također, 5-5-5-18, uopće ih nisam probal zategnuti, no moj uvjet Beshtiji za ovu konfu je bio: diži mhz bez dizanja napona što je on ispoštovao pa je rezultat takav - kakav je a ja još nemam vremena se poigrati s time no po tvorničkim postavkama mema bi trebala raditi na 5-5-5-12 na 1000 mhz na naponu 2,0-2.1 pa budem ju digel kad bude i proc isel na 3600 a do onda nek radi kako radi - a sad je u dual chanelu i zanimljivo, winxp mi vide 3,5 gb rama - ocjena, nemogu dati konačnu ocjenu za nju ali ako po tvorničkim postvkama ide na 1000 kako piše za 640kn sasvim pristojno - ocjena vrlodobar + ![]() -Seagate 640gb-32mb casha, sasvim slučajno u konfi, navodno je kod testiranja wd 640 aaks riknuo pa mi je stavljen ovaj Seagate za istu cijenu, ali nisam baš zadovoljan, mislim o.k. je on, ali sporiji je nego raid 2x160gb Hitachi sa 8mb casha na Athlonu i to vidno kod bootanja, kod ostalog na razini prethodno spominjanog raida, malo mi je zal za WD 640 GB AAKS, al opet 5 god. garancije to pegla .- oocjena minus vrlodobar ![]() -napajanje 450w Chiftec - kaj reći radi uredno, za tu lovu-best buy netreba mi više - ocjena, ma, odličan ![]() -Graf Gigabye 4850 + Coolink GFX Chilla VGA hladnjak-hladnjak ispao slučajno za istu cijenu jer nije bilo Accelera S1, ma prezadovoljan, tih hladan temp 41 idle , u full loadu 51 - još to uopće nije niti clockano ali sve je spremno od Atitray toolysa, ali nemam vremena, sve nove igre idu glatko na full detaljima max AA na rez 1280x1024 osim Chrysis Warhead... No za tu lovu..., ocjena izvrstan ![]() -Pioneer DVD +/- RW DL DVR-215BK SATA crni, - radi uredno i nije preglasan, no tu sam se zeznul... Naime, ja koristim dvd-ram medije za backupe a to ova przha podržava ali samo u čitanju - pisati nemože po dvd-ramu, nevjerojatno da neko napravi pržu da može čitat a ne pisat i to se lijepo ne vidi po spec. nego u spec lijepo pise da podržava dvd-ram 10x. No dobro preživjet ću imam na starom Athlonu i na laptopu LG ali, ono... -ocjena minus dobar ![]() -Sharkoon kućište Rebel9 Economy-Edition crno. - kaj reči, jako je prozračno i stavil sam dodatno vent Scythe na 500 okr. sasvim je dovoljno i tiho, ali u usporedbi sa Codegen Briza (kojeg imam u staroj konfi) ni do koljena, kaj se tiče izrade i izgleda a u istoj su cjenovnoj klasi... Ocjena minus vrlodobar ![]() Eto, to bi bilo moje mišljenje, i uz malo natezanja sa Beshtijom oko isporuke, te poneke nedoumice oko garancije ( na računu je garancija po komponentama a deklarativno je 3 godine što nije nigdje zapisano!!!) sve je ispalo i više nego zadovoljavajuće za tu lovu dobije se komp sa svim kutijama i bundle-om, koji je sposoban vrtit najnovije igre i kompletno je, složen, clockan i istestiran, tako da mislim da se za tu lovu trenutno nemože bolje kupit, naravno uz ovih nekoliko opaski... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|