|
![]() |
#391 | |
RPG player
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
brzo ste se okrenuli protiv igre ![]() max grafika je možda i lošija od crysis-a ali za crysis trebaju 3 hd4870x2 da ga pokreću na max na 30fps, za FC2 je dosta i jedna hd4870 za high/very high igranje a razlika između 10000 kn za one 3 grafe ili jedne za 1650 kn je jako velika oružja se malo prebrzo troše, to je istina, ali vam zato svaki protivink da drugo oružje koje će trajati neko vrijeme na easy treba oko 5 metaka u tijelo (bez armora) da ubijete protivnika (koliko tek treba onda ako ima body armor?) i btw pucanje grana nije baš lijepo složeno tj nije pixel perfect kako su rekli, pucam po jednom grmu i grm se njiše ![]() ima još nedostataka, ali je činjenica da ne postoji igra koja se svima sviđa (osim možda diablo 2 koji je blizu tome ![]()
![]() |
![]() |
#392 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
RPG player
|
a možda je i problem u tome što previše očekujete, za to su krivi developeri koji igru reklamiraju kao savršenstvo meni je ovo najbolja grafika koju sam do sada vidio na svom kompu i zato mi se FC2 sviđa od priče ne očekujem nešto posebno, ipak je to igra a ne serija/film vozila ima malo ali ovo je far cry 2, a ne gran turismo misije su malo linearne, ali to može proći, ako vam je dosadno idite klati ljude od grada od grada ![]() nisam jako kritičan što se tiće zvuka jer imam najjeftinije logijeve zvučnike ![]() @žile što ti uopće igraš ?
![]() |
#394 |
Banned
|
A igram svašta pomalo,najviše se opustim uz FPS,zadnje prije nego sam došao u zagreb igrao sam Brothers in Arms.U biti,mogu odigrat sve,ako je dobro.U nekim stvarima uživam,neke odigram onako više iz običaja,tipa Need for speed recimo.Sport jedino ne diram,ni RTS,jedino tipa Commandos i Desperados recimo volim,ali toga više nema baš. Od RPG žanra,moj tip su Mass effect i Oblivion,takve volim,a one oldschool tipa planescape odigram iz kulture ![]() Zadnji dobar RPG koji sam igrao je bio prvi Neverwinter prije nekih godinu i pol,skupa sa svim ekspanzijama. Nisam ja rekao da neću instalirat ovu igru,možda ću se i zabavit,ali nisam bio nahajpan,nisam ništa očekivao od nje,pa me u skladu s time ne može ni razočarati.Samo sam rekao kako me ovaj preokret nasmijava.A i naslađujem se što sam bio u pravu ![]() Zadnje izmijenjeno od: žile. 23.10.2008. u 10:38. Razlog: lapsus tipkovnicae |
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
to je tak kad se ekipa pali na guranje i nekakve trejlercice koji su do sada uvijek bili super truper, a na prste jedne...hmmm da nebudem bas toliko kritican ajd na dve ruke se mogu nabrojati one igre koje su opravdale svoje trailere. stoga...kako sam lijepo napisao prije, a nazalost se ostvarilo. svaka igra koja se najavljuje pompama, svakojakim komentarima tipa UBER i slicno, do sada je pokleknula i donjela je neko razocaranje u igracu populaciju. izgleda da ni FC2 nije daleko od toga. *mozda da se ogradim s jednom konstatacijom koja je ista i u filmskoj industriji. prvi dijelovi su odlicni, no svaki pompozno najavljivani nastavak ili ekstenzija su naprosto kvarili dobre igre. cast nekim izuzecima, no u vecini slucajeva, promasaj. FC je bio zasigurno najveci BUUUUUM na igracem trzistu, i to je izgleda jedini noviji bum koji se igracoj industri (fps naravno) i desio. dan danas je to kompletna vizuelno efektna i zanimljiva te prije svega podosta teska i na kraju, duuuga igra. ovo danas su polu proizvodi koji se rade da bi se opravdala ludnica na trzistu grafickih kartica, te svi ti poluproizvodi su nekakvi demoi za isprobavanje trenutne graficke snage i nista drugo. FC bi se slobodno mogao reci da je bio bum kao sto je bio bum izlazak graf serije 8800 iliti g80 gpua.ko zna kada cemo opet dozivjeti nekaj takvoga. mada da sam iskren, uzivam u tome da sam taman bio dio tih dana....kada se sve okrenulo naglavacke ![]() ili smo jednostavno podigli kriterije...ko ce vise znati...no realnost pokazuje da vecina naslova jednostavno ne opravda svoje postojanje. nazalost.
![]() |
#396 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Ovi komentari nezadovoljstva je cisti dokaz da SinglePlayerFPS umire ![]() Jer niti na CoD4 u SP-u nemres probusiti gumu na autu... ali zasto to nitko nije napomenuo? Uglavnom odvojio sam i neko kratko vrijeme igrajuci jucer FC2 i tocno je sto sam ocekivao sto se tice vizualne prezentacije... O igrivosti nemogu puno reci jer sam odigrao tek dvije tri one pocetne polumisijice za uhodavanje, mada nemogu da nenapomenem da zolja radi prekrasne promjene u krajoliku (prasinetina, lische, zibanje niskog i visokog raslinja) i drvenim radevinama... Nije mi jasno kakvi su komentari o nepadanju protivnika nakon 4-5 metaka ispaljenih... nije da valjda svi kao na CoD4 TDM trcite oko njih na udaljenosti od 5-6 metara i nepustate lijevi klik misa? Meni uredno padaju nakon 3-4 nekada 5 metaka..
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
RPG player
|
@žile hehe, jako kritičan, ali ćeš ipak igrati ![]() oblivion je ipak dobra igra, to mi je drugi najbolji RPG (ja sam gothic fan ![]() dobro veliš, preokret je stvarno zabavan ![]() ali po meni je u slučaju mercenaries 2 opravdan, ali ovdje ne ne sjećam se kada je zadnji puta došla igra kod koje ljudi nisu bili razočarani @Gjurovski ako ne pustimo lijevu tipku miša nećemo ništa napraviti, a osim toga ti si blizu s 4 metka a nekad ne padne ni nakon metka u glavu, valjda igra računa kao da sam protivnika okrznuo ![]()
![]() |
#398 | ||
Banned
|
Citiraj:
A šta ću ![]() Stalker još čeka koji patch u ladici.Ja sam inače u nedostatku ičeg pametnijeg,instalirao i odigrao SoF4,mada sam znao da je pobro svuda loše ocjene.Optimistično sam prišao tome misleći kako ne može biti toliko loše.To je bilo bolno,jer može biti i gore ![]() Citiraj:
A valjda jer su ljudi od njega očekivali samo ludu igrivost u SP i kvalitetan i brz multyplayer-što su,budimo iskreni,i dobili,a povrh svega bio je upakovan u primamljivu grafičku prezentaciju,koja je svima radila dobro.To je bio DX9,svima je letio,bio je ispeglan,i to što je bio DX9 i što nisi mogao skršiti svako objekt pred sobom,nitko igri nije uzeo za zlo.Uz to,auti su tamo kozmetički uradak,stoje tamo tek utoliko da ulice ne bi zjapile prazne,jer ti u auto ne možeš sjest i vozit ga,ko što možeš u Crysisu,gdje bušenje gume i ima efekt jer vozilo odmah staje ako u akciji uspiješ probušit gumu,što ti daje onu sekundu da mu doletiš iza i upucaš kanister s gorivom.Od ove igre su svi očekivali grafiku,kršenje objekata,gorenje savane,blabla,neznam šta je sve već bilo,što su ljudi očekivali,kada bi to sažeo u jednu riječ,to bi bila grafika.Nisu dobili sve što su očekivali,i odmah su počeli tražiti ostale nedostatke.Sve ovo što se navodi tu,pa čak i tu jebenu gumu,mogu oprostit,ali tupav AI se ne oprašta.U Crysisu ako se sjetite,žućo ne trči na tebe,nego trči od tebe,pa će te probat flushat s granatom-dvije,a ako ga ne riješiš u nekom xy vremenskom periodu,pojavit će ti se jedan ili dva s boka-znam,jer sam probavao,dođu i srede te s leđa. Znači,od svake igre postoji neki segment koji ne smije podbacit.Grafika je ovdje podbacila.U Crysisu nije bila podbacila,ali je bila prezahtjevna.Čak i to što Crysis na nekim mid detaljima izgleda bolje od većine igara,nije važno,jer je 90% ljudi ovdje najveća zamjerka toj igri što ne mogu nafrljit sve na High.CoD4 nije podbacio,on je čak dao i više nego se od njega očekivao.Da možeš u CoD4 bušit gume,i neznam šta sve ne,igra bi bila 20% zahtjevnija,i svi znate da CoD4 tema nebi bila ovo što jest,nego bi bila pljuvačina. Zadnje izmijenjeno od: žile. 23.10.2008. u 11:00. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#399 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ne treba sad pretjerivati. Čini mi se da je najveći poblem u tome što se očekivalo da će FC2 biti puuuuuuuuuno bolji od Krajzisa po kojem se pljuvalo zbog hradverskih zahtjeva, linearnosti, kratkoće etc. A to nije baš bilo realno za očekivati. FC2 nije toliko zahtjevan ni kratak. Međutim, FC2 nije toliko kratak najviše zato što ti ponekad treba pola sata vožnje autom/brodicom da bi došao do mjesta svog sljedećeg zadatka, a da pritom ne sretneš nikog putem. Jest velik prostor, ali moglo ga se i bolje iskoristiti. Vjerojatno dio razloga za razočaranje leži i u tome što je, kako Gradjanin kaže, FC napravio veliki bum, oduševio i kritiku i igrače, pa su svi očekivali nešto slično. A to nije bilo nimalo realno očekivati. Ima tu i glupih stvari u igri. Npr. jučer se malo igrao i pustio da u mog lika ispucaju nekoliko šaržera municije. Umjesto da rikne i da se loada zadnji save, moj buddy me (nakon što sam primio 50 ili više metaka) izvlači van živog i zdravog na sigurno, svega dvadesetak metara od okršaja. WTF? I to skupljanje dijamanata je meni bezveze, a i ne radi kako treba, onaj pokazivač često pokazuje krivo i nađem dijamante taman kad lampica prestane svijetiliti i blinkati. Ponavljam, nije loša igra, samo ne treba očekivati čuda ![]()
![]() |
#400 |
Premium
|
a nista vidim da ce izgeda ipak far cry 1 opet na moj disk pa da to predjemo makar do onoga djela dok se nepojave cudovista onda mi postane glupo pa kad to prodjemo onda na fc2 da vidimo kakva je zapravo razlika izmedju te dvije igre |
![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Citam sve ovo i ne mogu vjerovati... Ljudi pljuju po igri i usporeduju sa Crysisom... Moram priznati da mi je falo "Cloak" tu i tamo, no navikne se covjek.. Da se vratim na temu, Farcry2 je bas onakva igra kakvu smo vidjeli u trailerima i kakvu smo ocekivali, sve u igri je izbalansirano, AI je dobar,ponekad malo prozuje, no to je normalno (svi mi nekad zujimo ![]() Najbitinija je atmosfera, osjecaj kada se provlacis kroz gustu sumu,vozis se autom,kada odes u safehouse i odlucis malo odspavati-dobijes izbor vremena (nesto tipa alarm) pa ti se vrijeme pomakne na odabrano vrijeme budjena, sto je odlicno za misije koje zelis obaviti pod okriljem mraka... Kada je Crysis izasao, dali su mu na GameMasteru od Bug-a relativno nisku ocjenu (za razliku od ostalih koji su ga hvalili na sve strane), zbog cinejnice da misije moras obaviti od na A pa do B i tamo nesto unisti, dakle imali ste mogucnost zaobici sve neprijatelje te samo obaviti glavnu misiju...Bit svega je na kraju bila da se uzivis u radnju i isplaniras napad na npr. malu grupicu ljudi uz cestu-imas za izbor direktni napad, stealth,bomba,namamiti u sumu... To isto ima za izbor Farcry (samo nemate Nanosuit sa klokiranjem nego noc ![]() Budite svjesni da je UVIJEK sve svedeno na ubij nekog i unisti nesto, posto je to ipak FPS... Sto se tice grafike neam pojma sto svi kenjaju opet, kao bolje,losije,pfff,navikli se svi da se drvo raspada na 16 dijelova a ne 2 ili 3 dijela... Grafika je opet optimizirana, sve je na mjestu, ugodaj je savrsen, a sve daljnje slijedi u simbiozi sa ugodajem... Toliko bi toga htjeo napisati ali tko ce citati malu bibliju ![]() Eto glavna zamisao je da ljudi kenjaju o igri uzimajuci kao ogranicavajuce faktore grafku u usporedbi sa Crysis, monotonost misija koje su uvijek svedene na isto u bilo kojoj(opet-FPS tipicno...).. I dajte konacnu odluku kada predjete igru u cijelosti, ja sa do sada odigrao privh par misija i opcentii dojam je 7.8/10... Vidim ja bit ce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
RPG player
|
Citiraj:
![]() prije sam igrao više, sada više gledam serije, a igranje je došlo na 2 sata tjedno ili malo više kada dobim nešto zanimljivo kao FC2, dodatak za gothic 3, diablo 3... stalker sam igrao oko 2 sata, dodatak mi se neda ni instalirati
![]() |
![]() |
#403 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Crysis > Far Cry 2. Razočarao sam se totalno, grafika daleko ispod Crysisa, neka Crysis dere grafu ali bar izgleda fenomenalno. Umjetna inteligencija u Far Cry-u 2 poprilično glupa, previše metaka treba da ubiješ nekoga i previše metaka da tebe ubiju, u Crysisu je to također bolje izvedeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#404 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
Banned
|
Ovo je zanimljivije od sabora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#407 | |
P.E.B.K.A.C.
|
Citiraj:
Ali opet nije dovoljno niti ce biti jer CoD4 ima takav MP da tesko iti jedna igra moze doseci ( mislim na samu popularnost) a ne FC2 koji se bazira na SP samo.... To je bila moja poanta... nema buducnosti u SP-u vise bar ne za FPS... Mada moram priznati da mi FC ima dosta losije texture nego COD4 ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
sto ga seru svi sa krajzisom,prokleto smece od igre,predator i cak noris u jednom. ova igra mi je odlicna,jedino me smeta bljeskanje itema(odma se konzola sjetim),a ostalo je vgg,sad sam snajper nabavio pa da vidimo oce radit ranjavanje)...neznam,svi od svake nove igre ocekuju savrsenstvo,isto je sa pes 2009 bilo,mi koji ne ocekujemo nista uvijek se veselo igramo.a to i jest bit gaminga,zar ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 | |
P.E.B.K.A.C.
|
Citiraj:
![]() Ma to je jadni utjecaj konzola, sjecam se kada je prvi Playstation izasao pomeo je i konzole i PC... sto se tice grafickih mogucnosti... Hebiga jednostavno bi trebali izdavati svake godine novu konzolu kako bi drzali korak sa ostalim platformama i onda se ovo dogada, ne sumnjam u to da bi cak FC2 izgledao bolje od Crysis-a da nisu potpisali da ce izaci igra za konzole i onda ju okriplavili.... A naravno nesmije izgledati puno bolje od konzolaske verzije kako bi se povecao boost prodaje konzola i to je to... Cisti primjer je Lost Planet smjesno mi je da tako nekakva igra sa quadom stuca na max detaljima 1600x1200 reze a na dualcu je nemoguce igrati zbog niskih FPS-a... LOL kao kupi Xbox ako zelis tu igru normalno odigrati ![]()
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#411 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa naravno da SP "umire" - to je očito već 10 godina pogotovo u FPS vodama. Ko je igrao Kvejk ili UT zbog single playera ikad? Jedini FPS serijal koji se zadržao u SP vodama je Half-Life, svi ostali su MP (čak je HL2 manje MP od jedinice) ![]() CoD4 je dobra igra, ima odlični MP i wow SP iskustvo (barem kad je prvi put igraš) jer je sve super režirano i igra iako linearna do bola teče skladno. Crysis je običan vanilla FPS kojeg "izvlači" grafika, ista stvar kao i WiC, da nema grafike takva igra bi teško dobila preko 75%. Far Cry 2 je loš i tu nema diskusije, to je kao "Afrika" a boriš se na prostoru 5x5km (ako i toliko) u šumi sa "velikim" liticama od kojih 10-20m koje ti ograničavaju put. Onda, u toj "Africi" ima više ljudi na kvadratni km od prosječnog hrvatskog grada ![]() Ove godine nije izašao kvalitetan FPS, prošle su to bili CoD4 i Crysis (koji nisu bili bog zna šta, ali su bili ok), dok smo ove godine dobili FC2 koji je katastrofa (Crysis Warhead ne računam). |
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
P.E.B.K.A.C.
|
Da samo UT i Quake nikada nisu niti bile prakticki namjenjenje SP-u tako da se nedogada mjesanje krusaka i jabuka jer je FC2 vise orjentiran prema SP-u... Rade bi taj Crysis i FC2 usporedio recimo sa Doom 3 koje je za klasu bolji od ove dvije, ili recimo Half Life....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#414 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Doom 3 se nemoze uspoređivati s ovim jer se radi o zatvorenim mracnim prostorima...bez veze igra |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
Da je Crytek radio fc2, brijem da bi dobili puno fenomenalniju grafiku u rangu crysisa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#418 |
P.E.B.K.A.C.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
igro sam nekih 15 min i ne kontam čemu nezdovoljstvo po pitanju grafike...izgleda pristojno i radi puno bolje od Crysisa(na mojoj konfi po deafultu je bilo na very high i nes malo na high i ja sam stavio rezu 1400x900 i radi fino 32+frame),kao što rekoh nisam puno igrao ali mi se čini zanimljivo u početku...idem sad igrat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|